שלום לכולם

שלום לכולם

חדשה כאן.
קצת על עצמי...
חרדית בחוץ אתאיסטית בארון משנות העשרה (על משקל יהודי בבית ואדם בחוץ.... ), שואפת לגיל 25 מצידו הימני, רווקה
עברתי את המסלול המוכר והידוע של יסודי בית יעקב. סמינר בית יעקב. תעודת הוראה (ועוד ביהדות ;) ) עבדתי גם כמורה בסמינר שבו למדתי כבחורה במשך כמה שנים,
מכירה את הפורומים כאן רק מהסתכלות מהצד אף פעם לא באופן פעיל. אבל אחרי אפיק מעבר אינטינסבי הצלחתי להתקבל לפקולטה בה אני מתעדת ללמוד והידיעה שאולי השינוי בדרך נתן לי קצת אומץ לצאת מהשריון.

זהו לבינתים

מושג מהחשבון האינפיניטסימלי

לגבי איך מוכיחים קיום גבול של פונקציה.....זה הפך לבדיחה פנימית שלי עם עצמי בתוך רוטינת השידוכים שלי.
בדרך כלל בהוכחות המתמטיות בסגנון, נדרשים להפעיל כל מיני קומבינות כדי להגיע לדיוק המתמטי הנדרש... ואני הקבלתי את זה ליצירתיות הנדרשת ממני במציאת תירוצים לומר "לא מתאים" אחרי פגישות (במידה והבחור לצערי לא אמר הוא בעצמו את ה'לא המיוחל' )

ותודה :)

טוב, הרגת אותי עם הבדיחה הפנימית שלך

ברוכה הבאה.
כולנו (יש מי שלא?) מקנאים בך על שאת עדיין רוקה ושמחים שאת מתחילה לעשות צעדים מעשיים אל החופש.
בהצלחה!!!!!!!

תאמיני לי שבחירוף נפש

נאבקתי להישאר רווקה...נדרשה כמות גדולה של אילתור ותושיה. והיו פעמים שכמעט נכנעתי. ובסוף מצאתי את הכוחות (רק בשל הלחץ שעם כל שנה שחלפה הורי היקרים הוסיפו תקציב יקר לסכום שאותו הם הסכימו לתת עבורי, משל הייתי ליטרת בשר הנמכרת לכל חפץ ובלבד שלא אגיע למצב המשוקץ והמתועב של רווקה זקנה... )

ותודה, אכן זקוקה לכל הברכות

אפרופו שידוכים...

תמיד את מורידה בפגישה הראשונה, או מתחמנת על מנת שלא להעלות חשד...?

לא...

אני תמיד מחכה אחרי הפגישה הראשונה לשמוע מה הבחור אומר ("אני צריכה לישון על זה לילה ואז אני אחליט...) אם הוא אמר לא...אז אני מעקמת את הפרצוף כנדרש, ושומעת את כל המוסרים והניחומים על קשה זיווגו של אדם... ובעיתו ובזמנו .....וכו' וכו'
אם לא התמזל מזלי והוא מעוניין להמשיך...אז לפי העניין...רוב המקרים אמרתי לא... היו כמה שהלכתי לפגישה שניה ואפילו שלישית עד שיכולתי לתת תירוץ נורמלי למה לא...
מה שכן פיתחתי לי כמה נושאים מאוד מעניינים בדת שאפשר ללכת איתם לשני כיוונים שונים ותוך כדי הדיבורים על הסמינר והמשפוחה, אני מעלה אותם בהתאם לאופי של הבחור / סוג היישיבה וכיוצ"ב כך שאם הוא סגור הוא נבהל שאולי אני מידי פתוחה ואם הוא פתוח אני מציגה את עצמי כיכנע בריבוע ואז הם חוששים שאני מידי סגורה..את רוב הבחורים הדעות שלי מפחידות וככה אני לא צריכה להיות זאת שאומרת את הלא... (כמובן שיש את המעצבנים שמתעקשים שאני אדם פרדוקסלי ולכן נורא מעניין ואז אני נאלצת ללכת לפגישות נוספות.... :/ )

חייכת אותי...

אגב, הכרתי זוג יוצאים\אנוסים שהתוודעו לאניסותם ההדדית בפגישות השידוכים.
מי יודע, אולי יתמזל מזלך... אם כי סביר להניח שאת צעירה מלחשוב על נישואין.

יוצרת אחרייך פקק בבית?

למזלי עדיין אין פקק

עד שיתגבש עומס תנועה אני כבר לא אהיה שם להפריע... הסטטוס הרוחני שלי יפריע לא מציאות היותי רווקה... :(

האמת שגם אם הייתי יודעת שהבחור מולי אנוס / נחזה כחרד לא מאמינה שהייתי מאוד מנסה לפתח את זה ולהגיע למצב של נישואין. לא קשור להיותי צעירה אני דוקא מרגישה זקנה נורא, אחרי כל תלאות העולם ;( (הרי שידוכים התחלנו לשמוע עוד כשהייתי ילדונת תמימה בת 18 כך שרעיון נישואין לא זר לי... ) פשוט כי פתחתי ריאקציה חריפה מאוד לכל ממסד הנישואין... (סוג של ...ביקשה אפסילונית אחת ליישב בשלווה קפץ עליה רוגזם של שידוכים...)

זה לא רק לא טוב.לפעמים זה יכול להיות מסוכן ;)

לאנשי הצללים כמונו, חשיפה רבה מידי לאור יכולה לגרום לנו לעשות שטויות (כמוני למשל שכמעט נתפסה לובשת מכנסיים בחוצות העיר על ידי שכנה צנועה וחסודה, חודש חייתי בחרדות אבל כנראה החושך מנע את זיהויי )

על זה נאמר הרוצה לחטוא

ילבש שחורים וילך לעיר אחרת

שלום לך

שלום לך

חושב אני כי נשמה טהורה לך ואין כפירתך באה אלא משום שאת הוגה בחכמה יוונית, ואמרו חכמים ארור המלמד בניו חכמה יוונית וכ"ש בנותיו שאין ללמדן חכמה כלל. והעזת מצחך ואין את בושה לקרוא עצמך בשמות מבהילים כגון עפסילאן ודלתא אשר לא שיערום אבותינו, וידוע שלא נגאלו אבותינו אלא משום שלא שינו את שמם, ומשום מעשה נשים צדקניות תחת התפוח. אך אין את אשמה בדבר כלל וכלל כי רעה חולה היא במחנינו מתמול שלשום אשר רגליהן של בנות ישראל לא ישכנו בביתן אלא יוצאות והולכות ברחובות בכל יום ממש ללמוד בסמינרים, ולומדות שם מתמטיקע וכל מיני חכמה יוונית אשר נודע בשערים שהיא בדיה ושקר גדול אשר בדו חרטומיהן מליבם ואין בה ממש כלל. ולומדות שם על סינוס וקוסינוס אשר ידוע שהם שמות ע"ז, ותחת כי ילמדו בפרשיות סתומות ופתוחות למדות הן פונקציות סתומות ופתוחות ל"ע, ומכאן שורש הרע.

אך דעי לך שלא אבדה תקוותך ושערי תשובה לא ננעלו אפילו בפני מנשה בן חזקיהו שהעמיד צלם בהיכל ומילא את ירושלים דם נקי מפה לפה, ואף שנחתם עליו ספר מלכים בלא תשובה ידוע שעשה תשובה בדברי הימים וקראוהו רבי בפרק חלק ולימד הלכות בחלום. ואין שערי תשובה ננעלים בפני אדם מישראל וידוע מעשה דר' אלעזר בן דורדיא שיצאה נשמתו בתשובה ויצאה בת קול כו'. ואפילו להט חרב מתהפכת חדה מונחת על צוואר אל ימנע עצמו מתשובה. שובי בת ישראל יקרה אל תחת כנפי השכינה כרות המואביה וכבת פרעה, חדלי מכל חכמה יוונית נלוזה, וגם תורה אל תלמודי שהרי מינות היא לך מחמת קלות דעתך. שבי בביתך ולא תצאי משם כי אם פעם בחודש ברשות אביך, שובי נא אל כור מחצבתך ולמה תלכי לתור אחר בורות נשברים לא יכילו המים, למה תתעי בשדות כבכרה קלה משרכת דרכיה.

למעלה