שלום לכולם

victoria1001

New member
שלום לכולם

אני התחלתי גם לאחרונה להתעניין בתחום הזה.. וגיליתי שיש הרבה מאוד מקומות שבהם ניתן ללמוד אימון אישי השאלה שלי..איך לדעת איפה הכי כדאי לי ללמוד...? כי באמת יש הרבה... ויש לי קושי בקבלת החלטות.... עזרו...פליז...

bridges

New member
אז בדיוק המקום שאת רוצה להתאמן עליו

אהלן ויקטוריה, הרבה פעמים ללכת להתאמן זה לעשות את פריצת הדרך הראשונה שלנו. זה נכון גם לגבי הרשמה ללימודי אימון. אני יכול לתת לך עצות ומאמן אחר ייתן לך עצות אחרות ורובינו ימליצו על בתי הספר לאימון שבו הם למדו. האם זה יעזור לך בקושי בקבלת החלטות? יש לך כאן הזדמנות לעשות פריצת דרך בעניין הזה. לכן, אם את מעוניינת לפרוץ דרך בקבלת החלטות אני מזמין אותך לענות על השאלות הבאות: * האם את יכולה לתאר מה הקושי שלך בקבלת החלטות? * תסתכלי על החלטה מוצלחת שקיבלת בעבר. מה איפשר לך לקבל את אותה החלטה? * אם לא היה לך אותו הקושי בקבלת החלטות. מה היית? איך היית מתארת אדם שמקבל החלטות ללא קושי? רונן

victoria1001

New member
היי...

תראה...אמרתי למישהו השבוע..לא זוכרת מי... שכשאני יודעת מה אני רוצה...אז קל לי להחליט...הבעיה היא במקרים שאני לא יודעת....אז יש קושי... למשל אם ניקח את הנושא הזה שלא איפה ללמוד אז איזה מקום עדיף: מבחינת מיקום (כי לא אסע למקומות רחוקים..מדי) מבחינת זמנים (שיתאים לי הבשעות שנוחות לי) מבחינת עלות מבחינת תוכן מבחינת הכשרה + תעודות (היו כאלה למשל שלא ראיתי שיש אצלם סטאז') ומבחינת משך הזמן...(6-12 מפגשים, חצי שנה,שנה, שנתיים וכו') וחזרה לשאלותייך כרגע קשה לי לחשוב על החלטה מוצלחת כזאת.....מעניין אולי זה אומר שאין... אני חושבת שאם לא היה את הקושי אז הייתי מנסה כמה מקומות שונים..כמו שפעם איזה נומרולוגית אמרה לי שהיא למדה בכמה מקומות שונים....הבעיה שאני פוחדת מעודף מידע שאולי יבלבל אותי..לפחות בתור התחלה..אולי אחרי שנתיים שלוש שעוסקים בתחום..אפשר לחדש ולגוון...וללמוד על התפתחות אישית ומקצועית אדם שמקבל החלטות ללא קושי זה אדם אסרטיבי.........שיודע לקבל החלטה ולעמוד מאחוריה גם אם בדיעבד מתברר שזה היה שיקול לא נכון.... המשך ערב טוב.

bridges

New member
בקצרה

אני צריך ללכת עוד מעט, אז רק בקצרה. יש כאן שני נושאים. נושא אחד הוא השיקולים הטכניים (היכן, זמנים וכו'). דבר שני זה מה שאמרת בסוף. מה שאת אומרת זה שבעצם מה שחשוב זה מה שאנחנו עושים עם ההחלטות שלנו אחרי שהחלטנו, כלומר האם אנחנו מוכנים לקחת אחריות על ההחלטה (לעבוד מאחריה במילים שלך). אני הייתי מסתכל על הדרך שלך להתמודד עם התוצאות של ההחלטות שלך. כלומר איך את יוצרת מצב שבו לא משנה מה תחליטי את תהיי מוכנה לעמוד ולהיות מרוצה מההחלטה שלך? רונן

victoria1001

New member
אני חושבת שאם זה משהו שאני מאוד רוצה..

אז תכלס זה לא משנה זה כמו שרציתי פעם ללמוד אורה סומא......אז למזלי באזור המרכז אין הרבה לפחות מלפני שנה......יש רק שתיים........ ובסוף החלטתי על מישהי מסויימת......בידיעה שזה יהיה טוב עבורי..וגם לפי שיחת הטלפון..........לפי הגוון קול..השכר..ועוד פרטים שלא זוכרת מה שני מנסה לומר זה ...שאם רוצים משהו אז תכלס הדרך לא משנה אלא המטרה...לא ככה ? כלומר אדם למשל שרוצה ללמוד לקרוא ולכתוב..אז זה לא משנה אם ילך לתלמיד י"ב או מורה מקצועי ללשון או בית ספר שמלמד...מה שחשוב זה מבחן התוצאה הסופית..אם ידע לקרוא ולכתוב אחכ... אני מניחה שבכדי ליצור מצב כזה צריך קודם לדעת מה המטרה ..מה רוצה להשיג...ואחר כך להחליט שזה בעצם לא סוף העולם ומקסימום עשיתי עוד קורס עוד מה שזה לא יהיה גם בתחומים אחרים.... הבעיה אצלי במיוחד בתחום הזה של לימודים שכבר למדתי הרבה דברים ..וחוץ מידע זה לא תרם לי מהבחינה המקצועית...כי לא רציתי ליישם את מה שלמדתי.....אז יש את החשש שאולי זה יקרה לי שוב..אחרי שאסיים קורס אימון אישי... נ.ב - המשפט שכתבת זה היה צריך להיות ..לעמוד מאחורי ההחלטה

bridges

New member
ככה זה שממהרים (בקשר לעמוד מאחורי ההחלטות)

אוקי. מה שאת אומרת שהקושי להחליט נובע בעצם מכך שאת לא ממש יודעת מה תעשי אח"כ עם הלימודים. זה לא קשור למקום שבו תלמדי וגם לא קשור למה שתלמדי. את מהתלמידים הנצחיים. אז באמת, לפני שאת קופצת על עוד קורס, אני מזמין אותך להסתכל מה המטרה שלך. מה את רוצה להיות בעוד 5 שנים? 10 שנים? ואז, כשיהיה ברור לך מהי המטרה שלך. תסתכלי על מה יאפשר לך לעסוק במקצוע שבו את בוחרת ללמוד. מי יודע, אולי תגלי שאת רוצה ליישם את מה שכבר למדת ורק בהמשך לקחת קורס מאמנים כדי להרחיב את הכלים שלך. אני לא יודע מה למדת, אבל לפי מה שכתבת נראה לי שחלק גדול מהעבודה הזאת את יכולה לעשות בעצמך, למרות שאם תקחי מאמן כמלווה תוכלי להתקדם בצורה יותר ממוקדת. בהצלחה, רונן

victoria1001

New member
אתה צודק...באמת יש לי נטייה למהר...

אני מפצה על זה שבתור ילדה לא אהבתי ללמוד..אז כנראה בגלל זה כל הזמן נמשכת לכל מיני קורסים....כי זה תחומים שמעניניים אותי...ולא כמו בבית ספר.. המטרה השלי היא לעזור לאחרים להסתכל על הדברים בפרספקטיבה רחבה יותר...לראות את "הבעיות" שלהם בחיים בצורה אחרת...שתעזור להם לצאת מזה ולהבין יותר בקלות למה יש להם בעצם את אותן בעיות... למדתי הילינג, תיקשור, אורה סומא-שלב 1, הנחייה של מדריכים בגישה הוליסטית, זה מה שאני זוכרת... אני גם רוצה להוביל אחרים לשינוי בחיים...מה גם שאני עושה זאת כל חיי...רק לא בדרך מקצועית.....רק על ידי עצות טובות ... יכול להיות שאקח...מי יודע.. כרגע פשוט יש לי כבר 4 מטפלים שונים בתחומים שונים...אז נראה..אולי אחרי שאסיים איתם...אנסה משהו אחר.. תודה ובוקר מקסים ויום נפלא

bridges

New member
מטפלים, לימודים ....

ממה שכתבת עכשיו אני הרבה יותר בטוח שאין לך צורך לקחת גם מאמן. אם ניקח את האנלוגיה של ספורט: ללמוד ולקחת מטפלים/מאמנים זה כמו להיות ספורטאי שכל הזמן מתאמן ומתאמן אבל לא רוצה להתחיל לשחק על המגרש. אני מזמין אותך להתחיל לשחק על המגרש! תמצאי לך מארבעת המטפלים האלה, מטפל שיוכל להכריח אותך להתחיל לשחק, לא משנה באיזה תחום. העיקר שתתחילי. תחשבי על כל האנשים שמחכים לך כדי שתעזרי להם עם הבעיות שלהם (יש הרבה כאלה). רונן

victoria1001

New member
היי רונן

יש לי חדשות בשבילך המנחה שלי בקורס של טוטם החיות האינדיאינים הצליחה לגרום לי לעשות זאת. ואכתוב לך מה קרה.. פרסמתי פה בתפוז שאני מעוניינת לאבחן אנשים על פי הקלפים......ולהפתעתי פנו אלי 3 אנשים.... ובסוף רק לשתי נשים פתחתי מפה..דרך הטלפון.....עשיתי להן.....ואחכ היינו צריכות לקבוע פגישה (כלומר אני הייתי צריכה לקבוע) אבל לא יכולתי לעשות זאת...והמנחה של הקורס כל הזמן אמרה..תתקשרי..תקבעי...אני פה..אעזור לך..וכו'... אבל לא מסוגלת....עברתי את שלב א'..אבל לא הייתי מספיק בטוחה בעצמי כדי לקובע איתן.. ועד היום המפות שלהן אצלי...אפילו לא זוכרת איפה שמתי..עברו מאז 4 חודשים...ועדיין מרגישה קצת חוסר ביטחון...אולי זה בגלל שזה חדש לי..ואגב פרסמתי שאני עושה סטא'ז...ולכן גם רציתי לקחת מהן סכום סמלי של 50 שח.. וזהו............כנראה שאני פשוט חוששת...מהתגובה של אחרים...שלא אהיה מספיק טובה..או שאגיד דברים לא נכונים..או אפגע במישהו..וכו'...

bridges

New member
אם אנשים פנו אלייך סימן שאת מוכנה

קורס מעצים מאוד (הטוטם). טרה הנחתה? רונן

victoria1001

New member
אה....יכול להיות....

המנחה הייתה דווקא משהי מחיפה..נורית...היא מדי פעם באה לפה למרכז להעביר לנו את הידע הזה... וכיול להיות שאעשה גם שלב שניים...כי שלב שניים זה יותר לעצמך....על העצמי שלנו... כן ז עזר לי הקורס..כי בזכותו הבנתי שכדי למצוא עבודה..עלי להראות ליקום שאני דואגת לעצמי..ואכפת לי מעצמי.. אז אחרי שלקחתי כמה טיפולים..של הילינג וריברסינג..כלומר פעם אחת כל אחד...מצאתי עבודה... שיהיה יום מקסים

אילניצן

New member
היכן ללמוד

שלום לימודי האימון הם חוויה, וכאחד שעבר זאת מזמן אני יכול להעיד כי זו חוויה מעצבת. אני אישית למדתי דרך ממונטום במרכז הארץ, היום יושבים במתחם איקאה, ובמקביל העשרתי עצמי דרך איגוד איק"א והרבה ספרים. כאדם המעיד על עצמו שקשה לו להחליט, דבר עם מספר מאמנים, צור קשר עם מקומות הכשרה, בקש להיחשף לשיטת העבודה והלימוד. עצם הלימוד והעבודה האישית בקורס יעזרו לך לדעתי להתחזק גם בתחום יכולת ההחלטה. בהצלחה בדרכך אילניצן "אמונה בהגשמה אישית"

victoria1001

New member
היי אייל

אני מתארת לעצמי שזה חוויה.....כמו הלימודי הילינג שלמדתי..אין ספק שזה עוד דרך לצמוח ולהתפתח...תוך כדי עשיית קורס... מה שאתה כותב כבר התחלתי לעשות..שלחתי כל מיני מיילים לחברות של אימון......ונראה מה יוליד יום.. יש מקום שלא אזכיר את שמו..שמציע לעבור אימון אישי חינם...כדי שהמאמנים עצמם יכלו לעבור הכשרה...זה בתשלום חד פעמי..סמלי מאוד... אז אם יחזרו אלי..אשמח לקחת חלק בהתהליך זה..לראות גם מהזויות של המאמן ..וגם מהזוית של המטופל.. שיהיה לך לילה טוב

coach miriam

New member
שלום ויקטוריה

אני קוראת את ההתכתבות ורואה שהרבה מאוד את כבר יודעת ועושה בעצמך למשל פירטת יפה מאוד את המדדים לבחירת הקורס המתאים כשאת חושבת על יותר ממקום אחד את בעצמך מעלה את האפשרות שזה תהליך שבו את יכולה להתחיל במקום מסויים ולהעשיר את עצמך בהמשך יש לך ניסיון עבר ואת סומכת על האינטואיציה שלך - "......בידיעה שזה יהיה טוב עבורי..וגם לפי שיחת הטלפון..........לפי הגוון קול..השכר..ועוד פרטים שלא זוכרת" ואז בסוף את מגיעה לבעיה - "..וחוץ מידע זה לא תרם לי מהבחינה המקצועית...כי לא רציתי ליישם את מה שלמדתי" כי כמו שאת אמרת "שאם רוצים משהו אז תכלס הדרך לא משנה אלא המטרה" אני רק ערכתי מחדש את מה שכתבת ואם תסכימי איתי אז הייתי מנסחת את השורה האחרונה כך: בקיצור את לא יודעת מה את רוצה לעשות עם כל הידע שיש לך, ואיזו בחירה את מעונינת לבצע , כזו שתקחי עליה אחריות ותהיי מרוצה איתה. אם את מסכימה איתי, אז לפני שאת רצה לקורס נוסף להעשיר את עצמך בידע גם אני ממליצה לך לפנות לאימון אישי ולברר עם עצמך כמה דברים
בהצלחה

victoria1001

New member
היי..

נכון את צודקת...אני מאוד מודעת לעצמי ולבעיות שלי..או להבדיל לרצונות שלי.. אני מסכימה איתך....אני יודעת שאני רוצה להיות עצמאית בתחום של רוחניות...של ייעוץ איבחון והכוונה....אבל יש היום יותר מדי כלים ואפשרויות שבהן אפשר לעשות את זה....(ייעוץ איבחון והכוונה) זה פשוט מסר שקבלתי עבור עצמי בתיקשור... יכול להיות שאקח אימון...אבל הבעיה העיקרית שלי כרגע זה תקציב.. אני כבר מטופלת אצל מספר מטפלים שונים...ואין לי יותר מדי אפשרויות כלכליות.... מה באמת העלות של אימון אישי...? לידיעה כללית...

coach miriam

New member
השורה הזו מעלה חיוך

"....אבל יש היום יותר מדי כלים ואפשרויות שבהן אפשר לעשות את זה" והיא מספרת משהו עליך
אני מנחשת שאת היית רוצה לדעת את כל הכלים והאפשרויות . ואני שומעת בשורה הזו את התסכול שלך בידיעה שזה יותר מדי. למה זה מעלה חיוך...כי את מזכירה לי ילד שנכנס לחנות ממתקים והוא רוצה את כל הממתקים שיש בחנות אפילו שאם הוא יאכל הכל יהיה לו כאב בטן רציני והוא אפילו עלול להקיא. אני מציעה לך לבחון את הממתקים שכבר יש לך ולראות מה את עושה בהם. כי אם את לא רואה איך לנצל את מה שכבר יש לך אני, כמוך, בספק אם לימוד של תחום חדש יועיל לך באשר לעלות, כמו בכל תחום, זה אישי לפי ראות עיניו של המאמן, אין סטנדרד בענין הזה.

victoria1001

New member
זה ממש ככה..

היה תקופה..שכל הזמן חפשתי את זה..עוד קורס..ועוד קורס..ועוד נושא שמעניין אותי לעסוק ..וכו'.. וכמו שאת יודעת אין לזה סוף........סך הכל זה נחמד..אבל רוצה כבר ללמוד משהו וגם לעסוק בו... אחרי שסיימתי עם קורס של טוטם החיות..יכולתי לעסוק בזה....אבל יש לי חשש.........אך יהיה..אם אגיד דברים נכונים או לא... היו לי 2 שהיתי צריכה לחזור אליהן ולא עשיתי זאת אני מבררת עכשיו על מקום מסויים שבו אוכל לקחת אימון אישי..לעצמי..לאא תשלום...עבור כל פגישה..אלא תשלום חד פעמי סמלי ביותר (מי שעושה את זה זה מאמנים שהם לומדים את התחום לכן זה ללא תשלום)

דויד42

New member
תכנסי לכתה עם שיעור פתוח

מציע לך להיכנס לכיתות ממש לכיתה עם שיעור לא כל בית ספר מסכים אבל אם תמצאי את אלה שכן מאפשרים דבר כזה אז תמצאי את בית הספר הנכון לך זה מה שאני עשיתי ואחרים שאני מכיר ונהניתי מכל דקה. וכל מי שרק הלך והתרשם מהשווצות של מנהלים יכול להתאכזב מאוד אחר כך שיהיה לך בהצלחה!!

victoria1001

New member
היי

יש מקום אחד בתל אביב שאני יכולה לקבל אימון אישי..חינם.. .תוך כדי שאני נושא השיחה של הכיתה..כלומר יחד עם כל התלמידים.... אבל כרגע יש לי בעיה של לוז...בגלל שעובדת בשתי עבודות...אבל אולי פעם אסכים לדחות את מהעבודות..ליום אחד..

למעלה