שלום לכולם

שלום לכולם

א. ברמת גן לא שומעים אזעקות, ממש כמו במלחמה הקודמת. ניסוי צופרים דווקא שומעים גם שומעים. זה נשמע סתם כמו משב רוח חזק ותו לא.
ב. באיזה תדר ברדיו אמורה להיות משודרת האזעקה?
לא מבינה למה פיקוד העורף לא מוציא הנחיות מסודרות לציבור, והפניקה שולטת.

vivaviv

New member
לאלומת אור

היי ,מבינה את חששך, אנינגרה בתל אביב, מסביבנו ארובות של תל השומר, וגבעת בטיח. וגם כמעט ולא שומעים.
כמוך, רמת גן קשורה לארובת תל השומר כמדומני.
על כל פנים- ישנה אפליקציה בניידים. נקראת צבע אדום אם אינני טועה.

להקשיב לחדשות, כלומר

לחכות לדיווחים כל שעה / חצי שעה כדי לשמוע שהייתה נפילה? אני מחפשת משהו שיתריע לפני, לא אחרי.

ואם אני במקרה במקלחת וזרם המים מפריע לי

לשמוע דיווחים מהרדיו (בהנחה שאני שמה שם רדיו)? אזעקה דרך הרדיו כן הייתי שומעת. והיום בבוקר גם כן לא שמעתי כלום. חוץ מזה עם דיווחים עד שמבינים שם מה קורה, הטיל כבר נופל ואין זמן להתארגן... מעניין שכשיש ניסוי צופרים הרעש מעיר מתים...

פריצה לשידור בדיבורים לא עוזרת לי

אני אמורה לשמוע אזעקה, ויש כאן אזעקה חזקה מאוד כשיש ניסוי צופרים, אז אני לא מבינה מה הבעיה לחזק אותה או לשדר ברדיו בתחנה מסוימת שידורים רגילים ואז לפרוץ לשידור אם יש אזעקה ולשדר אותה. עד שמבינים את הדיווחים אפשר כבר להתרסק פה. גם לא תמיד מרוכזים לשמוע בדיוק את כל הדיווחים ושמים את הרדיו רק ברקע. אזעקה היא התרעה מיידית ואי אפשר שלא לשים לב אליה. גם היום בבוקר לא שמעתי כלום והיה ממש באזור שלי. במלחמת המפרץ היו פריצות של 'נחש צפע' ואז אזעקה. זה היה מעולה.

tamirzak1

New member
האפליקציה לא מדוייקת. יש הרבה אזעקות באשדוד

עירי שגם אחרי חצי שעה לא מעודכנות באפליקציה.
לתושבי הדרום האתר הכי מהיר ובטוח ומדוייק זה רדיו דרום 101.5 FM. אמנם הדיבורים,הפירסומות והמוסיקה מעצבנים אבל הקריאות הן קריאות בזמן אמת.

תשמעי קטע מצחיק

ניסיתי אתמול להוריד את האפליקציה ומה זה רשם לי? האפליקציה אינה זמינה במדינתך

יש הנחיות

אצלי דווקא שמעו חזק מאוד...חשוב לשמור על חלונות פתוחים ומוזיקה לא חזקה..התדר שמשדר מחצות עד שש בבוקר הוא 100FM זה מפורסם בכל מקום...יש בטלוויזיה סרטונים של פיקוד העורף ובאתר יש פירוטים שמסבירים איך כדאי לנהוג.

אי אפשר חלונות פתוחים בחום הזה בלי מזגן

וגם אנשים שהיו עם חלונות פתוחים לא שמעו את האזעקות.
נחמד מאוד שכתוב באתר על חצות עד שש, אבל מה אם החמאס יעיף טילים נגיד בין שש בבוקר לחצות שאחריו? בזמן אמת המשיכו שידורים מגניבים של שירים וזיבולי מוח. אני רוצה שיהיה כמו במלחמה שעברה ברדיו 102FM שידורים רגילים שנקטעו עם כל אזעקה. גם אז זו הייתה הדרך היחידה שלי לדעת שיש אזעקה בזמן אמת. לא התכוונתי לגל שקט.

שמעי,

כל עזרה או פתרון אפשר לפסול... אני כולה אזרחית כמוך שמנסה לעזור לך...כל דבר שנתתי לך עד עכשיו זרקת לפח, אז כבר אין לי מה להגיד...שיעברו עלינו ימים שקטים.

תודה על הניסיונות לעזור

לא זרקתי לפח שום דבר וצר לי שכך את מרגישה. רק ניסיתי להסביר מדוע הפתרונות שנתת לא מתאימים לי. תודה בכל אופן וימים שקטים גם לך.

aviMalool

New member
האם לא שומעים כי לא מיועדת לאזורך?

אני רוצה לחשוב שאזעקה שבקושי שומעים היא אזעקה שלא מיועדת לאזור שבו אתה נמצא. והיא מיועדת לאזור מספיק קרוב כדי שתשמע אותה חלש, אך עדין לא לאזורך.
לא קשור לפיקוד העורף. מקוה שלא כותב שטויות.

א. אני בחורה ולא גבר

ב. לא נראה לי שפיקוד העורף מדייק ברמה של שניים-שלושה רחובות ממני, ששם שמעו מעולה ביותר, ושניים שלושה רחובות מאיפה ששמעו מעולה ביותר, לא שמעו כלום. והדי ההתפוצצויות נשמעו קרוב מאוד לביתי. או שיש אזעקה או שאין אזעקה, אבל אם יש, אז לפחות שישמעו אותה כמו שצריך. וזה קשור רק לפיקוד העורף, הוא זה שמפעיל ואחראי לאזעקות.

BigBadWolf

Member
את הפיצוצים שומעים גם מרחוק

אצלנו ברחובות שומעים מעולה את האזעקות כשיש, אבל לפעמים שומעי רק מאוד חלש ולאחר מכן פיצוץ. זה נובע מכך שאנחנו נמצאים בדיוק מחוץ לתחום הצפוי לנפילה. אפילו יצא לי כבר לשמוע פיצוצים מספיק רחוקים שלא שמעתי שום אזעקה כלל. בנוסף, אמנם אין דיוק של 2-3 רחובות אבל פיקוד העורף לא מפעיל כל צופר בנפרד אלא אזורים כך ש-2-3 רחובות ממך זה כנראה כבר נחשב אזור נפרד.

כל זאת כמובן בהנחה שהצופרים בקרבתך תקינים ושאת שומעת אותם כשהם כן פועלים.

yanivya2

New member
גם בחדרה לא הייתה אזעקה...

וכשעוד אמרו ששומעים אזעקות באיזור בנימיניה,גבעת עדה וחדרה הטיפשים בטלוויזיה אמרו שזו כנראה אזעקת שווא...
ואז נפל טיל בחדרה.
דבילים חסרי אחריות שם בטלוויזיה. אם מישהו היה נפגע מהטיל הזה היה מגיע להם לחטוף תביעה רצינית על הטעיית הציבור.

למעלה