שלום לכולם

שלום לכולם

חזרתי מחופשה ארוכה עם כוחות מחודשים. תודה רבה לחנה ולכל הגולשים והגולשות שמסייעים זה לזה בתשובות ואפילו באמפטיה ובהקשבה. חנה מוזמנת כמובן להישאר איתנו, בשמחה.

שנה טובה

תאמיני לי אני יכול להגיד לך שחנה עם דיעותיה יותר קיצונית מיו"ר נעמת ואפילו יותר יקרה במזונות מגרושתי אם שופטים היו פוסקים כמוה צר לי אבל האלימות כלפי נשים הייתה גבוהה הרבה יותר 4000 על ילד אחד ???????? חנה?????????

שנזכה כולנו לגדל את ילדינו בנחת

חנה ואני שותפות לדרך, מובן שכל אחת עם הדגשותיה וטוב שכך. שתינו הקמנו את הפורום יחד מתוך רצון לראות את טובת הילד, בכלל לא נגד גברים. הבעיה היא שבמציאות ובהכללה יש יותר נשים נפגעות מגברים נפגעים, גם אם המקרה הפרטי שלך הוא אחר. טענתי בעבר ואני חוזרת וטוענת כיום שחנה בעיניי היא סמל של שותפות ושיוויון והגינות בין גבר לאישה ובגידול ילדים בהרמוניה בין שני ההורים. ואני אומרת זאת מכל הלב ומתוך היכרות קרובה, וגם אני לומדת כל פעם מחדש מגישתה של חנה, כולל מתגובותיה בפורום זה. גם לי יש מה ללמוד ממנה, אם מתוך המילים עמן ואם מרוח הדברים ומהמבט שהיא מעניקה לאירוע. ייתכן שיש ביניכם חילוקי דעות לגבי גובה המזונות, אז מה? גם בעיניי 1500 ש"ח מזונות לילד זה לא הרבה אבל גם זה משהו ואם יש קשר טוב בין האב לילד והוא מפצה בדברים אחרים (בילויים, חופשות, תמיכה נפשית, הסעות, שמרטפות, מתייחס יפה לאם ומכבד אותה וכדומה) אז אפשר להגיד תודה לאל על מה שיש. יו"ר נעמת אינה בעיניי סמן ימני או שמאלי לשום עניין. לגבי הקשר שהצבעת עליו בין חוסר שביעות של האב מגובה המזונות לבין אלימות אפשרית - הוא קשר בהחלט בעל היתכנות אבל לשופט אסור לשקול שיקול כזה, אחרת גברים תמיד יוכלו לאיים באלימות אם תתקבל החלטה בניגוד לדעתם. מה שכן, כל הורה, אם או אב, צריכים לשקול היטב בנסיבות של חייהם האם תביעה או דרישה נוספת יכולה להרע את המצב ובהחלט צריכים להיות חכמים, לפעמים אין ברירה וצריך לוותר כדי לא לקבל תוצאה גרועה מאוד כגון: ניתוק קשר בין ההורה לילדים, הסתה של הילדים נגד ההורה האחר, התעללות מילולית ויחס לא יפה לילדים שיסבך אותם נפשית, משחקים אחרים רבים למכביר. אלימות היא הסמן הקיצוני בסדרה אבל התנהגויות האחרות שציינתי יכולות להיות הרסניות לא פחות. לא חנה ולא אני וגם לא אתה יכולים באמת לדעת מהם היחסים בין ההורים הגרושים ועד היכן ניתן למתוח את החבל. כל העצות שלנו, למרות הניסיון, הן בכל זאת מוגבלות ועל הגולש לעשות חושבים ולעשות חשבון היטב על עצמו. דרך אגב, אני אומרת זאת גם לאנשים שאני מכירה היטב ומקרוב ולא רק מעל דפי הפורום - רק ההורה בעצמו יכול לדעת עד כמה רחוק הוא יכול ללכת עם דרישות/תביעות בלי לגרום נזק גדול יותר או נזק הרסני או נזק בלתי הפיך.

כן אבל 4000 ש"ח

לבחור גם נולדו תיאומים אני נגד אלימות ואני הרבה פעמים בבתי המשפט וברבנות לפני דיונים א אחרי דיונים אני מקרר את הצדדים ולהגיע להסכמות ודבריי הם ביקורת מתוך ניסיון מעשי ואני חושב שגם שופטים ואנשים כמו חנה צריכים להבין שלאחר גירושין יש פרק ב' ולכן בתי המשפט צריכים לפסוק מזונות ריאליים על מנת של2 הצדדים בחוסר ברירה או מהנסיבות יתאפשר לחיות ולנהל פרק ב' בכבוד ובלי תלות ברשויות השונות ובפרט ברווחה כי לגבר שאין אפשרות כלכלית לזכות קיום מינימאלית לאחר גירושין דעתי הוא פצצה מתקתקת וזה רק עניין של זמן חלילה אני מקווה ששופטי בית משפט למשפחה יקארו הודעה זו לפני פסיקת מזונות בתור חומר למחשבה !!!!!

נט5

New member
ברוכה הבאה

גם אני לא אהבתי את האמירה של חנה בית הלחמי- 4000 ש"ח, דמי מזונות לחודש לילד אחד. אך בניגוד למוטי פלדמן שתוהה איך אפשר להעמיס הוצאות בסך 4000 ש"ח לחודש, אני תוהה אם אין בדבריה של חנה משום רמיזה על ניגוד אינטרסים לכאורה בין דמי מזונות לילדים לבין הוצאתיה של אימם, בסיטואציה שהוצאותיהם והוצאותיה עוברים דרך חשבון בנק אחד. הייתי מוסיף שבכל הקשור לטובתם של הילדים, רצוי שארגוני נשים ישמרו על זכות השתיקה ויתנו לארגונים שעוסקים בזכויות ילדים לומר את דברם. עוד הייתי מוסיף, ילד הוא ילד הוא ילד, ודמו של ילד מרעננה אינו סמוק יותר מדמו של ילד מאור עקיבא, ודמו של ילד שהוריו נפרדו אינו סמיך יותר מדמו של ילד שהוריו חיים בהרמוניה. לחנה בית הלחמי יש סדר יום ואג'נדה לגיטימית, וגם לנו יש זכות מלאה לחלוק הן על הדעה שלה והן על הסגנון.

מעניין

שכל שוחרי ההשתמטות ההורית מאחריות כלכללית לילדיהם, זועקים חמס. יש לך ילדם? זה עולה כסף. הרבה, בדר"כ. אם המיטב שאתה מאחל להם הוא לחיות מקצבת סעד, העיקר שהאם לא תהווה צינור לכסף "שלך" (YYY, איזה קשר קלאסי בין אגו לכסף...) - הרי שחראם על הילדים. אני מתחילה להבין את ההתעסקויות הרבות עם הרווחה במקום לקחת אחריות אישית. במקרה של אב שזו עמדתו, הייתי מעדיפה לפתור אותך כליל מכל מחוייבויותיך ההוריות. רחוק מהעין - רחוק מפגיעה בילדים. אין לי מושג איך התנקזו לכאן שני נושאי דגל של השתמטות מתשלום מזונות, אבל אל תצפו ממני ללטף לכם את הראש בחיבה. הייתי שמחה לראות חוק שקושר בין אי תשלום מזונות לזכויות הוריות. אני מקווה שעוד יחוקק כזה פעם.

נט5

New member
מעניין, גם אני אשמח לראות חוק זכויות הוריות

ועוד יותר אשמח אם בני אדם אינטילגנטים יתחילו להתייחס אל תוכן ההודעות ולא אל מי שעומד מאחוריהן. מעניין מדוע ארגוני הנשים שעקרונות דמוקרטיים ומערביים על ראשיהם אינם תובעים אמות מידה אחידות להם כמו לעמיתיהם במדינות מתוקנות. מעניין מדוע חלה חובת דווח על איש ציבור שמקבל מתנה בשווי 50 שקלים, ולא תחול חובה על אם לדווח לשותף שלה על כספים בסכום כולל של מאות אלפי שקלים. כמה מתוך הסכומים שהיא מקבלת הופכים לעמלות ולצרכים אישיים.

עוד הוספה/הסתייגות

תראה נט מה אתה רוצה שאותה גרושה תביא קבלות שפתאום היא קונה תחתונים של גוצ'י ( כ200 ש"ח )ולא 3 ב10 ופתאום היא קונה פרפומריה יותר יוקרתית על מנת להמצוא לה פראייר נוסף תראה בחורה שמתגרשת בבת ים שמוצפת בחנויות זולות ובדירות עמידר יכולה פשוט ( מי צריך עמידר אם אם אפשר צו הרחקה ולנשל את הגבר מדירתו ) ולהשכיב שם גבר דון חואן עם הפרפומריה היוקרתית והלבנים והכול על חשבון האקס הרי ילד מגיל 6 וחוק חיוך חים כלל לא עולה על 3 ילדים משלמים מינימום 5000 ש"ח והכול על חשבון הגרוש אתה מבין מיכל הלוי וחנה דברייך מבוססים

נעם34

New member
איפה לא משלמים על חוק חינוך חובה?

ביה"ס גובה 2500 ש"ח לשנה זה חינם זה? (בי"ס אזורי של המועצה.) אה ולא מגיעה לי הנחה כי עברתי את המינימום וגם מזונות מביטוח לאומי לא מגיע לי מאותו כנ"ל ודירות של עמידר אין פה בכלל ועם לא של שום חברה אחרת ובעיר הקרובה זה בכזו שכונת מצוקה שגם במתנה לא הייתי גרה שם (נרקומנים וזונות זה לא הכוס קפה שלי מצטערת) ויש רשימת המתנה ארוכה מאוד. המקומות היחידים בארץ שאין רשימת המתנה לדירות כאלה זה בשדרות ובאילת. והילדה צריכה טיפול ריגשי אין ברירה וזה יקר וקופת חולים לא משתתפת. והיא צריכה גם תרופה שעולה 800 ש"ח בחודש - אז אולי נמנע ממנה טיפול חיוני כי זה לא בסל? ולא בכל גיל אפשר לקנות בגדים בשוק - שלוש ב-10 אתה קונה לילד לא לנערה . אולי הילדים שלך מוטי לא אוכלים, לא צריכים ספרים ומחברות ,לא הולכים לגן עד גיל 5 ,לא גודלים ולא מחליפים בגדים כל חצי שנה ,ומרוב שזול להחזיק אותם אין גם הוצאות של מים וחשמל עליהם . הם תמיד בריאים וכל זה בלי להעזר ברווחה ועם הכנסה ממוצעת . תספר לי איך עשית את זה אולי אני אחכים . הרבה חברות גרושות יש לי כולן עובדות משרה מלאה או יותר הרבה לא מקבלות מזונות או מינימום וכולן חיות על השקל . ומעניין אף אחת מהן לא הצליחה עם החישוב שלך.

אולי ילדייך לא אוכלים

ילדיי חיים מצויין שניצלים צ'יפס ירקות סילאן דבש מעדנים לבושים אמנם לא מותגים וחיים טוב אם ביתך חולה זה בעיה רצינית וצר לי כנראה גם שהתרופה באה עם הטיפול הרגשי אני מציע לך טיפול אלטרטיבי תאמיני לי ג'נסינג ושיחות איך ( אם יש לך זמן אליה) יותר טוב מפסיכולוג ואם לבתך יש צורך במותגים אפשר פעם בכמה זמן לפנק אבל כדרך חיים אני עצמי מכרתי בעבר בשוק תחתונים יפים עם פופאים של בנותוגם תחתוני נערות ארוזת יפה 2 חבילות ב15 ש"ח ותאמיני לי שאיכותן טובות יותר מהוניגמן אתן החד הוריות קרי את , ועוד רבות שאני מכיר אישית נוסעות במוניות מחזיקות מכוניות וחיות כמו מלכות כמו העולים מרוסיה שפעם גרו בקרוואנים החזיקו מכוניות יוקרה ( כי עלו 50% הנחה ) אבל ראית אותם ביום שישי בשוק לוקחים מהרצפה . גם מישלי פה וברווחה ואמרת שקשה לה אבל שוקולדים רק קינדר ולינדט ואפילו לילד בן 6 פלא פון יוקרתי עם אנטרנט מה לעשות כאיש מכירות אני אומר לך הסטטיסטיקה אתן הנשים בזבזניות וקונות לפי הרגש תגיד לאישה את יפה תקנה ממך קוץ ב1000 ש"ח גבר קונה לפי השכל ומה שצריך אלא אם כן הגבר פוגש מוכרת עם מחשוף אבל השורה התחתונה אתן בזבזניותתתתתתתתתתתתתתתתתתתת

נעם34

New member
טוב לדעת שאתה מכיר אותי כל כך טוב

אצלינו לא אוכלים צ'יפס זה לא בריא סילאן ודבש הם ממש לא זולים ואני עובדת יום ארוך ביום השוק - אז ירקות ופירות(כמעט ולא קונה כי זה יקר) קונים רק בסופר והמחירים בשמיים ובכלל מחירי המזון עלו מאוד מאוד בשנים האחרונות והכל מאוד מאוד יקר ומעדנים וממתקים אין פה כמעט בכלל ובחיים לא קניתי בהוניגמן ולילדה שלי אין אפילו מותג אחד בחדר/בבית - המקסימום זה קניות בפוקס בסוף עונה בחמישים אחוז הנחה או בגלי במבצעים של שניים באחד ודוקא יש לה פה כמה בגדים מחנות היד שניה באזור ו2 בחמש עשרה זה לא השלוש במאה שדיברת עליו אתמול וחלק גדול מהרהיטים קיבלתי / בניתי לבד כדי לחסוך לא עליתי על מונית כבר שנים ותודה שאתה מתעניין אני והילה משוחחות לא מעט אבל זה לא מחליף טיפול עם איש מקצוע. ושיא הנופש שיצאתי אליו השנה היה יומיים באוהלים על חוף הים (לא עולה כסף) ואם היתה תחבורה ציבורית בחור הזה לא הייתי מחזיקה את האוטו יוקרה שלי ששוה 10.000 (ביום טוב) ויש לו יותר ממאתים חמישים אלף קילומטר (והיו שנים שלא היה לי גרוש הייתי הולכת ברגל קילומטרים ולא עולה לאוטובוס,גרתי אצל ההורים -שמונה נפשות בשני חדרים) אבל האקס הלא בזבזן - זה שממן אותי ואת חיי הראותניים גר בשכונת יוקרה בחולון נוהג באוטו חדש לגמרי קונים שם פירות בתחילת עונה במחיר של 30 ש"ח לקילו (הילדה סיפרה וביקשה שאני אקנה גם - כמעט התעלפתי) אוכלים בשר בקר שפה בכלל לא נכנס אישתו לא עובדת - כי לא בא לה (זה מה שהוא סיפר בבימ"ש) נוסע פעמיים בשנה לחו"ל ודרש הפחתת מזונות ל-800 ש"ח - כי הוא לא מוכן לסבסד אותי חלס עם השטויות לא כולן בזבזניות ואי אפשר לחיות מהאויר - והכל היום יקר מאוד ואין מצווה לחיות כמו חורנים בזבל כדי לחיות. אשריך מוטי שאתם לא נזקקים אף פעם לרופא שיניים עם טישטוש והרדמה וכל הרופאים אצליכם בקופה נהדרים סבלניים ומקסימים ולא כמו פה שזה היה או לשלם פרטי או להשאר עם פה קטסטרופה אין לך ילד עם לקויי למידה שצריך הוראה מתקנת (מה שב"יס נותן לילד כזה אם בכלל זה בדיחה יש לי חברה עם 3 כאלה אז שישארו לא קוראים לפי שיטתך נכון? ) אף מכשיר חשמלי לא נשרף ומתקלקל אף פעם (גם זול עולה כסף ולפעמים יותר מהתיקון- כך היה עם מכונת הכביסה ששבקה לא מזמן ) אף רהיט לא נשבר ואין לכם בלאי בבית (היתה מיטה בת 30 שקיבלנו אחרי 7 שנים אצלינו ושלושה מעברי דירה לא היה מה לחזק ותאמין לי שאני יודעת בדיוק על מה אני מדברת כשאני אומרת אי אפשר לתקן יותר) אתה לא מסבסד אותי וגם הגרוש שלי לא - ואם כבר סיבסוד אז כמו שצריך כמו שחנה ומיכל אומרות 4000 ש"ח בחודש, יסדרו אותי יופי. הקמצנות מעבירה אתכם על דעתכם.

mishelli

New member
אני יודעת שהמצב הכלכלי של מוטי קשה

ולכן אני לא מבקשת ממנו כלום. כשהיתה לו אפשרות פעם, הוא היה מפנק את הילדים גם בגלידות של בן אנד ג'ריס ועוגות של קינדר דליס. כבר הייתי צועקת עליו שהוא מקלקל אותם עם הממתקים וכל ההפתעות שהיה מביא להם. אני ממש לא קמצנית (למוטי, מנימוס הייתי קוראת חסכן): כמו שהוא כתב לך, קניתי לילדים פלאפונים (עשיתי שטות שאני משלמת עליה ביוקר), הוא מתעצבן עליי שאני מבזבזת כסף. אני קונה להם בגדים יפים, לא מותגים, אבל עם תמונות של ספיידרמן וכד' בבאזרים למיניהם, לא בחנויות יוקרה. בעבר הייתי נוסעת במוניות, כיום אוטובוסים והליכה. ההוצאה הכי גדולה שלי זה אוכל. בזה אני לא חוסכת. רהיטים: אמי, ז"ל קנתה לי במחירים סבירים. למשל מיטת קומותיים כולל מזרונים ב-1000 ש"ח. מכשירים חשמליים אני כמעט לא קונה. יש תנור, מקרר, מכונת כביסה. מדיח, מייבש כביסה וטלוויזיות מכרתי בעבר כדי לשלם חובות ולא קונה יותר. תוכניות טלוויזיה יש באינטרנט. כך אני לא משלמת הרבה חשמל. מזגן היה כשקנו את הדירה, שהיא בבעלות המשפחה ולכן גם אין שכירות/משכנתא. הייתי קונה המון בהקפה במכולת. ביקשתי מהמוכר שיוריד לי את התקציב שיהיה עד 100 חוב. אם אני מבקשת הוא רושם לי. אני כרגע בחוב של 167 ש"ח עכשיו לעומת חובות של בין 750 ל-1500 בתקופות של בין חודש לחודשיים, בנוסף לקניות בסופר. אם אצליח להפסיק לרשום אני עולה על דרך המלך. בנוסף הייתי נאלצת להלוות כסף מאנשים, וכשהייתי מקבלת הבטחת הכנסה הכל הלך לחובות למכולת, לאנשים, לקניות, למיסים ואז אני נשארת חודש שלם בלי כלום. אבל אוכל תמיד יש בבית. למזלי, אני שומרת על השיניים של הילדים שלי מהתחלה. עד היום, בלי עין הרע אין להם אפילו חור אחד בשיניים, לי לעומת זה, יש בעיות רציניות אך כרגע אין לי תקציב בשבילי. דווקא רופאת שיניים פרטית בשכונה, לוקחת מחירים הרבה יותר זולים מאשר סמיילי. אני מאחלת לך ולבתך רק אושר.

1500ש"ח + חריגות חצי זה בהחלט נורמלי אבל לא 4

800 זה מעט ואים הוא באמת חי במגדלי יוקרה בחולון ולא נותן לבתך זה משהו אחר כפי שאמרתי מלכתחילה מזונות צריכות לשקף ריאליות כלכלית כ30% מהמשכורת אבל אם עבור 1500 ש"ח עושה בעיות ויש לו שיתבייש

mishelli

New member
אולי הוא מכיר אותך מחולון או מאזור?

הוא גר בחולון ועבד עד לפני שנתיים קרוב לצומת אזור ביינות ביתן בפרופסור שור, ליד הפינת חי, בקצבייה של הדגים. אולי את מכירה אותו משם?. אולי הוא יוכל לעזור לך מולו, אם תרצי.

mishelli

New member
2500 ש"ח על ילדה אחת????

איך???. אצלנו בממוצע סל תרבות 500 בממוצע לילד + 382 לקרן קרב + 100 לוועד כתה. לשנה. מה עושים הורים עם ארבעה ילדים???.

כי סביבי יש הרבה חד הוריות

החד הוריות מסבירות לי את זכויותיהן ואני רואה את רמת/אורחות חייהן וזה נותן לי השראה וראיית המציאות האמיתית

אתם ממש רדופים

טפלו בעצמכם, קחו את עצמכם בידיים. זה מעוות לכם את תפיסת המציאות, שלא לדבר - תפיסת ההורות.

האני מאשים

הפמיניסטיות נעמת ונשים רבות פה ובפורומים נוספים חושבות ומאמינות שאם עו"ד תותח ויתרונות כגון תלונות שווא תוכלנה להשיג מזונות עתק ונכסים איפלו חלילה להעניש גבר על בגידה אך תבינו נשים גבר מתוסכל ומובס או תחושה של תבוסה שהיום אתה ראש משפחה מפרנס ומחר חלילה מעוקל ומרוסק ע"י ארגוני הנשים ומנושל מרכושך , מהילדים וכו' תוצאה ישירה כ5000 מקרי אלימות במשפחה 200 גברים מתאבדים ולא רק עניים ראו הרצח וההתאבדות של השוטרים בפ"ת כשגבר נכנס לכלא ילדיו מתוסכלים כי הם חסרי אב ולא יודעים גם למי להאמין וזקוקים לפסיכולוגים והופכים ליתומי רווחה והכוללללללל בזכותכן נשים ואמהות נכבדות ארגוני נשים אני מאמין בשיוויון ושצריך תמיד להגיע לגירושין הוגנים וצודקים ( לעשותהכוללללל למונעם ) ואם בכול זאת שהפגיעה בילדים תהיה מינורית ( פגיעה באבות השלכה ישירה על הילדים ) אני מקווה שדבריי ישמעו בכנסת-ישראל וארגוני נשים וגם מפלגת הגברים תבינו לכול ילד יש אבא ויש אמא תכירו בעובדות וחברי כנסת תפסיקו לתת פריבילגיות לנשים תתחילו לתת נקודות מס וסיוע למשפחות או לנשים שרוצות להתמסד ( כמו בסינגפור )

למעלה