שלום לכולם

שלום לכולם

שלום לכולם
יצא לי להחשף לפורום שלכם ונדלקתי ממש.

אז ככה
אני חרדי ברישמית המתלבט מאוד על המשך דרכי בחיים עקב התפכחותי ההדרגתית מהאמונה בדת.

בנוסף לכל הנ"ל במקביל הזהות המינית שלי ממש לא מתאימה למקום בו אני חי...וזה בלשון המעטה...
ותאמינו לי שאני כותב את הדברים באמת מתוך כאב עצום
אני מרגיש שהזהות המינית שלי היא בדיוק הזהות של הפורום הזה
ביסקסואל לגמרי
אני מרגיש נמשך לשני המינים יחד
ואפילו הייתי אומר ממש יחד במלוא מובן המילה
אני מרגיש שהמשיכה שלי היא לאהבה אמיתית עם שני בני זוג משני המינים.

אני לא צריך לפרט לכם עד כמה קשה לי לחיות עם זה במקום בו אני חי היום בו אני כמובן נאלץ להסתיר זאת מכולם

אשמח לעצות ורעיונות
וגם למי שחושבים שמתאים להם להכיר אותי...משני המינים כמובן...

תודה מראש לכולם.

orald

New member
ברוך הבא!

דבר ראשון, אני שמחה שהתחלת להתפכח מהדת. גם אני דתיה לשעבר והבנתי כבר בתיכון שהדרך הזו לא מחזיקה מים.
מקווה שלא תסבול יותר מדי מכל המעבר הזה ושתוכל לפתוח בדף חדש ונקי בלי בעיות.

ומעל הכל, אני מאחלת לך שתמצא בני זוג כלבבך.

אוהדאדם

New member
בהצלחה!

מקווה שתצליח לשרוד את הניסיון כרגע, ותצא ממנו חזק יותר לעולם חופשי יותר...

PurpleFilth

New member
ברוך הבא

תודה ששיתפת אותנו בחוויות שלך.
אני אמנם מגיעה מרקע מאוד שונה, אבל אני מאוד מזדהה עם כמה דברים שכתבת.
דבר ראשון, אני מזדהה עם ההתפכחות. כולנו חיים/ות בתוך מערכת שמאמינה במוסכמות מסויימות, בין אם אלה מוסכמות דתיות או לא. להבין שכל מה שאי פעם אמרו לנו לא נכון - זה תהליך די מטלטל, שדורש מאיתנו המון אחריות בשביל לבחור איך כן היינו רוצות/ים שהדברים יהיו.
דבר שני, אני מבינה שההתפכחות הזאת, במקרה שלך, מערבת גם יציאה מקהילה שהיית בה, בלי שום רשת ביטחון שתוכל לבנות עלצמך קהילה תומכת בעתיד. בגלל זה אני מבינה את זה שאתה מסתיר את הזהות המינית שלך כרגע, זה באמת לא פשוט בכלל. אני מקווה שתצליח למצוא את עצמך בקהילה חדשה שתתאים לך, או שתוכל להנות מהייתרונות שכרוכים בחיים ללא קהילה, כמו אנונימיות מסויימת, חוסר מחוייבות והרפתקאות באופן כללי

מעבר לזה, אנחנו יודעים/ות שלהיות חרדי/ת או חילוני/ת זה לא שחור או לבן. יש עוד המון דברים באמצע, שאני מאחלת לך למצוא את עצמך בניהם. באותה מידה, גם להיות גבר או אישה זה לא שחור או לבן - יש עוד מגדרים באמצע, וגם אותם/ן אנחנו אוהבים/ות. שתי דוגמאות שיבהירו את הנושא הן אינטרסקס:
http://he.wikipedia.org/wiki/אינטרסקס
וג'נדרקוויר:
http://he.wikipedia.org/wiki/ג'%D7%A0%D7%93%D7%A8%D7%A7%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A8

ודבר אחד אחרון:
נתקלתי פעם בפורום חילופי זוגות לחרדים. אני לא מוצאת קישור כרגע, אבל יכול להיות שיהיה לך מעניין לחפש כזה דבר. אני אישית לא ממליצה לך כרגע להכנס לעולם של חילופי זוגות, אני חושבת שזה עיסוק שטומן בחובו כלמני בעיות, אבל אולי יהיה לך מעניין לדבר עם א/נשים שם.

המשך שבוע מקסים

זאוס14

New member
שלום הילטון10

למרות מה שכתבו כאן אנשים שמזדהים איתך, מה שהכי כאב לי זה התגובה שלך שאלוהים לא קיים, תקשיב, אתה בן אדם מטומטם ! ראשית איך יכול להיות שאתה חי את חייך וסוגד למשהו שאתה לא מאמין בו, שנית אם כל נושא המיניות הוא מה שגורם לך לחשוב כך אז אתה בהחלט צריך טיפול במחלקה סגורה.
אני בהחלט מאמין באנשים שדתם אמונם, מבין גם כאלה שלא מאמינים ולא מתפללים אבל אנשים מהסוג שלך שלא מאמינים והינם דתיים ואפילו חרדים לדעתי הם אנשים מסוכנים לא אמינים ומקומם מחוץ לחברה.
מאחר ועיסוקי העיקרי הוא קווצ'אר, הרשה לאמר לך שלפני קביעתך בעניין המיניות שלך עליך לקבוע קודם כל את אופי חייך והתנהלותך היומית, אין זה כלל מן הנמנע להמשיך להאמין באלוהים ולהיות דו מיני או ביסקסואל, רק שתדע שרובנו כאלה.
ואגלה לך סוד קטן, רוב החברה החרדית תוהה לגבי הזהות המינית שלהם ולו רק בגלל הגישה הלא ליברלית בעניין המיניות בכלל.
הצעתי לך היא, לך קודם טפל בעצמך ותחליט שיש מנהל לעולם הזה והוא אחד ויחיד, ולאחר מכן אחרי שקבעת את זהותך בכלל, נסה למצוא את בעית הזהות המינית בפרט.

orald

New member
הרשה לי להגיב: חחחחחחחחחחחחחחחח!

יצא לך לדבר עם בורא העולם האחד, היחיד והמיוחד? אתה יודע שזה דווקא הוא למשל ולא היא? אולי אינטרסקס? אולי זה בכלל לא הבורא שאתה מהלל, אלא של דת אחרת, אחת מרבות שאתה בטוח שאינן נכונות כי...למה? ואתה כל כך בטוח שהוא קיים אחרי שנגלה אליך באופן אישי והאיר את דרכך...או שלא, או שזו אמונה עיוורת בדבר שההיגיון והחיים מראים שהוא מיותר, שאינו נדרש יותר להבנת העולם שבו אנו חיים, עתה כשהמדע מפריך את כל הניסים והקסמים שלך.

אבל הכי גרוע זה הניסיון שלך כמיסיונר על אדם שרק לאחרונה הבין שהוא חי באשליה והתפכח ממנה. לגרור אותו חזרה לדת ההרסנית הזו, לדת הדורסנית והמחניקה שגורמת לאנשים רק סבל כי היא אומרת שכל דבר אסור ומה שהם מרגישים זה רע?
ולהמשיך להאמין באלוהים של הדת הזו? אותו אחד שציווה (כביכול, כי הוא לא ציווה דבר כי אינו קיים והדת היא מעשה אנוש בלבד) לרצוח הומוסקסואלים וקרא להם תועבה?
**לו** אתה רוצה שהוא ימשיך לסגוד בצורה עיוורת?
Get real and get lost.

שונאת את המיסיונרים האלו שסורקים פורומים אחרי אנשים שכרגע התפכחו מדתם ומנסים לגרור אותם שוב לעינוי הנפשי הזה.

PurpleFilth

New member
וואלה

אז אתה לא מבין איך מישהו יכול לחיות לא בתור חילוני/ת גמור/ה ולא בתור חרדי/ת גמור/ה. וכל מי שכן עושה את זה "צריך טיפול במחלקה סגורה".
אז מכיוון שאני לא חילונית לגמרי ולא חרדית לגמרי, וכך גם לא מעט מהאנשים שאני מכירה, אשמח לשמוע מקווצ'אר מדופלם כמוך על איזה טיפול אתה ממליץ באותה מחלקה סגורה שעומדת על הפרק.

אבל לקרוא למישהוא "מטומטם"?
נו באמת.

אוהדאדם

New member
זו הייתה הודעה מחרידה

אני לא מדבר בכלל על כל הסילופים והשטויות, רק עצם העובדה שאתה מכנה מישהו "מטומטם" בלי שיש לך שמץ של מושג מי הוא ומה הוא...

להיות ביסקסואל זה עניין של זהות אישית בדיוק כמו להיות יהודי חרדי; לכן, זה טבעי שפקפוק או שינוי באלמנט אחד של זהות, למשל להכיר בעובדה שאתה ביסקסואל, יוביל לפקפוק או שינוי באלמנטים אחרים של זהות. זה במיוחד נכון לגבי אלמנטים של זהות שתלויים זה בזה - למשל, אם בן אדם מזדהה כיהודי ולכן מרגיש קשר לישראל כמדינת היהודים, אז פקפוק בזהות היהודית שלו יכול להוביל לערעור הקשר שהוא מרגיש עם ישראל. זה כמובן לא הכרחי - הוא יכול למצוא קשר עם ישראל שלא מגיע מכיוון הזהות היהודית שכבר אין לו, אבל קל לראות למה אלמנט אחד ישפיע על השני.

לגבי שאר ההודעה שלך, כמעט כל צירוף של שתיים או שלוש מילים בה הוא שטויות גמורות, ואין לי ממש כוח להגיב לה נקודה-אחר-נקודה... מספיק לומר שעדיף היה שלא היית כותב את ההודעה הזו בכלל.

זאוס14

New member
אני אסביר לכל הלא מבינים.

בדבריי אמרתי שאדם שחי בצורה הזו שבה אינו מאמין ובכל זאת חי כ"חרדי" הרי זה טימטום.
לי, נהפוך הוא ממנו אין בכלל בעיה עם בן אדם יהיה דתי או לא, אם יאמין באלוהים או לא רק שיחיה וילך בדרך שלו ולא כפי שרשם.
יתרה מזאת נוכחתי לדעת שעניין המיניות קיים כמעט בכל בן אדם וזה בסדר גמור, גם לי יש ספקות ובכלל אינני בטוח אם אני סטרייט, בי או אחר.
ישנם דברים שאנחנו כבני אדם כן יכולים להחליט, למשל עניין האמונה והילטון10 בחר לחיות ואף עכשיו בוחר לחיות בדיוק הפוך ואני שואל את מי שרשם לי שאין אלוהים, תסכים לחיות כחרדי גם אם אתה כלל לא מאמין באלוהים?! הרי זה טמטום, ואין לאף אחד מה לכעוס...
באופן אישי אני אומר ושוב רק באופן אישי וזו זכותי ואינני בא לשכנע כאן אף אחד אם להאמין או לא, שודאי ובודאי יש אלוהים והוא מנהל את העולם כולו אך זו דעתי שלי .

orald

New member
אני אוהבת כשהוא מנהל...

אונס של ילדים קטנים ותמימים שלא הספיקו לחטוא בשום צורה...ומנהל מגיפות, בצורת, שטפונות ורעידות אדמה.

אחח...זה עושה לי טוב לשמוע על כל הרוע שיש בעולם, כל אסונות הטבע והאנשים שמתים...עושה לי טוב לדעת שיש מי שמשגיח עלי מלמעלה ומנווט את הכל.|חרדי|

למעלה