שלום לכולם

aviu10

New member
שלום לכולם

רציתי לברר אם מישהו מביניכם יוכל להסביר לי מהן אפשרויות הבנייה במיגרש מסויים (לא פינתי) כאשר גודלו הוא 385 מ"ר חצי מדו משפחתי אם אני מעוניין לבנות עליו בית חד קומתי ולנצל את מקסימום אפשרויות הבנייה במ"ר שישנן. בעצם אינני מבין את משמעות החישוב כשמה שכתוב זה : אופציית בנייה-קומת מרתף +2 קומות+קומת גג. אחוזי בנייה או מ"ר מירבי לבנייה מעל קומת הקרקע- שטח עיקרי באחוזים 50% ו-שטח שירות -ממד לפי הג"א, ומחסן 15 מ"ר במידה ולא בונים מרתף. תכסית בנייה מירבית-30%. תכסית חובה אינה כוללת חניה מקורה ופרגולה. ושוב אומר שאני מעוניין בבית קומה אחת בלבד ואולי מרתף 60מ"ר. אודה למי שיוכל לחשב ולהסביר כיצד עושים זאת. אציין שמדובר בוועדת תיכנון ובנייה זמורה למי שמכיר... תודה.

בינא

Member
מודה ב"אשמה"...מכיר את "זמורה" מקרוב מאוד...

אבל, דווקא בגלל זה נזהר מלכתוב לך תגובה כי יש כמה דברים שאו שלא העתקת נכון, או שהם חלקיים (כי יש תוספות בדפים אחרים וחייבים להתחשב בהם), או שהם כתובים בטעות דפוס בתקנון עצמו ... למשל: כתבת: "אחוזי בנייה או מ"ר מירבי לבנייה מעל קומת הקרקע- שטח עיקרי באחוזים 50% " וכנראה הכוונה לשטח קומת הקרקע ולא "מעל" קומת הקרקע... לא כתבת באיזה ישוב מדובר (יש הבדל בפירושים ב-.ת.ב.ע. של הישובים השונים הקשורים לזמורה ועוד... אשמח לענות לך ישירות אם תכתוב לי לדוא"ל החתום למטה ותשלח לי, לאחר סריקה, את התקנון שקיבלת, כולל שם הישוב, מספר הגוש שלו שייך התקנון, או בפקס שאת מספרו תוכל לקבל בדוא"ל ממני. במידה ומותר לך לבנות בתכסית מכסימאלית של 30% לשטח עיקרי ומותר לך להוסיף לזה ממ"ד תקני ומחסן של 15 מ"ר, יהיה השטח המכסימאלי אותו תוכל לבנות = 143.5 מ"ר... אבל אם התכסית כוללת את הממ"ד והמחסן תוכל לבנות רק 115.5 מ"ר. לכן חשוב לי לראות את התקנון במלואו ולדעת לאיזה ישוב הוא שייך...

למעלה