שלום לכולם

שלום לכולם

ראיתי עכשיו את הסרט בערוץ 8 וממש התרגשתי בכיתי צחקתי וממש אני מזדהה עם כל האחים והאחות וכל הכבוד על האומץ להיחשף כך בציבור עם הדברים הכי אינטימיים שלהם אני לא הייתי מסוגל שיראו אותי ברגעים כאלה ממש לא מובן איך הורים יכולים לנטוש כך ילדים שהם הולידו וגידלו מזמן לא ראיתי סרט כל כך מרגש ונוגע ללב קשה לומר שנהניתי כי הסרט מלא בכאב ועצב חבל שעדיין יש אנשים שמתנהגים כך יש מישהו מהנפשות הפועלות שנמצאים בפורום כאן ??? כי רציתי לחבק אותם אפילו אם זה רק וירטואלית

חמודה ../images/Emo13.gif

קטעים איתך, בערך מקל^! >ספל חמאה מכריזה על פתיחתהרשמית של עונת התיירות<

דסדס

New member
גם אני ראיתי עכשיו את הסרט

מצויין! בהחלט הזדהתי עם חלק מהנפשות הפועלות במהלך הסרט. עצוב לראות את המצב הזה, פשוט עצוב. מני, כל הכבוד
המשך הצלחה עם הסרט, שימשיך לגרוף צופים שישבו מרותקים כמו שאני הייתי. <ול"באתי מרחוק" מני פיליפ כותב כאן תחת השם שלו>

naf86

New member
אישתי ואני

גם ראינו את הסרט. היא קצת מעוצבנת בגלל שרצתה ללכת לישון מוקדם, אבל הסרט ריתק אותה.
סרט מדהים, ועכשיו אני מעוצבן שלא הצלחתי לראות אותו לפני היום.

mndi gold

New member
היה נחמד לראות את הסרט של מני

ולקרוא את מאות התגובות בפורום של ערוץ 8

מקסים

באמת סרט מדהים ומקסים אם כי קשה מאוד (לפחות לי) לצפייה בגלל הכאב הרב שבו רק דבר אחד היה חסר לי בסרט: למה מני וכל אחד מהאחים והאחות האחרים חזר בעצם בשאלה??? האם הפסיקו להאמין שיש אלוהים או שהבינו שהתורה היא לא נכונה וכו'?

ולמה זה חשוב לך?

כל אחד מהאחים חזר בשאלה מסיבותיו הוא. למה חשוב לך לדעת אם מישהו מאמין באלוהים או לא? אני באופן אישי הבנתי הרבה דברים על התורה ועל אלוהים, אחרי שנים ארוכות של לימוד וחיפוש, אז מה? עכשיו זה מרגיע יותר? נניח שהבנתי משהו, זה אומר שהוא אמיתי או נכון? זה הרי החלטה אישית של כל אחד, ולמה חשוב כל כך לכולם לנסות להבין האם היציאה בשאלה נובעת מ"פילוסופיות תיאולוגיות עמוקות ונוקבות" או בגלל שהבלונדיניות המקסימות המסתובבות ברחובות העיר גרמו לי להבין שהעולם יהיה הרבה יותר יפה אם אני אצליח לתפוס אחת כזו? למה זה באמת חשוב? כל התפיסה הזו היא לא נכונה בעיני. זכינו לחיות בעולם הזה שבעים שנה או תשעים שנה, וצריך לבחור איך לחיות אותו, אין שום סיבה שאני אחיה על פי תפיסותיהם של הורי. אני צריך לשמור על האוצר שלי, לא על האוצר שלהם. זו אחת הסיבות שגרמו לי לא להכנס בכלל בסרט לדיונים פילוסופיים, בשביל זה יש ספרים מצויינים כמו הספר "נהג חדש" של שבתאי קור, בסרט שלי העדפתי לספר את סיפורה של האמונה הפנימית שמובילה אנשים הבוחרים את דרכם ונותנת להם כוח על אף כל הקשיים האדירים שהם נתקלים בהם בדרכם, וכן להראות את המציאות והעולם הסובב את אותם אנשים שכל פשעם היה שהם החליטו לשנות את דרכם.

שלום מני

אתה מני מהסרט ??? וואלה כל הכבוד אני מכיר אותך עוד מהתקופה שהיית זמר חרדי מצליח (לא אישית כמובן) וגם מעריך מאוד את הצעד האמיץ שעשית אני מתעניין כי גם אני מתחבט בשאלות האלה וגם אני על הגבול שבין העולם החרדי לעולם החילוני כבר תקופה ארוכה השאלה היא כזו: אם התורה היא אמת אז צריך לחיות לפיה ולא משנה כמה העולם האחר קורץ לא? אלא אם אתה אומר שהתורה שקרית ואין אלוהים וכו'. תקן אותי אם אני טועה ועוד שאלה קטנה רק אם זה לא ירגיז אותך: למה לא החלטת למשל להמשיך לשמור על הדת בצורה בסיסית אלא לצאת לגמרי ??? אתה לא חייב לענות רק אם אתה רוצה וכן, אשמח אם תענה גם למה כל אחד מהאחים חזר בשאלה

אתה אכן חמוד

ותיקון לספל חמאה שקראה לך חמודה. אבל תקשיב, בשביל שאלות מהסוג הזה יש פורומים ואתרים אחרים. יש אתר של דעת אמת שמתעסק בשאלות כאלו, יש את הספר של שבתאי קור, תקרא אותו, ויש עוד ספרים רבים אחרים. אני לא מעוניין להכנס לעומק השאלות האלו, אבל לא. גם אם התורה אמת, לא בהכרח צריך לחיות לפיה. (מה זה אמת בכלל?) לא החלטתי לשמור על הדת בצורה בסיסית? אז למה אני עושה ליל הסדר? אצל החרדים דת בסיסית זה דת של כיפות סרוגות, אצלי דת בסיסית זאת דת שאני מגדיר את גבולותיה. לגבי שאר האחים, אינני מוסמך לענות במקומם.

למני

תודה על האבחנה שאני גבר קודם כל...יש הרבה שטועים ... ושוב סליחה על ההטרדה. אני מדבר איתך מתוך כבוד גדול והערכה רבה. תראה: כשאדם שאני מכיר, ידיד וכדו', משנה באופן דרסטי את אורח חייו ודאי שאני שואל שאלה ראשונה: "למה" מה קרה? מה גרם לשינוי הזה? ברור שלגיטימי שאתה תגיד: אני לא רוצה לדבר על זה. זו זכותך המלאה. אבל אותי זו שאלה שמאוד מעניינת, ובפרט כמו שכבר ציינתי שגם לי יש המון ספיקות בנוגע לתורה וכו' ושוב: ברכות על הסרט המדהים והמקסים הייתי רואה אותו שוב אם הייתי יכול (ואפילו כמה פעמים)

מני, אני חייב להגיד לך שראיתי את הסרט...

ובכיתי וצחקתי והתרגשתי.... גרמת לי לבחון את הסיפור שלי גם מחדש, סרט משובח שעשוי מהחיים האמיתיים...עלה והצלח.

nani8

New member
תשובה בעצכ"ח על למה זה חושב

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1089870&whichpage=26#R_9

עובבי

New member
נצל"ש:אני בבעיה רצינית העיפו אותי מהצבא בגלל

כמה פעמים עוד אפשר ליפול בפח הזה? נא להשיג לעצמך חיים בדחיפות. הסרט: לפני כשבועיים צילצלתי למני פיליפ וציוותי אותו שיצווה אותי לבא להקרנת הבכורה של סרטו בעיר תל אביב. עשיתי כן כיוון שיצא לי לראות את שני 'סרטיו הקצרים' (אינני מדבר על אוספי הפורנו שלו) שהוצגו בארועים שונים של הל"ל ואשר הראשון מתוכם עשה עליי רושם עז. הבנתי כי מדובר בסרט המבוסס בחלקו על אותם חומרים ועניין אותי לראות ה'כצעקתם' של כמה מחברי הפורום. כיוון שזמן ההקרנה הרשמי עמד על 8 וכיוון שרציתי לפחות חצי שעה של אכילה וסביאה טרם ההקרנה הגעתי בשמונה וחצי והסתובבתי בין עשרות האנשים שמינגלו את עצמם לדעת. מינגלו מלשון מינגלינג-יען שיחה על דא ועל הא.כזאת שיחה שאתה עומד מול מישהו שהכרת מתישהוא במפגש פורום או בהל"ל.אתה מחייך את החיוך הרחב ביותר שלך ואומר לו בשמחה:מה שלומך.כיוון שסיימת לשאול בשלומו שוב אין לך מה לומר לו וגם לו אין מה לומר לך ואתם בוהים אחד בשני ומחייכים חיוכים נואשים. למזלם של כולם מישהו הודיע שהסרט מתחיל והמון עם עשה את דרכו אל עבר האולם.אני לעומת זאת הלכתי בהליכה הראויה שהיא מין שילוב של הליכה דחיפה וריצה המיועדת לשמור על כבודך מן הצד האחד ועל כסא במקום טוב מן צד השני.טיבה של הליכה ראויה שכל מי שנמצא מאחוריך מקלל אותך קללות חרישיות תוך כדי שגם הוא מנסה לרמוס אנשים בדרכו האצילית. הסרט נמשך לדעתי לפחות כשעתיים אולם הזמן רץ לי. מצאתי בסרט בניה טובה של תקופת העבר מול התקופה החדשה.לאט לאט הסרט בונה את ההיסטוריה של מני ומשפחתו (ויהי חושך)כדי שנבין מהיכן הוא בא ובניגוד לקצרים של העבר הוא לא נמרח או 'ממהר מדי'.אחר כך מגיעה היציאה בשאלה של מני (ויהי אור)עם כמה סצנות קשות (לא,אני לא מדבר על הגילוח) כגון ההמתנה לראות את ילדיו במונית. הייתי שקוע בסרט ולמרות ה'קושי' הרב שבו,מצאתי את עצמי-וגם הקהל החרה החזיק-צוחק בו לא פעם.כך למשל בתגובות של פרפר,באמירות שונות שלי לי או בכל מיני דברים דביליים של דוסים שהזכירו לי נשכחות.. רגע שכאב לי היה כאשר מני ואחיו התקבצו סוף סוף ביחד עם הוריהם למעין 'מיני איחוד' לקראת טיסתם לחתונת אחותם לי באנגליה. רואים שם את הכאב של המשפחה החרדית שמתבטא בהערות עוקצניות כלפי אחד האחים-אתה לא יכול להתלבש כמו בן אדם...זה מכוער...או משהו בסגנון זה.רואים גם את תגובות האחים שכוללות צחוק מאולץ כאילו הערות אלה אינן פוגעות. אני יכול לספר מנסיוני שהערות אלה מתישות ופוגעות.הקרובים אליך אינם מסוגלים להכיל את השינוי שעברת ובמקום לסתום בצורה מנומסת מעירים הערות ציניות ומטומטמות. אם ללבוש לרגע את תחתוני הפסיכולוג הוורודות,הערות אלו (ומי מאיתנו לא חווה הערות על לבוש,תספורת וכדומה) מגיעות מקושי עצום לקבל את השינוי שעברנו.במקום לומר שקשה להם עם זה הם מעירים את הערותיהם העוקצניות.זה לא גורע מכאבם ומכאב האחים ש'צוחקים'. היו בו דברים מרגשים שאמרתי לעצמי שהם יותר מדי.כך למשל היה לי קשה עם הצילומים של גרושתו ושל אביו. הצילום הדגים בצורה חדה את העולם אותו מני עזב ('למי אתה מדבר שם' -גרושתו של מני תוהה מול המצלמה אל מי מני מדבר) והרהרתי לעצמי האם אפשר להראות צילום של אדם-שאין לך קשר איתו וללא ידיעתו/הסכמתו-בצורה כה חושפנית. לעומת זאת שמעתי אנשים המבקרים את הסצנה עם לי בלונדון ביקורת שאני חושב שבטעת יסודה. למי שלא ראה-מדובר בסצנה חזקה וקשה על קושי עצום של לי שנשארת לבד בלונדון אחרי ניסיון להתגרש מבעלה ורואים בה התמוטטות נפשית שלי עוברת. בכן, לבד מן העובדה שבניגוד לצילומי הורים וכדו' מדובר בצילומים שלי הסכימה שישודרו (היא אף עזרה בהכנת הסרט ובצילום קטעים) הרי שלא מדובר בצילומים משפילים.להפך.מדובר על מצב נפשי שכל אדם שפוי היה עובר בצורה זו או אחרת נוכח מציאות שכזו. בעצם למה אני מסתתר מאחורי 'כל אדם'-אני בעצמי עברתי מצבים נפשיים קשים בתקופות שונות בחיי (יש הטוענים שעד היום מצבי הנפשי קשה ביותר) שהתבטאו בצורות אחרות. לדעתי יש עוצמה אדירה כלפי חוץ ויכולת ריפוי עצומה כלפי פנים לאדם המסוגל להציב ראי ולחשוף בצורה כה ברורה משברים שעבר- לא נותר לי אלא להצדיע לגברת. אומרים שצריך לקחת מכל סרט שאתה רואה משהו.אני מתנגד לקביעה זו (על פי רוב אני לוקח מן הסרט את הסבון הנוזלי בחזרה לאמבטיה) אולם במסגרת האמרה לקחתי מהסרט של מני כח ותקווה. הכח והתקווה מגיעים מהסצנה האחרונה של הסרט-ליל הסדר.כמה אחים שמחפשים אהבה ומוצאים אותה אחד בשני. אהבה ללא סייגים.אהבה שהרבה אנשים נורמטיביים שאני מכיר היו מתים שתהיה להם אותה. בברכה, עומר נ.ב. מני, אם אתה מזמין אותי לליל הסדר תדע לך שאני מת על שוודיות בגובה מטר שמונים. תזהר עם האריזה.

Le Fay

New member
../images/Emo45.gif

למרות שיש בסרט סצנה שלהערכתי היה נכון לוותר עליה: הביקור בבית ההורים. דומני שברור לי אלו מטרות היא נועדה לשרת, ולהערכתי היא מחמיצה אותן.

מזל טוב לך

מבקרת הקולנוע הפרטית שלי (-: מקבל את ההערה. (ידעתי אותה כמובן מראש, ואחרי אינפור התלבטויות החלטתי להשאיר אותה בסרט.) אבל זה העניין בעשיית סרטים אתה בוחר ובוחר ובוחר ובסוף שוב בוחר. סרט הוא כמו מגדל קלפים מורכב מאד, בתיאוריה אפשר להוציא מה שרוצים. במציאות הכל קורס, אני מודע לביקורת ולא חושב לרגע אחד שהסרט מושלם. אבל, זה הכי קרוב שהצלחתי להגיע בשלש שנות עבודה. אני אצרף כאן את הביקורות ממעריב וידיעות. הייתי כל כך בהלם הבוקר (מי חשב שיתייחסו אלי בכלל) שהפנים שלי היו שטופות בדמעות של שמחה ואושר.

L i k o

New member
מני - ברכות על הסרט המצויין ../images/Emo47.gif

אתמול ראיתי אותו לראשונה. אין ספק חוויה מטלטלת. יש לי כמה שאלות על הסרט, אבל אשאל אותן בפרייווטלי בהזדמנות על
. באמת כל הכבוד

למעלה