שלום לכולם.

הפשוט

New member
שלום לכולם.

אני בן 17, וחושב לצאת בשאלה. הבעיות שלי אם אני מחליט להכנס לתהליך הזה, טיפוסיות אני מניח ובכל זאת אני נאלץ להטריד אותכם בהן בתקווה שתעזרו לי. 1)כמובן ההורים. מה עושים? איך אומרים מה אומרים וכולי... 2)החברה. אני גר בסביבה דתית(לא חרדית אמנם אבל דתית). אני לא מכיר חבר´ה חילוניים ככה שאם באמת אני אכנס לתהליך הזה, אני אמצא את עצמי לבד...מה אני יכול לעשות????? 3)האם כדאי להסתכן בסילוק (כמעט ודאי כשחושבים על זה) ממקום הלימודים, כשאני בכיתה י"ב??? תודה, הפשוט.

ש חף

New member
שלום! |רצה לקבל את פני החדשים|

אני מנסה לענות לך,על פי דעתי האישית בלבד: קודם כל צריך להגיע להחלטה (את זה אתה צריך לעשות בכוחות המח שלך והרגשות שלך) אחרי שמחליטים שהולכים על זה- לוקחים נשימה עמוקה ואומץ ומושיבים את ההורים לשיחה. (מומלץ לתכנן מראש מה להגיד ואלטרנטיבה למקרה שהם ממש יגיבו קשה) החברה הוא נושא קצת קשה, לא מזמן כתבתי כאן הודעה על בדידות. זה בכלל לא קל,אבל אם רוצים מכירים לאט לאט-יש כאן אותנו (חילונים כשרים למהדרין :) אני סיימתי י"ב עכשיו- וחיכיתי עד הלום בכדי ממש ממש לעשות מה שבא לי,בלי שיעיפו אותי. לפעמים ממש היה לי קשה והרבה להסתכן שיראו אותי עם מכנסיים וילשינו (וכבר העיפו על זה) או דברים כאלה,אבל היה שווה לחכות לח-ו-פ-ש הזה, לבגרויות כבר באתי עם נזם... אז אני ממליצה לסיים יפה,ואז לזרוק ז** על הכל. אני די גרועה בלכתוב את הכל,גם כל אחד במצב שונה עם המשפחה והחברים ככה שיצא לי די בכללי...

הפשוט

New member
אוווווף איזה דכדוך...

היי שחף ממצב? איזה ידידותית!
מגיע לך גלידה. את חושבת שמקבלים על זה שכר כמו הכנסת אורחים? הי הי...הצחקתי את עצמי. יופי לי. מה היא האלטרנטיבה המדוברת? ובכלל מה להגיד זה בעיה. בקיצור לסחוב עד סוף י"ב? מזל שבנים הולכים עם מכנסיים בכל מקרה... איפה למדת? חברים שלי כבר רואים שאני קצת "נחלש" והיחסים שלי עם חבר ממש ממש טוב שלי כבר התערערו...איזה באסה! שיהיה לכם שבוע טוב!

../images/Emo6.gif הצחקת גם אותי

שבוע נפלא! מה אגיד לך. יש לך שאלות קשות... את התשובות אתה צריך למצוא אצלך. זה בעייתי, אני יודעת. מה שאני מציעה לך זה לא לקפוץ ישר למים. לבסס לעצמך כמה עמדות ברורות לפני שאתה מביא את העניין להורים. אם אתה לא יודע מה להגיד איך תגיד? וזאת תהיה שנה מאוד מעניינת (זאת השנה הראשונה של תהליך יציאה ממשי פיזי), תנצל אותה כדי ללמוד את הדברים כפי שאתה מבין אותם. כך שלסחוב עד סוף י"ב זה לא כל כך נורא, אתה ממילא תרצה לסיים את הבגרויות, ואיך שאני רואה את זה - מבחינתך - כדאי לך להשאר במסגרת. התהליך שאתה עובר הוא אינו קל, ואתה צריך כמה שפחות צרות על הראש. ותאמין לי, להתחמק מהר"ם או מהמדריך או מאיך-שלא-קוראים לאנשים האלה אצלך - לא נחשב צרות. זה אתגר. קח הכל לאט. תנשום. >ספל חמאה בברכת ברוך הבא
<

ש חף

New member
אני לא כזאת ידידותית בדרך כלל

אני סנובית ותיקה. אבל לא יודעת,ההודעה שלך הייתה כזאת בודדה ומסכנה בין כל השירשורים הגדולים והזדהתי עם מה שכתבת כי גם אני הייתי שם עד לא מזמן... בכל מקרה- רציתי לכתוב לך שהחברות שלי לאט לאט קלטו ש"שחף של היום" היא לא "שחף של פעם" ושינויים עשיתי בלי לדפוק חשבון (למשל:עזבתי את התנועה בה כולנו הדרכנו),זה שיחסים התערערו בגלל דת זאת בעיה,אני דרשתי מחברות שלי לקבל אותי כמו שאני למרות שהיה להם קשה (ואולי קצת עדיין) הם עשו את זה. בנוגע להורים- אין לי מה להגיד לך,הורים זה דבר שנשגב מבינתי (כרגע בכל אופן) חוץ מזה לכל הורים וילדים יש יחסים שונים,זה תלוי. ברור שלסחוב עד י"ב, לא שווה להתחיל הכל מהתחלה בגלל זה.... זה עובר מהר לא תשים לב וכבר השנה נגמרת. איפה למדתי??? במקום אפל וחשוך... (אני כבר כותבת לך מסר) בקיצור, לא קלה דרכנו אבל עם קצת רצון תעבור אותה בהצלחה... (ממש "המדריך ליוצא הצעיר" :) בברכת שבוע עם הרבה שקט נפשי, שחף.

הפשוט

New member
אני מתכחש לסנוביות שלך!

לא מוכן לקבל אותה בשום אופן! שיהיה לך ברור. וגם לספל חמאה תודה רבה! הודעות נוספות בהמשך בשעות בהן אני יותר ערני.

הפשוט

New member
היי שוב!

היי שחף! מסר מסר מסר אני רוצה להרגיש חשוב תשלחי לי מסר! תגידי, איך עוברים את ר"ה ויום כיפור? ביייייייייי Agent Smith.

ש חף

New member
אני מבינה שלקחת קשה

את ה "מדריך שחף ליוצא הצעיר" סתם.. אמ.. יום כיפור- אני לוקחת ספר טוב ושוקעת בו עד שמותר לאכול (לפעמים יורדים למטבח בשקט בשקט כשאף אחד לא רואה וגונבים משו) לתפילות כבר לא מפצירים בי לבוא.... (למזלי) ראש השנה דווקא חביב עלי... אצלינו תמיד יש מלא בלאגן,אני נשארת בבית לעזור להכין דברים לארוחות במקום להתפלל. בכלל כל החגים האלו- לוקחים הרבה אוויר,לא מתרגשים ואפשר לחייך עד לשנה הבאה... <אני כבר שולחת מסר>

הפשוט

New member
חחח....

כל הבאסה שאני בישיבה ואני חייב להיות בתפילות בימים נוראים! חבר שלי שנה שעברה בתפילות קרא הארי פוטר מתחת לסטנדר ובוא שני בוגים של הישיבה והלשינו עליו! וואאאאאאאאאי מה עושים לעזאזל? אני חיב להיפטר מזה! אולי אני אבוא ואצא באמצע בתקווה שהרב שלי לא ישים לב... חוץ מזה, איך ההרגשה לאכול ביום כיפור?

גם אני קורא

אבל דברים המותרים... תנ"ך - לא תאמין איזה סיפורי ז*** מסתתרים שם. הקדמות ואגרות הרמב"ם - אם הוא היה חי בדור שלנו, הוא בטח היה מין לייבוביץ´ כזה. הקדמות של הרבה ספרי קדש מכילות סיפורי הסטוריה רבים, בעיקר מתולדות חייהם של המחברים. שו"תים שונים (רק השאלות) - ואיזה שאלות!!?? רבנים של היום היו מתעלפים משאלות כאלו. >אתאיסט יודע שזה לא אידאלי, אבל כמו שכתוב בפסוק: סה לה וי<

הפשוט

New member
אתה חושב...

שאלה סיפורי ז*** אבל לפרשנים יש הסברים משלהם...על מה אתה מדבר בדיוק? ואיזה שאלות? אני צריך למצוא איזה מחזור מעניין שגם אני אקרא וגם יחשבו שאני מתפלל..למרת שנראה לי שאני פשוט אתחמק החוצה...

גילתי

New member
מה לגבי הספרים של ש"י עגנון?

לפעמים הם גם מעניינים, ואלו הספרים שהכי חוקי לקרוא אותם בזמן התפילה!

הפשוט

New member
מה???

אין ספרים שחוקי לקרוא בזמן התפילה...בזמן התפילה חוקי רק להתפלל...בגלל זה צריך מחזור מעניין (כמו מחזור המקדש) שגם תקרא וגם יחשבו שאתה מתפלל... גילתי, מאיפה את? צריך להקים את הבסיס באמצע הדרך בינך לביני.

ישר מתוך המחזור.. (לא מה שאת חושבת)

רבי יהודה אלחריזי כותב על תופעת הפייטנים שהיו מאריכים בתפילה ופיוטים בדורו, עד כי בעיר פלונית לא נשאר איש בבית הכנסת מלבד החזן וארבעת משורריו. והתחיל לומר פיוטים ושירים כולם שבורים ופסחים ועיוורים ודרכם מעקל בלא חרוז ובלא משקל ובלא בנין ובלא ענין וכאשר האריך פיוטיו יש מקצת העם אשר ישבו ומהם ישנו שנת עולם ושכבו וקצתם ברחו ולא שבו ובית הכנסת עזבו ונפוצו מעל הרועה השורים וברחו המקנה והעדרים ולא נשארו כי אם ארבעה חמורים צועקים עם החזן ונוערים והם יחשבו כי הם משוררים והוא האריך להם בפיוטיו עד הצהריים עד דבקה לשונם למלקוחיים וכאשר השלים פיוטיו וחזר להשלים התפילה לא היה איש בבית הכנסת כי נמצאו בבתיהם כל הקהילה. זה אצלי במחזור מצאתי עם עוד הרבה פנינים שקראתי, ומעלה חיוך על פני בכל עת הגיוני

גילתי

New member
אז ככה,

הספרים של ש"י עגנון נכתבו בשביל החגים. יש לו ספר ליום כיפור, ספר לראש השנה וכו´ וכו´... מה זה מחזור המקדש הזה?, לא נשמע משהו... אני קיבוצניקית צפונית. מעדיפה שלא לפרט יותר מידי.

גילתי

New member
דעתי

קודם כל- ברוך הבא!
לשאלה שלך האם "כדאי" להיכנס לתהליך הזה של החזרה בשאלה אין לי ממש תשובה, אבל אם אתה מתעסק בזה וחושב על זה- כנראה שאתה כבר בתוך אותו התהליך. בגלל שאתה רק בן 17- לא כדאי לך לסגור סופית דברים, עוד המון יכול להשתנות וחבל להגיע למצבים שלא תוכל לחזור מהם, גם אם תחליט להישאר דתי בסופו של דבר, ובאותו עניין-נראה לי שלא כדאי לך להסתכן בסילוק מהביצפר ולחכות עוד שנה. נראה לי שלא תמות עם תשמור את הדברים האלו בבטן שנה אחת. אני כמוך לא מוצאת את עצמי בביצפר הדתי שלי (ולי יש עוד שנתיים בביצפר...): אבל סותמת את הפה ותוקעת את העיניים בסידור כדי לא למשוך צומת לב מיותרת. בשנה הבאה אתה מתגייס?, אם כן אז יופי!, תכיר חבר´ה חדשים. בטוח שרובם יהיו חילונים וככה לא תרגיש את עצמך לבד במקרה ותחליט להיות חילוני. בקשר להורים- צריך לבוא עם המון סבלנות כלפיהם, לדעת איך לדבר ולהבטיח להמשיך לשמור על הכללים המקובלים בבית. לנסות ולהסביר בכמה שיותר עדינות שזו פשוט לא הדרך חיים המתאימה לך ושאתה לא רוצה לחיות בה כרגע. את ההורים שלי הרגיעה גם העובדה שאני מתעניינת ולומדת דברים חדשים ומדברת על זה עם אנשים שידעו מה לייעץ לי. ככה הם רואים שאני רצינית ולא עושה את זה סתם מעצלנות. שיהיה בהצלחה במה שתבחר.

הפשוט

New member
גריימון!

לפי דעתי צריך להקים אירגון מחתרתי של אנשים מתחת לגיל 188 שרוצים לחזור בשאלה...זה ממש מעצבן. איזה סידור יש לך???? מיוטיסמון המלך!

למעלה