שלום לכולם

saeedudin

New member
שלום לכולם

אני דיי חדשה פה ויש לי המון שאלות לפניי כ3 שנים גילו אצלי אנדומטריאוזיס ועברתי ניתוח בעקבות הגילוי מהרופא נאמר לי כי אכן הוסרו ההידבקויות אך לא כולן (לא שהבנתי מה זה אומר) מאז קיבלתי גם זריקות דפו פרוורה ואח"כ עברתי לגלולות מאז ועד היום אבל עכשיו יש לי המון שאלות מה קורה מבחינת הפריון אני רוצה להיתחתן ואכן להביא ילדים הרופא אומר שכשיגיע הרגע נעשה בדיקות וכו' אבל אני לא רוצה לחכות עד שיגיע הרגע אני רוצה לדעת היום מה הם הסיכויים אתן הנשים שעברתן זאת כבר מה לכן יש להגיד בבקשה עזרו לי תודה

אענה לך את התשובה הבנאלית

אי אפשר לדעת עד שלא מנסים. יש כאלו עם אנדו' שנכנסות מהר להריון ויש כאלו שלוקח להם יותר זמן. זה שאת על דיכוי ממושך מאז הניתוח יעשה לך רק טוב וישמור על המצב ולעיתים אף יכול לשפרו.

saeedudin

New member
אז....

מה שאתן בעצם אומרות זה שימים יגידו??? רציתי פשוט לשמוע מנשים שעברו ועוברות זאת זאת לא שאלה בנאלית אלה מצוקתית

נעמי 17

New member
vהמצוקה שלך מובנת

אך לאף אחד אין תשובות כרגע עבורך. כשיגיע הזמן תעשי את הבדיקות ותוכלי לדעת בוודאות. האנדו הוא פרוגרסיבי, מחלה שמתקדמת לאט, הדיכויי עוזר לעצור את ההתקדמות, איך הגוף שלך מגיב, מה מצב הביציות וההורמונים אצל כל אחת זה שונה. פשוט צריך סבלנות. יתכן ותגלי שזו לא בעיה כל כך גדולה להכנס להריון בשלב שלך ויתכן שלא, לצערי לא ניתן להקדים את הידיעה...עד שמנסים בפועל.

זואילי

New member
זו לא השאלה

אלא התשובות שנתנו לך פה - וגם כל רופא יגיד לך את זה. אין לדעת מה מצב הפריון שלך, אלא אם תבדקי את זה. זאת אומרת לנסות להרות. המצוקה שלך ברורה והיא קיימת אצל רבות מאיתנו, אלה שניסו להרות ואלה שטרם ניסו. לשאול מה מצב הפריון נראה לי שכולנו שאלנו/שואלות/נשאל בשלב זה או אחר. אני לא יודעת אם קראת פה בנבכי הפורום. יש כאן נשים שהרו נאטורלית, ויש שהרו בטיפולים. ויש שלא (בכל הדרכים הידועות.) עדיין, יש כאן הרבה אימהות מאושרות במשפחתן. אנדואית יכולה להיות אמא. בזמן שהיא תבחר ובדרך שהיא תבחר. אני רק יכולה לספר לך על עצמי, שכששאלתי את השאלה הזאת, מה מצב הפוריות שלי - פשוט הלכתי ועשיתי. בלי החתונה לפני כן, ובלי בנזוג כרגע. שיניתי את הסדר. ניסיתי לענות לעצמי על השאלה. נכון לרגע זה אני לא בהריון ועדיין לא אמא. אז זו התשובה שלי - רק מנסיוני, כי רצית לשמוע מנשים שעוברות את זה.

למעלה