שלום לכולם

yanivya2

New member
זה אכן לא מסיר אחריות

זו רשלנות פושעת לומר לאוכלוסיה שזו אזעקת שווא.
אם מישהו היה נפגע חס וחלילה זו הייתה קטסטרופה לאומית.

liri7

New member
יש באמת בעיה עם האזעקות

בתל אביב בשיגור הראשון אתמול שמענו היטב את האזעקה . בשיגורים האחרים לא נשמעה בכלל אזעקה ושמענו רק את הפיצוצים (בטלוויזיה אמרו אח"כ שבפירוש השיגור היה לעבר ת"א)
מפקד פיקוד העורף היה באולפן וכאשר דיווחו לו על הבעיה, במקום לקחת על עצמו לטפל בעניין התחמק ואמר שיש דרכים אחרות לדעת על שיגור.
חוסר אחריות !!!

שמחה שיש גל שקט, מתכוונת לכוון אליו הלילה. חבל שהוא לא פועל גם בשעות היום. בשעות היום אפשר לשלב אותו עם השידורים השוטפים.

tamirzak1

New member
הגל השקט פעיל כל היום בין דיבורים ,פירסומות

ומוסיקה.
הקריאות שם מדוייקות ובזמן אמת.

ברדיוס 100FM?

לא יודעת לגבי היום, אתמול (במשך הערב) לא היו שום פריצות של אזעקות. בלילה אמור היה להיות גל שקט, אבל משראיתי שזה לא פועל בערב, החלפתי תחנה ותודה לאל גם לא היה שום דבר. אני לא סובלת שקט, ואני בדרך כלל גם לא ישנה בשעות האלה. אין לי ספק שאזעקה (בין אם ברדיו ובין אם במציאות) הייתי שומעת מצוין.

aviMalool

New member
גם ההנחיות בפורום הן לא להודיע על נפילות

אני מניח שצריך לחשוב על זה כאשר בטלויזיה אומרים בפירוש שהשיגור היה לעבר ת"א.

"לעבר תל אביב" זה שטח גדול מאוד

בדרך כלל אומרים לעבר גוש דן, לא?
חוץ מזה קח בחשבון שהיום, בעידן האינטרנט, אי אפשר למנוע העברת מידע או דיסאינפורמציה. האויב יכול להאזין גם לטלפונים, ומי לא דיבר אתמול בטלפון עם חברים/משפחה... המידע דולף וימשיך לדלוף, אין ברירה בנושא הזה.
אם אתה זוכר, במלחמת המפרץ אף אחד עוד לא חלם על אינטרנט וטלפונים סלולריים, והייתה הוראה מפורשת מדובר צה"ל לא רק לא לספר היכן היו נפילות, אלא בכוונה לא שידרו את תחזית מזג האוויר (בגלל כיווני הרוחות או משהו כזה שמשפיע על כיוון הטילים). היום זה משעשע להיזכר בזה, כי המידע הזה כל כך נפוץ וזמין כיום, שפשוט אין מה לעשות כדי למנוע את זה.
מה שכן, כדאי לא לפרט בדיוק באיזו שכונה או מספר דירה זה נפל (למרות שגם זה רק עניין של זמן עד שמישהו מדליף).

השורה התחתונה שלך היא בדיוק מה שהתכוונתי

שישדרו כרגיל כל היממה ואם יש אזעקה אז לשדר אותה בזמן אמת.

אני ממילא לא ישנה בשעות האלה

וגם כשאני ישנה - חייבת רדיו עם דיבורים או מוזיקה, אחרת לא יכולה להרדם.

WarDog

New member
האזעקות די ממוקדות אזורים

כלומר, אם הצפי לנפילה הוא באזור "א" ו"ב" אז רק הם ישמעו את האזעקה, ואזור "ג" ישמעו רק את ההד של הנפילה ו/או את הצליל החלש של אזעקה במרחק.

בגלל שהבום של הנפילה חזק יותר את שומעת אותו גם במרחק רב(בלילה זה אפילו יותר בולט, ליד עיר מגורי יש כמה בסיסים, חלקם במרחק של 6 ק"מ, ובזמני אימונים שומעים מצוין את הירי שלהם במטווחים), כאשר האזעקה הייתה באזור הנפילה בלבד.

בנוסף, קחי בחשבון שהאזעקה לא נמצאת בכל רחוב(לפעמים יש אחד רק לכמה רחובות), לפעמים האזעקה שנמצאת קרוב אליך מחוברת מעשית לאזור אחר ולכן את לא שומעת אותה.

פניתי, אף אחד לא טרח להתייחס לפנייתי

וכפי שהסברתי יותר מפעם אחת, לא מעניינים אותי תדרים שקטים, אני לא סובלת שקט. חיפשתי רדיו שמשדר רגיל ואז אם יש אזעקה, היא קוטעת אוטומטית את השידור, ומצאתי את 102FM באזור גוש דן. לא יודעת לגבי השאר, נראה שכל אחד צריך לברר בשביל עצמו.

למעלה