שלום לכולם!

orena1980

New member
שלום לכולם!

אני כבר מספר חודשים עוקב אחרי הפורום הזה, ולמדתי ממכם ממש הרבה על כלכלה.
רציתי לשאול שאלה, ראיתי באתר של חברה בשם UPTRADE
(http://www.uptrade.co.il/)
שהם מלמדים מסחר יומי, ורציתי לשאול מה זה בדיוק מסחר יומי?
תודה :)

זו דרך די יעילה להעביר את כספך לאחרים

שלב א' - אתה משלם על קורס.
שלב ב' - אתה משלם עמלות לחברה אשר נותנת לך מערכת למסחר.
שלב ג' - אתה מפסיד את הכסף הנותר במסחר עצמו.

לגופו של עניין, מסחר יומי הוא קניה של ניירות ערך ומכירתם באותו יום תוך ציפייה לנצל רגעים במהלך היום בהם המחירים נמוכים (קונים) וגבוהים (מוכרים).

בהצלחה.

tex free

New member
שלום orena1980 וברוך הבא לפורום!

כמו שכבר נאמר לך ע"י רימון חייט, מסחר יומי זהו קנייה בזול ומכירה וביוקר בטווח יומי.
מה שכן, חשוב לי להדגיש שהגישה של רימון חייט של העברת כספים אינה נכונה, ואני סוחר יומי כבר קרוב ל3 שנים, חברים טובים שלי סוחרים יומיים קצת פחות זמן, ולמעט אחד שהפסיד את סכום ההשקעה הראשונה שלו (3000$) בגלל טעויות שלו, כולנו רווחיים, סוחרים, ואחד מאיתנו עזב את העבודה ומתפרנס אך ורק מזה.
אני לא נותן פה המלצה להיות סוחר יומי (למרות שזה באמת שווה), אני רק מדגיש שהגישה של רימון חייט הינה פרטית שלו, ולא משהו שאמור לשנות לך.
לגבי החברה שציינת, אני לא מכיר אבל אם זה באזור שלך ואתה מתעניין הייתי ממליץ לך כן ללכת לשמוע על המסחר (אני רואה שכתבו כאן למטה שזה חינם אז בכלל שווה ;) )

המשך יום מוצלח ורווחי!

paretomc

New member
זהירות - הימורים ולא השקעות

מבחר יומי זה הימור לכל דבר ועניין.
יש המון אנשים שמפסידים, הם פשוט לא נשארים כדי לדווח על זה.

בואו נבין רגע ביחד - נניח שיש שיטה להרוויח כסף מעבודה קשה במסחר יומי.
ונניח שהעבודה הקשה מאפשר רווח יומי של 0.1% (עשירית אחוז) בסיכון אפסי.
המשמעות היא שבחודש עבודה של 22 יום, הרווח הוא 2.5% כלומר, אם סיכנת 1,000,000 ש"ח, תקבלי 25,000 ש"ח לחודש.

עכשיו, כל מה שצריך לעשות אדם, כדי להרוויח את כל הכסף שבעולם, זה לקחת הלוואה בריבית שנתית של 4% ולהרוויח שנתית (ריבית דריבית) 34% (!)
כמובן, שככל שהרווח גדל, לא מחזירים לבנק הלוואה אלא ממשיכים לקחת עוד הלוואות כנגד הכסף שנצבר, ולהמריץ את הקצב.

בקיצור - אם מסחר יומי היה עסק חסר סיכון כפי שמנסים להציג אותו - מי שהיה מגלה אותו ראשון היה משתלט על העולם.

מדובר בהימורים לכל דבר ועניין, אין דרך לדעת אם מה שקנית בבוקר יעלה בערב ולהיפך.

tex free

New member
שלום paretomc

אני מסכים ולא מסכים.
כיום כסוחר יומי אני מרוויח ביום בערך כ100-200$, סכום מכובד לכל הדיעות.
מתוך 5 ימי מסחר שיש לי אני בד"כ מסיים 4 רווחיים ו-1 מופסד (כאשר ההפסד הינו שווה ליעד הרווח- 100-200$).
כל עסקה שאני לוקח למסחר הינה בעלת סיכויי הצלחה של 60-80% (אין דבר כזה 100%, בטח לא בתחום הזה), וסך הכל רואים פירות.

עכשיו, מסחר יומי הוא ממש אבל ממש לא "עסק חסר סיכון" אבל ביחס להשקעה הוא מסוכן הרבה פחות, ולא אכפת לי אם מה שקניתי בבוקר ירד או יעלה בערב כי אני סוגר את העסקה לרוב אחרי כמה דקות, מקסימום שעה. (יש עסקאות יותר ארוכות אבל זה כבר סטייה של סטטיסטיקה).

ואגב, הכלל הבסיסי ביותר במסחר הינו- לא לסחור בכסף שאתה לא יכול להפסיד (ואני מניח שאם אתה בפורום כלכלה אתה יודע את זה
), ולכן אני אשתמש בכסף שלי (חשבון של אלפי דולרים בודדים+ מינוף בסיסי של פי 4 אצל הברוקר) ואצור ממנו רווח.

מקווה שהסברתי פחות או יותר למה זה לא הימור אלא "ניחוש מושכל".
לילה טוב!

tex free

New member
כל חברה שסחרתי דרכה עד היום

הציעה לי מינוף של פי 4 כמינוף בסיס.
תראה, אם אתה שם 3000$ אז בקושי אפשר לרכוש עם סכום כזה מניות, וגם לא עם מינוף של 1.2, לדעתי...

FineSilverMan

New member
זה פשוט עניין של סיכון

אתה שם על השולחן 3,000$ ומקבל עוד 12,000$. נניח יש לך סיכוי של 50% להרוויח 5% וסיכויי זהה להפסיד 5%. כלומר להרויח 750$ או להפסיד סכום זהה. האם מרווח של 1,500$ בין רווח להפסד עדיף מאשר מרווח של 300$ בלבד?

אתה יכול להיות אמיץ, כמו בן-דב. להביא מיליארד ש"ח מהבית ועוד 4 מיליארד ש"ח כהלוואה ולהמר...
הוא הפסיד.

FineSilverMan

New member
כלומר

נניח יש לך שתי אפשרויות השקעה:
1. סולידית -- פיקדון בנקאי פשוט שנותן לך היום 0.5% ריבית, או משהו באיזור הזה
2. מסוכנת -- השקעה בנ"ע עם תשואה לא צפויה (או הפסד)

אתה רוצה "להכות" את המדד. כלומר שבעוד שנה, יהיה לך יותר מאשר אילו היית מפקיד בבנק ללא סיכון.
כמובן עם ריבית כזו זה די קל.

לצורך הדוגמה, אתה משקיע 10,000$.
בעוד שנה, דרך הפיקדון הבנקאי, אתה תקבל 10,050$

נניח חקרת ומצאת נ"ע שנותנת תשואה של 5%. יש לך אפשרות למנף את ההון פי 4.
כלומר בעוד שנה יהיה לך 12,000$ לאחר החזר ההלוואה.
אבל יכול להיות שתסיים את השנה עם 8,000$ בלבד.
ובמקרה של הפסד, היה עדיף להשקיע בבנק.

כמובן במקום להשקיע בנייר ערך אחד, אתה מבזר את התיק היטב. גם בארץ, גם בעשרות מדינות, גם בעשרות מניות ואג"חים בכל מדינה...
חלק יתנו תשואה עודפת, חלק יהיו בצד ההפסד.

המינוף שלעצמו אולי קוסם לך, אבל הוא כמו חרב פיפיות. יכול גם להזיק.

tex free

New member
אתה צודק אבל

אני לא משקיע, אני סוחר יומי.
אני לא מהמר מה יקרה בטווח הארוך, אני עובד על הטווח הקצר.
במידה והעסקה לא עובדת אני לא אשאר בה, נקודה.

FineSilverMan

New member
אז איך אתה מרוויח?...

אחת הדרכים להרוויח היא לזהות מניה שמתומחרת ע"י הבורסה מתחת לשווי שלה*, שהפער עומד להסגר וכך לרכב על הגל.
אבל הפער לא נסגר בהכרח ביום אחד.

* השווי לפי מודל ה-CAPM, למשל.

tex free

New member
ניתוח טכני

קווי תמיכה, התנגדות, נרות יפניים, רצועות בולינג'ר, EMA, וכו'

tex free

New member
אם זו ההגדרה שלך, אז אני מתפרנס וחי

כבר 3 שנים מהימורים

3 שנים? כלומר הניסיון שלך מבוסס על תקופה

בה היו ממילא רק עליות.
בתקופה כזו, גם אם היית בוחר באופן מקרי מניות, אז הן היו עולות.
אשמח לשוחח אתך אחרי שתחווה כבעל ניסיון לפחות קריסה אחת.
עצה קטנה, מכל מה שאתה מרוויח, שים סכום לא מבוטל בצד ועל תשחק אתו למרות הפיתוי להכנסה הולכת וגדלה (אחוזי תשואה קבועים אך הכנסה דולרית עולה).
בהצלחה.

tex free

New member
שלום רימון חייט

שתי נקודות:

דבר ראשון, דווקא מהאמצע, חוויתי קריסות, אני סוחר במניות ככה שזה שהשוק עולה לא אומר שאני לא יכול להיות במניה שקורסת. וקרה.
ודבר שני, אני בטוח שאתה מכיר את המושג של שורט או מכירה בחסר. ולכן לא מעניין אותי שהשוק עולה או יורד, להפך, אני שמח לראות שווקים אדומים כי ירידות יותר מהירות מעליות.

ואל תדאג, כל תקופה אני מושך חלק מהסכום של החשבון לצד בשביל שתי הסיבות- נגד הפיתוי לסכן יותר בשביל להרוויח יותר, וגם בשביל לממש רווחים.

למעלה