שלום לכולם

Le Fay

New member
גמכן מבקרת...

ברור לי שהתלבטת וברור למה ואני מעריכה מאד את כל הדברים שעשית כל כך נכון. חשבתי על זה הרבה, נדמה לי שהבנתי כמה מידע אפקטיבי ורלבנטי כן צינזרת מתוך התחשבות ביקרים לך. מעריכה גם את זה. ברור לי גם שהנמען האולטימטיבי של הסרט לא יצפה בו. מצד שני הוא מטלטל כהוגן גם זרים גמורים. ד. אומרת: יש חומרים שחייבים להוציא ביצירת אמנות כדי להמשיך בלי אבן בגרון. כשלעצמי מסופקת אם אפשר בכלל "להוציא" ואם יצירה אחת תספיק. דומני שנשאר לך די והותר חצץ ליצירות רבות אחרות, אבל את תחושת הצעקה התקועה בגרון והקריעה האיומה העברתם ועוד איך.

אבן בגרון. אהבתי

אני יכול לומר שאבנים בגרון זה מה שרציתי שיהיה. לא עשיתי סרט נחמד ונעים לשעת צהרים. רציתי לספר סיפור שהיד נוגעת בבשר. יתרה מזו, שהיד נוגעת בדם עצמו. מתוך רחמים על הצופה עשיתי סרט כזה, מתוך רחמים על המשתתפים בסרט עשיתי אותו, לא רציתי לבזבז סיפור כזה על סרט נעים הליכות ורך מזג. חבל על שעת צפיה. בשביל זה יש סרטים טובים וכיפים הרבה יותר. אני מקבל טלפונים רבים מאנשים חרדים שמספרים לי על תחושותיהם בעקבות הסרט, 99 אחוז מהם מתקשרים ומביעים הזדהות. הטלפון הכי יפה היה מבחור חוזר בשאלה שאבא שלו צפה בסרט: "ההורים שלי לעולם לא יזרקו אותי עכשיו מהבית" הוא אמר לי. בסופו של דבר, את הסרט רואים עם פופקורן, אז כמה כואב הוא כבר יכול להיות?

Le Fay

New member
כן, הדרך של ד. לכופף את העברית

לממשות פרטית של פּלִיטוּת, היא מהמאפיינים שמיגנטו אותי אליה. לזכותך ייאמר, שיהיה קשה מאד לצרוך את הסרט שלך עם פופקורן; ול'נעים הליכות' יש קומדיות קיץ.

אחלה עומר

יופי של ביקורת. מעניין אותי תמיד לראות איך כל אחד רואה ומאיר דברים אחרים בסרט, המון דברים שאני חושב שהם ההבנות הקטנות והפרטיות שלי, ואף אחד אחר לא ישים אליהם לב, מתגלים ככאלו שנוגעים בהרבה צופים, והקטע שאתה מדבר עליו הוא בדיוק אחד כזה (המפגש בשדה התעופה.) לי, כשהיא באה השנה לליל הסדר (לא זה המצולם, הוא היה שנה שעברה.) עבדה איתי על הסרט במשך כשבועיים. כל הקטעים שלה הם דברים שהיא בחרה להשאיר בסרט מתוך תקווה שהמסר שלהם יעבור ויגע באנשים. הלוואי שאנשים דתיים רבים יראו את הסרט ויחשבו שוב על כל עניין הנידוי שנעשה בקלות רבה כל כך. בעיני כל מילה שלי אומרת שווה זהב. היא כריזמטית ומדהימה - ויש לי המון כבוד למילה מדהימה. גם בתקופות הקשות ביותר, גם כשהיא דיברה איתי עשרות שעות ברצף לא השתעממתי לרגע. אם הייתי יכול הייתי עושה סרט רק מהקטעים שלה והיה לי סרט מרתק של כמה שעות. אני מקווה שלא חטאתי לה והסרט אכן יגרום לאנשים לחשוב ולהשקיע יותר בקשר בינם לבין ילדיהם, בין הילדים לבין ההורים ובין אחים לאחים. ראית את הפסל שלה, הכותל המערבי עם דמות האישה שפורצת ממנו? בקשר לליל הסדר, אם תצליח לגנוב את האפיקומן כשפרפר שם, תקבל גם שתי שוודיות באיזה אריזה - או בלי - שתרצה.

mirmiyam

New member
כל הכבוד

ואיזה יופי של תגובות נכתבו בעיתוני הבוקר

דתילוני

New member
מני אתה גורם לי בעיה

זאת כבר פעם שלישית שאני רואה את הסרט ונשאר ללא מילים עד שבאות המילים כל השרשורים נדחקים לעמוד האחורי ולא נשאר לי מקום להגיב סיפרתי לך כבר שרואים אותי בסרט?

הצפיה המאוחרת מחייבת עונש

האם לא יכולת לצפות בהקרנת הבכורה?? כולנו בכינו שם ההתרגשות גרמה לי אף לצווח אין אדון לבירה...

למעלה