שלום לכולם!

• פותח הנושא da87
  • פורסם בתאריך

da87

New member
שלום לכולם!

יש נושא שמעסיק אותי כבר זמן והייתי שמח לשמוע את דעתכם בו. אחרי הרבה שנים של התחבטויות בשאלות שאנו שואלים את עצמנו יום יום- מי אני? מה אני רוצה מחיי? האם אתחתן? אני מרגיש שאני ממש קרוב לשלמות מלאה עם עצמי וידיעה איך אני רוצה שחיי ייראו, אבל יש דבר אחד שעוד מפריע לי. העניין הוא שכמו שאני בטוח שאני הומוסקסואל אני בטוח בזה שאני רוצה להיות אבא. אני רוצה ילדים ובמדינה שלנו זה כמעט בלתי אפשרי לזוג גברים להביא ילדים בין אם זה ע"י אימוץ שלא אפשרי כלל או ע"י אם פונדקאית שהבנתי שמדובר בעניין של מאות אלפי דולרים בשביל ילד אחד. אז אחרי שאמרתי לעצמי- סבבה, אני מוותר על הפנטזיה מהילדות על חתונה עם אישה ועל משפחה כשרה ו"רגילה" ואני מוכן לשאת את הנטל החברתי שהדבר יגרור, הגעתי למקום בו אני שואל את עצמי האם כדי לחיות עם גבר אני צריך לעשות עוד ויתור כואב? האם למרות שעניין האבהות זורם בעורקיי, גם עליו אצטרך לוותר? והאם זה בכלל שווה את זה...? מה אתם חושבים? יש לזוג גברים (שהם לא מיליונרים) אפשרות לגדל ילדים במדינה שלנו? (ואני מדבר כרגע רק על העניין הפרקטי...)

טיףטף2

New member
../images/Emo98.gifכולנו שואלים אותה שאלה.

מרגיש לגמרי כמוך. אבוד בים הגדול.

da87

New member
ובכל זאת-

אתה מרגיש שהעובדה הזאת תוקעת אותך או שמא עוזרת לך להחליט לכאן או לכאן?

טיףטף2

New member
קשה לי להגיד זאת חד משמעית

נחכה לעצתם של חכמי הפורום וכך נוכל להרחיב אופקים.

Nחמן

New member
אנחנו דנים בפורוםך בשאלות

מסוג אחר לגמרי. הקב"ה ברא את האדם זכר ונקבה כדי שהזכר יפרה את הנקבה וכך יקיימו את העולם. כל בר דעת מבין זאת. גם אלה, שמחפשים נישואין חד-מיניים. השאלה היא: מה מביא אותך להיכנס לפורום של דתיים ולשאול שאלה, שלא עולה בקנה אחד עם הדת? אינך מצפה ממדינה יהודית לוותר עוד על חלקת א-לוהים הקטנה שלה ולהפוך אותה למדינת "כל אזרחיה". עם ישראל עבר המון בהיסטוריה שלו: מלחמות, שואה נוראה, חורבן 2 בתי מקדש ועוד ואילו אנחנו מסתכלים רק על ההווה (אולי מעט ובקושי גם על העתיד) אבל בשום אופן לא על העבר. אני מבין את רצונך להיות אבא. כמעט כל אשה רוצה גם להיות אמא. והנה את הזכות הזאת אתה מבקש לקחת רק לעצמך? מדוע לא תחיה עם אשה חיים נורמליים ותקים משפחה לתפארת? אהה! שכחתי, שאתה הומו...
אז מה? זה אחד הנסיונות הגדולים שלנו להתמודד עם נטיות, שעלולות להביא למעשים חמורים נגד התורה. יש כאלה, שימצאו פתרון "קל": הם יסירו את הכיפה ויכריזו בקול: אין לי חלק בא-לוהי ישראל. האם בזה פתרת את הבעייה? הלוא יש לך "אבא" בשמים, שדאוהב אותך, ושרוצה בטובתך, ואתה מנסה למרוד בו ולעשות דווקא נגד רצונו... זה נראה לך פייר|? מה אפשר לעשות? תחילה עלינו לזהות את הבעייה. לאחר מכן יש להתמודד איתה. לפעמים צריך גם עזרה מבחוץ אבל רק לאחר שזיהינו את הבעייה האמיתית. רק מעל לכל יש לזכור, שלפעמים עלינו לעבור נסיונות קשים. ככל שנקבל אותם באהבה, כך ייטב לנו בעולם הזה ובעולם הבא. לסיום: ברכת ברוך הבא! אע"פ שדעותיך שונות מעט משל רוב הגולשים כאן, אני בטוח, שתהיה חבר מכובד ונשמח לשיחות תמיד.

da87

New member
Nנחמן היקר-

א. נכנסתי לפורום הזה מלכתחילה כי כשלראשונה התעמתתי עם היותי הומוסקסואל רציתי לשמוע עוד דעות, על אנשים כמוני ואכן מצאתי זאת כאן (לפני בערך 5 שנים...הייתי בעיקר משתתף פסיבי). ב. אני לא מסכים שזו לא שאלה שרלוונטית לפורום הזה- אין בכוונתי בשום פנים ואופן לוותר על הכיפה ואני לא חושב שיש בשאלתי משהו שהוא כ"כ סותר את הדת. הרי רבות כבר דובר כאן על כך שניתן להיות הומוסקסואל ועם זאת להיות דתי, נכון אין ספק שאם באמת אחליט בסופו של דבר לחיות עם גבר חיי לא יהיו חיי טהרה מושלמים, אבל של מי מעם ישראל הם כן כאלה? אני יודע שאם אחליט לחיות עם גבר זה אומר שאקבל על עצמי לשמור יותר בדברים אחרים כדי שהם יהוו לי הזכויות. מעבר לזה- מישהו מאיתנו באמת יודע איך הקב"ה רוצה שייראו חיינו יחד עם ניסיון זה? האם בכך אני "מורד" בו?! יכול שהוא רוצה שנתגבר על זה ובכל זאת נתחתן עם אישה ונקים משפחה וכו' אך גם יכול להיות שהוא רוצה לראות שאנחנו מבינים את תורתו בצורה כזאת שלא תפגע באושר הפנימי והאמיתי שלנו, שלמרות מה שכתוב בתורה על משכב זכר אנחנו יכולים למצוא דרך להיות מאושרים ומחוברים לאני האמיתי שלנו ולא לעבור על איסור זה. את זה כנראה לעולם לא נדע.. ג. לא, אני לא מצפה שהמדינה שלנו תהיה חס וחלילה מדינת כל אזרחיה. כן הייתי רוצה שהיו נותנים גם לגברים לאמץ ילדים, אפילו לאב חד הורי. ד. כבר זיהיתי את הבעיה מזמן, מאז אני מתמודד איתה יום יום ומתלבט המון כיצד ברצוני לחיות. נכון להיום ברורים לי שני דברים: 1. אני דתי, אני אוהב את הקב"ה ולא אזרוק את זה בעבור שום דבר. 2. אני הומוסקסואל, אני לא נמשך לנשים לא משנה מה וכך הקב"ה ברא אותי. מה יהיה בהמשך?! אני רק אוכל לקוות שמה שאחליט יתקבל למעלה.... לסיום: ברכת ברוך הנמצא! חרף דעותינו המנוגדות אני נהנה תמיד לקרוא את מה שאתה כותב!

Nחמן

New member
ראשית - תודה על המחמאות

זוהי מחלוקת אמיתית לשם שמים. אולי לא הבנתי אותך נכון וגם השעה ביחד עם מצב בריאותי אינם מאפשרים לי תשובה מעמיקה יותר. אולי גולשים אחרים יעשו את המלאכה ואולי יבינו אותך טוב יותר. השתתפותך בפורום תהיה לברכה, גם אם דעיותיך יהיו מנוגדות, ובלבד שנדע לכבד זה את זה.

Nחמן

New member
ועוד יעזרו

גם להיפטר מכסף "מיותר" בכיס. רבותיי החכמים! מי שיש לו כסף מיותר, דעו לכם שאני אוסף כסף. תשאלו אותלי לשם מה? מה פירוש "לשם מה"?? יש "הכנסה קלה"...

Nחמן

New member
היכן מצאת עושק בהודעתי?

לא חשדתי בהם בכך. רק תבין, שאני מתנגד נחרצות לכל שינוי, שמטרתו לעקור את הדת מישראל, כפי שביקשו לעשות חכמי יוון בשעתו. בין השאר מציעים גם טכס הלוויה מפואר (סליחה על הציניות) עם תזמורת א'לא... (איך קוראים לזה בעברית?) ומצבה מקושטת ולו רק כדי שנזכור את המת גם בעוד 100 שנה...

לא חייבים לקחת כל מה שהם מציעים, אלא רק את...

מה ששימושי לבחור בראשית השירשור. הוא רוצה עזרה בהורות, והם מספקים זאת, ולרוב ללא תשלום.

Nחמן

New member
מקבל בהסתייגות

דעותנו חלוקות בזה אבל לא אריב אתך לפני הניתוח...
יש לי עיקרון, שלפיו אינני נכנס למסעדה לא כשרה אפילו לדשתיית "קוקה קולה" או מים מינרלים. אין בזה איסור אבל כשם שאני מעדיף להימנע מקנייה בחנות, שאיננה שומרת שבת, כך אני מעדיף להימנע מקנייה כלשהי במסעדה לא כשרה. אני רואה בזה חיזוק הדת ומניעת מכשול. כן לגבי "משפחה חרשה"

אינך צריך לותר כלל!

יש לך שלוש דרכים עיקריות לממש את רצונך להיות אב: 1. הורות משותפת - זה הפתרון הקל הזול ביותר. אתה חובר לאשה (סטרייטית או לסבית) ויחד אתם מביאים ילד לעולם ומגדלים אותו בשיתוף. אני מכיר המון אנשים שעשו זאת. רק לאחרונה ידיד שלי עשה זאת עם אשה ללא ל התערבות חיצונית. הוא מילא מבחנה (נדמה לי שזה מכשיר מיוחד) והיא פשוט החדירה את הזרע שלו והיום יש להם ילד קטן וחמוד. 2. אימוץ בחול - הליך מעט יקר אך לא מאות אלפי דולרים. יש לי ידידים סטרייטים והומואים שאימצו ילדים במקומות שונים בעולם. זאת המתנה הנפלאה ביותר שאתה יכול להעניק בחייך. חיים טובים ומאושרים לילד שאחרת יתכן ויזכה לחיים קשים. רק לפני מספר ימים היתה כתבה על ילדה ישראלית שאומצה שחזרה לראות את אמה הביולוגית בברזיל. ראה ב YNET. 3. פונדקאות בחול - ישנם המון גופים בישראל שמטפלים היום בנושא. המחיר הרבה יותר סביר מבעבר. לדעתי מדובר במשהו כמו 50-70 אלף דולר. משתמשים בזרע שלך ובביצית של תורמת ובאשה שמשמשת פונדקאית. אבל הכי חשוב הוא שהגעת למקום בו אתה מאושר וטוב לך. לא מפתיע שהחלטת להשלים עם הנטיה המינית שלך. במידה ואין לך בן זוג, מאחל לך שתמצא במהרה ויחד תוכלו להחליט איזה מהחלופות לעיל מתאימה לך.

ועוד דבר קטן

יש המון אינפורמציה ברשת על כל שלושת החלופות ולא מעט מפגשים בנושא. יש פורומים כאן בתפוז וברשת וכן יש מפגשים שונים כולל בבית הקהילה בגן מאיר בתל אביב.

ItsikH

Member
הקל ביותר אך הבעייתי ביותר - הורות משותפת הקל ביותר - כי אינך נדרש לשום הסכמה חיצונית. אתה ואישה מקבלים החלטה להביא ילד משותף ואף אחד לא יוכל לשלול את זכותך להורות על ילד זה על פי כל דין. ולמה הבעייתי ביותר - כי הוא נוגד לזוגיות שלך: בין אם יש לך בן זוג ובין אם תרצה בן זוג בעתיד, בן הזוג הזה לא יוכל להיות שותף להורות הזו, בניגוד לכל הגיון משפחתי. יש הורות אבל אין תא משפחתי, זוהי "משפחה הרוסה מראש".

למעלה