שלום לכולם :)

subatoi

New member
המאמר הזה ממש נגע בתחום מזוויות שלא כ"כ

חושבים עליהן, דברים בקנה מידה גדול.

subatoi

New member
מעניין,אבל השורה התחתונה של סוגיית שטחי המזון

היא פשוט לאכול חיות אחרות שאינן בקר. קצת טפשי, אבל בסדר. אולי במספרים זה מסתדר.

לגבי הסויה - מצוין.

יאי!

ברוך הבא
איזה כיף לשמוע. נקטר יחד!

ברוך השב

אל תפחד לשאול שאלות ואנחנו נעשה עבורך את המעבר להכי קל שאפשר. כמו כן הזהר מקרובים ו"דאגותיהם", כי יש בזה הרבה אמונות טפלות.

מצלתיים

New member
היי מיכאל, אתה אדם מדהים, כל הכבוד

זה פשוט מרחיב את הלב.
אבל תרשה לי לא מיד להאמין לך כשאתה כותב שאתה אוהב טעם של בשר והרבה ממנו וזה תמיד יישאר ככה. אולי כן, אבל אולי לא.
תעשה ניסוי מחשבתי: מישהו עושה מנגל בפארק ואתה מריח ריח של בשר על האש והריר נוזל לך, אתה מגיע ורואה כלב פשוט עור משופד על מוט ברזל שנכנס לו בפה ויוצא מאחורה, מסתובב מעל מדורה. עדיין טעם הבשר שהרחת הוא בדמיונך טעים?
ריח בשר הוא ריח בשר, פרה, כלב, אדם, זה אותו ריח מוכר שכולנו מיד מזהים.
זה מה שקרה אצלי לגבי כל בשר, וזה קרה כשהתחלתי לראות מדי יום ביומו את התמונות, גם של בעלי חיים שטוב להם, גם כשרע להם, גם כשהם נשחטים וגם כשהם מתים. גם תמונות וגם התקרבות אל התעשייה בפועל, ריחות, קולות, מראות. הפער הקוגניטיבי רב-השנים בין בעל החיים לבין הריח והמראה של האוכל בצלחת, בסופו של דבר נסגר.

michaeluk

New member
בדיוק בדיוק ועל הנקודה

אכן "תמיד אוהב בשר" ממש לא נכון. ושמתי לב וזה כבר ביום השני (כן, סך הכל יומיים) ככל שהפער נסגר ישנה רתיעה מבשר, כי הוא לא מסמל יותר תזונה אלה עינויים, רצח המוני, אכזריות, אטימות, אדישות ורוע טהור. שמתי לב גם שבבשר וביצים זה קל יותר מחלב למשל, כי המוות הוא הטעם.

michaeluk

New member
וגם חשוב לדבר על עוד משהו שיושב אצלי

היום אכלתי במסעדה עם המשפחה, ארוחת בוקר ישראלית רגילה...חביתה ותוספות...מן הסתם אני היחיד שהזמנתי סלט גדול של קינוא עם תחינה ופלפלים צרובים. מעדן מלכים! מעולם לא אכלתי קינוא, ובטח שלא חשבתי שאנגס (אנגס, מילה אלימה) בכזה דבר. ועם זה גם לחם שום עם ממרח טונה ולבנה, עכשיו, וזאת הנקודה החשובה: רק אחרי כמה דקות אני מבין שהטונה הטעימה זה דג, והלבנה זה מוצר חלב.

באותו רגע גם הבנתי שבזבזתי יותר זמן בחיי לבחור איזה בגד אלבש, מאשר להבין מה המקור לאוכל שאני אוכל. וזה דפוק מאוד, ומעוות בצורה הזויה. לדעתי זה גם חלק מאוד גדול מהשינוי, וגם חלק מאוד קשה ממנו. להבין ולזהות אוכל שפעם שמתי בפה ללא מחשבה שנייה, ולקשר את זה לרצח חיות. עניין פסיכולוגי, הרגלי, מוסרי, והכי חשוב לדעתי, עניין של הבנה חדשה. לכל המשתמע לכך.

subatoi

New member
יש הרבה דברים דפוקים ומעוותים.

אני חשבתי היום בארוחת הערב על כמה חולני זה לשבת ולנבור בגוף של דג שנחנק למוות כדי להוציא ממנו את העצמות ("קוצים"), כדי להמשיך לאכול אותו.
ואז נזכרתי באותו בוקר כשהסתובבתי במחנה יהודה ופרקו ממשאית ארגז עם דגים שעוד פרפרו (מאיזה ים הביאו אותם בדיוק? הים של ירושלים?!). היה מזעזע.
ומאכל טונה זה הדג שאולי הכי רחוק מצורתו המקורית, מתחרה בגפילטע פיש. כל קשר למקור מקרי בהחלט.

כשחושבים על זה, יש המון דברים הזויים.

מצלתיים

New member
מצמרר ונכון...

המוות הוא הטעם. גם אצלי הרתיעה מחלב היא עוד לא אינסטינקטיבית כמו מבשר וביצים. אבל מחמאה כן, אני לא יודעת למה.

michaeluk

New member
אישית

חמאה מזכירה לי לווייתנים. גם כשאכלתי בשר מאוד נמנעתי מחמאה והאמת גם ממרגרינה. כי חינכו אותי שמרגרינה לא טעימה ויש בה המון כולסטרול.

דעה טיפה שונה

אני מבינה מדברייך שאתה עובר ממצב של "תזונה ישראלית מצויה" עם בשר, דגים, ביצים וחלב לתזונה טבענית לגמרי.
כל הכבוד על השינוי אבל צריך לעשות את זה בזהירות כדי שלא תפגע בגוף שלך במעבר.
זה נשמע כאילו לא למדת עדיין את כל ההבדלים התזונתיים בין מה שאכלת לבין מה שאתה רוצה וצריך לאכול מעכשיו ולא, בוטנים וקינואה במסעדה מדי פעם לא מזינים מספיק.

אני ממש מציעה לך לעשות בדיקות דם כדי לדעת איפה אתה עומד עכשיו מבחינת B-12, ברזל , סידן וכ'ו. תתייעץ עם רופא מה עוד כדאי לבדוק.
כדורי B-12 (מותאמים לטבעונים כמובן) אתה צריך להתחיל לקחת אתמול. זה ויטמין שמוצאים כמעט רק ברכיבים מהחי והוא מאוד חשוב לגוף (בלעדיו מרגישים עייפות וחולשה בתור התחלה).
תחפש לך באינטרנט תפריט טבעוני מאוזן להתחלת הדרך ותלך למפגש עם תזונאית ידידותית לטבעונים (יש רשימה באנינומוס) כדי ללמוד מה וכמה אתה צריך ומהם מקורות המזון שאתה אוהב. יש כל מיני דברים שכדאי לא לצרוך ביחד לדוגמא קפאין וברזל וצריך ללמוד את זה (נכון לכולם לא רק לטבעונים).
לא הבנתי מה גילך אבל אם אתה נער כדאי ללכת לתזונאית עם ההורים או אחד מהם כדי ללמוד מה צריך ולעזור להם להבין מה הצרכים שלך.

זה לא מאוד קשה אבל צריך ללמוד את זה, טבעונות יכולה להיות תזונה מאוד בריאה ומאוזנת אבל צריך לעשות את זה נכון.

בהצלחה!

למעלה