שלום לכולם!

ofir1080

New member
שלום לכולם!

שלום קוראים לי אופיר. אני נולדתי יהודי וחייתי את חיי בתור יהודי... בזמן האחרון אני מתחיל להתעניין בדת הנוצרית ולהאמין בה. במידה ואני רוצה להתנצר, איך אני אמור לעשות את? האם זה תהליך ארוך?? תודה רבה

davidmaur

New member
בבקשה, הינה סיבות טובות להתנצר

פוגרומים בשם הנצרות נגד יהודים חסרי ישע, רדיפות על רקע דתי של יהודים בארצות הנוצריותי, עלילות דם (האשמות חסרות שחר לטבילת דם נוצרי באפיית מצות), מסעי הצלב, האינקוויזיציה, גרוש יהודי ספרד בגלל שסרבו להתנצר שתיקתו של האפיפיור בזמן השואה. אם טרם השתכנעת שצריך להתנצר אני מוכן להוסיף עוד כמה סיבות טובות!

stars blanket

New member
אתה מערב פוליטיקה מימי הביניים...

למען השם! מזה קשור מה אנשים בורים וחולי רוח שייצגו את צמרת השלטון ועוד מלפני מאות שנים עשו?! הם אמרו שהם עושים זאת בשם הנצרות אבל זה הרי ברור שזה לא מייצג את מהותה של הנצרות ושהם השתמשו בה כתירוץ למנף את האידיאולוגיות שלהם כי הרי פעם, לפני שצמחו צורות משטר שונות הדת הייתה כוח מאגד, כן, ככה זה כשאנשים מתעוורים מהאגו שלהם. אה, ואל תשכח מה חכמי היהודים אומרים-``כל הפוסל, במומו פוסל!`` לגבי השאלה של הבחור, הוא חופשי לבחור כל עת את מה שהוא מאמין לנכון, אין ולא צריכה להיות שום כפייה או הגבלה לאדם שרוצה להתקרב לאלוהים, אם זו הדרך אז זו היא הדרך.

davidmaur

New member
האם את קוראת שתיקת האפיפיור בזמן השואה

סתם פוליטיקה ימיבינימית, או עלילות הדם שב200 שנה האחרונות משהו שצריך לפזר את האבק של ימי הביניים? הברית החדשה כוללת ארבע בשורות המבשרות ימי שלום אהבה ורעות. לא רק שהבשורות לא הגשימו את עצמן , אלא הפשעים נוראיים נעשו בשמן. אז אל תסתרי מאחורי ה"פוליטיקה"? כמו שהעם הגרמני לא צריך להתכסות בשיקולי פוליטיקה על מנת להתנער מהשואה. נ.ב. לא בקשתי ממך לעזוב את הנצרות, אבל מה שאני כן מבקש זה לקחת אחריות מוסרית על כל אותם פשעים שהעשו בשם הנצרות. אם הכנסיה הקטולית קיבלה החלטה לעשות זאת , אז גם את יכולה. וכל אחד באמונתו יחיה!

salt of earth

New member
למה שאני כערביה נוצריה אצטרך לקבל אחריות

על פשעים שעשו האירופאים? תחשוב טוב טוב... תחקור את ההיסטוריה של הנצרות במזרח התיכון ואז תבין למה אמרתי זאת

davidmaur

New member
ואני לתומי, חשבתי שהנצרות היא דת אוניברסלית

החוצה לאומים וארצות. כנראה שטעיתי! האם לנוצרים הראשונים (יהודים לשעבר) אשר גדלו בארץ ישראל לא היה עניין בשימוש שיעשו תלמידיהם בברית החדשה באירופה?

salt of earth

New member
קודם כל, זה לא כל האירופאים וזה לא כל הנוצרים

כפי שאמרתי, האדם יש לו חופש בחירה והוא יכול לבחור להיות אדם טוב או אדם רע. במהלך ההיסטוריה של אירופה היו כאלה שהחליטו להיות רעים ולעשות דברים נוראיים, בעוד שהיו כאלה שדווקא סיכנו את חייהם (ושמותיהם כתובים כחסידי האומות ביד ושם) כדי להציל אחרים. בכל דת ישנם את הטובים ואת הרעים, גם ביהדות וגם באיסלם וגם אפילו בדת הטיבטית. אכן צריך ללמוד מהטעויות שנעשו באירופה ולהכות על חטא אבל!!! זה לא אומר כלום על הנצרות כדת ודרך חיים. אתה הזכרת אירועים היסטוריים ולכן אני עניתי לך תשובה היסטורית, אתה כלל לא התייחסת לתיאולוגיה הנוצרית או על הנצרות כעקרונות ודרך חיים ולכן מן הסתם אני לא אתחיל לפרוס לך את התיאולוגיה הנוצרית. אז קודם, כל ממליצה לך ללמוד קצת על ההיסטוריה של הנצרות במזרח התיכון ועל הרדיפה שסבלה וסובלת ממנה הכנסייה המזרחית כדי שתבין למה עניתי כך.

davidmaur

New member
ובכל זאת יש פער גדול בין הבשורות של הברית

החדשה אשר הבטיחו אהבה שלום ורעות אוניברסליים לבין מה שקרה בפועל במשך 2000 שנות נצרות.הייתי מצפה שאחרי ביאת המשיח שהמהלכים ההיסטוריים יהיו קצת אחרת. יש פה לדעתי בעיה תיאולוגית שהנצרות כדת מתקשה להתמודד אתה.אין לי בעיה עם התכנים ההומניסטים של הברית החדשה יש לי בעיה קשה עם ההבטחות שלא קוימו ועם הזוועות שבוצעו בשם הנצרות.

salt of earth

New member
תיקון להודעה שלך

אכן ישנו פער גדול בין דרך החיים של הנצרות לבין ההתנהגות של חלק מהנוצרים
בחלק מתקופות ההיסטוריה ובחלק מאיזורי העולם
כפי שאמרתי לך בהודעה הראשונה שכתבת, הנצרות היא לא רק באירופה. כל המעשים האלה שתיארת לבני אדם שנתנו לרוע להשתלט עליהם הן מנוגדות באופן מוחלט לדרך החיים הנוצרית מקווה שזה ברור כעת, כי כל הדיון הזה הוא די מגוחך למען האמת.

ד ר א ל

New member
אהלן דוד שבת שלום

כמו שקורה בכל דת. הקשר בין המייסד לממשיכיו, נקלש והולך ככל שהזמן עובר. הסיבה היא שאותו מייסד היה אדם רואה. וממשיכיו אם לא זכו לאור, מתחילים בסטייה שהולכת וגדלה מהדרך הנכונה. מורי דרך עיוורים - יכולים להוביל למקום אחד - לאבדון (בהנחה שהם מנסים את כוחם בהדרכה במשעולי הר גבוה, שהוא מקום הימצאו של אותו מעיין שכל השותה ממנו נפקחים עיניו|).\ לדוגמה, היהדות כבר אלפי שנים נמצאת בסטייה כל כך גדולה שזה כבר עצוב.. זה לא מצחיק יותר.\ הנצרות לא טובה בהרבה. וכך גם האסלאם. כמובן שבכל דת קיים גרעין של אנשים שנכסף וגם למרבית הפלא מצליח ללכת בעקבות המייסדים, גם אם הם בעצמם לא רואים. סביר להניח שמנהיגי הדת, הרבנים, הכמרים הראשיים וכו' וכו' - לא שייכים לאותה קבוצה, אבל תמיד יש יוצאים מהכלל אני מניח. לכל אורך ההיסטוריה אני משער - אנשים מסויימים זוכים לאור, ויש אנשים הקולטים זאת, מן הסתם אנשים מתקדמים באבולוציה הגלגולית (אם אתה מאמין בגלגולים). כך שהשרשרת לא נשברה. ולא תישבר. אז לקבוע מהותם של דברים על פי אלה שמצהירים שהם מחזיקים באותה מהות, זה לא הכי חכם.\ אגב, ישוע מנצרת, היה שונה מכל אותם אנשים שזכו לאור (למרות שמבחינה מהותית הם זהים), הוא לא זכה לאור, הוא נולד מואר באור האלהים. - אלהים שלבש בשר ובא להושיענו. אבל אם אתה לא מסתדר עם הנושא הזה.. יש עוד אנשים שזכו לאור, הודו נראית לך? יש את רמהקרישנה בן המאה ה19, ומהאר באבא בן המאה ה20. האמת שאני לא ממש בקיא.. אבל אם אתה ממש מתעקש, יש מורה מואר בישראל. חי בימינו אלה, ואפשר גם לפגוש אותו, וללמרבית הפלא, זה לא עולה כסף.

davidmaur

New member
סטייה מהדת המקורית? אני לא יודע מה זה?

כאשר אדם מואר כלשונך מביא בשורה אלוקית ומתעתד להיות המשיח , אז בואו אמור להביא לשינוי דרמטי בהתנהלות העולם. השינוי לא התרחש , להפך, העולם הלך מדחי אל דחי. שום בשורה לא קוימה, שלום אהבה ואחווה לא שולטים בעולם. הגאולה על פי התפיסה היהודית אמורה להביא לשינוי כזה, אחרת נביא כזה נקרא נביא שקר! אז להטיל את האשמה בסטייה של ממשיכי דרכו זה ממש לא לענין. אבן הבוחן של אמיתות הנבואה היא במה שקורה למעשה לאחר שנאמרה הנבואה, ולא בתוכן הנבואה עצמה. לא בעיה לכתוב ספר שמלא בתכנים חיוביים בדבר אהבה ואחווה שלום ורעות! מסכת אבות מלאה בציטוטים כאלו. הבעיה הגדולה שהברית החדשה ,לצד התכנים החיוביים שבה, הבטיחה את הגאולה, והגאולה לצערי לא באה לעולם. זהו הוויכוח הגדול בין הנצרות ליהדות.

ד ר א ל

New member
מוזר מאד לא שמעתי על וויכוח כזה

הוויכוח בין היהדות לנצרות אם ישוע המשיח הוא האלהים שהתאנש ולבש בשר או שהוא רמאי. בברית החדשה לא מדובר על גאולה מובטחת, אתה קראת את הספר? אמנם אני קראתי את הספר רק פעמיים וגם זה לא לעומק, אז אולי יש איזה פסוק שמדבר על גאולה.. אבל מי שמתעלק על פסוק אחד - מפספס את כל הבשורה של ישוע. בשורתו של ישוע היא בשורת האהבה. "ואהבת לרעך יותר ממך". אם תנהג כך - תיגאל. (תהיה מאושר אושר אמת לנצח נצחים, משמע - לא תדע מוות, למרות שתיפרד מגוף הבשר.). אם לא - ייסורים יהיו מנת חלקך ככל שהאנוכיות שלך גדולה יותר, והתנהגותך הופכת לפחות מוסרית (וכך אתה דורש מאלהים שלא יתערב בענייניך ואז אתה נשאר לבד, בלי אלהים - ואז קורים דברים לא נעימים כמו שואות, ייסורים, ומוות). אז אתה דורש מכמה מאות מליוני נוצרים שיתנהגו כישוע? אתה יודע מה ישוע אמר? ציטוט: "הישועה מן היהודים היא", היהודים בתור אח בוגר צריכים להוות מופת לשאר עמי העולם (להיות אור לגויים) זאת התכלית של העם היהודי לפי דעתי. אז במקום לבוא בטענות לנוצרים, תבוא בטענות ליהודים שלא מקיימים כלל וכלל את תורת האהבה שגלומה ביהדות שישוע חידד אותה ועשה אותה נוחה להבנת בני אדם. חוץ מזה למה לבוא בטענות? האם אני מקיים את תורת האהבה? לא. האם אתה מקיים? לא יודע.. כל אחד יעשה לעצמו דין וחשבון.. ואם יתבייש בעצמו אולי יש לו תקווה.

davidmaur

New member
לנצרות אין זכות יוצרים על הפסוק "ואהבת לרעך

כמוך". אז נא תגיד את דברים בשם אומרם.( לידיעתך קראתי כמה פרקים מהברית החדשה שהיא מורכבת מארבע בשורות המספרות כל אחת בגרסתה את סיפור מייסד הנצרות. ) אני בניגוד אליך לא חושב שהשואה באה לעולם בגלל חטאם של היהודים, האם אתה רוצה בזה לנקות את הנוצרים ובראשם את האפיפיור ששתק בזמן השואה ולא עשה כלום כדי להציל יהודים? דרכי האל נסתרות ואין לנו אפשרות לפענח אותם ידידי. וביננו , לא צריך להיות דתי כדי לקיים את תורת האהבה. אני מכיר לא מעט אתאיסטים שהם הרבה יותר מוסריים מהרבה דתיים מכל הדתות.

ד ר א ל

New member
תיקון טעות ברשותך

הפסוק שכתבתי הוא "ואהבת לרעך יותר ממך" ולא את המקור התנ"כי "ואהבת לרעך כמוך". תיקון שני, הברית החדשה מורכבת גם מאיגרות של שליחיו, של שאול הטרסי, וגם מחזון אחד. והאיגרות לא שונות בדרגת קדושתן מהבשורות. דרכי האל נסתרות, כן. אבל הדברים הם די ברורים בנושא השואה. צריך להבין שאלהים לא כופה את עצמו על מה או מי. נותן חירות בחירה מוחלט. והאדם אם בוחר בהתנהגות לא מוסרית, קרי: משקר, נואף, רודף בצע כסף, מרמה, גונב וכו' וכו' כאילו מודיע לאלהים: לא צריך אותך! מסתדר לבד! ואלהים עונה לו: בבקשה רבה. (כאמור אין כפייה כלל) ואז האדם נשאר לבד, ואז יש שואות. לגבי השאלה מה הילדים חטאו, אני לא זוכר בדיוק את ההסבר, נדמה לי שנאמר שההורים מתווים גורל ילדיהם. אם ההורה מוסרי למופת, או מקדיש את הילד לאלהים, מליארד נאצים לא יגעו בו לרעה. לגבי שתיקת האפיפיור אין לי ממש דיעה. מבחינתי זוהי משרה פוליטית, יכול להיות שהאפיפיור הוא אדם בעל שיעור קומה ממשית, או שהוא כאחד האדם. האפיפיור הקודם יוחנן פאולוס השני עשה רושם נהדר. (אגב, יצא בעברית ספר של ראיון שערך איתו עיתונאי, מאד מעניין), אם זה יעניין אותך, אטרח לחפש את ההוצאה והשם של הספר. מוסר שלעצמו לא מעיד שהאדם אוהב הוא. למרות שזה יכול להיות חופף. כמו שנאמר באיגרת הראשונה לקורינתים פרק 13 הנפלא שמדבר על אהבה.. (אם גימטריה עושה לך את זה.. 13=אהבה) וזה נאמר בפרפרזה: שאם תהיה המוסרי שבאדם ואין בך אהבה, לא יחשב לך הדבר.. (שוב, זה ממש לא ציטוט, אלא המצאה לצורך הנאמר). אגב, בסרט התיעודי של קלוד לנצמן שואה (שהוא מאד ארוך, זה 4 דיסקים אם אני זוכר נכון, ומכיל ראיונות עם אנשים שהיו עדים לשואה, מסופר על רב מאחת העיירות הפולניות שביקש מצאן מרעיתו לא להתנגד לגרמנים כדי להינקות מהחטא הקדמון שחטאו אבותינו בהסגירם את ישוע לרומאים וגרמו בכך למותו. מאד מעניין. כמו כן רב ששמו שלמה וירגה ן בן המאה 15 מספרד , רב מסקרן שבספרו "שבט יהודה מונה לדעתו מהן הסיבות לחרי האף הגדול הזה (כלומר לשנאת היהודים) ובן הסיבות מוצא את הסיבה "הריגת ישוע מנצרת"

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifזו לא גאולה של העולם אל תטעה

אלא גאולה של האדם החוטא כל אחד ובחיאותיו ורצונותיו העולם מלא באנשים חוטאים כולל אני וכל שאר האנשים כי ככה כתוב והחטא נכנס לעולם עם האדם הראשון הגאולה אינה בכדי לגאול את העולם ואינה כופה את עצמה ישוע הציע חיים נצחיים וגאולה מחטאים לכל מי שמאמין בו והולך בדרכו לכן אני יודעת שלי יש מקום בביתו של האב שבשמיים ושמי כתוב בספר החיים האם אתה בטוח בזה? זוהי הגאולה.. תגאל את רוחך ונפשך מהאש של השטן אבל אם אתה מחכה שתבוא ישועה כפוייה לכל העולם אז אתה מחטיא את המטרה אתה לא רובוט וכולנו גם לא כל אחד עושה את הבחירות שלו וכל עוד אתה מתווכח מבלי שיש לך רצון לקרוא וללמוד את הברית החדשה אז איך תוכל להיכנס לדקויות ולהתווכח איתנו ידידי.. את התנ"ך והברית החדשה אנו לומדים וקוראים כי היא חלק מהספר הקדוש.. וברשותך..בלי עצבים בלי כינויי גנאי בלי העלבות כי אותך אני מכבדת מאוד וגם אוהבת.. אז נא.. לפחות פה
בו נתנהג בהתאם לרוח הפורום

davidmaur

New member
יש ביננו וויכוח והוויכוח הוא עניני ולגיטימי

לא כיניתי אף אחד בכינוי גנאי ולא העלבתי אף אחד. אבל מותר לי לחדד את ההבדלים ולהבליט את נקודות המחלוקות ביננו. אני יהודי ואת נוצריה ואין לי שום כוונה להעביר אותך על דתך ואני מקווה שזה הדדי. עכשיו את לא יכולה לשכנע אותי על סמך מה שכתוב בספר שנוגד את אמונתי, אבל לנו יש מכנה משותף וזה התנ"ך מה שאת קוראת הברית הישנה ושאת גם מאמינה בו. ורק על סמך ספר זה אפשר להתווכח. התנ"ך כולל כמה נבואות לגבי הגאולה העתידית ובין היתר אני מציע לך לעיין בחזון של ישעיה הנביא (פרק א נדמה לי) בו הוא מדבר על הגאולה עולמית שהוא שונה בהחלט מחזון הגאולה הפרטית שאת מדברת עליו.

ה ש פ ן

New member
סליחה שאני שואל...אשמח אם תעני לי...

" בכל דת ישנם את הטובים ואת הרעים, גם ביהדות וגם באיסלם וגם אפילו בדת הטיבטית" מה זאת הדת הטיבטית שאת מזכירה ? לא מוכר לי... האם הכוונה לבודהיזם הטיבטי ? האם הדת הבודהיסטית מוכרת לך ? אם כן , מי הרעים בדת הזאת ?

salt of earth

New member
אני מדברת על התנהגות המאמינים בה

ועל מקרי אלימות שקרו. אני כלל לא מדברת על הדת עצמה כאורח חיים והרי זה כל בסיס הויכוח שלי עם דוד מאור.

salt of earth

New member
תוספת- חלק מהאנשים אשר שייכים לדת הזאת

כי כל המטרה שלי מהדיון היא למחות נגד ההכללה שנעשית על הדת עצמה.

ה ש פ ן

New member
ממש ממש לא ברורה לי התשובה שלך....

אלימות קיימת כמעט בכל חברה , אי אפשר לייחס אלימות לדת הבודהיסטית , אין אפשרות לפרש את הדת הבודהיסטית בדרך אלימה כלשהי מהטעם הפשוט אין שום זכר בדת זו לאלימות , מלחמת קודש , נקמה וכו ' . מעולם לא שמעתי על בודהיסטים ששרפו כנסיות , פוצצו מטוסים או שגרירויות , פעולות חבלה או מלחמה בשם הדת , אף פעם !!! פשוט אין זכר לאלימות בדת הבודהיסטית !!! אין אפשרות לפרש פסוקים בדת זו התומכים באלימות !!! אני כן שמעתי על פעולות כאלה.....

למעלה