שלום לכולם.....

אחד55

New member
בקיצור הזכרת את כל נשות התנך מלבד חוה

הנשים בתנך הן דמויות חד מימדיות ומהוות כינור שני לגברים. מעניין שדוקא את רחל לא הזכרת למרות שבימינו הקבר שלה הוא מקום קדוש. יש הבדל בין להיות קדושה לבין להגיע לרמות גבוהות של קדושה. אם היהדות אוהבת אמנות ויופי אז למה אין בבתי כנסת תמונות כמו בכנסיות (למשל של אירועים תנכיים) ? למה אין כמעט ציירים, משוררים או פסלים דתיים (שלא לדבר על חרדיים) ?

nadaval56

New member
זו בדיוק הנקודה

קלעת בול! האומנות ביהדות נשכחה בגלל הגלות. היהדות מדברת על זה כל הזמן שבתקופת המקדש שהיה ושיהיה תהיה מוזיקה כמו שאין בשום מקום בעולם, אומנות כמו שאין בשום מקום, יצירה כמו שאין בשום מקום, חוש הריח יעבוד כמו שאין בשום מקום ואפילו חוש הטעם. בקיצור, חכמים מספרים לנו שכל העולם "נהרס" מבחינה חושית כאשר נחרב בית המקדש. המצב כפי שאתה מתאר אותו הוא מצב של גלות. זו האמת אולם זה לא הופך את האמת לאידיאלית. בקשר לנשים בתנ"ך אני חושב שמה שכתבת הוא שטויות: דבורה הנביאה לא היתה כינור שני למצביא הגדול שהוריד את כובעו בפניה "כי ביד אשה אתן את סיסרא". עיין בפנים. שרה ממש לא היתה כינור לאברהם "כל אשר תאמר אליך שרה שמע בקולה!". עיין בפנים. חנה ממש לא היתה כינור שני לאלקנה. מי זוכר את אלקנה היום ואת מפעלו? כולם מכירים את חנה ואת תפילתה. רבקה ממש לא היתה כינור שני ליצחק. הפסוקים כולם מראים איך רבקה מסדרת את כל העניינים ויצחק נשאר עוור, פסיבי ומחוץ לתמונה. בקיצור, ממש לא לעניין. בלימוד אפילו שטחי של דמויות התנ"ך ניתן לראות שזה לא כך...

לא תיאתי לעצמי שכך זה יתפתח.....

רק רציתי להגיד שלום ולספר על עצמי. לא היה לי מושג שזה יפוך לשרשור על קדוש ומה זה קדוש. יוסף, נשמה אלוהית נצחית ואהובה, אני רציתי מאוד להחליף את השם בן מלך למשהו אחר שאני יותר מתחבר אליו, אבל כשהגעתי את המורה המהימה שלי וביקשתי ממנה עצה להחליף את השם, אז היא הראתה לי שהשם הזה הוא בסדר גמור. בן מלך, שם שמביא איתו אנרגיה של הנהגה. ובגלל שאני הולך בדרך השאמן שהיא דרך של הנהגה השם הזה מזמן אלי את האנרגיה המתאימה לי. אם השםפ שלך מפריע לך או הייתה רוצה שם אחר אתה תמיד יכול להחליף. גם אתה יכול להיות בן מלך. אם אתה אוהב את השם הזה וזה מדבר אליך, תהייה השם הזה. אני בטוח שרק דברים טובים יקרו לך אם היה לך שם שאתה אוהב. תודה רבה לכל האנשים שעשו לי WELLCOME כזה נלפא. אני מודה לכל האנשים הקדושים שנמצאים פה ועל החיבור לאמא הגדולה שאוהבת אותנו בדיוק כפי שאנחנו. אמא אדמה אוהבת גם אותך רביד בן מלך מרפא, יועץ ומתקשר

ינוקא1

New member
היי רביד

דברים מתפתחים לפי מה שמאיר באותו רגע. השם שלי לא מפריע לי , אני אוהב אותו.
ובהצלחה גם לך. אגב , יש כאן עוד כמה פורומים שאולי יענינו אותך : הילינג אנרגטי , ותקשור עם ישויות אור. הם קצת יותר בכיוון האנרגטי מאשר הפורום הזה (שהוא גם כן אחלא).

yigalby

New member
ברוך הבא

תמיד התחברתי לשמאניזם תרבות מאיה ותרבויות עתיקות וולקאם יגאל (בן יצחק)

למעלה