שלום לכולם.

abashel13

New member
אמנם אני לא מהמגזר אבל עדיין

גם עליי הופעלו הטריקים האלה

והעמדתי דברים על מקומם בנימוס ובכבוד וכך היה.

asa112

New member
טוב שזה עבד

אולי היה שם קורבן אחר, יותר קל להסגה

בת של חברה שלי פשוט למדה ,איך לדבר עם עובדים סוציאליים כך שלא יהיו בעיות אחר כך ולא היו יותר בעיות.

שלומות0

New member
נראה לי

שבהדרכת הורים מאוד חשובה שתועבר ע"י ההורים עצמם צריך ללמד הלכות שרותי רווחה וכיצד לדבר איתם{נכתב בציניות}

galitkm

New member
מזעזע, נורא

בגלל שהיא אמרה שהיא עוזרת לטפל בתינוק? אולי בכלל רצתה להתגאות בזה. כשהייתי ילדה אנחנו הבנות התחננו לעזור קצת עם האחים התינוקות הקטנים, זה הרגיש לנו גאווה גדולה...נשמע לי מוזר והזוי איך שמסובבים את זה ככה שזה נשמע למישהו כמו ניצול או התעללות

שלומות0

New member
צריך להבין

שגם תלונה הכי קטנה ברוחחה, הופכת לבעיה מאוד גדולה להורים שהתלוננו אליהם או על הילד שלהם,

ההורים נבדקים בזכוכית מגדלת וכל תנועה ומילה הכי קטנה משמשת נגדם או יכולה לשמש נגדם,
גם הדברים הכי הגיוניים הופכים להיות הזויים, לכן אני כתבתי כאן בעבר
אנחנו בני אדם אנושיים שאנחנו רואים משהו שאולי יש צורך לדווח לרווחה לעשות חושבים לרגע אולי מה שנראה חשוד זה דבר כל כך תמים
אולי נעשה ברור קטן ואנושי למשפחה לפני שנרוץ לדווח ..

asa112

New member
זה היה בסוף שנות ה90

הבנתי שלקחו את ילדה לשיחה ושאלו כל מיני שאלות פרובוקטיביות כדי לחלוב רמז למשהו חשוד
וזה מהשמשך תשומת לב. בבית ספר אמרו לחברה שלי שאין להם קשר לזה, אבל היום אני לא כל כך בטוחה שזה נכון.

אני מבינה, שאחר כך היו עד שיחות כאלו עם ילדה, אבל היא כבר למדה איך לענות על שאלות.

dina199

New member
וזה עוד יותר גרוע כי אנשים מ'המגזר הרוסי'

(כשהם עדיין לא מספיק זמן בארץ) לא רק לא יודעים שאפשר להתלונן נגד דבר כזה (שיחה עם ילדה בלי ידיעתם) אלא שבכלל יש צורך להתלונן נגד דבר כזה. הרי בזמן ברה"מ (ואולי גם עכשיו) ה'מערכת' עשתה כרצונה בלי שום אוציה להתלונן.
גם העניין הזה של חוסר ידע ומידע על אפשרויות תלונה הופך אותם ל'מגזר חלש'.

אז זהו שהתלוננו עליך ולא תדעי מי

כנראה. וכנראה שיש גם דברים נוספים שאת לא יודעת.
ולא לא היו צריכים לבדוק איתך את התלונות.
הם מקבלים תלונות ופועלים ישר.
מה לעשות זה הדרך שלהם. נכונה או לא.

וקראתי וגם הגבתי לך בשרשור הקודם. כנראה לא שמת לב.

תחלקי כשתהיי בצרות תזכרי את זה

אוני כותבת לך מנסיון אישי כואב שלי עם הרווחה.
אז אולי לפעמים כדאי להקשיב למי שיודע קצת יותר טוב ממך מה קורה בשטח.
ועוד עבר את זה על בשרו.

kagome10

New member
את בטוחה שאת יודעת יותר טוב?

אני יודעת על הורים שנאלצו לברוח מהארץ כי לפי הרווחה הורים צעירים זה רע וסיכון, וחינול ביתי זה גם רע, אז שילוב של שניהם - פגיעה בילד!

ואני עדיין חושבת שצריך להילחם. שאין ברירה אחרת. כי כל ברירה אחרת הא ויתור על חירות, והיא רק מעודדת את הרווחה להמשיך.

כי אנחנו חייבות לצעוק עכשיו, כשההגבלה על חירויות הפרט היא עדיין קטנה.

נלחמתי קשות ונצחחתי את המערכת

שניה לפני שרצו לשים את הילדה שלי בפנימיה מאוד קשה בירושלים.
כן שיתפתי פעולה.
כן היה לי עו"ד
כן חשבתי וחשבנו ביחד לפניה לתקשורת.
ירדנו מזה עם הנצחון.

בכל זאת את הסיפור כתבתי בבלוג שלי.

dina199

New member
אז גם את נעזרת בעו"ד

וכמעט פנית לתיקשורת.
ז"א שיתוף פעולה בלבד לא עזר

לא. הם לא היו מוכנים לרדת מהעץ שטיפסו עליו

ברגע שהגיע עו"ד בפגישה הראשונה שהוא עוד לא פתח את הפה רק הציג את השם שלו.
האחראית נפל לה האסימון ופתאום כולם נהיו נופת צופים ושכחו איזה שנתיים של מרורים האכילו אותי.

תוך 4 חודשים וחצי הכל הסתיים עם ילדה בבית, בלי פנימיה ובלי שום הוצאה מחוץ לבית וכמובן
עם מעקב כבד של העו"ד עליהם. שהכל דופק בסדר ולא עובדים עלי.

kagome10

New member
ואם הם ישתפו פעולה לא יפנו?

זה יעבוד רק אם הם מוכנים לוותר על החירות לפעול בניגוד לנורמות, תוך ידיעה שכל יציאה שלהם מהמיינסטרים תגרור עונש מיידי.

"אילו שמוכנים לוותר על חירות חיונית כדי להרוויח ביטחון זמני, לא ראויים לא לחירות ולא לביטחון - ומהר מאוד חסרים את שניהם."
-בנג'מין פרנקלין

זה כבר תלוי כמה שיתוף הפעולה שלהם חביב

והכוונה עד איפה הם מוכנים להרשות לגורמים חיצוניים להתערב.

שלומות0

New member
לצערי הרב

המסגרות החינוכיות לא פעם משמשות האויב הכי גדול של ההורה מבלי שההורה ידע ,
לא סתם עורכי דין ממליצים לא למסור שום מידע לבתי הספר!

שלומות0

New member
ישנה לצערנו הרב ההורים מציאות מאוד

קשה במדינתנו הדמוקרטית, שמצד אחד אנחנו שולחים את הילדים שלנו למסגרות לחינוך מיוחד
מאמינים בהם ובוטחים בהם, מצפים לשיתוף פעולה מצדם ממש כמו שאנחנו משתפים אותם פעולה,
וברגע אחד מוזר הם בועטים בנו במקום הכי רגיש שלנו מסיבות שלהם הם,
זה מצב בלתי נסבל!!!!!!!!
בית ספר צריך להתחשב גם בהורה ואם הורה לא רוצה שיחדרו לחייו ובית ספר פונה לע. סוצאילית בתלונה ובדו"ח שקרי, בית הספר
לדעתי חייב לקבל תלונה וחמורה, יש לערב את כל הגורמים האפשריים בתלונה הזו, ממנהל המחוז ועד מפקחת החינוך המיוחד, ואפילו תלונה אצל מבקר המדינה,
בית הספר חייב לדעת שאת אם שיודעת להתלונן ואת לא שבויה בידיים שלהם לא את ולא הבן שלך, לא יתכן שאנחנו שכל כך קשה לנו ההורים נחיה כל יום במפחד שאיזו גננת/מורה תתלונן עלינו ברווחה
פשוט בלתי נתפס!!!!!!!!!!!
זכותך המלאה לעמוד על כך שיש לך פרטיות, וחודרים לצנעת הפרט שלך ויש לך צנעת פרט!!!!!!!
מה שקרה לך זו חוצפה שאין מילים לתאר אותה!!!!!!
הבעיה בבית הספר ולא ברווחה, לא הייתה שום סיבה לפנות לרווחה פשוט שום סיבה חוץ מלהתעלל בך!
איזו חוצפה של מורה מנהל בית הספר יודע מה היא עשתה?
תלונה דחופה לפיקוח על החינוך המיוחד!
וגם להתחיל להתעניין לגבי עורך דין חזק!

למעלה