שלום לכולם

PEARSON

New member
שלום לכולם

אשמח בעזרה בכמה שאלות בפיזיקה . 1. אדם העומד בתוך מעלית המאיצה מעלה בתאוצה שגדלה a , זורק כדור כלפי מעלה במהירות יחסית לעצמו. הזמן שייקח עד שהגוף ישוב לידיו הוא (הניחו שתקרת המעלית מספיק גבוהה כך שהגוף לא מתנגש בה) ? 2.איש עומד בתוך קרון רכבת. הרכבת מאיצה ימינה בתאוצה שערכה שווה לתאוצת הכובד- a=g. האיש מחזיק בידיו כדור. באיזה כיוון עליו לזרוק את הכדור אם הוא רוצה שהכדור ישוב לידיו? 3. מכונית נוסעת ללא החלקה במהירות קבועה – 90 קמ"ש. סמנו נכון/לא נכון א. בכל רגע מהירות הנקודה העליונה של הגלגל (יחסית לקרקע)- 180 קמ"ש ומהירות הנקודה התחתונה- אפס קמ"ש. ב. בכל רגע מהירות הנקודה העליונה (יחסית לקרקע)– 180 קמ"ש ומהירות הנקודה התחתונה- 90 קמ"ש ג. בכל רגע מהירות שתי הנקודות, הן העליונה והן התחתונה יחסית לקרקע- 90 קמ"ש. ד. בכל רגע מהירות הנקודה העליונה יחסית למרכז הגלגל- 90 קמ"ש ומהירות הנקודה התחתונה- -90 קמ"ש (יחסית למרכז). ה. אי אפשר לדעת את מהירות הנקודות הנ"ל כי הן תלויות ברדיוס הגלגל. 4. גוף נע על פני משטח אופקי של עגלה לכיוון קפיץ הקשור לקיר העגלה. אין חיכוך במערכת. במערכת המשותפת -גוף ועגלה- א. יש שימור תנע ושימור אנרגיה ב. יש שימור אנרגיה אבל אין שימור תנע ג. יש שימור תנע אבל אין שימור אנרגיה. ד. אין שימור אנרגיה ואין שימור תנע תודה רבה רבה לעוזרים !!!

bambipoop

New member
הנחיות

1. פרק את זה למשתנים: יש לך אדם שתאוצתו למעלה היא a ויש לך כדור שנזרק למעלה במהירות יחסית לאדם v שלו יש תאוטה למטה g- מתי מיקומם וזמנם יהיו שווים? (משוואת מקום קינמטיקה) 2. על הכדור בעצם פועלת תאוצה בציר הX שזהה לציר הY הרי בכל אחד מהצירים פועלת תאוצה g מה שאומר שמהירות בציר הx שווה למהירותו בציר הy (המהירויות צריכות להיות שוות, מפרקים מהירות לרכיב אנכי ואופקי בעזרת פונקציית סינוס וקוסינוס) 3. קשה לי להסביר בדיוק למה אבל אני די בטוח ש ד' אם אתה לא מבין אני אתאמץ 4. א' תמיד במערכת הכללית נשמרים התנע והאנרגיה, ומכיוון שזו האנרגיה הכללית בהנחה שבשום מקום אנרגיה לא מומרת לחום התנע והאנרגיה נשמרות. (אגב תנע הוא נגזרת האנרגיה כך שלא יכול להיות מצב שרק אחד ישמר והשני לא...) אם אתה לא מצליח גם עם ההנחיות בקש ואעלה פתרון מדויק

PEARSON

New member
אני ממש אשמח אם תוכל לכתוב רק את התשובות

הסופיות - זה ממש יקל עלי . תודה רבה מראש

bambipoop

New member
לא צריך לעשות הודעות כאלה...

יום אחרי.... ואולי גם לא אף פעם.

למעלה