שלום לכולם!

שלום לכולם!

אני אדם חרדי, שניקלעתי בטעות לפורום הזה, לא ידעתי שקיים כזה דבר בציבור החרדי, שאנשים קוראים לעצמם אנוסים, אני מבין את הדרך שבה בחרתם, ליהיות חילונים, וזה בסדר גמור מבחינתי, אבל דבר אחד שחשוב לי להבין, מי תופס אותכם בכח להישאר חרדים? מה הבעייה להוריד את הכיפה/כיסוי ראש, ולעבור דירה לאיזור חילוני ואט אט להישתלב בחברה החילונית? אשמח לשמוע איזה קשיים יש בלעבור ליהיות חילוני. תודה.

מזגזגת2

New member
שלום גם לך.

בשביל לא למחזר את עצמי למוות, קח קישור:

אתה מוזמן לקרוא גם בהודעות ישנות, הנושא הזה עלה לדיון פעמים רבות.

למחזר את עצמי למוות

מזגזגת2

New member
שאלה לי אליך ואתגר בצידה

תגיד, אתה ממש ממש חרדי
?
זו השאלה, כי אם כן, אני מציבה לך "אתגר" למצוא עוד 3 סיבות שבגללן מסובך לצאת (אני מצליחה לחשוב על עוד המון סיבות)
טיפ: תחשוב על אנשים בצמתים שונים בחיים
בהצלחה

הבהרה: קיבלתי על עצמי להשתדל להיות נחמדה לחדשים, אבל מעניין אותי מה מישהו חרדי שלא אנוס בעצמו חושב מהצד, ואין כאן שום נסיון לעקוץ או משהו דומה.
אז קח
ואפילו
לכבוד הקיץ ותנסה לענות...

זה כשר??

אם כן איזה הכשר? כי הרב ההוא רב עם ההכשר של הרב הזה ולכן אני לא אוכל את שתי ההכשרים והרב ההוא לא מחמיר כמו הרב ההיא.. וכו' עזבי תאכלי את את הגלידה שלא תימס.

בוודאי שזה כשר,

אם לא, אז לא הייתי אוכל את העוגה והקפה, אגב היא יודעת להכין קפה טוווווב.

אני נולדתי בבית

חרדי, ואני נשוי לחרדית, ויש לי 3 חרידונים קטנטנים בבית. ולשאלתך אם אני ממש חרדי? התשובה היא לא, אבל השאיפות שלי זה להיות ממש חרדי, אני מאמין שיש בודדים "בציבור החרדי" שאפשר להגדיר אותם ממש חרדי, כי חרדי זה אדם שחרד לדבר השם בהכל, ואם היתי חרד אז לא היתי חוטא לפעמים וגם לא היה לי אינטרנט להיתכתב איתך, אבל השאיפות שלי זה ליהיות חרד. ועכשיו לאתגר, חשבתי על כמה דברים אבל עדיין לא מבין, 1. במיקרה שהבן/ת זוג לא מסכימ/ה עם הדעות, שאז קשה לא ליראות את הילדים וכדו`, ולזה הפיתרון פשוט על ידי דיבור הדדי אפשר להגיע לפשרה כמו כל ויכוח בין בני זוג, 2. המשפחה, אז אם הם לא רוצים לקבל אתכם איך שאתם, פשוט תעזבו אותם, ותיראו אחרי שבוע שבועיים הם יתקשרו 3.פחד מהקושי להישתלב בחברה החילונית, הפיתרון פשוט. עמותת הלל. אז מה תופס אתכם??? אני בתור בחור היתדרדרתי ונהיתי שבאבניק, ולא הרגשתי אנוס, שמתי ז על כולם כולל על הורי היקרים, כי הלכתי בדרך שבה בחרתי, כמובן שזה היה בחירה בשביל ההנאות, בחורות, כסף, וכדו` אז כשהיתבגרתי קצת חזרתי, והיום אני אברך כולל לתיפארת "עם ישראל".

עכשיו הכל ברור

אנשים כמוך שאין להם המשמעת העצמית ללכת בדרך שבה הם מאמינים מתוך מחשבה, לעולם לא יבינו אנשים כמו אלה שנמצאים כאן, כי השפות שלכם שונות מדי.

כשעולמך מתחיל ונגמר בהנאות המיידיות שלך, ברור שתחשוב שניתן להגיע לפשרה על שאלות מהותיות כל כך בין בני זוג "כמו כל סכסוך", כי לא תהיה מסוגל לתפוס שיש אנשים שמאמינים שהשאלה אם יש עולם הבא או לא מהותית מעט יותר, מהשאלה האם מבשלים חצילים בבית או לא.
כשאתה אדם שברגע שהיה לו קשה הוא התחיל לזרוק זין על הכל וההורים שריחמו על הילד הדפוק שלהם ניסו לשמור איתו על קשר כי להציל אותו, ברור שתחשוב שההורים של יוצא בשאלה שמבינים שהוא עשה את זה מתוך דעה מוצקה גם יחזרו לדבר איתו אחרי שבועיים.
כשלהשתלב בחברה החילונית בשבילך מתחיל ונגמר בלקנות ג'ינס, לקלל בקול ולזיין בחורות, אין פלא שנראה לך שארגון קטן יכול לגרום לך להתאקלם בלי בעיה בעולם שבחוץ.

הייתי יכול לספר לך קצת על המציאות, בה זוגות שאהבו מאד זה את זו וזו את זה התפרקו, בגלל שהמאמין לא יכל להשלים עם הכפירה של האנוסוהאנוס עם הנזק שנגרם לילדים בעולם הדתי לדעתו.
הייתי יכול להראות לך אנשים שיצאו בשאלה ובמשך חודשים ושנים אף אחד מבני המשפחה שלהם לא היה מוכן להחליף איתם ולו מילה אחת.
הייתי גם יכול להסביר לך מה המגבלות של ה.ל.ל. בסיוע ליוצאים בשאלה בכלל, ועד כמה הארגון הזה לא מתאים עדיין להתמודדות עם אנשים נשואים.

אבל חבל לי על המאמץ, אתה לא באמת תהיה מסוגל להבין מילה ממה שאני כותב בדיוק מהסיבות שמניתי. אתה עוד אחד מעדת המעדיפים את הדרך הקצרה שהיא ארוכה, ולכן אין לך כל שיג ושיח עמנו.

וטוב שכך.

נ.ב. הבהרה חשובה. אין לי מושג מי אתה, ולכן ברור שאני לא מביע דעה על איך ניהלת את החיים שלך עד עתה. התגובה מכוונת בעיקרה כלפי הדמות הוירטואלית שהצגת (שסביר מאד שהיא מייצגת גם את האמיתית, אבל זה לא העניין), והכתובת של ההודעה הזו היא ממילא שאר הקוראים, כך שאני מקווה שלא תיקח אותה כעלבון אלא כאלגוריה.

אם תקרא את תגובתך שוב,

תראה שלא ענית עינינית, סה"כ מה שאמרתי אז אמרת שזה לא נכון. דבר אחד שאני קצת מבין שזה בעיה מהותית זה האישה והילדים, ואני יסביר את עצמי קצת יותר, בודאי שלא היתכונתי ליפתור את זה בדיבור של רגע, כמו שפותרים את השאלה אם להכין חצילים בבית או לא? זה שיחות ממושכות ובחכמה, כמו הרבה היתמודדיות קשות בחיים, אני חושב שהייתי יכול תוך חצי שנה למשוך אחרי את המשפחה, רק אם הייתי בוחר בכך. אני באמת עזבתי בגלל הנאות בתור בחור, ואולי ביגלל זה חזרתי כשהבנתי שהכל שם זה בול שיט, אבל אתה כנראה עוזב ביגלל שאלות באמונה שלא ניפתרו לך אז זה משהו אחר. ולגבי עמותת ה.ל.ל, אני באמת לא מכיר את העמותה מבפנים אז יתכן שמה שאתה אומר זה נכון, אבל אני מאמין שיהיו מלא משפחות חילוניות שישמחו ליהיות איתך בקשר ולאט לאט תכיר את כל המנהגים שלהם, אפי` את המנהג הידוע של לאכול גם מצה בפסח זכר למצות שהיו אוכלים אבותיהם ליפני 50 שנה. נ.ב. לא ניפגעתי, ואני מקוה שגם אתה לא תיפגע, ובאמת אני רק מתוך עיתענינות בתופעה הזאת מתכתב איתכם פה, כי לא שמעתי על חילוני אנוס, שמישתוקק לחזור בתשובה והוא מפחד מהסובבים אותו, אולי קשה לו מה יגידו וכו` אבל אחרי חודש הכל נשכח.

מזגזגת2

New member
והוא עוד תפארת עם ישראל...

תקשיב, אני מסכימה עם מילטון בכל מילה.
"אנשים כמוך שאין להם המשמעת העצמית ללכת בדרך שבה הם מאמינים מתוך מחשבה, לעולם לא יבינו אנשים כמו אלה שנמצאים כאן"
אבל בגלל שמידי פעם עולה כאן השאלה הזו ויש לי עכשיו כמה דקות פנויות אני אנסה לכתוב תשובה ברמה הכי נמוכה שאני מסוגלת ולקוות שאולי תבין ואם לא, לא נורא.

דוגמה המורכבת מסיפורם האמיתי של כמה אנוסים:
אני גבר, בן 30, אב ל-3 ילדים ולומד בכולל כמו שחונכתי.
אבא שלי ר"מ בישיבה החשובה X ואמא שלי מזכירה רפואית בקופת החולים השכונתית.
אני קלטתי את השקר שביהדות ואני לא מסוגל יותר לקיים טקסים פגאניים עתיקים. אני רוצה לצאת בשאלה ולהתחיל "לחיות".
א ב ל, יש לי כמה בעיות, אולי תעזרו לי לפתור אותן?

1. ברגע שאשתי החסודה שומעת ממני על מחשבות הכפירה שלי, אנחנו מתגרשים, ניסיתי להיות נחמד אליה וניסיתי לדבר על ליבה ולשכנע אותה אבל היא ספוגה בחינוך מהבית וגם ממני מפעם ואפילו להכניס הביתה מוצרים בהכשר שארית/לנדאו (תלוי במגזר) מהווה בעיניה עבירה בל תכופר. אז אין מה לדבר על שאלות השקפתיות, אם אני רק מנסה היא מתחילה לבכות ולהתפלל עלי שאחזור בתשובה.
2. הילדים במשמורתה כמובן, אני זכאי לראותם רק עם פיקוח צמוד כדי שח"ו לא אקלקל את נשמותיהם הטהורות. ואני גם מרחם על הילדים שלי שיגדלו במשפחה חד הורית ושטופי שנאה או רחמים על אבא שלהם. זה מסוכן לנפשם.
3.ביה"ד פסק לי מזונות בגובה 6000 ש"ח, מלגת הכולל שלי היא 1500 ש"ח ובעצם אני לא רוצה ולא יכול להיות יותר להיות בכולל.
4.אני צריך עבודה, גם בשביל לשכור דירה ולאכול וגם לשלם את המזונות המוטלים עלי. אבל העברית שלי סבירה מינוס, במתמטיקה אני יודע 4 פעולות חשבון בסיסיות ובאנגלית אני לא יודע ABC.
כלומר, אני צריך עכשיו 4 שנים ללמוד אבל קודם אני צריך לחיות וגם הלימודים עולים כסף.
5. מנסיון, אני יודע שהמשפחה שלי תחרים אותי לנצח (רק לאחרונה גיליתי שיש לי בן דוד שיצא בשאלה לפני 10 שנים, הוא נמחק מהמשפחה ומהקהילה. הוא מנודה לנצח וגם הנכדים לא המיסו את הקור)
הם מנתקים לי את הטלפון כל פעם שאני מתקשר, לא פותחים לי את הדלת, מבחינתם אני לא בן שלהם, הם מאיימים להתלונן עלי במשטרה אם אני לא אפסיק להטריד אותם.
6. לא נעים לי לדפוק אצל משפחות חילוניות בדלת ולשאול אותן איך הן חוגגות את הפסח שלהן.
אה, עם הקללות דווקא הסתדרתי, התאמנתי מול המראה ועכשיו אני מומחה &^(%#$)@%#$

לעת עתה, אני רואה את עתידי אם אני אצא כאחד שיצטרך לגור במחסן מעופש, לקרוע את התחת בעבודות שלא דורשות השכלה אבל גם קשות פיזי ולא נותנות סיפוק נפשי, רואה את הילדים, אהבות חיי, לעיתים רחוקות, בלי משפחה ובלי חברה . אז החלטתי בינתיים להישאר אנוס ולנסות להתכונן לעתיד. אפשר בינתיים קצת תמיכה מחברי הפורום?

יכולתי להמשיך עוד ואני גם יכולה לבנות דוגמה על אישה, אבל גם ככה אני בספק גדול אם תבין (לא מתכוונת לפגוע, זה פשוט סגנון של אנשים).

נ.ב. חצי שנה? יש כאן אנוסים 10 שנים שעדיין "עובדים על זה"
נ.ב.נ. פעלים בגוף ראשון עתיד מתחילים באות א': אסביר, ארצה, אומר - זו הערה לא רק לך.
משגיאות כתיב אחרות התעלמתי כי זה לא בהכרח מעיד על הבנ"א.

אולי אני עושה טעות בזה שהגבתי לך והייתי צריכה להצטרף לשתיקה הרועמת אבל כבר השקעתי וכתבתי...

את רואה אני בסוף

כן הבנתי, זה באמת מסובך, אתם בפלונטר רציני, מה שנישאר לכם זה רק להיתפלל בכוונה ואולי מישהו ישמע אותכם, אבל מי ישמע??? רגע, לא הבנתי אתם אטאיסתים? שמי לב אני רק ניסיתי להבין, ואולי לעזור, ואתם קצת תוקפניים כלפי, כנראה שזה נובע משינאה לציבור שאונס אותכם. בעצם את מי אתם מאשימים באונס, זה אתם שמפחדים שיחרימו אותכם, ואתם מפחדים לשלם מזונות(במקרה הצורך), ואתם מפחדים מהישתלבות בציבור החילוני, אז מי אונס אותכם? אולי המציאות שיצרתם לעצמכם?

moshe010

New member
אם מישהו יצמיד לך אקדח לרקה

כדי שתתן לו את כספך
מי אנס אותך לתת לו את כספך
זה אתה שמפחד מהאקדח

1)החוסר יכולות להתפרנס בחהרנ החילונית בגלל חוסר השכלה
זה גורם ישיר של החינוך החרדי
2) הסדרי ראיה עם פיקוח, זה כתוצאה מפסיקת ב"ד דתי,או אפילו בית משפט שהצליחו לשכנע אותו שבחברה השמרנית כ"כ של הציבור החרדי, ילד שיחשף לתכנים שונים מחבריו בחדר יסבול קשה ושוב החרדים ששומרים באדיקות מכל השפעה זרה אשמים

3)נידוי של המשפחה זה שוב נקיטת אמצעים שלא מקובלים באופן סטדרטי בכל העולם גם כשהילד מתנהג שונה משאיפת הוריו
וההרגל המגונה הזה היא שוב תוצאה מהתרבות החרדית

4)הדבר העיקרי ניכולת להשתלב בחברה החילונית קשב מאוד בגלל
הבידול הטוטאלי במשך ה20 השנים הקריטיות מכל מגע עם החברה והתרבות החיצוני

אם קראת את הפסקה האחרונה בדבריי

אתה יכול להבין למה התגובה לא הייתה עניינית.

בכל מקרה, תורף דבריי הוא לא שאתה טועה בהנחות שלך, אלא שאתה כנראה לא מסוגל להבין למה אתה טועה.

ברור לי ש"אתה מאמין" שאפשר לגשר על פערים כל כך מטורפים בין השקפות עולם בחצי שנה, ו"אתה מאמין" שיהיו מלא משפחות חילוניות שיסכימו לארח כל יוצא בשאלה וכו' וכו', אבל אני יודע שאתה טועה מאד, כי אני מכיר לעומק את כל תופעת היציאה בשאלה ויודע מה קורה ומה לא קורה במקרה הזה.

אם אני טועה ואתה מסוגל לתפוס את תמונת העולם שאני מדבר עליה, קח איתך מההודעה שלי דבר אחד - אתה לא מכיר את העולם הזה, ולכן חבל שאתה בכלל מנסה להתבסס על ההנחות שלך, שאין בינן ובין המציאות ולא כלום.
אם אתה צריך עזרה בלדמיין איך כן נראה העולם הזה, אתה מוזמן לקרוא בעיון את ההודעה של מזגזגת, היא תתן לך כיוון טוב.

moshe010

New member
מה הקשר

לשאבבניק אין קשיים של ניתוק מהמשפחה?
הוא חושב שכל ההורים יחזרו לשמור קשר תוך כמה שבועות ,הוא טועה אבל אין לזה קשר

וכי לשבבניק אין קושי להשתלב בחרברה החרדית, גם אם רוצה בעיקר בחורות?
הוא חושב בתמימותו שהלל זה נוסחת קסם
אבל אין קשר ישיר לשאבבניקיותו

לשאבבניק האשה תסכים להתפשר ולשלוח את הילדים לחינוך פשרני?
הוא פשוט טועה בהבנת הבעיה ומורכבתו
אבל אין שום קשר ישיר

לשלשת השאלות התשובה היא כן

ברוב המקרים ההורים הרבה יותר סלחנית לילד שהופך לשבבניק מאשר לילד שיוצא בשאלה, בין השאר כי ילד מהסוג הראשון היה בעייתי במשך שנים ברוב המקרים ולכן ההורים כבר התרגלו לרעיון.

ברוב המקרים לשבבניק קל יותר להשתלב בחברה החילונית, כיוון שהתרבות שבה חי בתוך החברה החרדית דומה יותר לזו שבחברה החילונית, ומעבר לכך - ברוב המקרים הוא בכלל לא מנסה להשתלב בחברה החילונית אלא בקצובת השוליים שבה הוא חי.

כמו כן - שבבניק שמטבע הדברים מתחתן עם טיפוס שדומה לו, ישאף לשלוח את ילדיו לחינוך חרדי מודרני יותר, מה שברוב המקרים לא יפריע כל כך לפרחה שעמו, מה שכמובן שונה מהותית ברגע שמצהירים על אי אמונה באלוהים שמשנה את כל התמונה.

אין דבר כזה מקרה

זה אותיות רק מה'.

אין דבר כזה טעות, זה אותיות רק מהטות.

מפלצת הספגטי רומזת לך משהו!!!!

למעלה