שלום לכולם...

hani h

New member
שלום לכולם...

היי, רציתי לשאול, האם ואיך ניתן (ברור שניתן אני רק לא יודעת איך...) ליצור בוורד דבר כזה - הכוונה היא למסגרת ...

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
קיים פורום ייעודי לתוכנות "אופיס"...../images/Emo43.gif

ולאור כמות השאלות בנושאי "מיקרוסופט אופיס" רק בדף הנוכחי, שכאן, הייתי מציע למנהלת הפורום להציג הודעה, על קיומו של הפורום, בחלק העליון של הדף ובמקביל להגדיר קישור בחלק השמאלי של הדף - כפי שעשו רוב, אם לא כל, פורומי המחשבים - כבתמונה המצ"ב.

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
למען הסר ספק וכפי שהתמונה מציגה . . .../images/Emo43.gif

כוונתי לממשק הישן
שכידוע לא מעט גולשים נכנסים, עדיין, דרכו לפורומים...

צחור

New member
תחרות....

אמממ.... זה כמו לתת קישור לפורום חלונות מפורום לינוקס.... מדובר בפלטפורמות שמתחרות אחת בשנייה לא הגיוני שיפרסמו אחת את השנייה. אם פורום מיקרוסופט אופיס ישימו קישור אל הפורום הזה אז זה כבר עניין אחר....

שוּלה

New member
מצויין, תחרות זה דבר טוב

תחרות מאפשרת לצרכן לבחור מה הוא רוצה. הסתרה והכחשה שוללות את החופש של הצרכן. גם אם היה מדובר בשני מוצרים שעושים אותו דבר בדיוק הייתי מעוניין לתת לאנשים לבחור מה הם מעדיפים. אבל מדובר בשני מוצרים שונים, עם קהל יעד שונה, מחיר שונה, איכות שונה, ועוד. גם בפורום אופיס (גירסת מיקרוסופט) צריך ואולי כבר יש קישור לכאן, כי לא מעט אנשים מבקשים מידע על תכונות שלא קיימות אצל אופיס המיקרוסופטית.

צחור

New member
מציעה לך לנסות...

לשכנע את מנהלי מיקרוסופט אופיס לשים קישור לפורום הזה.... אם תצליח אתן לך שאפו!

שוּלה

New member
אני לא יודע מה זה שאפו, אבל הלינק כבר שם.

הכוונה, כמו שאמרתי, היא לפורום אופיס, לא למנהלי מיקרוסופט.

צחור

New member
יפה יפה...

שאפו=כל הכבוד! אם זה המצב אז בהחלט אני חושבת שכדאי לשים כאן לינק אליהם

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
שמרו על הכובעים . . .../images/Emo43.gif

ייתכן ותזדקקו להם [ודי לחכימא ברמיזא...] הקישור, לפורום הזה, נמצא בפורום "מיקרוסופט-אופיס" מיום המחרת בו נפתח הפורום הזה. רצוי לבקר, שם, מפעם לפעם כדי להתרשם - ורצוי לפני
הסקת מסקנות. אינני בדיעה שיש ניגוד אינטרסים שכן בעתיד, הלא רחוק, כשתוכנות "מיקרוסופט אופיס" תוצענה בחינם
, ברשת, - או אז ייקבעו המעמדות של השתיים.

שוּלה

New member
העתיד כבר כאן

במחשב בעבודה מותקן לי OFFICE של מיקרוסופט, אבל אני עובד במקביל גם עם אופן אופיס. ישומי רשת בסגנון אופיס יש כבר כיום, בחינם או בתשלום נמוך. חוץ מזה, קשה לי להאמין שישום רשת יהיה מתחרה אמיתי לתוכנת דסקטופ מקומפלת לשפת מכונה, שאינה תלויה בחיבור לרשת. קל וחומר תאימות דפדפנים ותכונות שעובדת על כל מע' הפעלה. כאמור, גם אני בדעה שאין ניגודי אינטרסים. כלומר - יש, אבל לא בפורומים. ניגוד האינטרסים העיקרי שאני מכיר הוא הוצאה של מליוני ש"ח בשנה על רישוי תוכנות בשעה שהכסף הזה היה יכול ללכת למתכנתים בארץ ולשפר באופן ניכר תוכנה שהיתה יכולה להיות נגישה לכל אדם בארץ, בתמיכה ממשלתית וציבורית.

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
בקשר לחלוקת משאבים לאומיים . . .../images/Emo43.gif

* יש לי "בטן מלאה" ואני מבטיחך שרישוי תוכנה לא נמצא בעדיפות ראשונה וגם לא ב- 100 הראשונות... * אינני מכיר היום - כמעט - מחשבי קצה שאינם מחוברים לרשת. * לדעתי, זהו רק שלב בדרך להורדת מחירים, דרסטית, מצד "מייקרוסופט". * כעת אמור, עם יד על הלב, איזו חבילה היית רוכש [קח בחשבון גם את "אאוטלוק"] בהנחה שמחיר החבילה - כולל
רישיון - היה, נניח 199 ש"ח גם אם מנצא מהנחה שללא "אקסס", למשל

שוּלה

New member
לא צריך לשלוח ידיים לחזיה

הממשלה והצבא רוכשים במליונים את תוכנות מיקרוסופט, אז בוא נציג את הדברים לאשורם, סבבה? אני משלם מיסים אז זה נוגע לי. חוץ מזה המון עסקים מעדיפים כיום לא להסתבך ורוכשים רשיונות. אני לא מדבר על איציק וזיוה שיושבים בבית ואותם BSA לא מטריד. כל מקום עבודה שהייתי בו ב-10 שנים האחרונות החזיק רשיונות חוקיים לתוכנות OFFICE ! מדובר במשאבים אדירים שהיו יכולים להתפנות למקומות שבאמת צריכים אותם, או לפחות להשאר בארץ. רוב העסקים יכולים בכיף להסתפק בOO, או לפחות להפחית את מס' המשתמשים למינימום ההכרחי. שאלת אותי עם יד על הלב: כאשר יש לי צורך עסקי, אני רוכש תוכנות שמתאימות. אם היה לי עסק משלי כרגע, הייתי רוכש ועובד בעיקר עם מיקרוסופט, כי כיום OO לא מספקת את כל הצרכים שלי כpower user. אני כמפתח תוכנה, צריך VBA, והתמיכה במאקרואים ב-OO היא די עקומה. מלבד העובדה הזאת, אין לי (כמעט) מה לחפש אצל מיקרוסופט. לעומת זאת להורים שלי אני נותן OO והם מבסוטים עד הגג. אני מכיר כמה בתי עסק (אחד מהם הוא בית תוכנה עם כמה עשרות עובדים, כן כן) שעובדים עם OO ע"ג חלונות, מסיבות כלכליות. מעולם לא עבדתי עם אאוטלוק מיוזמתי. יש היום פתרונות מגוונים לשיתוף יומנים, לעסק הקטן ולאנטרפרייז. באקסס אני בכל מקרה לא משתמש בכל מקרה. שיקול הזמינות לרשת הוא שיקול מאד רלוונטי למגזרים שלמים ו/או מקצועות מסויימים. אבל השיקול העיקרי למה לא לעבוד עם ישומי רשת הוא היציבות והמהירות.

שוּלה

New member
וכמובן הבאגים

יש ב-OO לא מעט באגים. מי שהזמן שלו חשוב לו, ועושה שימוש אינטנסיבי בתוכנות אופיס, עבורו זאת סיבה מספיק טובה לרכוש MS. זה מצטרף לרשימת השיקולים שלי להשתמש ב-MS. VBA ובאגים. טבלת ציר יש גם ב-OO, דרך אגב.

שוּלה

New member
מה דעתך שנשתף פעולה בעניין הזה,

ונעשה רשימה מקיפה ומתומצתת של תכונות (pros and cons) של אופיס כנגד אופן אופיס וכך מי שיש לו צרכים מסויימים יוכל לבחור בשקיפות טובה יותר? כלומר - אם עדיין אין רשימה כזאת.

למעלה