שלום לכולם

zhigel20

New member
שלום לכולם

אני מחפשת פקודות צבא לגבי תנאי מגורים של חיילים (חדרים בבסיסי צהל)
אני חיילת שמשרתת בגבול לבנון בתת תנאים ורוצה להעביר את זה הלאה כי
המ"פ לא כל כך עוזר בעניין,
למישהו יש רעיונות מה אפשר לעשות?
בינתיים אני מחפשת פקודות כדי להוכיח שהמקום בלתי ניתן ללינה כדי לכתוב מכתב מג"ד
תודה רבה מראש

pinielbaz

New member
אני לא חושב שאם יש פקודה כזאת היא יותר מדי

לטובתך..לדעתי אין שום בעיה גם לזרוק 15-20 חיילים בתוך אוהל בקיץ בלי מאוורר ושיתבשלו שם.
את יכולה לפרט קצת מה הכוונה לתת תנאים?שתהיה קצת יותר אינדיקציה איך לייעץ לך

YoungFlattop

New member
יש פקודות בנושא

אם יש לך גישה לצהלנט בבסיס תנסי לעשות חיפוש של פקודות תנאי מגורים.
אני לא זוכרת כרגע מה מספר הפקודה אך אני יודעת שהיא אומרת משהו על כך שחייב להיות מרחק של מטר בין כל שתי מיות בחדר מגורים ושיש פקודות לגבי מספר תאי שירותים ומקלחות ביחס למספר החיילים/ות, רק תחפשי את זה.. זה תחת חיל הרפואה

אושי231

New member
עד שתמצאי את הפקודה, כדאי לתעד מקרים

ותנאים שיש בבסיס ונראים לך שלא צריך לקרות.
בבסיס שאני שירתתי בו למשל, כשהייתי בסדיר, הייתה צואה על הקירות בשירותים כמה חודשים עקב פיצוץ שהיה שם בצינור. מפקדת היחידה לא טרחה לדאוג שינקו את זה. מי שהגיש קבילה לנקח"ל לא בדיוק חיפש פקודה שאומרת שאסור שתהיה צואה על הקירות, אלא פשוט רשם קבילה, תיאר את המצב ונקח"ל הגיעו ועשו סדר בבסיס.
קשה לי להאמין שהמג"ד שלכם שנמצא ביחידה ורואה אותה כל יום, לא ער לליקויים ביחידה. תתעדי את התנאים, עדיף עם צילומים (תוך שמירה על בטחון מידע!) ותגישי למג"ד. אם הוא מתעלם- הגישי את אותו מסמך לנקח"ל עם מסמך מפורט.
בהצלחה! ואנחנו נשמח לקרוא בפורום מה קרה בסוף!

dozenMatter

New member
כמובן שמאוד מועיל למצוא את הפקודה

במקרה של שירותים זה פקודות קרפ"ר (שמהוות חומר קריאה לשירותים...כל הסיפורים על אופן הטמנת שירותים וכאלה היו מעבירים לי את הזמן בישיבה..). בסופו של דבר כמעט לכל מצב קיימת פקודה, פשוט צריך לחטט מספיק טוב. אם תפרטי את הבעיה אני אנסה לכוון אותך, אבל קחי בחשבון שלא בהכרח שלא כל דבר זה "תת תנאים".

zhigel20

New member
תודה רבה על ההתעניינות

בינתיים מה שעשינו היה לכתוב מכתב למג"ד ועשינו שרטוט של החדר כדי לתאר את הצפיפות הנוראית..
מצאנו כמו שכתוב פה בצהלנ"ט פקודות של חיל הרפואה לגבי גודל חדר ואפילו לגבי נפח אוויר לחייל בחדר והמצב הנוכחי קטן בחצי מהתקן המינימלי (אפילו לא מהרצוי)..רק כדי שתבינו- הפקודה מחייבת 3 מ"ר מינימום לחייל בחדר, לנו יוצא 1.3 לחייל.. (החדר הוא בגודל 9 מ"ר ל6 בנות) ואם כבר מישהו כתב פה מטר בין מיטה למטה, אצלינו יש 24 ס"מ

הבעיה היא ש- המ"פ החליט לעשות משהו בנידון (ובכך גם מנע מאיתנו לשלוח את המכתב למגד) ופשוט מכריחים אותנו לעשות לילות בבסיס אחר וכל הזמן לעלות ולרדת למוצב, כמובן שלא ניתן לזה לקרות.. הגיון מטומטם של הצבא..הצילו!

למעלה