שלום לכולם

שלום לכולם

אני סמויה כאן. אחרי ההודעה של ליאל קיבלתי אומץ והחלטתי לכתוב דקה לפני נאלצת להגיע למיון בתל השומר בגלל כאבים חריגים. אני מרגישה שאני בבעיה עצומה. כמו ליאל הייתי אצל סוריאנו אחרי שקראתי עליו אצלכן. יצאתי בהלם ממנו. אני אדם חזק ולא נוטה להיעלב או להתרשם אבל הגעתי אליו אחרי הרבה המלצות ויצאתי בהלם מוחלט. הגעתי אליו עם התקף כאבים מטורף. האדם פשוט ישב וצעק עליי בלי לתת לי להוציא מילה מהפה וזה עוד בפגישה הראשונה ששם אני אמורה לתת רקע, בטח להיבדק, אולי ללכת לבדיקות, אבל ברגע שהוא ראה שאני בכאבים, קיבלנו אני ובן זוגי הרצאה תוקפנית עם צעקות שאם אני לא מגיעה אליו לניתוח, הוא לא בטוח שהוא מעונין בכלל לקבל אותי שוב. אמר שאם אגיע למחלקה הוא לא יכול להבטיח לי שהוא ינתח אותי ואם אני רוצה את הטיפול *הטוב* כדי שאגיע אליו למרפאה הפרטית שלו. רק שם הוא יכול להיות בטוח שרק הוא ינתח אותי. כל זה עוד לפני שהוא בדק אותי, בקושי הסתכל במסמכים שהבאתי ולא נתן לי אפילו לספר לו את מהלך המחלה אצלי. אמר שאני לא אחראית והוא לא יתן יד לחוסר אחריות כזה. ניסיתי להסביר שאני לא נגד ניתוח, אבל אני רוצה קודם להבין לקראת מה אני הולכת. הוא השתיק אותי ואמר *לא ברור לך לקראת מה את הולכת? את הולכת לא להביא ילדים*. ניסיתי לומר לו שיש לי שני ילדים והבעיה היא חיי היום יום שלי ולא פוריות. הוא פשוט לא הקשיב. לשם אני לא חוזרת. לשום רופא. אני עם התסמונת הזו כבר 10 שנים, עברתי הפריות מבחנה שהניבו שני בנים מקסימים, ובסה"כ רוצה ללכת לרופא אנדומטריוזיס שיעזור לי. לזה לא ציפיתי. זה קרא לפני כחודשיים פחות או יותר, ומאז לא העזתי אפילו לחפש רופא אחר. הוא ממש הכניס אותי לטראומה. אני נורא מבקשת ממכן אם אתן יכולות לעזור לי כאן, אני מחפשת רופא באיזור המרכז. אגיע לכל מקום, אני גרה בקרית אונו וכל האיזור עד רחובת או כפר סבא יהיה לי בטווח הגעה. אני רק רוצה מעקב ואם צריך ניתוח אז אין ברירה אבל לפחות שאהיה אצל רופא שקודם יבדוק את המצב שלי לפני שמדברים על ניתוח. תודה רבה.

אין מילים...../images/Emo10.gif

גם אני זכיתי למשפט "אותך אני לא אנתח בתה"ש"... לא אלאה ביתר הפרטים... אני לא מצאתי רופא למעקב אנדו' (במסגרת הקהילה או בי"ח ציבורי), עושה רק מעקב אצל הגניקולוגית שלי בקופה (יש גבול לזלזול שבן אדם יכול לסבול אפילו במחיר הבריאות). אם את רוצה פרטי אז יש את פרופ' גולדנברג, מקבל בר"ג, אם יש לך ביטוח פרטי אז לא תהיה לך כל בעיה לעבור אצלו אם תצטרכי ניתוח, בלי ביטוח עלויות הניתוח גבוהות מאוד. אה ונזכרתי אם את במכבי אז יש לך את זולטי ושטוקהיים, נדמה לי שאחד מקבל בר"ג והשני בראש העין. אם תמצאי מישהו אחר אשמח מאוד אם תחזרי לעדכן
.

תודה מייקי

יש לי ביטוח פרטי מהעבודה וגם כל ביטוח שאפשרי דרך מכבי. שגיליתי את המחלה לפני 10 שנים, עשיתי בהמלצת הרופא שניתח אותי אז, כל ביטוח אפשרי. חשבנו אז יותר בעניין ההפריות כי ידענו שאנו נאלצים ללכת על הפריות מבחנה. אני במכבי וגם ראש העין וגם רמת גן אפשרי לי. אני מבינה שהם מומחים למחלה? אני לוקחת גלולות רצוף כבר המון שנים, בהמלצת הגינקולוג שלי. אבל הוא לא רופא מומחה לאנדו אבל התקפי הכאבים שלי הולכים ומחמירים. אני מבינה שיש מצב שאצטרך עוד ניתוח, מרגישים החמרה ברורה, אבל צריכה רופא שלא יצרח עליי ויקרא לי לא אחראית. זה מצב נוראי שהרופא אפילו לא מצליח לתת לך לומר לו שאת לא רוצה טיפולים.

כן שניהם מומחים למחלה

ושניהם עובדים בתה"ש, עבדו גם בעבר הרחוק במרפאה בתה"ש כך שקחי בחשבון שאם ימליצו על ניתוח ישלחו אותך מן הסתם לתה"ש... (לכן אולי אם יש לך אופציה לפרטי אז כדאי ניתוח אם כבר אצל גולדנברג ואצלם רק מעקבים תקופתיים). יצא לי להיות אצל כל אחד מהם פעם אחת בלבד בתה"ש, שוטקהיים גם ניתח אותי. אני אישית התרשמתי יותר משטוקהיים, אבל כאמור בקושי פגשתי אותו. כמובן כתבתי מה שנראה לי אישית והבחירה בידיך
. את כותבת שעשית את הביטוח לאחר אבחון המחלה, האם הם ידעו על האנדו'? אני רציתי לפני מספר שנים לעשות ביטוח פרטי אבל מברור הבנתי שאין טעם כי בגלל מצבי הגניקולוגי כמעט כל מה שקשור לגניקולוגיה לא היה מוכר ומבוטח.

אני די בטוחה שלא שאלו.

אבל זה היה לפני 10 שנים ולא נראה לי שמישהו בחברות הביטוח בכלל ידע על המחלה הזו. היינו מרוכזים בעיקר בנושא של טיפולי פוריות כי ידענו שהחצוצרות שלי מעוותות. איפה גולדנברג מנתח? אני חושבת שאשתולל ואקבע תור לשלושתם. אני חייבת רופא שיקרין אמינות ורוגע. בכל אופן זו תסמונת מאוד אינטימית ולי די קשה לשבת מול אדם שאני מרגישה שהוא לא לגמרי איתי. תודה רבה מייקי.

chocolata1

New member
לגמרי מבינה אותך

מטערת בשבילך שעברת את החוויה הזו ומאחלת לך למצוא רופא/ה יותר סימפטיים. תעדכני כשתמצאי.

תודה רבה. קיבלתי המון מסרים מבנות

שאמרו שזו לא אני זה הוא, ושגם הן קיבלו שם ממנו יחס מזלזל ולא חזרו יותר . עצוב לי להבין שכולנו באותו המצב. מחפשות רופא כמו מחט בערימה של שחת, כאשר יש כבר מחלקה. עצוב.

jinim

New member
מצטרפת להמלצה על ד"ר זולטי:

הייתי אצלו עוד לפני שהייתי במרכז בתה"ש והוא הרבה יותר מוצא חן בעיניי (למרות שאני ממשיכה ללכת לשיינמן כי זולטי בעצמו הפנה אותי לשם). הוא מאוד מקצועי - ברמה ממש גבוהה - יצאנו ממנו בהרגשה שזה הבן אדם שאני ממש יכולה להפקיד את עצמי לטיפולו ובטוח אקבל טיפול כמו שצריך. הוא גם נחמד מאוד בסגנון old school, כל הבדיקות שהוא עושה הן ידניות והוא "מגלה" בהן יותר דברים מאולטרה-סאונד. בקיצור, מומלץ - מקבל ברמת-גן, דרך מכבי.

galim29

New member
לילה טוב

קודם כל, שמחה ששיתפת אותנו. חשוב לנו לשמוע הכול מהכול כאן, גם אם נוצר רושם אחר. צר לי שזו החוויה שעברת. ואפילו כואב לקרוא את זה. אם יש עוד רופאים? תמיד יש פתרונות נוספים. איזו קופת חולים את? אל תוותרי על אבחון וטיפול באנדו'. יותר חשוב מהכול זה השבת איכות החיים שלך.אני לא מכירה כמובן את מצבך הרפואי, וייתכן שגם רופא אחר יגיד לך שתצטרכי ניתוח ואחריו דיכוי כדי לשמור על איכות חייך, אבל אין ספק שאת צריכה מקום בו תרגישי נוח. לא פחות חשוב.

תודה רבה גלים

אני שמחה לגלות שהרושם לא נכון. בשנתיים האחרונות אני נכנסת לכאן ויש רושם חזק שביקורת על תל השומר ועל סוריאנו מתקבלות כאן בהמון נגיטיביות. בחודשיים הארונים אני מחפשת דרך לכתוב על החוויה הקשה שעברתי שם, אבל מניסיון שלי בביקורים בפורום זה ממש לא היה רצוי. אני נורא שמחה לקרוא את מה שכתבת. מצבי הרפואי הוא כזה, אני מאובחנת כבר 10 שנים, עברתי את האבחנה בסורוקה אחרי חשד לתוספתן. גם אחרי קיסרי היה לגמרי ברור שהתסמונת קיימת אצלי. לא סבלתי לפני כן מכאבים בכלל. אני מאובחנת בדרגה 3 שלא זוכרת לגמרי את המשמעות. אבל כל זמן שלא כאב לי אז לא ממש הקדשתי למצב מחשבה נוספת. הקפדתי לקחת את הגלולות בלי הפסקה. בשנתיים הארוחונת התחילו כל מיני כאבי בטן שבתחילה לא הבנתי ממה הם. לאט לאט הבנתי שהם מרוכזים באיזורים הגיקולוגים. ניסיתי פעם אחת לעשות הפסקה עם הגלולות והגעתי למיון. אז כבר היה ברור שהכאב הוא אנדומטריוזיס. הכי כואב לי שהיה את הרושם שתל השומר הוא מקום הגאולה ותליתי המון תקוות ברופא ובמקום. בטח כולכן מבינות כמה קשה עם המחלה הזו וכמה קשה לתת אמון ברופא.

galim29

New member
שלחתי לך ../images/Emo30.gif

אין ספק שאת צריכה להחזיר את איכות החיים ואם הריון כרגע לא על הפרק, אז לא להתעסק עם זה בכלל. ניתוח סביר להניח ינקה את המוקדים ואחריו תצטרכי לחזור להיות על דיכוי כדי לשמור על האנדו' שלרא יתפרץ או יצור מוקדים חדשים בגוף, אבל זו החלטה שצריכה להתקבל ממקום של הבנה והשלמה מצידך לפני הכול. מאוד מבינה כמה קשה לחיות עם המחלה, כאחת שמתאמצת כל הזמם לשמור על איכות החיים במצב תקין, כי את ה- 100% אף פעם לא יהיה לנו. אנחנו כאן יקירה. ותקראי מה שלחתי לך במסר. מקווה שיעזור קצת.

ליאל ד

New member
שלום אמא תראי

זה פשוט נורא מה שאת כותבת כאן, גם עליי הוא התעצבן כשאמרתי שאני לא בטוחה שאני רוצה ניתוח בשלב זה.. אני מאוד מבינה את האכזבה שלך, כי אחרי ששמעתי רבות על דר' סירויאנו ציפיתי ליחס מקצועי ושסוף-סוף אקבל טיפול ראוי, האכזבה היתה רבה אבל אסור להזניח את המחלה, את חייבת למצוא רופא מקצועי שתסמכי עליו ושתהיי במעקב קבוע. אני לא מהמרכז, אבל בביקור הקודם שלי בתה"ש התרשמתי מדר' שיינמן.. הוא היה קשוב, ייסודי וענייני... בהצלחה!

תודה ליאל. את גיבורה בעיני

אחרי מה שעברתי אצלו, אני כמעט שמחה לראות שאני לא היחידה. הרי באיזה מקום את חושבת מה עשית לא בסדר. אפילו לא הגעתי למצב של להביע דעה אם אני רוצה או לא. אני מבינה שיש אפשרות מאוד טובה שאני כן צריכה, אבל הוא אפילו לא נתן לי לדבר. נתן לי את ההרגשה שהדרך היחידה בפניי זה ניתוח אצלו במרפאה אחרת אני יכולה *לעוף לו מהעיניים*. אני לא חושבת שאני רוצה להגיע לתל השומר שוב. האם שיינמן גם מקבל פרטי או דרך מכבי?

ליאל ד

New member
דר' שיינמן

אני חושבת שהוא מקבל גם פרטי, אבל אני לא בטוחה כי אף פעם לא בדקתי... אולי בנות אחרות יידעו להגיד לך יותר.. אני מקווה שהכאב שלך ייטופל בהקדם! בהצלחה!

דפי 30

New member
אמא תראי...

הסיפור הזה ממש קימט לי את הלב... מה זה התגובה הזאת? ממש מכאיב לשמוע. הבנות פה נתנו לך המלצות טובות לרופאים. אני מקווה שתתקדמי ותעדכני. חיבוק גדול גדול!!

תודה לכולכן

חזרתי עכשיו ממיון אחרי לילה מזעזע. זו פעם שניה שאני מגיעה לשם וברור שהמצב לא טוב. מחר שאתאושש קצת ארים טלפון ואתחיל לקבוע תורים לשלושה שהכי המלצתם עליהם. לא ראו כלום באוטלטרא סאונד והרופא במיון אמר שלא יכולים לראות מוקדים של אנדומטריוזיס דרך אולטרט סאונד, רק אם יש ציסטה גדולה או לעיתים רחוקות עם יש אבר מסובב או שהוא לא במקום. תודה

למעלה