לא צריך לשלוח ידיים לחזיה
הממשלה והצבא רוכשים במליונים את תוכנות מיקרוסופט, אז בוא נציג את הדברים לאשורם, סבבה? אני משלם מיסים אז זה נוגע לי. חוץ מזה המון עסקים מעדיפים כיום לא להסתבך ורוכשים רשיונות. אני לא מדבר על איציק וזיוה שיושבים בבית ואותם BSA לא מטריד. כל מקום עבודה שהייתי בו ב-10 שנים האחרונות החזיק רשיונות חוקיים לתוכנות OFFICE ! מדובר במשאבים אדירים שהיו יכולים להתפנות למקומות שבאמת צריכים אותם, או לפחות להשאר בארץ. רוב העסקים יכולים בכיף להסתפק בOO, או לפחות להפחית את מס' המשתמשים למינימום ההכרחי. שאלת אותי עם יד על הלב: כאשר יש לי צורך עסקי, אני רוכש תוכנות שמתאימות. אם היה לי עסק משלי כרגע, הייתי רוכש ועובד בעיקר עם מיקרוסופט, כי כיום OO לא מספקת את כל הצרכים שלי כpower user. אני כמפתח תוכנה, צריך VBA, והתמיכה במאקרואים ב-OO היא די עקומה. מלבד העובדה הזאת, אין לי (כמעט) מה לחפש אצל מיקרוסופט. לעומת זאת להורים שלי אני נותן OO והם מבסוטים עד הגג. אני מכיר כמה בתי עסק (אחד מהם הוא בית תוכנה עם כמה עשרות עובדים, כן כן) שעובדים עם OO ע"ג חלונות, מסיבות כלכליות. מעולם לא עבדתי עם אאוטלוק מיוזמתי. יש היום פתרונות מגוונים לשיתוף יומנים, לעסק הקטן ולאנטרפרייז. באקסס אני בכל מקרה לא משתמש בכל מקרה. שיקול הזמינות לרשת הוא שיקול מאד רלוונטי למגזרים שלמים ו/או מקצועות מסויימים. אבל השיקול העיקרי למה לא לעבוד עם ישומי רשת הוא היציבות והמהירות.