שלום לכולם!

שי גולד

New member
שלום לכולם!

אני חדש בפורום הזה ומבקש עזרה במציאת ספר (רצוי באנגלית) שעוסק בכוחות על-טבעיים. אם מישהו מכיר ספר טוב שימליץ לי בבקשה.

ביאנה

New member
שי

כל ספריו של סטיבן קינג הם זמינים באנגלית (זאת השפה שהם נכתבו בה), מדהימים ועוסקים בכוחות על טבעיים (שטן וכו´). מומלצים במיוחד: נדודי שינה, דברים שצריך גם ספרו של ג´רמי לוון שנקרא שטן עוסק בכוחות על טבעיים והוא זמין באנגלית כי גם הוא נכתב במקור באנגלית מקווה שעזרתי ביאנה

שי גולד

New member
תודה לך ביאנה

אבל ס. קינג כותב בעיקר אימה ואני מחפש יותר מד"ב (חוצנים, UFO´S וכד´). מצטער, לא הסברתי את עצמי טוב כנראה.

Rivendell

New member
הממ

בעקרון, הספרים של אן מקפרי - the Rowan, ושאר הסדרה עוסקים בזה, אבל זה מד"ב ממש, ואני לא בטוחה אם לזה התכוונת. אם אתה מחפש משהו קליל יותר, לא ממש מהז´אנר אז באמת ביאנה צודקת, וקינג הוא הדבר הנכון. יש גם הרבה ספרים שהם חציים אגדות ועוסקים בזה, אני זוכרת בתור ילדה ש "הבריחה להר הקסמים" ריתק אותי (היה גם סרט).

Rivendell

New member
אם במד"ב עניינך.. :)

אז הנה המלצותיי: Anne McCaffrey - the Rowan זו סדרא של חמישה ספרים שעוסקת הרבה מאוד בטלפתיה וטלקינזיז, וכמו כל ספריה של אן, הם מצויינים. המון חייזרים ושטויות :) אם אתה דווקא אוהב פנטזיה - דרקונים ודומיהם, אז Melanie Rawn היא כותבת מצויינת, טרילוגיית ה Dragon Prince טובה מאוד. אני גם זוכרת במעורפל ספר ישן יחסית בשם "ילדת הכשפים" לא זוכרת אפילו של מי, שעסק בטלפתיה. ו... סתם כי בא לי להמליץ על זה, אז כמובן כל 7 הספרים של "דברי ימי נארניה", פשוט כי הם גאוניים.

שי גולד

New member
כשגרתי בארה"ב

נפל לי לידיים איזה ספר של סופר שאיני זוכר את שמו ומדבר על קבוצת אנשים שהיו עדים לנחיתה של איזה עב"מ. בעקבות זה הם נחטפים ועוברים שטיפת מוח אבל בהדרגה הזכרון חוזר אליהם והם שבים לאותו מקום ....לא זוכר איך קוראים לספר וזה משגע אותי כבר שנים!!!!! הצילו!!!! (יכול להיות שהייתי צריך להתחיל את ההודעה שלי ישר ככה). :) שי

Boojie

New member
אני הייתי ממליצה יותר על "אש זרה"

של קינג, שעוסק בצורה יותר ספציפית בכוחות על טבעיים.

Boojie

New member
ובאנגלית firestarter, אגב.

וזה ספר מד"בי לחלוטין, לא אימה ולא בטיח, שעוסק בילדה קטנה שבעקבות ניסוי חשאי של ממשלת ארה"ב מפתחת יכולות להצית אש בכוח המחשבה. עוד? יש כל כך הרבה במד"ב, שחבל"ז. חולית הקלאסי, שעוסק בין השאר בהתפתחות היכולות של פול לצפות אל תוך העתיד. כמה מהספרים של אסימוב עוסקים בזה (יש לו כוכב לכת שלם של אנשים עם יכולות כאלה, ואפילו רובוטים עם יכולות טלפתיות!). כל סידרת היפריון של דן סימונס עוסקת (כשמסתכלים עליה מהסוף...) ב"משיחה" שמטרתה ללמוד את האנושות להבין את היקום דרך תווך שונה. "האיש המושמד" של בסטר עוסק בחברה של טלפתים. סדרת Psion (אזא"מ לגבי השם) של ג´ואן ווינג´ עוסקת גם היא בנושא (בעברית יצא "כפת החתול"). שאני אמשיך?
כי יש עוד המון.

Catty

New member
סטפן קינג?

לי הספיקו הסיוטים מה"מיזרי" שאגב, לא סימתי... לאחר שגיליתי את החלחלה והגועל שבספריו ברחתי מהם כמו מאש...

Catty

New member
אפשר לשאול למה?

אני מציעה לך לקרוא את סדרת נרניה הכוללת 7 ספרים מדהימים. NARNIA אני אישית קראתי אותם ברוסית, הם במקור מאנגלית ואם אינני טועה מישהו בשם לואיס כתב אותם. יש גם תרגום עברי.

Rivendell

New member
כבר המלצתי עליהם למעלה..

בטח פספת את זה :) בכל אופן, סתם בשביל להשלים אינפורמציה הספרים נקראים "The chronicles of Narnia" מאת C.S LEWIS המפורסם בספרים הוא "האריה המכשפה וארון הבגדים" - שהוא בכלל הכרך השני בסדרא. כל השבע מקסימים, מלאי דמיון ושווים קריאה. אני אישית רכשתי את כל העסק בחבילה יפה כזו כשהייתי בפעם האחרונה בארה"ב.. אני לא קוראת תרגומים אם אני לא מוכרחה, אבל אני מאמינה שלפחות חלק מהם תורגמו אם לא כולם. מומלצים בחום.

Rivendell

New member
ווף, כמה שגיאות כתיב :)

סדרא=סדרה שבע= שבעה, כמובן... ספר אחד, שבעה ספרים :) כנראה שגם המוח שלי יצא לחופשה יחד עם האוניברסיטה.

למעלה