שלום לכולם.

הפשוט

New member
היי גילתי!

בוקר טוב אחוצ´לי ממצב? מה נשמע? איך עובר עליך היום? טוב? יופי. רינת ישראל? אז בטח משעמם לך לתקוע את הראש בסידור. תגידי, זאת לא הרגשה מעצבנת כזאת לשחק אותה מתפללת? אני שונא את זה...במיוחד כשיש לידי אנשים כאלה ששואלים "מה קרה פתאום אתה גומר 18 מהר?" ממש מרגיז.... בכל מקרה, אני קניתי סידור מעניין שיש הרבה מה לקרוא ככה שלא משעמם לי. חיוני במיוחד בתפילות שבת. מה את עושה בימים נוראים? כאילו...עוד מעא ראש השנה, תפילות של 5 שעות פלוס, איך עומדים לפני הבורא חמש שעות כשאתה בכלל לא מתפלל? וואי זה יהיה נורא... בכל אופן, תאמרי לי, איך נקרא למחתרת? ואיפה יהיה הבסיס שלה? מתחת לערים בצינורות הביוב? או שמא ביערות?

גילתי

New member
אממ...

עכשיו הבנתי את השאלה המוזרה שלך באיזה סידור אני משתמשת. ברור שזאת הרגשה מעצבנת לשחק אותה מתפללת, אבל אל תשכח שהעיקר פה הוא לסתום את הפה ולשמור על פרופיל נמוך. למי יש כוח שנתיים (ולך שנה) לפני סיום הלימודים להתחיל להסתבך עם כל המערכת של הביצפר, בגלל שאני לא מתפללת?, אז סותמים. זה כולה רבע שעה ביום... מה אני אעשה בתפילות של החגים? אתפלל, אני מניחה... בכל זאת אני חיה באיזשהי קהילה... ככה שאין הרבה ברירות. בקשר לאנשים ששואלים אותך איך זה שאתה מסיים מהר 18- פשוט תענה להם שזה לא עיסקם וזה העסק שלך עם הקב"ה. אנשים לא הפסיקו להעיר לי על זה שאני לא משתחווה ולא זזה בזמן 18, אני לא שמה עליהם. זאת הבעיה שלי ולא של אף אחד אחר. תבהיר להם את זה טוב וירדו ממך כמו שירדו ממני אחרי כמה זמן. השם למחתרת??? אני צריכה עוד לחשוב על זה קצת, רעיונות כאלו לא באים לי מהר. סורי, אני לא בנאדם יצירתי יותר מידי. את הזכות איפה יקבע הבסיס אני משאירה לך! (היי, לא כל יום נופל בחלקך כזה כבוד גדול!, בחיאת, קצת הערכה!) המשך יום טוב שיהיה

הפשוט

New member
לא עניינם?

חחח....במקום שבו אני גר, מחקו את המושג הזה מהלקסיקון...אין דבר כזה משהו שהוא לא עניינו של משהו אחר...אחרת החיים שלי היו הרבה יותר פשוטים. הבעיה שכל אחד מתערב בכל דבר, וככל שהדבר נראה להם יותר חשוב, הם יותר מתערבים. זה מין טיפוס כזה... ו...רבע שעה ביום? תפילה של יום חול אצלינו זה שעה, שבתות שעתיים וחגים...שלא תדעי. לא שזה כזה נורא כשמוצאים מה לעשות. רק שבישיבה שלנו יש "פיקוח הדוק" על כל תלמיד ותלמיד! נוראאאאאאאא מעצבן. אני כבר מתכנן את יעדי הפעולות הראשונות של המחתרת, ואי מחכה לשמוע מה היעדים שלך, ומה השם. ובעזרת עצמינו נעשה ונצליח.

גילתי

New member
אהממ.....!

חוצפן! מי מאיתנו הוא הקיבוצניק פה??? ולמקרה שאתה לא יודע מה אומר המושג קיבוץ- אני אבהיר לך; חיים עם 650 איש בתוך התחת שלי. לא כיף בקטע של הפרטיות... אצלינו התפילות בבוקר יום חול הם חצי-שלושת רבעי שעה שבתות וחגים- שעתיים+... ככה שגם כאן אין הרבה הבדל בינינו. אם תתעקש על הפרטיות שלך ותסתום את הפה לאנשים- מתישהו הם יקלטו. מבטיחה לך מניסיון! (ואם לא- כספך יוחזר לך) התפילות שלי (במידה ויש דבר כזה בכלל) הם בד"כ לבד. בביצפר אנחנו לא מתפללות בבית מדרש אלא בכיתה, כל אחת לבד. אגב, איך קוראים לך?

הפשוט

New member
ו-בכן.

זה ובכן אבל הו´ מודגשת כזה. שמעתי ממספר קיבוצניקים על הבעיה...אבל, אצלינו המציאו את המושג רכילות! תאמינו לי. אנשים יודעים דברים על החיים שלך לפני שאתה יודע, בחיי. אה...אצלכם מתפללים לבד...אצלינו לא. והר"מ שלי זה בכלל בעיה. כזה עלוקה חבל על הזמן. וקוראים לי עודד(שם אמיתי, השם הבדוי שמור במערכת). גילתי איך נקב את הבסיס אם אני לא יודע איפה את גרה? ותני כבר שם! מחזור המקדש דווקא נחמד, יש גם תמונות. של העבודה במקדש והמנהגים והמקורות שהיו בזמן המקדש משהו חביב. המון חומר קריאה, מספיק לכל התפילה. ד"א, שבת אני לבד בבית, ככה שאם מישהו רוצה לבוא לארח לי חברה או לחילופין להזמין אותי...תגידו.

המושג רכילות הומצא מזמן

בישוב שלי (דגש על ישוב) אנשים תקועים עמוק בתחת אחד של השני. זאת הסיבה הראשונית שעזבתי. בקשר לאלה שמעירים - מישהו אומר לך משהו על אורך (או קוצר) הזמן, תגיד לו(שאלה בטון מוחסר עניין בסיסי): אתה מודד לי זמן? ותמשיך ללכת. אתה יכול לעשות הרבה דברים, ולהשתחרר מהרבה דברים (כמו יו"כ), לקבל אישורים להרבה דברים - אם אתה יודע לנסח את עצמך נכון לאדם הנכון ברגע הנכון באינטונציה הנכונה. לא לחינם אומרים שהתיכון זה הכנה לבגרות - זה הזמן שלך ללמוד איך שורדים אנשים מעיקים בעמדות מפתח... >ספל חמאה עשתה 5 יחי´ בחיי אולפנה<

כמו שכתוב בתורה

"שום דבר אינו יכול לנוע מהר יותר מהאור, מלבד שמועות רעות המצייתות לחוקים משלהן" ד. אדאמס זצוקלל"ה

איניגו

New member
לגבי המהירות של 18

אני תמיד מספר מה ששמעתי מסבא שלי - חסיד גור : בפעם הראשונה שהרבי הקודם התפלל 18 בשחרית כאדמו"ר של ממש הגיעו כל החסידים לראות איך הרבע החדש מתפלל בכוונה יתירה ומאד התפלאו שהוא גמר את 18 אחרי 5 דקות. שאלו אותו כמובן (כי סקרנות זה קודש) והוא ענה שככה הוא בטוח שלא נכנסות לו מחשבות זרות לתפילה - הוא פשוט מצליח לכוון ככה יותר טוב - תמיד עובד הסיפור הזה. אא"כ אתה רוצה להסתכל להם בעיניים ולהגיד בנון-שלנטיות : כמה זמן כבר לוקח לספור עד מאתים???

למעלה