שלום לכולם :)

michaeluk

New member
שלום לכולם :)

אני לא יודע האם תוכלו לזהות אותי. הייתי כאן בעקבות דיון ארוך לגבי האם לכתוב בהזמנה לחתונה שהאוכל יהיה טבעוני. באופן עיקש, חייב לציין, עמדתי הייתה כי אני אוכל בשר בגלל התרבות, זה נוח, וכי בשר וחלב הוא טעים. היה גם וויכוח גדול האם זה מקובל ומוסרי לתת יד לכל התעשייה הזאת. ומבחינתי זה היה. התחושה שיצאתי איתה מפה היתה בעיקר כעס ותסכול. אחר כך פשוט הבנתי שאני עצבני כי אני טועה. מאז כמובן עברו המון מים בנהר...קראתי המון בנושא, ראיתי את ההרצאות המובילות. אפשר להגיד כי הסתובב לי העולם. תאמינו לי שאני אוהב טעם של בשר, והרבה ממנו. וזה תמיד יישאר ככה. אבל פשוט החלטתי שאני לא מוכן לתת יד להרג בהיקף לא הגיוני.
ומפה מתחיל החלק הקשה. אז אתם עוד תשמעו אותי מקטר פה המון...

Rock Solid

New member

יהיה בסדר.

michaeluk

New member
תודה רבה

נראה טעים (?!) מאוד. תודה רבה, אני אנסה. היום פתחתי את המקרר (גר בבית ההורים) ואני מתחיל לסנן מה אני רוצה לאכול לארוחת בוקר. בסוף אכלתי בוטנים עם קפה שחור...
בצד, אמא שלי מגלגלת עניים ב "נו באמת, לפחות חלב, צריך 3 פעמים ביום".

החמוסה

New member
תקנה חלב סויה :)

הצעות לארוחת בוקר:
דגני בוקר עם חלב סויה (ממליצה על זה של תנובה) \ פאנקייקס (בלי בעיה אפשר להכין טבעוני) \ דייסת שיבולת שועל עם תפוח עץ וקינמון, או אפשר להוסיף שוקולד
, על בסיס חל"ס או מים \ טוסטים עם אבוקדו או טחינה או גבינה טבעונית של טופוטי או ריבה \ חביתה טבעונית (מקמח חומוס למשל, נשמע מוזר אבל טעים!) \ פירות...

ובקפה אפשר להחליף בחל"ס או חלב אורז או חלב שיבולת שועל או עוד מלא אופציות שאפשר למצוא בסופר.

subatoi

New member
בוטנים עם קפה שחור

לגבי החלב, נו טוב. זה יעבור לה

subatoi

New member
תאמין לנו

שגם אנחנו אהבנו טעם של בשר, אחרת לא היינו אוכלים אותו בעבר

זה בסדר. אפשר להסכים על זה שהבשר טעים ועדיין לא לאכול אותו. גם הסיבות שלך בזמנו נשמעות הגיוניות. המין האנושי באמת אוכל "בגלל התרבות, זה נוח, וכי בשר וחלב הוא טעים". זה הכל. בניגוד לטבעונות, אין שום אידיאולוגיה מאחורי אכילת מוצרים מן החי.

ברוך השב (זה המקום הנכון ללמוד בו המון) וקטר חופשי

vegetalien

New member
באמת?

חשבתי שבני אדם אוכלים בשר בגלל הפרוטאין, הברזל וה- B-Zwölf.

l coyote l

New member
שמחנו לעזור

"הסתובב לי העולם"... קרה וקורה לטובים ביותר.
החלק הכי קשה הוא ההחלטה על המעבר וקצת בהתחלה שלו. זה הולך ונעשה יותר קל עד כדי טבע שני שלא זוכרים מה היה לפניו.
ואכן, אנחנו פה לכל קיטור ושאלה בהמשך.

beltal8

New member
ומוסיף בקשר לקלות/קושי -

תסתכל ותבשל קצת מתכונים טבעוניים טעימים ופשוטים, זה ממש הקל עלי את המעבר. בהתחלה אכלתי אורז ואפונה/שעועית במשך שבועיים ואז נורא בקלות אתה מתגעגע לאוכל לא טבעוני. אבל ברגע שאתה אוכל דברים טעימים, אתה מתגעגע לבשר רק באופן שטחי, ואולי בסוף זה יעלם.

michaeluk

New member
אכן כך

הבית לא מורגל מבחינת מוצרים להחלטה שלי, מפוצץ בשר, חלב, וכו' וכמעט אין משהו נורמלי לאכול שלא דורש הפשרה...נדיבות באוכל זה הצד החזק אצל המשפחה שלי, וכמובן מצפים לי המון "מלחמות דאגה" מצד האימא "הפולנייה" שלי. לא נורא, אני יספר לה על המוגלה בחלב, היא בכלל תצטרף לצד שלי.

new blood

New member
כל הכבוד לך!

החלטה אמיצה ונכונה

וכל הכבוד לפורום המדהים הזה!

מציע לך בתור שלב ראשון לקפוץ לסופר ולקנות מצרכים טבעוניים בסיסיים: עדשים על סוגיהם, שעועית על סוגיה, אפונה, חומוס, אורז מלא רצוי, קינואה, טחינה גולמית משומשום מלא
(תאמין לי אתה תתאהב בזה), סוגי אגוזים, שקדים וכו'... תעבור על כמה מתכונים טבעוניים ותראה שזה לא כל כך קשה.. ברגע שעושים את הסוויץ' בראש אתה לא תרגיש בכלל שחסר לך משהו.

Octopussy

New member
יש שינוי תפיסה משמעותי בעולם - ראו הכתבה

אמנם זה לא מסיבות של זב"ח, אבל התוצאה הצפויה תקטין את המתת החיות וההתעללות בעולם.
כשהעניין הכלכלי מתחבר עם ההגיון - גם האידיאולוגיה מרוויחה...
http://www.themarker.com/magazine/1.2234219

subatoi

New member
מרתק, מרתק, מרתק. אנחנו חיים בתקופה מרתקת.

ממש לוחות טקטוניים שלמים זזים לנו מתחת לרגליים, ואנחנו מקפצים על חלק מהם ועוזרים להם לזוז.
האנושות תבין בדרך הקשה מה היא עושה לעצמה, גם אם היא לא תבין את זה מבחינת המוסריות של אכילת ה"מוצרים מן החי ומן המת". מרתק להביט על זה כתהליך, בארץ ובעולם.

יש שם כמה דברים מאוד מעניינים. כתבה ארוכה אבל לגמרי שווה קריאה

Octopussy

New member
דבר שקראתי שם ולא ידעתי...

אנו שומעים תכופות שתוחלת חיים עולה כל הזמן, וזה נותן לקרניסטים טיעון שתזונתם בריאה, כי הם הרוב הקובע את הנתון הזה.
אולם, בכתבה נטען כי "תוחלת החיים הבריאים" נמצאת דווקא בירידה.
הדבר משמעותי כפליים מבחינת מבטחי הבריאות, שכן עליהם לשלם יותר שנים (עקב התוחלת הגדלה) וגם יותר שנים (עקב התוחלת הבריאה הקטנה).
לדעתי, זה יגרום למהפך בביטוחי הבריאות לטובת הטבעונים, וישנה את הגישה של כל המערכות לנושא התזונה הטבעונית.

למעלה