שלום לכולם.....

שלום לכולם.....

אני חדש כאן, נכנסתי לכאן בגלל שאני מרפא שאמני וחשבתי שיהיה לי הרבה לתת לאנשים שנצמאים כאן. אז, אני אציג את עצמי. שמי רביד בן מלך, נולדתי בשם הזה. לפני מספר שנים פגשתי את המורה השאמנית שלי ואז היא שאלה אותי שאלה מאוד חכמה. מה פירוש השם רביד? אז, עניתי לה שזה שרשרת. אחר כך, היא שאלה אותי עוד שאלה מאוד חכמה: שרשרת של מה? כמובן שעניתי לה, שרשרת של יופי, ריפוי, הרמוניה ועוד שלל של רעיונות מאוד נאורים. אבל היא, בגלל שהיא שאמן ומשרתת של אמא אדמה, ביקשה לדעת מאיזה חומרים אני עשוי ונתנה דוגמאות: אבנים, עלים, קריסטלים, צדפות ועוד.... אז, עניתי לה שאני שרשרת של אבנים לבנות. כך, קיבלתי את התוספת המאוד נאה של רביד של אבנים לבנות ופירושו זה שמרפא דרך העצמות של אמא אדמה. אז, אני תלמיד בדרך השאמן, מרפא שאמני, יועץ אישי, עורך סדנאות בדרכי האדמה ומורה לקורי אור שיטת ריפוי שאמנית של שבט המאיה. הוכשרתי עי' ה"רוח הגדולה" מרכז לשאמניזם ותרבות אינדיאנית. אני כאן כדי לתת, בכל שאלה פניה, אנסה לעזור עד כמה שאפשר דרך דפי האינטרנט. שיהיה לכולנו המשך יום נפלא רביד בן מלך (גם זה מההורים שלי)

TheGreatNut

New member
ברוך הבא ../images/Emo65.gif

אני מאחל לך שתעזור להרבה מאוד אנשים לההפך בריאים יותר בהמשך דרכך. אתה גם מוזמן להיות כאן בשביל לקבל.

אחד55

New member
לו היה לי שם כמו רביד בן מלך

יתכן שגם אני הייתי מזדהה בשמי המלא כאן בפורום. לא שיש לי שם שצריך להתבייש בו (הוא אפילו די יוקרתי ולמזלי עוד לא הוכתם ע"י פושעים \ אנסים \ בוגדים \ רוצחי תינוקות וראשי ממשלה מפורסמים בשם הזה) אבל הוא בכל זאת לא באותה ליגה עם רביד בן מלך. גברים עם XXX קטן קונים אופנוע, כשגבר מקריח הוא מפצה את עצמו ברכב שטח, אבל עם שם כמו רביד בן מלך...מי יכול עליך ? האם לכך התכוונן מי שהמציא את "טוב שם טוב משמן טוב" (קוהלת לא ?) ?

ינוקא1

New member
לי יש "סתם"

שם פשוט ורגיל כמו "יוסף כהן" , אבל סבבה.
אני מאחל לך שתמצא את האור , ולא רק בדרך של המאיה , אלא גם בדרך שלנו - עם ישראל. כל אחד מאיתנו הוא בן מלך - בנו של מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא , ולכל אחד מאיתנו יש קשר ישיר לאינסוף. ובמיוחד זה נכון עבור אדם שנקרא "בן מלך" !

אחד55

New member
יוסף כהן באמת שם פשוט וצנוע

בטח יש איזה 7000 בשם הזה בארץ אולי בגלגול הבא תזכה לשם יותר קצת יותר מרשים. בינתיים תעשה את המיטב עם מה שיש.

אחד55

New member
אבל גם אתה מאמץ תורות ריפוי זרות

שלהן ולדרכו של עם ישראל אין דבר וחצי דבר, שזה בסדר גמור ועדיין לא סותר את היותך יהודי ודתי. אבל אותו כלל תקף גם לגביו לא ?

ינוקא1

New member
שבוע טוב !

פעם אימצתי תורות ריפוי זרות. אבל הן הפכו ליהודיות במערכת העיכול שלי , ומה שלא יכולתי לעכל נפלט החוצה. ההבדל בין מטפלים במקצוע שלנו לבין "רופאים" למשל , שהעבודה שלנו היא יותר כמו "אומנות". אתה יכול ללמוד לצייר או לנגן בכל מיני שיטות , אבל בסופו של דבר אתה עושה את הציור שלך עם מי שאתה. זה הרבה פחות משנה מה למדתי , זה הרבה יותר משנה מה שאני עושה ובעיקר מי שאני. כמו כן , התורות הזרות הללו שלמדתי הן הרבה יותר קרובות ליהדות מהרבה תורות אחרות בכך שהן מתיחסות לפן הרוחני של המציאות ורואות את האדם כהרבה יותר מחומר. למשל בתחום של רפואה סינית , המון מטפלים שאני מכיר התחילו לשמור מצוות - כולל מטפלים מהשורה הראשונה בארץ. כי ברגע שנפתחים לרפואה סינית , מביניםם שיש עוד משהו חוץ מאשר חומר , מבינים שהיתה הרבה חוכמה גם בדורות הקודמים , ואז מתחילים להתעניין גם בתרבות שלנו. והכי חשוב : גם המטפלים הטובים שאני מכיר שלא שומרים מצוות , יש להם לפחות כבוד כלפי המסורת שלנו. אין להם את ההתנשאות שמוצאים במקומות אחרים. אחד המורים שלי בעבר , יוסי מורגנשטרן (שאיננו אדם דתי , בכל אופן הוא אחד האנשים משכמם ומעלה שאני מכיר) , למד בסין איזושהיא אומנות תנועה בשם פרח השיזף. יום אחד המורה הסיני שלו הגיע לביקור בארץ , הוא לקח אותו לטיול בכל מיני מקומות. בין השאר הם הלכו לבקר בבית העלמין בצפת. בדיוק כאשר הרכב עצר , הסיני יוצא ומתחיל לרוץ ולרוץ ונעצר ליד הקבר של האר"י. כאשר הם הגיעו אל הסיני מתנשפים ומתנשפים הם שאלו אותו "מה קרה ?" אז הסיני אומר להם : אתם רואים את הזוית של הנחל ? אתם רואים איך שהעץ צומח ? יש כאן זרימה חזקה מאוד של צ'י , קבור כאן אדם קדוש ! (כל זה בלי לדעת על האר"י כלום). והלוואי ולנו היו עיניים לראות כמו שלסיני הזה יש !

TheGreatNut

New member
חבל לי, אם הבנתי נכון את מה שכתבת,

שאתה מקשר את היותו של אדם קדוש לאיזשהו סוג של דת. במקרה הזה היהדות. הבנתי גם ממה שכתבת שיש אנשים קדושים יותר מאחרים. זו כזו בעייה איומה לחשוב ככה. מה גם שבעיני זה לא נכון, והראשון שיגיד לך שזה לא נכון הוא אדם שבאמת מבין שהוא קדוש - שכולנו קדושים. אני מאמין שכל האנשים בהיסטוריה שמספרים עליהם שהם קדושים, במידה והסיפורים אכן נכונים (אני לא אוהב להסתמך על משהו שמישהו העתיק ממישהו שהעתיק ממישהו שהעתיק ממישהו שהעתיק ממישהו שהעתיק ממישהו שכתב משהו שסיפרו לו), הם אנשים שהבינו שכל בני האדם קדושים (ובכלל כל מה שנמצא כאן), ללא יוצא מהכלל. המסר שהם ניסו להעביר היה - כולנו קדושים. אצל ילדים קל מאוד לראות עד כמה הם קדושים. אחר כך עם הגיל זה כבר נהיה מאוד מאתגר. אבל אם אתה מסוגל להסתכל על האר"י למשל, ובמקביל להסתכל על פעוט בן שנה, ולהגיד - האר"י קדוש! אני לא יכול שלא להרגיש עצב לגבי התפיסה שלך. ואם לא הבנתי אותך נכון אז שכח מזה

ינוקא1

New member
אני אומר

שכולנו קדושים בפוטנציאל (כולל לא יהודים) , השאלה היא האם הגשמנו אותו. כשאתה רואה ילד בן שנה אתה רואה פוטנציאל טהור , לכן קל לך יותר להתחבר אליו. לראות פוטנציאל טהור באדם בן 60 , זה יותר קשה , אבל אפשרי.

TheGreatNut

New member
כש>>אני<< רואה ילד בן שנה...

אני לא רואה פוטנציאל טהור, אני רואה אדם קדוש. אני אולי רואה פוטנציאל להתפתחות תנועתית, אולי אני רואה פוטנציאל שכלי, אולי אני רואה פוטנציאל מוסיקלי, או פוטנציאל אמנותי אחר. אני לא רואה שום פוטנציאל בהקשר של קדושה. קדושה זה לא משהו שמגיעים אליו. זה משהו שמבינים שהוא אנחנו. זה השכל שלי שמפריע לי לראות בני אדם מבוגרים יותר כקדושים. אבל הם קדושים קדושים, כמו גדולים.

ינוקא1

New member
לא כולם קדושים

אני למשל לא רואה את היטלר כקדוש. אם אדם מממש את הפוטנציאל שבתוכו והולך אחרי האור שיש לו בפנים , אז השמיים הם הגבול. אבל באותה מידה הוא יכול לרדת מטה מטה ולהטביע את האור שיש לו בפנים בכמויות של חושך. מה שהופך אדם לקדוש זה המעשים שלו והמחשבות שלו - הבחירה שלו ליתר דיוק.

TheGreatNut

New member
איש איש באמונתו יחיה.

אין לי רצון לשנות את דעתך, פשוט היה לי קשה עם מה שכתבת אז רציתי להביע את דעתי. ובוא לא נדבר על היטלר. קטונתי מלהבין ברשע ברמות בלתי נתפסות שכאלו. אבל, אם לא מדברים על מקרים קיצוניים, בעיני רוע מתחזק ככל שאדם מתרחק מההבנה שהוא קדוש ושכל הסובב אותו קדוש. ובוא נעזוב רגע את המילה קדוש. ככל שאדם מבין יותר לעומק שיש עליו לכבד את עצמו, את האחרים ואת הסביבה, ככה הוא נעשה יותר ויותר בריא, ומשרה יותר ויותר בריאות על הסביבה. ובסופו של דבר אולי אפילו מגיע למצב שקבירה של הגוף שלו גורמת לזרימה תוססת של נהר ולצמיחה ענוגה של צמחים ועצים.

ינוקא1

New member
אני מסכים איתך

בזה שאדם צריך לראות את עצמו כקדוש. (ולא רק אני , גם הגמרא אומרת "לעולם יראה אדם עצמו כאילו קדוש שרוי בתוך מעיו"). ואני מסכים איתך שככל שאתה מסוגל לראות את הטוב בכל מה שמסביבך אתה יכול לרפא את הסביבה , ועצם ראית הטוב מתקנת (רבי נחמן מברסלב כתב את זה בתורה הכי מפורסמת שלו). עם זאת , כאשר אתה רק רואה את הכל כ"קדוש" כמו שהוא בתוך הג'יפה , אתה לא מתקן אותו באמת. זו הרוחניות של הודו - שאתה רואה שם קדושים וחוויות רוחניות לצד עוני מחפיר , כי "הכל כבר מתוקן , והאינסוף כאן , אז לא צריך לעשות כלום". ביהדות מה שקדוש בסופו של דבר זה מעשיך ובחירותיך. מה שהופך אותך לקדוש זה המעשים שלך , המחשבות שלך והדיבורים שלך. מה שכן , אתה יכול לראות גם בתוך הג'יפה הכי גדולה פטנציאל לקדושה. וכאשר אתה רואה את הפוטנציאל הזה ומעורר אותו , אז אתה יכול ליצור שינוי וריפוי ברמת המעשה. אז אתה מביא קדושה אמיתית. אני לא רואה קדושה בכל דבר , אבל אני משתדל לראות את הפוטנציאל לקדושה שיש בכל דבר. וזה הבדל גדול.

TheGreatNut

New member
לדעתי לא פייר...

להגיד - זו הרוחניות של הודו. האם הכרת את כל האנשים שם? איזו מן הכללה זו? אני בספק שבמידה ובכלל היית שם, לא הכרת יותר מ-0.0001% מהאוכלוסיה. יש הרבה אנשים שאומרים שהם רואים הכל כקדוש. אבל זה לא מתבטא אצלם הרבה מעבר למחשבה שיש להם בראש. זה לא אומר שהם באמת רואים. זה לא אומר שהם באמת מכבדים. להגיד - "אני מכבד", או להגיד - "צריך לכבד" זה מאוד קל. כל אחד שמסוגל לדבר יכול להגיד את זה. אבל לעשות את זה, זה כבר עניין אחר. ומי שבאמת מכבד, יימצא בתוך איזו ג'יפה שלא תהיה, ישפיע לטובה על הסביבה שלו. הכל באופן יחסי כמובן. קשה לראות דברים טובים בתוך ג'יפה. גם לא אהבתי את "דרכו של עם ישראל". למה לכפות דרך מסויימת על קבוצה של אנשים? הדרך שלי היא לא דרכו של עם ישראל. הדרך שלי היא שלי. אין שום דבר ייחודי ביהדות שאי אפשר למצוא בהרבה מאוד דתות וגישות אחרות. הכל מסתכם ביחס שלנו לעצמנו, לזולתינו ולעולמנו. לא צריך ספרים על גבי ספרים בשביל זה. זה עניין בסך הכל של איכות של עשייה וכבוד.

ינוקא1

New member
אני מדבר בהכללה

ובהכללה תמיד יש יוצאים מהכלל. באופן כללי ברוחניות של הודו ושל הניו אייג' הכל קדוש , וכולם מוארים והעולם סבבה. לכן הודו נראית כמו שהיא נראית - מצד אחד מקום מאוד רוחני , אבל זו לא רוחניות שמנסה לשנות את העולם. זו רוחניות שמקבלת את העולם כמו שהוא. לכן אתה רואה שם עוני מחפיר לצד ארמונות. וכולם בשאנטי שלהם. לעומת זאת המערב משנה את העולם , וזה דבר מאוד בולט בתרבויות המערב - זה הוביל גם למלחמות ולזוועות מתוך הרצון הזה לשנות. זה הוביל מצד אחד לשגשוג כלכלי , מצד שני זה מוביל להרבה אשמה , לחוסר קבלה , להבדלה מאוד חריפה. הדרך של היהדות היא באמצע : לראות את פוטנציאל הקדושה והטוב שיש בכל אחד ובכל דבר , אך בסופו של דבר לא הפוטנציאל הופך משהו לקדוש. המימוש של הפוטנציאל זה מה שהופך משהו לקדוש. ביהדות יש הרבה יחודיות שאין בדתות אחרות , כמו שבדתות אחרות יש יחודיות שאין ביהדות. יש ללב את היחודיות שלו , ויד ליד את היחודיות שלה ויש לכבד את היחודיות שלו.

אחד55

New member
הודו נראית כמו שהיא נראית ?

ובני ברק הקדושה נראית יותר טוב ? דת ורוחניות בדרך כלל הולכים עם עוני, כיעור סביבתי וכו' לדתיים אסור לברוא יופי שיתחרה ביופיו של האל וצלמו. לכן נאסר על עשיית פסל וכל תמונה. לגבי הקדושה: נראה לי מטופש כל העיסוק בעניין הקדושה. זה סוג של עבודה זרה. האבות המוזכרים בתנך לא היו קדושים. להיפך, הם היו מאד אנושיים. אבל אם בכל זאת, אז למה אין אף אישה קדושה ? ולמה היהדות רואה את רוב בעלי החיים כהיפך מהקדוש כלומר כטמאים ובזויים (כלבים למשל) ?

ינוקא1

New member
מי אמר שאני בעד בני ברק ?

בני ברק היא מבחינתי מעוז השמרנות , וזו לא היהדות כפי שאמורה להיראות. בגלות היהדות עברה איזשהו תהליך שאפשר לה להתקיים בזמנים הקשים , ונראתה בצורה מסוימת. בבני ברק שומרים באדיקות על יהדות הגלות. הם עדיין לא עברו את התהליך של השינוי שקרה כאן בדורות האחרונים בארץ ישראל. דבריך בעניין הפסלים לא מדויקים - אין שום בעיה עם יופי , ההיפך- זה אלי ואנווהו. גם אמרו חכמינו כי היופי מרחיב דעתו של אדם. הבעיה עם פסלים זה שאנשים הורגלו לסגוד להם , ולכן התורה אסרה עליהם. גם כאן לא אסור כל פסל אלא דווקא פסלים עם פנים של אדם וכדומה שרגילים לסגוד להם. האבות המוזכרים בתנ"ך היו אנשים קדושים , בזכות מעשיהם הטובים. והם היו גם אנושיים , ולפעמים לא עשו מעשים הכי טובים. אתה יכול לראות למשל את דויד , שעם כל מעלותיו היתה לו "נפילה" בעניין בת שבע. החוכמה זה כפי שכתב TheGreatNut , לראות את הקדושה שנמצאת באדם , את הטוב שנמצא בו , ולהבין שהמעשים הלא טובים הם לא "האמת" שלו. וכאשר מבינים את זה , וזוכרים מהי האמת שלנו , הכל נעשה מתוקן. זה המושג האמיתי של "תשובה" , וזה שייך בכל אחד. לזכור מי אנחנו באמת , להתחבר לאינסוף שבתוכינו , וכאשר זוכרים את זה יש לנו את היכולת למצוא את האור בכל מעשינו ולתקן אותם. מכיוון שהכל לפי מעשי האדם בוודאי שיש קדושה גם אצל נשים. כך כתוב בספר "תנא דבי אליהו" שנמסר על ידי אליהו הנביא לפי המסורת : "אמר אליהו: מעיד אני עלי שמים וארץ, בין איש, בין אשה, בין עבד, בין שפחה הכל לפי מעשיו רוח הקודש שורה עליו". כל אדם שעושה מעשים טובים זוכה לרוח הקודש ולא משנה איש או אישה עבד או שפחה יהודי או גוי. לבעלי חיים יש בחירה הרבה יותר מוגבלת מאשר לאדם , לכן איןלהם שכר ועונש על מעשיהם. בקשר לבעלי חיים טמאים - הם מסמלים כל מיני כוחות שאינם מצד מצד הקדושה , ולכן יש בהם טומאה מסוימת. עם זאת , הקדושה והטהרה האמיתית יוצאת מהמעשים של האדם , והאדם במעשיו מתקן את העולם. לכן לעתיד לבוא גם בעלי החיים הטמאים יתוקנו. לכן כתוב : וגר זאב עם כבש , ונמר עם גדי ירבץ , וְשִׁעֲשַׁע יוֹנֵק עַל חֻר פָּתֶן וְעַל מְאוּרַת צִפְעוֹנִי גָּמוּל יָדוֹ הָדָה. וכו' וכו'.

nadaval56

New member
../images/Emo45.gif אין ספק שהיהדות

מאד אוהבת יופי. ניתן לראות את זה במקומות שונים כמו למשל בבית המקדש שהיה פסגת היופי של העולם. הכהן הגדול שהיה לבוש בבגדים מיוחדים ויפים מאין כמותם שהיו מעוטרים בזהב, יהלומים ואבנים טובות. ניתן לראות גם את יחסם של חכמינו ליופי במקומות שונים כך למשל ברור ששרה אשת אברהם היתה יפה ביופי שכבר אבד מן העולם ונשים אחרות מתוארות כיפות בתלמוד ולא לשלילה. כל המצוות שלנו אנו מצויים שיהיו עם יופי: את השבת אנו מצויים לענג בשולחן עם מטעמים אולם גם ערוך בטוב טעם ומקושט, את הסוכות אנו מקשטים ומתנאים (מלשון נאה) לפני ה' במצוות, האתרוג שאנו נוטלים בסוכות צריך שיהיה עם "הדר", אנו צריכים לגור בדירה נאה (שכן דירה נאה מרחיבה דעתו של אדם), אסור לרב (בתכלית האיסור) ללבוש בגד שיש עליו רבב (אפילו לכלוך קטן). בקיצור, היהדות מאד אוהבת אסתטיקה, מאוד אוהבת יופי, מאד אוהבת נורמליזציה. זאת אומרת שאם מישהו רוצה לעשות מעשה שהוא לא "חובה" על פי היהדות, אחד הדברים שהוא צריך לבדוק זה שהוא לא מוזר מדי. בגלות, נכנסו היהודים בכל העולם ל"4 אמות של הלכה". הכוונה היא שהם הפסיקו להתעסק עם יופי, אסתטיקה וכו' מפני שהם היו במצב של מגננה ושרידות. אלו שהתעסקו ביופי, בדרך כלל כבר לא איתנו היום. הם עברו התבוללות קשה ואין שום דרך למצוא אותם לאחר 2000 שנות גלות... עכשיו, בחזרת עם ישראל לארצו, אנו צריכים לחזור ולהתפתח בחזרה וצודק לדעתי יוסף שאומר שיש יהודים בארץ שעדיין לא הפנימו את השינוי ולא עשו את המהלך הרצוי לקראת השינוי. בקשר לנשים קדושות? אולי ביהדות זה אפילו הפוך... "כל השרוי בלא אישה - שרוי בלא אורה, בלא תורה, בלא קדושה ויש אומרים: אף אינו קרוי אדם" אין ביהדות מצב שבו גבר מגיע ל"קדושה" ללא אישה. התא המשפחתי שכולל גבר+אישה הוא אחד מעקרונות היהדות. כך למשל, הכהן הגדול ביום הכיפורים (שיא הקדושה בזמן) לא היה רשאי להכנס לקודש הקודשים (שיא הקדושה במקום) אם לא היה נשוי. מעבר לכך, יש נשים בהיסטוריה היהודית שלימדו אותנו דבר או שניים על קדושה: חנה, אמא של שמואל הנביא, הגיעה לשיא חדש בעוצמות התפילה והקדושה שלה וממנה למדה היהדות כמעט את כל הלכות תפילה!!! רות המואביה, שברה שיאים בהדבקות בקדושה וזכתה שיצא ממנה דוד המלך. דבורה הנביאה שהיתה שופטת את ישראל והגיעה לרמות של נבואה שאנחנו יכולים רק לחלום עליהן.. שרה אמנו - למה נקרא שמה יסכה? שהיתה סוכה (מלשון סכך, סיכוך) ברוח הקודש. רבקה שהגיעה לרמות של רוח הקודש וידעה את רצון ה' שנעלם מעיני בעלה יצחק. מרים הנביאה, אחות משה, שבקדושה שלה ידעה לייעץ לאביה ובזכותה נולד משה רבינו. אסתר המלכה שכתבה יחד עם מרדכי את מגילת אסתר ברוח הקודש. מעבר להן, יש עוד נביאות בעם ישראל והמון דוגמאות לקדושה אצל נשים. בקיצור, לפעמים האדם או האשה מגיעים למדרגות גבוהות של קדושה אך אין זה קשור למין או גזע. בקריעת ים סוף מתואר ש"ראתה שפחה על הים מה שלא ראה יחזקאל בן בוזי", כלומר, השפחות שהיו עם עם ישראל הגיעו למדרגת קדושה ונבואה חד פעמית הרבה יותר מאשר מה שהגיע יחזקאל הנביא.

למעלה