למה צריך את הדוחות הרי ברור שהדוחות לא יהיו לטובת ההורה ואז יש מלא שקרים
אז מי צריך אותם בעצם,
ודוחות מתחילם באינטייק במכון להתפתחות הילד אצל עובדת הסוציאלית של המכון,
גם שם אף הורה לא יודע מה היא כתבה,
ואם לא נותנים לילד את האבחון כפי שההורה מצפה תמיד יש לחשוד שיש איזה דוח של אינטייק ראשוני!
וכן אני במיוחד מציינת את זה כי הכל קשור ודברים נגררים בהמשך עם יש דוחות שקריים
וכן יש אפשרות להתנגח ולהילחם מלחמות, כן ויש מנצחים ולאו דווקא המערכת!
הפחד והחשש מהמערכת הזו היא זו שמקלקלת הכל!!
בכל מקרה נצחתי את המערכת והילדה נשארה ברשותי ולא נכנסה לפנימיה קשה בירושלים
ולא יצאה מרשותי.
למרות שהם ניסו הכל.
כולל לשלוח אותנו ליחידה לתפקוד הורי ליד בית החולים איכילוב - במטרה שהפרופ' שם יכתוב
שאנחנו לא מתאימים להיות הורים והם נכשלו.
אז יכולה לכתוב עוד הרבה. אני רק יכולה להגיד כי הדוח הכי טוב שאי פעם קבלתי היה של המחלקה
לתפקוד הורי. את כל שאר הדוחות והתלונות שהגיעו לרווחה מעולם לא ראיתי.
סופר לי רק מה שהם רצו לברר לא יותר מזה.
אלטרנטיבה. לו היית יודעת מההתחלה שהרווחה יכולה להתנהג בצורה כל כך טוטליטארית, והיית מההתחלה מקליטה הכל ומונכה לפנות לתקשורת וכו', גם אז זה היה מסוכן?
כי לדעתי את יחסית במיינסטרים. לי אין שום דרך לעמוד בסטנדרטים של הרווחה בלי לבגוד בערכים מהותיים שלי. ואני ממש מקווה שעדיין יש לי סיכוי לחיות כאן. זו, אחרי הכל המדינה שלי. אבל אני לא אשאר בה אם אני יודעת שיום יבוא ואתעורר לבוקר חום.
ואיך הצלחת לעוות את דבריי, שיוצאים מנקודת המוצא שהרווחה נגדי, ואני צריכה להתגונן, מההתחלה להקליט כל דבר, ובעצם להתנהג בצורה שתבהיר לרווחה שלא כדאי להתעסק איתי, לזה שהמדינה לטובתי???
שמצב בארץ לא שונה בהרבה מזה במדינות אחרות. לרווחה יש סמכויות גדולות והם לא תמיד משתמשים בסמכויות לטובת הילד.
כי יש סרטים וספרים בנושא, כנרא הם משכפות מציאות במידע מסוים.
ויש גם כתבות בתקשורת.
לא מזמן ראיתי כתבה כדולה באיזה אתר רוסי. הם מודאגים שם מאוד שבפינלנד רווחה לקחת ילדים מנשים שיש להם גם אזרחות רוסית.
למי שלא יודע - הרבה אזרחים רוסים עברו לפינלנד ב 20 שנים אחרונים ונוצר שם מיעוט אטני רוסי משמעותי.
איזה כתב הלך לבדוק וגילה שאין שום אפליה - אחוז ילדים , שרווחה הוציאה ממשפחות של פינים אפילו גדול יותר. כל המנגינון דומה מאוד לזה שלנו.
מדובר שם בילדים רגילים, קיבלתי רושם שלא כל כך להחזיר ילדים אפילו עם עורך דין. הם קיבלו חוק לפני כמה שנים המאפשר לרווחה להוציא ילד מהבית לפני בית משפט.
בית משפט בדרך כלל תומך בתהליך. הכתב נפגש עם כמה נשים - לרוב הכל התחיל מחוסר שיתוף פעולה עם מוסדות חינוך ...
אז אם את רוצה לעבור למקום שלא יתערבו לך בחיים - את צריכה לחפש מדינה לא מפותחת, לדעתי.