שלום לכולם!

mta16

New member
שלום לכולם!

כבר הרבה זמן אני מתכננת לעבור לחשמלית חסכתי כסף כמעט שנה (מה לעשות..כשזה תלוי במשכורת צבאית זה לוקח הרבה זמן...) , והנה הגיע הרגע שבו אני עוברת מחנות לחנות ומחפשת את הגיטרה החשמלית הראשונה שלי... אז כאן אני צריכה את עזרתכם... התקציב לגיטרה הוא עד 3500 ולמגבר עד 1500 . אני מנגנת רוק\פולק\קאנטרי (ניל יאנג,ניק דרייק,DEEP PURPLE....) בהתחלה נטיתי קצת לכוון פנדר סטרטוקסטר(אלא מה...) אבל ביומיים האחרונים הייתי בכלי זמר ובחלילית(אני מחיפה..) והכל אצלי בראש התבלגן... אז אילו הגיטרות שניגנתי עליהן: כלי זמר: FENDER STRATOCASTER(מקסיקנית) היתה לי נוחה FENDER TELECASTER(מקסיקנית) אהבתי יותר את הצליל שלה מאשר את הצליל של הסטרטוקסטר שני הדגמים האילו נעו בין 2400 ל2800 (הן במבצע..) גיטרה של YAMAHA (אני לא זוכרת את הדגם אבל יש סיכוי שזה AES620 הצליל של הגיטרה הזכיר לי קצת סיגנון ג'אזי כזה , הבעיה היתה שלא היה להם במלאי והיא נמכרה מתצוגה . ניגנתי על מגבר של פנדר 15W והוא לא נשמע משהו האמת...(לא זוכרת את הדגם של המגבר)

the mnm factor

New member
אני חושב שעדיף לך להחליף את התקציב שלך

מגבר לטעמי הרבה יותר חשוב מהגיטרה... בגיטרות את יכולה לפעמים ליפול על מציאות מטורפות ב1500 שקל (נניח עכשיו יש לי חבר שקנה גיטרת וינטאג' משנת 69 באלף שקל שנשמעת פצצה). אבל מגבר של 1500 את תמצאי מקסימום מגבר סביר (AVT כזה). לעומת זאת מגבר ב3500 יש כבר מגברים מצוינים. אני ממליץ על VOX AC15 אבל אני משוכנע שאנשים כאן יוכלו לעזור לך יותר.

Virons

New member
הצעה שלי

תקני את הפנדר סטראט מקסיקן היא מתאימה לך לרוק לפולק ואפילו לג'אז אז מבחינת סגנון נגינה היא מושלמת בשבילך תקחי את ה2500 הנותרים ותקני לעצמך מגבר שהוא לא פנדר 15W מינימום 25 אבל בכלל אני מעדיף מרשל. בהצלחה בקנייה

RoieL

New member
אחי הוא אמר שהטלה נשמעה לו יותר טוב, אז למה

לא טלקסטר?

mta16

New member
המשך...

חלילית : בהתחלה ניגנתי על גיטרה של WASHBURN דגם WI66PROQ עולה 3100 . היא מיוצרת בסין . אח"כ על גיטרות של G&L : S500 - מזכירה מאוד את הסטרטוקסטר של פנדר , ניגנתי על הדגם שמיוצר בקוריאה לא על האמריקאית...(זה מעל לתקציב) היא נישמעה נורא בדיסטורשן...עולה 3200 LEGACY HB - כמו הסטרטוקסטר רק שיש לה חוץ משני הסינגלים עוד האמבקר , היא נשמעה ממש טוב , גם בקלין וגם בדיסטורשן . רק גם כאן אין להם כרגע במלאי והיא נמכרת מתצוגה 2600 . המגבר שניגנתי עליו היה של מרשל 30W עולה 1500 (שוב אני לא זוכרת את הדגם...מצטערת, מה שכן הוא נשמע הרבה יותר טוב מהפנדר..) . חשוב לי לציין שבחלילית לעומת כלי זמר היה לי הרבה יותר זמן לשבת עם הגיטרה ולנגן והמוכר באמת הסביר לי על כל גיטרה (אולי כי בכלי זמר היו הרבה אנשים...) . יד שנייה זה לא אופציה מבחינתי כי אני חזרת ניסיון ונראה לי שעדיף לקנות יד שנייה עם משהו שמבין..(ואני לא מכירה משהו כזה...) אני מתלבטת מה עדיף..לקנות פנדר מקסיקנית או G&L קוריאנית.... (בינתיים אני מתלבטת בין הפנדר הטלקסטר המקסיקנית לבין הLEGACY הקוריאנית). מחר בערב אני אלך גם לניו סאונד בחיפה...נראה מה יהיה שם...ואולי אני אבדוק גם בחנויות בת"א בעוד שבועיים כשאני אחזור מהצבא..שוב... אני אודה לכם מאוד על הייעוץ.... מיה.

Virons

New member
אחלה של חסרת נסיון חחח

כשאני אני קניתי חשמלית אני ידעתי משו אחד .. כסף מבר מצווה פנדר סטראט USA או שזה 2 דברים?

iiyama1413

New member
היי, אני גם חיפה

אני ממש מבסוט מה- G&L שקניתי מחלילית (Legacy special אמריקאית יד שניה) לפני שבוע, המגבר שניגנת עליו היה ככל הנראה MG30 של מרשל (זה שגם אני קניתי). באמת עלה 1500 ש"ח, הוא מעולה בקלין, אבל בשביל דיסטורשן צריך להתאמץ ודי לשחק איתו כדי לקבל תוצאות סבירות- בכללי, אם את בקטע של דיסטורשן, עדיף גם ככה פדאל ולא משהו מובנה בתוך מגבר. מבחינת זה שהגיטרה מתצוגה, אני לא רואה מה הבעיה... מחיר יותר טוב, אז מה אם קצת ניגנו עליה (תסתכלי שאין עליה שריטות או פגמים קוסמטים רק). צרי איתי קשר בפרטי אם את רוצה פרטים נוספים. יוני

בחלילית

הייתי ממליץ לך לנסות גם את המגבר-ROLAND CUBE 30X הוא עולה קצת פחות מ1600 והוא מצויין!

van halen

New member
יש לך תקציב ממש ממש מכובד

לדעתי, בכזה סכום אין טעם בכלל לבדוק גיטרות מהמזרח או כל מיני דילים שונים ומשונים. יש לך מספיק כדי לקנות סטראט (או טלה) אמריקאית יד שניה ואין לך בכלל מה לחשוב על המקסיקניות (אם כבר לכי על פנדר יפנית). גם למגבר 1500 ש"ח זה די והותר כדי למצוא משהו ממש טוב יד שניה. בקיצור, לכי על יד שניה. הסתייגות קטנה, אם אין לך מושג באיך להעריך גיטרות קחי איתך מישהו שכן מתמצא (אולי המורה שלך?), ביד שניה אפשר למצוא גיטרות מעולות במחירים מצויינים אבל יש גם הרבה זבל. אגב, יש פה בחור שמוכר פנדר סטראט יפנית יד שניה ב- 2000 ש"ח, זאת גיטרה פשוט מעולה ולא הייתי מהסס ללכת עליה. ההנאה מובטחת. מקווה שעזרתי.

גילי162

New member
הכי משתלם

יד שניה לא כדאי לקנות בחנות ..... חבל בטוח יש לך איזה חבר שמבין .... שיוכל לעזור לך למצוא משהו טוב . בכל מקרה , עם התקציב שלך הייתי הולך על סטראט אמריקאית רגילה . בקשר למגבר אם תצליחי לגרד עוד איזה 500 שקל זה יהיה מצויין . אפשר למצוא אפילו מגברי מנורות ב2000 שקל . אם לא יש גם טרנזיסטורים מעולים . היה פה מישהו , אם אני זוכר נכון , שמכר מגבר פנדר פרינסטון 65 . אחלה מגבר ! אם תחפשי כמו שצריך אני בטוח שתמצאי משהו טוב . התקציב שלך בסדר גמור . בייחוד אם זאת גיטרה ראשונה . בהצלחה !

mta16

New member
תודה לכם על התגובות...

עוד שבועיים אני אחזור שוב ואבדוק בעוד חנויות..אולי בת"א . אני יודעת שהכי משתלם יד שנייה , אבל שוב הבעיה שלי זה שאין לי מספיק ידע בנושא , ולצערי חברים שלי לא כל כך מבינים בגיטרות...

למעלה