תראה אולי נמקד את הנושא בהקשר של מיקרו ומקרו
החלטות מקרו עקרוניות בהחלט שייכות בעיני לפילוסופיה - החלטה עקרונית לא לכבד אב ואם, החלטה עקרונית לא לגנוב, החלטה עקרונית לשרת במילואים, החלטה עקרונית לרמות את מס הכנסה .......... החלטות המיקרו שייכות שייכות בעיני לפסיכולוגיה - החלטות בסגנון "כרגע אני באוטו עם ילד שבפעם העשירית כבר שואל את אותה שאלה, האם אני מגייס סבלנות ועונה לו או שמא אני כועס עליו כי נמאס לי " או בסגנון "העובד הזה כבר פעם שלישית שלא מבין מה שאני מסביר, האם אני כועס או שמא אני מנסה מזלי ברביעית" או "אמרו לי ככה וככה וזה גרם לי להרגיש רע, האם אני מנתק מגע או שמא אני בודק אולי הצד השני צדק" ........... החלטות המקרו בעיני נשמעות נהדר בסגנון "כיבוד הורים " או "לא גונב " וכולי, אבל אלו דרישות יחסית פשוטות וקלות מאדם מודרני. אדם מעברי (אני מסייג את דבריי לתרבות המערבית אותה אני מכיר) שעומד בהחלטות פילוסופיות אלו - לא ממש מרשים אותי ושוב לא שאני קובע, אלא ככה אני רואה את החיים. החלטות המיקרו בעיני הן העבודה הקשה, ולדעתי ב90 אחוז מהמקרים אנשים אפילו לא מבצעים אותם (השאלות הללו בכלל לא עולות אצלהם), אלא פועלים כפי שנוח להם. אנשים נעלבים כשבא להם וכועסים כשבא להם ואגואיסטים כשבא להם וכולי. החלטות המיקרו אינן סותרות את המקרו בכלל. אם ניקח את ירון זליכה מיודעינו, הוא כנראה אדם ישר והגון (החלטות מקרו), אבל עם אגוטריפ לא קטן (רצף של חשיבת מיקרו). אז בנושא הישר וההגון, סבבה, זוהי החלטה פילוסופית, אבל להתמודד עם התחושות המשיחיות הללו של הצלת המדינה (כאילו הוא זה שיציל את המדינה), זה כבר עובר בעיני את הגבול (רואים את זה רק בשיחה עם כתב שבה הוא אומר "אני ואני ואני ואני"). כשאני מסתכל על אדם אני מסתכל במיקרו שלו. על סך ההחלטות הרגעיות שלו, ולא על ההחלטות העקרוניות שלו - לא כי זה הכי נכון, אלא כי ככה אני מאמין. ברגע שבחרתי לראות את המיקרו, ברור שבמשפחה המיקרו נמדד בצורה יותר קשה. הרבה יותר קשה להיות סבלני ונותן במשפחה, מאשר בעבודה. בעבודה משלמים לך, ובבית לא ובעבודה יפטרו אותך על כישלון, בבית תמיד תוכל להגיד "זה האופי של הילד או אני ואישתי התגרשנו מה לעשות". אבל אני מסכים איתך, הדיון אינו בית מול עבודה, אלא מיקרו מול מקרו. לסיכום בעיני ההחלטות הקטנות הן שקובעות את החיים. חינוך ילדינו למשל נמדד במיקרו, ביכולת שלנו להיות קשובים ונותנים ומסבירים ונעימים, ולא בעובדה שאמרנו לילדים כמה משפטי חוכמה עקרוניים. החלטות המיקרו שייכות נטו לפסיכולוגיה האישית, ולעבודה קשה ומאומצת בתחומים בהם אתה חלש. לדוגמא, אני אישית חושב שחשוב מאוד להיות סבלני, אבל הפסיכולוגיה של אישתי מוצלחת יותר בהקשר של ילדים קטנים (היא מרגישה אותם)ולכן היא מצליחה בקלות ללא שום פילוסופיה, היכן שאני מתקשה עם כל הפילוסופיות. והמאמץ שלי איננו פילוסופי, אלא פסיכולוגי, המאמץ להיות מתון ונעים גם במקומות שהילדה מוציאה אותי מדעתי - שוב דוגמא למיקרו, ולא נושא החינוך כמהות.