שלום לכולם!

davidmaur

New member
אז מה אם אין אלימות בדת הבודהיסטית ?

האם זו סיבה להיות בודהיסטי. האם אין מקרי רצח ואלימות בחברה הבודהיסטית?

ה ש פ ן

New member
חלילה , אין כאן שום הטפה...

מצדי לדת כזו או אחרת , כל אחד חופשי להאמין במה שהוא שהוא רוצה בצורה חופשית לחלוטין . עניתי כבר קודם כי כמעט בכל חברה יש אלימות (כולל בחברה הבודהיסטית) . אין בדת הבודהיסטית לגיטימציה לפעול באלימות , שום בודהיסט או ארגון בודהיסטי לא יכול לטעון כי פעל באלימות בשם הדת . לעומת זאת באיסלאם קיימים המון ארגוני חבלה ומליוני מאמינים ברחבי העולם הפועלים באלימות בשם הדת (ג'יהאד) ואף מצטטים פסוקים מהקוראן ומהחדית התומכים בפעולותיהם . דוגמא אחת לאלימות ורצח מתוך החדית : : "לא תגיע השעה [יום הדין] עד אשר יילחמו המוסלמים ביהודים ויהרגו אותם המוסלמים, ועד אשר יסתתר היהודי מאחורי האבנים והעצים, ו[אז] יאמרו האבנים והעצים: "הו מוסלמי, הו עבד אללה, יש יהודי מתחבא [מאחורי], בוא והרגהו". ([חדית'] אשר מופיע אצל אל-בח'ארי ומסלם [23]) .

davidmaur

New member
האסלם אינו מהווה נקודת מחלוקת ביננו

מה שכתבת בסוף שיש מצווה להרוג יהודי, האם זה נאמר באזה שהוא מקום בקוראן?

ה ש פ ן

New member
זה נכתב בחדית'

עבור רוב המוסלמים החדית' הוא המקור המוסמך לפרשנות הקוראן. מקור להלכה ולמערכת הערכים הרצויה, בדומה למה שמכונה ביהדות תורה שבעל פה , כמו כן החדית' הוא מקור ידע על חיי מוחמד ועל תקופתו.

ה ש פ ן

New member
המקור שלי הוא באמנת החמאס...

המצטטת את הפסוק מתוך החדית' (סעיף 7 ) . לצערי אינני יכול לתת לך לינק ישיר לחדית' מהטעם הפשוט שאינני מבין ערבית .

יא אבני, קצת מוטעה להשתמש במקורות לא ראשונים

(ועוד שמתורגמים) כדי להגיע למסקנות כאלה שעושות עוול לדת שלמה. בעניין של החדית', כמו שאתה וודאי יודע, החדית' מקביל לתורה שבעל פה של היהודים. יש מספר סוגים של חדית', חלק מהחדית' נחשב מאד מהימן, וחלק חלש. אז תמהר ללמוד ערבית, ותתחיל לפשפש אחר החדית', ועד כמה שידוע לי לא כולנו חמאס. אבל זו מדינה דימוקרטית, אתה מוזמן גם לראות רק אותם. ערב נעים

ה ש פ ן

New member
את מוזמנת לתקן אותי...

היכן עשיתי עוול ? האם הציטוט לא נכון ? העובדה היא ואינך יכולה להכחיש זאת שארגוני הטרור משתמשים בפסוק שהבאתי ועוד פסוקים רבים אחרים כגיבוי לפעולותיהם . מדוע הפרשנות שלך יותר נכונה מהאחים המוסלמים , אל קאעידה , החמאס וכו' , אני רואה גם ערבים אחרים שמעוניינים בדו-קיום ובשלום , אבל תמיד יש מי שדואגת להשתיק אותם....

אני לא מכירה את החדית'

וכמו שאמרתי לעוד מישהו לפני יומיים, חבל שאתם מעדיפים שלא לראות את מה שטוב באיסלאם ובערבים. אין לי בעיה שתמשיך לראות באיסלאם טרור ומקור כל הרוע בעולם, זה הדעה שלך בסופו של דבר. אני רק חושבת שזה מאד שגוי ומעוות. ובעניין של מייק, זו ממש בדיחה שאני זו שאהיה מסוגלת להשתיק את מייק ואת קולו הקורא לדו קיום... שמים הקיצונית משתיקה את הקול הערבי השפוי... טוב, קטונתי להבין אותך ולהבין את שאר הימניים.

ה ש פ ן

New member
הלו שמים לכי ללטף קצת...

את נמורה ותירגעי קצת..איזה הר געש את אלוהים ישמור... תפסיקי לשגע פורום שלם איך להסיר את הכתם , לכי לקנות לעצמך זוג מכנסיים חדשים , תפנקי את עצמך מפעם לפעם... לא כל הבסף צריך להיות מושקע בפק"מ , אוףףף איזה קמצנית את....
תהיי קצת קלילה אההה...

אני לא יכולה להיות קלילה שפן

כי לא נולדתי קלילה, ואין מה לעשות בנידון. ובעניין של הכתם, ייאמר לזכותי שהצלחתי לגייס חלק מהימין ועוד לעזור. הכתם נשאר לצערי, ואלה מכנסיים שקבלתי כמתנה מחברה שנפטרה. מה לעשות, לערבייה יש נוסטלגיה ורצון לשמור דברים. ומה אתך מר שפן? עדיין מנסה להוכיח שאנחנו נאצים ורוצחים?

salt of earth

New member
ועוד משהו

את משליך מעשים רעים מאוד של אנשים נוצרים על התיאולוגיה הנוצרית. וזה אסור לעשות... הבעיה היא באנשים הדתיים ולא בדת. האם אתה מוכן שאני אשמיץ את היהדות כפי שאתה משמיץ את הנצרות בגלל מעשים רעים של יהודים דתיים? ולאחרונה יש כל כך הרבה מקרים פליליים כאלה שכל המדינה שמעה עליהם אבל אני לא דורשת התנצלויות מכל אדם יהודי על כך. ויכול להיות שחלק מהמקרים האלה נעשו בגלל תפיסת האדם הפרטי עצמו על מצוות הדת שלו לדוגמא- החרדי שדקר את המשתתפים במצעד הגאווה, או החרדים שתוקפים את המכוניות בשבת, או החרדים שתקפו בעת הבנייה בשבת, או אלה שתקפו את הצוות הטיפולי כאשר היה מקרה של ניתוח לאחר המוות לילדה בירושלים. קיצר, אף אחד לא מתעלם מהדברים הנוראיים שהתרחשו באירופה בגלל אנשים הנקראים נוצרים. אבל!!! בכל הברית החדשה -שלא קראת- לא תמצא שום הצדקה למעשים נוראיים אלו. ולכן אם המקרים האלה משקפים משהו, הם משקפים את הטבע הרע שטבוע בתוך האדם ובשום פנים ואופן לא מייצג את הנצרות כתיאולוגיה, עקרונות, ודרך חיים.

sandbird4

New member
אבל זה לא יציל אותך מהנאצים

הנאצים הלכו לפי לאום ולא לפי דת. אתה יכול להתנצר כמה שאתה רוצה אבל תשאר יהודי. הדרך היחידה לא להחשב יהודי היא להתערבב עם הגויים (להתחתן עם גוי/גויה) ואז הנינים שלך לא יהיו יהודים בכלל (אבל אתה, הילדים והנכדים כן).

ofir1080

New member
האמת היא שכן....

אני גם חושב שלמרות הרצונות שלי אני עדיין לא מספיק גדול כדי לקבל החלטות כאלה, אבל כרגע, אני לא רואה את ההבדל בין יהודי משיחי לבין נוצרי. אני קראתי את הברית החדשה מאוד התענייתי. הרי לפי מה שהבנתי, בשביל להיות נוצרי צריך רק להאמין (בעיקר...). אני יודע שזה לא מתאים לילד בגיל שלי להגיד את זה, מה אתם חושבים? בעתיד אני לא רואה את עצמי חי בארץ. נ.ב- אני בדיוק לומד על גירוש יהודי ספרד וכל מה שהוזכר, אני עדיין חולק על הדעה.

Hermione1382

New member
כמי שבגילך גם כן עבר את אותו תהליך...

אני בן למשפחה יהודית שכיום חי כיהודי משיחי. יהודי משיחי הוא לכ יהודי שמקבל את ישוע המשיח ומאמין בתורתו. ישנם עוד כמה הבדלים שלא אכנס אליהם גם במחוסר בקיאות וגם כי זה לא ממש רלוונטי. יהיודי משיחי הוא כעיקרון יהודי נוצרי. למרות שיש באמת קהילות של יהודים משיחיים בארץ - אני למשל מתפלל בכנסייה לותרנית ואני לא רואה בכך סתירה. אני יהודי בלאום שלי - אני נצר לאברהם אבינו ויחד עם זאת מאמין בברית החדשה לפי התיאולוגיה של מרטין לותר כמובן והוטבלתי על ידי כומר לותרני. גיל ההתבגרות הוא הזמן לעצב את הזהות ולדעתי ההתעניינות שלך בנצרות והרצון שלך להאמין הוא קריאתו של האלוהים מן השמיים לבוא ולהאמין בברית החדשה. גם אני התחלתי בגיל זה להאמין בצורה כזו או אחרת אבל את המהלך של לחיות חיים נוצריים (עם כל הקונפלקטים שכרוכים בהם לאדם מלא סתירות כמותי) התחלתי לפני כמה שנים בודדות ואילו רק לפני שנה (בגיל 25) הוטבלתי למשיחיות כדת וכדין. במידה ותרצה לשוחח שלח לי מסר פרטי. ואין בי שום רצון לעשות מסיונריות שכן אני מאמין שאלוהים קורא לכל אחד מאיתנו בלא שנצטרך לעשות לו קמפיינים ופרסומות :). שיהיה בהצלחה בכל דרך שתבחר בה :). מלח הארץ - תמיד נעים לעבור כאן בפורום ולקרוא את כל מה שאת כותבת - את פשוט מדהימה :) וסליחה שאני לא כותב כאן הרבה - אני לא כל כך חיית פורומים :)

ד ר א ל

New member
אהלן

רק רציתי להביע דיעה שהיא מן הסתם דעתי, שלא כל מי שיקבל את ישוע - יוושע. למעשה נראה לי שאין כמעט קשר בין אמונה בישוע לבין גאולה. אבל לעומת זאת יש קשר בין התנהגות נכונה ובין ישועה. אדם יכול לחיות חיים שלמים בלי לדעת דבר אחד על ישוע, ולהגיע להשגים רוחיים יותר גדולים מטובי האנשים שמנהיגים את הקהילה הנוצרית. אם בהתנהגותו הוא מתנהג כישוע, אז אין קשר לדתו או לאמונתו. זה דבר שהרבה אנשים שוכחים.. שלא רק הדרך שלהם היא הנכונה. הנצרות היא דרך אחת מבין רבות. אם היא מדברת אל אדם מסויים אדרבא, שיהיה נוצרי. אבל בפירוש אדם לא חייב להיות נוצרי כדי להיות קרוב לישוע.

ofir1080

New member
אוקיי, אז מה בעצם מסמל מישהו נוצרי??

הדבר הכי חשוב שצריך בשביל להיות נוצרי- להאמין. לא כמו היהדות שצריך לקיים את כל המצוות ושאם אתה לא עושה אותם אז יש אנשים שלא יחשיבו אותך ליהודי. זה לדוגמא, דבר שפחות הרשים אותי. היהדות זאת דת מאוד מסובכת, ובשביל להיחשב יהודי צריך לעשות הרבה מאשר להיחשב נוצרי.

ד ר א ל

New member
שלום אופיר

המילה נוצרי עבורי מייצגת משהו שהוא אולי אוטופי. מאות מליוני הנוצרים לדעתי הם לא ממש נוצרים. נוצרי אמיתי הוא אדם שמיישם בשטח את תורת ישוע. באופן אמיתי. אין לי בעייה עם קיום מצוות, מי שרוצה שיקיים כאוות נפשו. העיקר טמון במקום אחר. אגב נוצרי אמיתי (כמו יהודי אמיתי) עושים הרבה הרבה הרבה לאין ערוך מאשר יהודי רגיל או נוצרי רגיל. קיום המצוות הוא דבר קל לאין שיעור ממש מאשר ללכת בעקבות ישוע. זה כמו להבדיל בין סתימת חור בשן בהרדמה מלאה, לבין עקירת שן ללא הרדמה.

Hermione1382

New member
כפי שציינתי ואולי זה לא היה לחלק מהאנשים

חלקתי כאן את התהליך האישי שאני עברתי - אמרתי גם שאינני מסיונר ואינני חושב שצריך לעשות קמפיינים בשביל דת וזאת מאחר ודעתי כדעתך :) האמת שלי מתגלמת כנצרות לותרנית. האמת של אבא שלי נמצאת ביהדו תהאורתודוכסית ואילו האמת של אמא שלי נמצאת בגורל - כל אחד והאמת שלו :)

למעלה