שלום לכולם

שלום לכולם

אני פונה אליכם במשבר.. אומנם לא משבר בזוגיות (או שכן?) אלא יותר ביני לבין עצמי.
יש לי בן זוג כבר כמעט ארבע שנים, אנחנו גרים יחד כבר שנתיים. מאוהבים עד מעל הראש, הוא הגבר של חיי ואין לי שום ספק בכך.
מתחילת היחסים בינינו דיברנו הרבה על ציפיות, על עתידנו המשותף והרצונות שלנו. מהתחלה ידעתי על סלידתו ממושג הרבנות וידעתי שהוא אנטי חתונה בעליל. כן מעוניין וחפץ בקשר מונוגמי ובמחויבות הדדית אך לא מוכן ל"הרוס" את זה (לדבריו) עם מוסד נישואין וביורוקרטיה.
כששאל את דעתי בנושא הייתי אמביוולנטית, יש הרבה דברים שאני לא מסכימה/לא מתחברת אך מעולם לא עלה על דעתי אפשרות אחרת, אפשר לומר שעד אותו זמן קיבלתי את הרבנות כמובן מאליו ומשהו שם השתנה בי ואיכשהו סגרתי את זה במגירה במוח ופשוט השלמתי עם זה שהוא לא רוצה להתחתן וקיבלתי את זה. הרי מה שחשוב באמת זו האהבה, נכון? לא החתונה,הצ'קים, השמלה מה יגידו ההורים, השכנים.

כשאנשים שואלים (ושואלים הרבה) מה קורה ומתי סוף סוף נתחתן, בהתחלה לא הצלחתי להוציא את המילים "לא נתחתן" מהפה, כאילו אני בעצמי לא האמנתי לזה ופחדתי מהתגובות .. ואז שכבר אמרתי את זה הרגשתי שההסבר שאני נותנת לזה או יותר נכון התירוץ היה לא אמיתי.. ושאני בעצם מרמה רק את עצמי (אגב, האנשים שאמרתי להם את זה דווקא תמכו וקיבלו את זה ממש בסבבה).
לאחרונה הנושא צץ שוב והתחיל לדגדג לי, לא יודעת.. אולי זה כי חברותיי מתחתנות זו אחר זו או סתם הגיל אבל משהו שם התעורר ונורא קשה לי להדחיק את זה שוב.
פניתי אליו לגבי זה ואמרתי שיש עוד אלטרנטיבות ושזה לא הכל או כלום (או חתונה או כלום), אפשר להתחתן בחו"ל ולעשות אחר כך מסיבה בארץ (למרות שמקריאה על הנושא הפורומים השונים על חוויות של אנשים שהתחתנו בחו"ל זה לא עשה לי חשק- להפך) והוא שבשלו ("בשביל מה?"). אני אוסיף ואגיד שהוא תמיד שאל אותי שוב שוב במהלך הקשר אם אני בטוחה ושלמה שלא נתחתן ורק חייכתי אליו ואמרתי שכן. אני אוהבת אותו כל כך והפחד שלי לאכזב אותו, אני מרגישה שהולכתי אותו שולל ואני באמת מנסה להבין למה, למה אני רוצה את זה הרי אני תמיד לועגת לכל הזוגות האלה שיוצאים בנזק היסטרי, או זאת שלחצה על חבר שלה להתחתן איתה ואם לא הם יפרדו, או על כמות המתגרשים אבל זה הורג אותי.. אני רואה את חברות שלי מתחתנות זו אחר זו, נמאס לי לתכנן מסיבת רווקות לכולן! בא לי שמלה. זה ילדותי נכון? זה מטופש.

אין לי על מי לכעוס, רק על עצמי. אני מחפשת הצדקות ולא מוצאת אותן. זו אשמתי בלבד.
אני יודעת שיש לי אהבה גדולה ואני יודעת שזה לא מובן מאליו יש לי פה גבר שאוהב אותי, שמעריץ אותי שרוצה לחיות איתי כל החיים ולעשות איתי ילדים ואני מתבכיינת על שמלת כלה.. כשאני איתו (פיזית) המחשבות האלה בכלל בכלל לא עולות לי, כל כך טוב לי שאני אומרת לעצמי שזה שווה את זה אבל כשאני לא איתו זה עולה (כמו עכשיו) וזה מעיק..

אני מצטערת על הבלגן. רק רציתי לפרוק.

סטנגה Joe

New member
חתונה או לא להיות

אם יש לך בן זוג אהוב ואם באמת טוב לכם יחד ויש עתיד משותף ,למה בעצם צריך את כל הבלאגאן הזה שנקרא חתונה?
כי כולם עושים?
כי כך צריך?
בואי לרגע נפריד בין העטיפה לבין התכלס.

אם הבשר של הזוגיות שלכם קיים לטעמי זה העיקר.
מעבר לכך בא לך לשחק ב "נסיכה ליום אחד" ללבוש שמלה לבנה וכל זה.
דברי איתו ,אולי תארגנו סתם מסיבה לחברים ולמשפחה.
סתם הכוונה ללא טקסים ונדרים שלמיטב הבנתי הם המפריעים לו.

עזבי אותך מחתונה, לזוג חילוני שמתגורר יחד

זה באמת קישקוש. תניחי לעניין הזה. אם יש בעיה גם בתמימות הדעים לגבי הבאת ילדים - זאת כבר בעיה.

נומלה

New member
אולי תדברו על הענין העקרוני

והוא איננו חתונה כן או לא, אלא הסדרת ענין הרכוש בחוזה אזרחי, והשאלה ילדים כן או לא.

דניאל2580

New member
ידועים בציבור

מדוע שלא תשקלו את האופציה הזו? אין צורך לעבור ברבנות ומצד שני זה מסדיר בחוזה את ההיבטים השונים של החיים המשותפים שלכם.
את המסיבה של החתונה תוכלו לעשות בלי קשר להאם זו חתונה 'רשמית' לפי מוסדות המדינה.

סתוונית333

Well-known member
בקיצור, את רוצה ט- ק- ס חתונה דתי

שבו יכריזו עליכם נשואים כדת וכדין בדיוק כמו כל חברותייך וזאת למרות שכן ניסית להשתחרר מהחלום שלך ולהתאים את עצמך לרצון בן זוגך שמסרב להתחתן ברבנות.

זה עניין של השקפת חיים ואי אפשר לטעון שהוא צודק ואת טועה או להיפך ואף אחד לא יכול לשכנע אותך לחשוב אחרת ולפעול בניגוד לרצונך.
העצה היחידה שאני כן יכולה לתת לך היא שתעשי את השיקולים שלך ותבחרי בתבונה בהחלטה שמתאימה לך.

ותוספת אישית שלי היא שאל תשכחי שהוא כן מעוניין וחפץ בקשר מונוגמי ובמחויבות הדדית ואם תחליטי בסופו של דבר שאת בוחרת להישאר איתו אז תשתדלי לעגן את המחוייבות ביניכם בצורה חוקית.

Another Girl

New member
טקס חתונה דתי לא חייב לעבור דרך הרבנות.

ה"כדת וכדין" זה כבר עניין אחר.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא מומחה לחוק וחוקה, וגם לא לדת, אבל

למושג "יהודי" יש הרבה הגדרות.
חרדי
אורטודוקסי
כיפה סרוגה
חרד"לי
קונסרבטיבי
רפורמי
יהדות מתחדשת בואך ניו-אייג'
נ-נח-נחמ-נחמן
יהודי חילוני
מסורתי
ועוד מיליום גוונים אישיים.

חייבים רבנות? נדמה לי שיהודים באנטרקטיקה לא מתחתנים ברבנות, ובכל זאת הם מעמידים צאצאים אסקימו-יהודיים כשרים (לא יודע אם בד"צ או כשרות בית יוסף, אבל זה חוזר לשאלת ההגדרה של "מה הוא יהודי")

סתוונית333

Well-known member
למושג -חתונה יהודית דתית - יש רק פירוש אחד

זו חתונה על פי ההלכה האורתודוכסית = רבנות .
וכל נסיון להתחכמות הוא סתם מיותר .

Another Girl

New member
יש פירוש אחד כי זה מה שהרבנות עצמה החליטה.

זה לא הופך את זה לאבסולוטי ובטח שלא לנכון.

סתוונית333

Well-known member
במדינת ישראל מי שרוצה להתחתן בחתונה יהודית

על פי ההלכה הוא יתחתן ברבנות .

קצת חבל

שהרבנות של ימינו מתעלמת מההלכה ומכל הדרכים היהודיות הכשרות להינשא.
החלפת טבעות זה אופציונלי ביהדות. האלטרנטיבה היא בעילה. לא ע"י החתן המיועד, ובפומבי, אגב. אם כבר כולם נורא דתיים במדינה הזו ומקפידים על הלכות ההלכה- אז שיהיה עד הסוף. חוסך המון כאב ראש בהמשך גם.

סתוונית333

Well-known member
אותי את לא צריכה לשכנע

שחתונה יהודית הלכתית היא מיותרת ויקרה להחריד ללא כל הצדקה.
אבל זו היא שצריכה לקבל החלטה ואני מאלה שמאפשרת לזולת לבחור לבד את דרכו מבלי לנסות שכנע וגם מבלי להביא דוגמא אישית .

נומלה

New member
ממש ממש לא.

יש זרמים שונים ביהדות (רוב היהודים) שאינם מיוצגים ברבנות הישראלית.

סתוונית333

Well-known member
סחתיין על הנחרצות אבל את טועה-

החתונה היהודית המקובלת גם בימינו נערכת עפ"י הטקס הדתי עתיק היומין ע"י הרבנות.

נומלה

New member
על ידי רבנים

אפשר להנשא בחו"ל על ידי רבנים לא אורתודוכסים.

למעלה