שלום לכולם

noa20041

New member
שלום לכולם

הרופא אורטופד מומחה לעמוד שדרה אומר שהלחץ על החוליות צוואריות כה גדול שזה מצריך נ יתוח הוא אומר שאפשר פזיותרפיה. אבל זה תהליך ממושך עד שתהייה הקלה בכאבים. אני ממש מרגישה,כאילו יש לי סלע על החוליות מה אתם אומרים? אני ממש ממש לא רוצה ניתוח. תודה רות

freearth10

New member
והחלמה מניתוח צווארי היא מיידית

ומה עם הסיכון שאת לוקחת? מה יקרה אם תתני לעצמך טווח של 3 חודשים או חצי שנה? זו אפשרות?
מאיה

noa20041

New member
מה שאני אומרת, הוא

שלא רוצה ניתוחו!!! אני יודעת את הסיכונים בחוליות צאווריות. פגיעה הכי קטנה,בעצב ואפשר להישאר משותקים מהצוואר ומטה. כנראה שלא הבנת אותי. אני אישה עם כח סבל רב הכאבים אומנם נוראיים ,כל מה שאני מבקשת שלא ייגרם לי נזק נוסף. תודה מאיה רת

freearth10

New member
לאנולדת כדי לסבול!

אני לא מכירה את המקרה אבל באופן כללי - מה שאת מבקשת עבור עצמך - זה מה שאת מקבלת ואת מבקשת מעט מאוד!. בקשי עבור עצמך רק טוב, השקיעי בעצמך, כי מגיע לך לנוע בקלילות בחיים.
|מאיה

noa20041

New member
סליחה,תודה שניסית לעזור

המשפט שפתחת את ההודעה קצת מקומם. אני אישה דעתנית,ובטח לא מרגישה קורבן, או שנולדתי לסבול.ממש לא . וזה איך שהבנתי את דברייך. ,את כותבת "והחלמה מניתוח צאוורי היא מיידית" ללא סימן שאלה,או סימן קריאה. אז לא יכולתי לפרש את כוונותייך. מעבר לכך,אבקש חוות דעת שנייה.מרופא נוסף. תודה על עזרתך. אני לא ששה לניתוח. בודקת את כל האופציות. בברכה רות

freearth10

New member
מההודעה הקודמת שלך

נשמע כאילו שאת מוכנה לקבל את המצב הזה את הסלע הזה שאת סוחבת יום יום על הגב ורק ביקשת שלא יהיה יותר גרוע ואני רק אומרת לך שאם זה מה שתשדרי - זה מה שתקבלי.
מאיה

Fistandantilos

New member
די

הגוף לא עובד לפי המטאפורות שאת כל פעם מכניסה, לפעמים ניתוח הוא דבר נחוץ מאוד בעיקר במקרה של כאב מעיק מאוד

harduf9

New member
אבל

ניתוח אינו הפתרון היחיד הוא רק הפתרון היחיד לדעתו של הרופא שאינו בקיא ברפואה טבעית. מה שקפץ לי ותסלח לי על כך. היא השאלה : למה זה מפריע לך ? אישית אני אוהב, נהנה ולומד מהתשובות של מאיה ומודה שלא פעם הן גורמות אי נוחות, אבל אז אני יודע שפה יש בעיה אצלי, האם גם אצלך זה כך ? בריאות שלמה גיא הרדוף

freearth10

New member
אני?

אני הבאתי את המטאפורה? אני רק שקפתי את מה שהיא כתבה:"אני ממש מרגישה,כאילו יש לי סלע על החוליות". ניתוח בגב הוא לא עניין פשוט, כדי להקל על כאב יש דרכים אחרות, הרבה פחות מסוכנות ואני לא אמרתי לא לניתוח אלא רק תהיתי אם ניתן לדחות אותו בכמה חודשים ובאותם החודשים לתת צאנס לטיפול יסודי יותר.
מאיה

Fistandantilos

New member
אני חושב שיש מקום

לטיפולים כמובן אבל תחושתי במקרה זה שכדאי להשתמש בהם אחר ניתוח =D

freearth10

New member
אז אספר לך סיפור...

לפני כמה חודשים היה לי מטופל שהגיע אלי בגלל גידול משונה בקרסול. הדבר האחד שהבן אדם הזה אהב לעשות זה לרקוד והוא פנה אלי רק כדי שנברר יחד אם שווה לו בכלל ללמוד ריקוד אם הוא לא יוכל להשתמש בזה לעבודתו בחיים כי כל צעד וצעד כאב לו. כשהתחלתי לטפל בו הוא היה כבר לפני כן אצל איזה מומחה גדול שהחליט חד משמעית - ניתוח! והוא רק חיכה לתור שלו לניתוח שלמזלנו כל פעם נדחה מאיזושהי סיבה... אני אף פעם קודם לכן לא טיפלתי במקרה שכזה ואמרתי לעצמי : מה את כבר יכולה לעזור? אך מאחר שהוא הגיע אלי ידעתי שיש לנו מה ללמוד האחד מהשניה. אקיצר, תוך כמה טיפולים בודדים, הכאב הלך והתעמעם, הוא הפסיק לעשן, את הכסף שכבר לא היה צריך להוציא על סיגריות הוא השקיע בלימודי נהיגה ועם ההצלחה שם ותפיסת ההגה בידיים שלו הקשר שלו עם אבא שלו השתפר, הוא החליף מקום עבודה למקום עבודה הרבה יותר מתאים לו ו... הפסיק את הטיפול כי הוא כבר לא הרגיש שהוא זקוק לו. והגידול? בפעם האחרונה שראיתי אותו היה באותו הגודל, אבל לא הציק יותר. אין לי מושג אם בסופו של דבר הוא החליט לעשות את הניתוח או לא, אבל אני כן יודעת שאיכות חייו השתנתה ממש ללא הכר. עכשיו קח את אותם הנתונים וחשוב מה היה קורה לאותו האדם ללא הטיפול ואיפה הוא היה היום. אז כן, הוא היה סיפור של הצלחה כי הוא הגיע אלי כל כך מוכן וכל כך רוצה בשינוי המיוחל. ברמה של העקרון אני תמיד מעדיפה טיפול לפני כל ניתוח ואם מדובר בניתוח השרדותי , אז בד בבד עם הניתוח.
מאיה

Fistandantilos

New member
השאלה האמיתית היא

היכן הוא היה ללא הטיפול.. אולי באותו מקום , אולי במקום יותר טוב? לזה לא תהיה תשובה לעולם

freearth10

New member
לי התשובה מאוד ברורה!

אני מניחה שזו היתה התגובה שלך גם אם הייתי מספרת שהגידול נעלם. לא ברור לי למה צריך לחכות עד לאחר הניתוח אם אפשר להתחיל בשינוי כבר היום.
מאיה.

שמש א

New member
מה עם טיפול טווינה טוב?

לדעתי את צרכיה מטפל שיחצוב בסלע.

noa20041

New member
תודה שמש

אני לא מתמצאת ב טווינה. מוכנה להסבר על כך בחפץ לב. הרופא לא מתנגד לרפואה משלימה. הוא אמר, להימנע ממשיכות או מתיחות חזקות. ושזה ייקח זמן,עד שיסתדר. יש לי זמן.אני לא ממהרת. העניין שהתקציב שלי צנוע כרגע ןאז אני צריכה לחכןת לתורים של קופ"ח תודה לך בברכה רות

תהליך, בדיקה, קופת חולים

מצויין שאת לא ממהרת! אכן, טיפולים ברפואה משלימה הם לרוב ממושכים ומדובר בתהליך עד שתגיע הקלה ותחווי שיפור. יתרונם הם בכך שהם לא חודרניים כמו ניתוח. יתרון נוסף הוא בליווי של המטפל/ת אותך ואת התהליך שלך, ובדגש על פתירת הבעיה מן השורש ולא רק להקל על תסמיניה העיקריים. התהליך הטיפולי ברפואה משלימה "מרוויח" גם משינויים מתאימים באורח החיים ומתרגול עצמי בהנחיית המטפל/ת. כמו הרופאים, גם המטפלים בתחום הרפואה המשלימה אינם "יודעים הכל". לשם כך דרוש אבחון מעמיק עם המטפל/ת שתבחרי. בעיני חשוב לעשות כמו שאת עושה - לבדוק שיטות אחרות (לא רק ברשת, אלא גם על ידי התנסות ממשית). אפשר גם לבדוק מספר מטפלים עד שתמצאי את החיבור הנכון עבורך. מה שמתאים לאחד אינו בהכרח מתאים לאחר - הן לגבי המטפל/ת והן לגבי השיטה. אם תקציבך צנוע, קופת החולים אכן יכולה להיות הפתרון. כמי שמטפלת הן דרך אחת הקופות והן באופן פרטי, נוכחתי שבנושא זה חשוב לזכור כמה דברים: 1) לא להסס לשוב אל הרופא הממיין שוב ושוב ולהתייעץ. 2) לא להסס (למרות ההכוונה השיווקית של הקופות) לנסות מטפלים עד שתמצאי את מי שמתאים לך. גם אם המצב אקוטי. 3) מרבית הקופות מציעות טיפולים שמשכם קצר יותר ממה שמציעים מטפלים פרטיים. טיפולים קצרים כאלה לעיתים מסייעים, ולעיתים הם לא מספיקים. בהרבה מקרים ניתן לבקש (למרות שלא יציעו לך את זה, שוב משיקול שיווקי) לצרף שני טיפולים יחד כדי ליצור טיפול באורך סביר. 4) ברוב הקופות מספר הטיפולים המסובסדים שניתן לקבל הוא מוגבל. קחי בחשבון שאם בעייתך חמורה ונמשכת זמן רב, יתכן שמספר טיפולים זה לא יספיק. אם תרגישי שהטיפול מסייע לך, כדאי שתמשיכי אותו למרות שמחירו יעלה. 5) האחריות על הטיפול היא של המטופל. לצערי, אין ניסים, גם לא ברפואה משלימה. חשוב לבצע את המלצות המטפל, להתמיד בטיפול, ולהגיע בתדירות שבועית לפחות עד שחשים שיפור. נכון, מחירם של טיפולים נראה לעיתים יקר ומתסכל שאין סבסוד מתאים יותר מצד הקופות. מצד שני, מדובר בבריאות שלך ובעתידך. העלות של ניתוח או של נזקים היכולים להגרם בעתיד חלילה עשויה להיות גבוהה יותר. ולגבי הטיפול... טיפול זֵן-שיאצו משלב לחיצות עדינות, מגע תומך, והנעה עדינה ומדוייקת ויכול לסייע בהפחתת הלחץ על החוליות הצוואריות ועל הגב. הרבה בריאות!

noa20041

New member
תןדה לך אפרת, על ההסבר המעמיק

אכן חשבתי ,ללכת היום לקבל הסבר מעמיק על מהות הניתוח. שאמור להוריד חלק מהעצם הגדלה שם,כדי להקל על מכאוביי. הסיפור שלי,לא ארוך מבחינת זמנים,כאבי הגב החלו מאפריל ש.ז. וכאביהצוואר מה 21.6 ש.ז. מה שמרגיז, שהייתי אצל אורטופד מומחה לכאבי גב ב2007 21.6 עד שקבלתי תור אליו,התפתחו אצלי כאבים בחוליות צוואריות. אמרתי לו,נכון שבאתי אליך בגלל כאבי גב קשים,אבל עכשיו כואב לי גם בצוואר. הצבעתי במקום הכואב,ואז הוא אמר. אה זה מהגב,הוא לא .בדק כלום, רק שם אצבע על המקום הכואב. במכתב, לרופאת משפחה הוא כתב,החזרים תקינים כח גס תקין וכו' שזה פשוט שקר גס,גם את הגב הוא לא בדק,רק הסתכל ב סי טי של הגב. והמליץ על פזיותרפיה ללא חימום. שהחמירו לי הכאבים בצוואר,פניתי לרופאת משפחה. והיא הפנתה אותי ל סי טי דחוף ביום 5.7 ב10.7,קבלתי את התשובה,שיש אוטופיסט ענק הדוחק את בלוטת התריס. ו 2 בלט דיסק בחוליה סי 5 ו סי 6 ברגע שהרופא שמע שאיני רוצה ניתוח,אז כמובן ,לא הייה טעם להסביר מה מהות הניתוח. אני צריכה לברר זאת. מה שאני בטוח יודעת,זה אם חלילה תהייה פגיעה בעצב אני עלולה להישאר משותקת תודה לך רות

רות, שלום

אין לי הרבה מה להוסיף על מה שכתבו חברי הפורום, אבל אני רוצה לחזק את דבריהם: פניה לניתוח צריכה להיות האופציה האחרונה. יש שפע של טיפולים מעולים. אני חושבת שכל מטפל בעל נסיון פגש במטופלים רבים שהרופא המליץ להם על ניתוח, אבל הם נפטרו מהבעיה באמצעות טיפולים של הרפואה המשלימה. כל מטפל גם מכיר סיפורים על טיפולי פיזיותרפיה שהחמירו את המצב. הבעיה היא שקופות החולים עושות עוול גדול לפיזיותרפיה עם תנאי עבודה מגוחכים וזמן טיפול מצומצם. ברוב הקופות תנאי העבודה מגוחכים גם עבור המטפלים ברפואה המשלימה, ולכן אם הבעיה שאת סובלת ממנה כל כך קשה, ואין המלצה ספציפית על מטפל/ת מסויימ/ת מהקופה, אולי כן כדאי להשקיע במטפל טוב באופן פרטי, זה לפחות מה שאני הייתי עושה. יש עוד דבר חשוב: כל תחום ברפואה המשלימה מטפל באופן קצת שונה. כמו שאת רואה, המליצו לך על טווינא, שיאצו, דיקור סיני, קינזיולוגיה, עיסוי רפואי וטיפולים אנרגטיים (שכחתי משהו?) אני אוסיף שגם רפלקסולוגיה יכולה להקל על בעיות בצוואר ללא סיכון, וגם שיטה בשם רולפינג (אינטגרציה מבנית) ובטח יש עוד. מה שחשוב הוא להגיע למטפל טוב שיידע מה לעשות ומה לא לעשות. אני לא אומרת שזה לא קיים בקופות, צריך פשוט למצוא אותו. אם תאמרי מה אזור המגורים שלך ולאיזו קופה את שייכת, אולי מישהו מאיתנו יוכל להמליץ על מטפלים שהוא מכיר. המון הצלחה, וטוב שאת לוקחת אחריות על הגוף שלך ומבקשת ללמוד מיכל

חוליות צוואריות

הפיזיוטרפיה תעזור לך ויתכן תקל עד מאד, ישנו מכשיר אשר מותח בצורה נוחה יחסית אך מאוד יעילה את חוליות הצוואר ומקל מאד, בנוסף ישנו תרגיל בסיסי ופשוט בצ'י קונג שתוכלי לעשות בעצמך, עומדים בפישוק וברכיים כפופות, אגן מוכנס פנימה, ומתכופפים לאט לאט חוליה אחר חוליה לאט וכשמגיעים לשיא הכיפוף ופשוט מנערים את הגוף. הרעיון הוא להוריד קצת את הלחץ שהראש גורם על החוליות כך שמשחררים אותו מטה. כמובן שטיפולים יעזרו מאוד.

למעלה