שלום לכולם,

שלום לכולם,

פעם ראשונה שאני נכנס לפורום הזה ותודה על האפשרות,זו יוזמה ברוכה. את החיים שלי אני יכול בכלליות לחלק לשניים-עד גיל 23,ומגיל 23 עד היום-4 השנים האחרונות. עברתי דברים בסך הכל די קשים בחיים-בורכתי בבריאות פיזית ושכלית אבל היו לי קשיים גדולים מאוד בכל מה שקשור לנפש שלי. בצבא חוויתי כניראה איזושהיא נקודת קריסה ובלעתי מינון יתר של כדורים שהוביל לאישפוז במחלקה פסיכיאטרית. זה היה לפני 4 שנים ובעצם מאז התחלתי את תהליך השיקום שלי. אני עובד היום במרכז למידה עם ילדים ולומד תואר ראשון בעבודה סוציאלית. אני מרגיש יותר שליטה על חיי ככל שהזמן עובר וזו הרגשה נפלאה. יש נושא שאני פחות מרגיש שליטה עליו,משהו בי שאני רוצה לתקן וקשה לי למצוא בינתיים את הדרך לעשות זאת. אני מוצא את עצמי עסוק בהרבה ביקורתיות ושיפוטיות ביחס לשלמה ארצי,שהיצירות שלו מאוד נגעו לי ללב בחיי. עם אנשים שלא אוהבים אותו קל לי להגן עליו,בעוד שעם אנשים שאוהבים אותו אני לפעמים מתקשה לנהל שיחה פשוטה מבלי להתנצח. ברור לי שחלק מתהליך ההתבגרות שלי זה להבין מה מסתתר מאחורי קווי המחשבה האלה.קשה לי בינתיים להבין את זה. אני אשמח לקבל הארות של אנשים. תודה.

ברוך הבא לפורום שלנו ../images/Emo140.gif

נשמע שעברת כברת דרך, אז כל הכבוד על כך. לגבי ההתנצחויות סביב שלמה ארצי, אולי להרפות קצת מההערצה שלו, למצוא תחביבים נוספים שהוא לא יהיה העיקר בחייך ואז זה יהיה נושא פחות "לחוץ" אצלך.

efriend

New member
שלמה ארצי

כאשר שלמה ארצי שר לראשונה את שירו "בשל תפוח", למחרת כתב אחד המבקרים (לא זוכר מי) שהנה עוד שיר של שלמה ארצי עם מילים מחורבשות, כמו תמיד. מאוחר יותר התברר לאותו מבקר שאת מילות השיר הזה כתב... ביאליק. איזו פדיחה זו היתה... זה סיפור משעשע, אבל יש בו גם מוסר השכל - ההרגשות ששירים מעוררים אצלנו הם מאוד סובייקטיביים ואישיים. מה שאני מציע לך לעשות עם הנושא הזה הוא ללמוד ממנו משהו על עצמך. ולכן אני שואל אותך: מיהו שלמה ארצי בשבילך? מה הוא מסמל? כדי להמחיש למה אני מתכוון אגיד מהו שלמה ארצי בשבילי. נעזוב לרגע את השאלה אם אני חושב שהוא זמר ומלחין וכותב "טוב" או "לא טוב". שלמה ארצי הוא אדם שמזמר בראש חוצות את כל הרגשות שלו. הוא מדבר ושר על הכל, גם כשזה נשמע טיפשי, והוא לא מתבייש "להתערטל" ברבים ולהביא את עצמו עד הסוף. הוא מלחין ומזמר את המילים האקראיות והאסוציאטיביות שעולות בדעתו, בלי לדאוג לתחביר ולמשמעות, כי הוא מרגיש נוח להביא את עצמו כמו שהוא ברבים. הוא בטוח שאנשים יאהבו אותו יורצו לשמוע את המשפטים חסרי התחביר האלה, כי הם באו מעמקי נשמתו, ולדעתו זה מספיק. כאן אפשר לשאול: ומה איתך? האם אתה מתבייש להביא את עצמך בפני אחרים? או שמא מביא את עצמך יותר מידי? אולי הדו-שיח שלך עם עצמך ועם אחרים על שלמה ארצי הוא בעצם דו שיח על הבאת עצמך ועל בושה לעומת חוסר בושה? אבל זוהי האסוציאציה שלי לשלמה ארצי, שהבאתי אותה רק כדוגמא. השאלה הגדולה היא: מהו בשבילך? אל תחמיץ את ההזדמנות הזו ללמוד משהו על עצמך. וכמובן, שהסיפור שלך נוגע ללב ואני מאחל לך שתגיע לחיים מלאים ויציבים כמו שאתה רוצה.

תודה רבה. הכיוון שאתה מציע ניראה לי טוב.יש לי

בעיה ליישם אותו. קראתי בעבר משפט חכם של משתתף כלשהוא בפורום תמיכה אחר שהתחברתי אליו מאוד- אובססיה היא הדרך הכי בטוחה לאבד קשר עם האמת, כי היא כל כך מנסה לגלות את האמת שהיא מנתחת אותה למיליון חתיכות, ואז מרכיבה אותה מחדש הפוך. אי אפשר לסמוך על תחושות כשאתה בכזאת חרדה. אני מרגיש שאני יותר מידי מנוהל על ידי המחשבותהאלה ולא אני מנהל אותן. קראתי לינק מעניין בפורום בנושא חשיבה נוגדת שכתבה אופירה.היא כתבה שם שאת הטכניקות הללו יש ללמוד כשנמצאים במצב רגוע יותר ואז מפתחים כלי שיעזור במצבים קשים.אני צריך לבדוק עם עצמי איך אני מגיע למצב רגוע יותר. אולי מצב של יותר קבלה עצמית על אף המחשבות הללו.

אני אנסה לעשות את מה שאתה מציע...

שלמה ארצי הוא בעיניי זמר ואדם מיוסר. כשהייתי בעצמי מיוסר מאוד אז השירים שלו שימשו לי לנחמה גדולה ולהרגשה ש"הנה יש עוד מישהו בעולם במצב שלי". היום-כשאני מרגיש טוב יותר ומסתדר יותר טוב עם העולם אז אני מרגיש שהשירים שלו הרבה פחות מקדמים אותי ובמקום ההזדהות עם חוסר היכולת שלו להסתדר עם העולם, יש לי ביקורתיות גדולה עליו. מה זה יכול ללמד אותי על עצמי? קודם כל זה מראה שאני במצב יותר טוב בחיים האישיים שלי וזו ברכה גדולה עבורי. מצד שני זה מראה על חוסר סבלנות מצידי למצבים רגשיים שונים משלי. זו אולי גם הסיבה שאני בוחר להתנצח עם אנשים שמאוד אוהבים את השירים שלו, שזה שונה מהמקום שאני נמצא היום (כיום אני שומע בעיקר רק שירים מסויימים שלו).

"שאיש לא יבין, שאיש לא יתפוס"

כך שלמה ארצי כתב באחד משיריו, בהתייחס לשירים שהוא כותב. לדעתי דווקא הסגנון שלו, שירים כאלה שלא באמת אפשר להבין אותם עד הסוף (או אפילו עד האמצע...) בא כדי להסתיר יותר מאשר להחצין. כלומר דווקא השירים הבלתי מובנים שלו, לפי איך שאני רואה את זה, מראים שהוא לא ממש מעז "להביא את עצמו" על הבמה ויחד עם הרצון שלו לבטא את התחושות שלו בשירים, עדיין יש רצון גם "שאיש לא יבין, שאיש לא יתפוס", כלומר לשמור דברים לעצמו. אולי אני טועה בפרשנות שלי אבל ככה זה נראה לי.

adamsplit

New member
גיל היקר

הנפש היא דבר מסובך, ומי כמוך יודע את זה החיים בצל ההפרעות הם אכן חיים לא קלים וקשה עד בלתי אפשרי לאדם מבחוץ באמת להבין. אני מבין את הצורך שלך לדבר אני מבין את הצורך לשתף, ולבקש עזרה. אני מבקש ממך גיל, אל תבקש פה עזרה. כולם פה יבואו לעזרתך, כולם יטו יד וכתף, זו לא הבעיה, הבעיה שהם לא באמת יוכלו לעזור, כי הם לא מבינים. בהודעה הראשונה שלך כתבת שאתה יודע שאתה צריך להבין מה עומד מאחורי הצורך הזה, וזה דבר נכון לעשות, אני בטוח שהמטפל שלך גם אמר אותו דבר. ואם שמת לב כל תגובה פה בעצם הרחיקה אותך משם לאותו מקום שאמרת בהתחלה שממנו אתה צריך להתרחק. אני בטוח שכל אחד פה ישמח להקשיב לך, אני יודע שכולנו פה נתמוך בך, בשביל זה אנחנו פה. אבל בבקשה אל תבקש עזרה, קצרה ידנו מלעזור, אנחנו לא מוכשרים מספיק בשביל זה

efriend

New member
ורק חשוב להדגיש שאדמספליט כותב בשם עצמו בלבד

פשוט חלק מההודעה נכתבה בגוף ראשון רבים, כביכול בשם "כולם", וזה לא הוגן. הדעה היא כמובן לגיטימית לחלוטין, דעתי שונה - אני מזמין אותך וכל אחד אחר שרוצה - לכתוב כאן, ולבקש עזרה, בענווה ובידיעה מוחלטת שיש מעט עזרה שתגובה בפורום מאנשים שאינם מומחים בנפש יכולה לתת.

בהרבה פורומים נהוג לציין

שהפורום אינו תחליף לייעוץ מקצועי, מנהלי הפורום לא אחראים לנזק שייגרם כתוצאה מהסתמכות על הכתוב בו וכו'. אולי גם כאן כדאי לכתוב הודעה כזאת בראש הפורום, וזה לדעתי מה שאדמספליט התכוון אליו. הוא לא התכוון שלא לכתוב כאן את הלבטים, התחושות תוך ציפייה להקשבה ותמיכה. הוא התכוון לדעתי שלא יראה בפורום הזה מסגרת טיפולית ו/או תחליף לטיפול. אני מבינה שכותב ההודעה הראשית כבר נמצא בטיפול, כך שבכל אופן זה פחות מדבר אליו.

תודה רבה על הרגישות.גם במסגרת הטיפול שלי

אני לא מרגיש שאני מתקדם בעניין הזה.גם בשביל שטיפול יצליח צריך להיות במקום שמאפשר את זה,ולגבי הנושא הזה יכול להיות שאני לא במקום הזה בינתיים.זה פשוט מאוד מתסכל.

למעלה