שלום לכולם,

נו. לדעתך יוסי שריד לא חולם?

הוא נסע באוטו והרגיש שהנשמה שלו ואת מהגוף וכנשמה מעופפת הוא הביט על בני משפתו שמיהרה לבית החולים והוא זוכר שהילדים בכו במושב האחורי ואת אישתו חיוורת. הוא לא רואה את עצמו כשהוא ראה את כל מה שקורה באוטו אפילו שהוא באמת כן היה.
לא נשמע לך מעניין שהוא לא ראה מתים, או מלאכים מתאים למדי למה ששריד עלול לחלום?
והכי מעניין הוא שזה הכל פרשנות שלו, הרופאים לדבריו לא אבחנו אותו כמת קלינית אלא כחי לגמרי. אז אני לא יוד למה זה רלוונטי. אחי חלם שהוא מבי ביכורים כותל המערבי ואני חלמתי שנים שאני בורח מהנאצים בשכונה שגדלתי בה. מה אתה אומר? אולי הנאצים עדיין פעילים בירושלים המעטירה והביכורים מתקבלים במקום שלא היה קיים בכלל כשבית המקדש היה קיים.
לסיום בל נשכח שהוא מכחיש קיום של חיים לאחר המוות גם כיום לאחר הסיפור. אז למה נראה לך שאתה כשומע הסיפור יודע יותר עליו מאשר חווהו?

חיים ד 1

New member
לא כל אחד שעובר את החוויה

מבין לגמרי מה קורה משום שבשלבים הראשונים של יציאת הנשמה עדיין לא נגלים כל תעלומות הבריאה כמו שכבר הזכרתי שיש מבחנים לפי הדרגה של הנשמה לפי מעשיה בעולם הזה.
הייתי אומר שהוא חולם אם לא היו עוד מיליונים בעולם שחוו את החוויה, ואם לא ידעו לספר דברים שראו/שמעו ברגעי המוות לגבי ראיה ראו דברים שלא שייך מנק' המבט שלהם לראות (נעל על גג בית החולים, מחשבות הסובבים את הגופה, את הגופה עצמה שלהם ועוד הרבה)

בדרך כלל

אנשים יוצאים בשאלה בגלל שאלות או סיבות מהותיות. לא בגלל סרטון. לעצם העניין של מוות קליני נדמה לי שיש ביוטיוב סרטונים של סיינה ישראל או משהו כזה שמנסים להסביר את התופעה מבחינה מדעית. זה שהיא עיוורת , באמת מוסיף מימד של מסתוריות לעניין, אבל אין צורך לברוח להסברים כמו נשמה וכדומה, אלא פשוט להבין שהמוח הוא מורכב וקשה להבנה. לא כ״כ הבנתי את ההתקפות על חיים. סך הכל שאל שאלה שמציקה לו. הוא בודאי לא ציפה לכזאת מקלחת צוננת...

אומר לך את דעתי

אבל אסייג שאני מאוד משוחד לנטות לצד ההגיוני דווקא ואני לא באמת נותן הזדמנות שווה לדברים בלתי אפשריים כך שאולי אני לא דוגמא.

בסרטון אין ראיה לכלום מאחר וגם אם אתה מאמין לה שהיא אכן חוותה את מה שהיא מספרת ולא בדתה את זה מליבה עדיין זה לא אומר כלום, כי יכול להיות שהיא חלמה את זה או שכנעה את עצמה אח"כ שזה מה שהיא חלמה. זה שהיא לא חולמת בד"כ על שום דבר גשמי אלא רק על ריחות וטעמים לא מוכיח כלום מאחר והיא יכולה לחלום על דמויות כי אין לנו שום עדות שהדמויות שהיא מדברת עליהן אכן דומות במשהו לאיך שהדמויות נראות במציאות, נכון? יש לנו את דיברתה שהיא ראתה. למה שתניח שזה ראיה ממש? היא לא מתארת שום דבר ממה שהיא רואה חוץ מזה שהשיער שלה נגזז (שזה היא שמה לב אח"כ בכל מקרה) ושיש לה את הטבעת שלה על היד שלה (שזה היא יודעת כבר שנים). עיקר העדות שלה עוסקת (במפתיע) דווקא בשמיעה של מה שאמרו הרופאים זה לזו.
אם היא לא יכלה לתאר צבעים כי היא לא ראתה אותם מעולם איך היא יכלה לתאר "צפיפויות של אור"? אור היא כן ראתה מעולם?
וה"מומחה" האחרון בכלל קרע אותי, "אנשים חרשים חווים הרבה פעמים שמיעה טלפתית ולא דרך שפת הסימנים" אם הם כבר משוחררים מכבלי הגוף הם לא יכולים פשוט לשמוע במקום לקבל קשרים טלפתיים? ואיך הם יודעים להבדיל בין שמיעה לבין קשר טלפתי? "אני רואה את זה הרבה בחוויות קרובות למוות" כמה חוויות קרובות למוות חווית? ולמה אתה לא לומד לנהוג כבר כמו בנאדם במקום להכנס לקומות בכל מיני מקומות? וציטוט העשור "היא חוותה דברים שמאוד אופייניים למקרים של חוויות חוץ גופניות" מהמם. ריאלי לחלוטין.

וכאן שאלה קטנה על חוויות חוץ גופניות, למה שאדם שמנותק מהגוף יוכל לשמוע ולראות אבל הוא לא יוכל לחוש כאב נגיד? כלומר למה נשמע לכם סביר שהשמיעה והראיה לא כפופה למוח או לגוף והכאב עצמו כן?
ושאלה קטנה לסיום בנוגע לאמון שלך בה, אם היא הייתה מעידה עדות שלא הייתה דורשת ממך להאמין בעל טבעי אלא במקום זה העדות שלה הייתה מחייבת אותך לשלם לי מאה שקל, היית משלם? סביר שלא, נכון? למה מעדות על "על טבעי" אתה דורש אמינות נמוכה יותר מזו שאתה דורש מעדות על חוב של מאה שקל? החיים שלך חשובים פחות מהסכום או שהקשר הנפשי שלך לעולם המצלצלים חזק יותר מהקשר שלך לשפיות שלך? אודה לך אם תענה לי מר חיים כי אני סקרן עד נגיסת מרפקים.

למעלה