שנזכה כולנו לגדל את ילדינו בנחת
חנה ואני שותפות לדרך, מובן שכל אחת עם הדגשותיה וטוב שכך. שתינו הקמנו את הפורום יחד מתוך רצון לראות את טובת הילד, בכלל לא נגד גברים. הבעיה היא שבמציאות ובהכללה יש יותר נשים נפגעות מגברים נפגעים, גם אם המקרה הפרטי שלך הוא אחר. טענתי בעבר ואני חוזרת וטוענת כיום שחנה בעיניי היא סמל של שותפות ושיוויון והגינות בין גבר לאישה ובגידול ילדים בהרמוניה בין שני ההורים. ואני אומרת זאת מכל הלב ומתוך היכרות קרובה, וגם אני לומדת כל פעם מחדש מגישתה של חנה, כולל מתגובותיה בפורום זה. גם לי יש מה ללמוד ממנה, אם מתוך המילים עמן ואם מרוח הדברים ומהמבט שהיא מעניקה לאירוע. ייתכן שיש ביניכם חילוקי דעות לגבי גובה המזונות, אז מה? גם בעיניי 1500 ש"ח מזונות לילד זה לא הרבה אבל גם זה משהו ואם יש קשר טוב בין האב לילד והוא מפצה בדברים אחרים (בילויים, חופשות, תמיכה נפשית, הסעות, שמרטפות, מתייחס יפה לאם ומכבד אותה וכדומה) אז אפשר להגיד תודה לאל על מה שיש. יו"ר נעמת אינה בעיניי סמן ימני או שמאלי לשום עניין. לגבי הקשר שהצבעת עליו בין חוסר שביעות של האב מגובה המזונות לבין אלימות אפשרית - הוא קשר בהחלט בעל היתכנות אבל לשופט אסור לשקול שיקול כזה, אחרת גברים תמיד יוכלו לאיים באלימות אם תתקבל החלטה בניגוד לדעתם. מה שכן, כל הורה, אם או אב, צריכים לשקול היטב בנסיבות של חייהם האם תביעה או דרישה נוספת יכולה להרע את המצב ובהחלט צריכים להיות חכמים, לפעמים אין ברירה וצריך לוותר כדי לא לקבל תוצאה גרועה מאוד כגון: ניתוק קשר בין ההורה לילדים, הסתה של הילדים נגד ההורה האחר, התעללות מילולית ויחס לא יפה לילדים שיסבך אותם נפשית, משחקים אחרים רבים למכביר. אלימות היא הסמן הקיצוני בסדרה אבל התנהגויות האחרות שציינתי יכולות להיות הרסניות לא פחות. לא חנה ולא אני וגם לא אתה יכולים באמת לדעת מהם היחסים בין ההורים הגרושים ועד היכן ניתן למתוח את החבל. כל העצות שלנו, למרות הניסיון, הן בכל זאת מוגבלות ועל הגולש לעשות חושבים ולעשות חשבון היטב על עצמו. דרך אגב, אני אומרת זאת גם לאנשים שאני מכירה היטב ומקרוב ולא רק מעל דפי הפורום - רק ההורה בעצמו יכול לדעת עד כמה רחוק הוא יכול ללכת עם דרישות/תביעות בלי לגרום נזק גדול יותר או נזק הרסני או נזק בלתי הפיך.