תיקון טעות ברשותך
הפסוק שכתבתי הוא "ואהבת לרעך יותר ממך" ולא את המקור התנ"כי "ואהבת לרעך כמוך". תיקון שני, הברית החדשה מורכבת גם מאיגרות של שליחיו, של שאול הטרסי, וגם מחזון אחד. והאיגרות לא שונות בדרגת קדושתן מהבשורות. דרכי האל נסתרות, כן. אבל הדברים הם די ברורים בנושא השואה. צריך להבין שאלהים לא כופה את עצמו על מה או מי. נותן חירות בחירה מוחלט. והאדם אם בוחר בהתנהגות לא מוסרית, קרי: משקר, נואף, רודף בצע כסף, מרמה, גונב וכו' וכו' כאילו מודיע לאלהים: לא צריך אותך! מסתדר לבד! ואלהים עונה לו: בבקשה רבה. (כאמור אין כפייה כלל) ואז האדם נשאר לבד, ואז יש שואות. לגבי השאלה מה הילדים חטאו, אני לא זוכר בדיוק את ההסבר, נדמה לי שנאמר שההורים מתווים גורל ילדיהם. אם ההורה מוסרי למופת, או מקדיש את הילד לאלהים, מליארד נאצים לא יגעו בו לרעה. לגבי שתיקת האפיפיור אין לי ממש דיעה. מבחינתי זוהי משרה פוליטית, יכול להיות שהאפיפיור הוא אדם בעל שיעור קומה ממשית, או שהוא כאחד האדם. האפיפיור הקודם יוחנן פאולוס השני עשה רושם נהדר. (אגב, יצא בעברית ספר של ראיון שערך איתו עיתונאי, מאד מעניין), אם זה יעניין אותך, אטרח לחפש את ההוצאה והשם של הספר. מוסר שלעצמו לא מעיד שהאדם אוהב הוא. למרות שזה יכול להיות חופף. כמו שנאמר באיגרת הראשונה לקורינתים פרק 13 הנפלא שמדבר על אהבה.. (אם גימטריה עושה לך את זה.. 13=אהבה) וזה נאמר בפרפרזה: שאם תהיה המוסרי שבאדם ואין בך אהבה, לא יחשב לך הדבר.. (שוב, זה ממש לא ציטוט, אלא המצאה לצורך הנאמר). אגב, בסרט התיעודי של קלוד לנצמן שואה (שהוא מאד ארוך, זה 4 דיסקים אם אני זוכר נכון, ומכיל ראיונות עם אנשים שהיו עדים לשואה, מסופר על רב מאחת העיירות הפולניות שביקש מצאן מרעיתו לא להתנגד לגרמנים כדי להינקות מהחטא הקדמון שחטאו אבותינו בהסגירם את ישוע לרומאים וגרמו בכך למותו. מאד מעניין. כמו כן רב ששמו שלמה וירגה ן בן המאה 15 מספרד , רב מסקרן שבספרו "שבט יהודה מונה לדעתו מהן הסיבות לחרי האף הגדול הזה (כלומר לשנאת היהודים) ובן הסיבות מוצא את הסיבה "הריגת ישוע מנצרת"