שלום לכולם...

גור 1

New member
שלום לכולם...

אני תלמיד תיכון המסיים י"ב, ונמצא כרגע בתקופת בגרויות. נבחנתי ב"ניצן" בשנת 97 (ממזמן...) ואובחנתי שם עם בעיית ריכוז. בית הספר מודע לליקוי הלמידה שלי ואני מקבל הקלות כמו תוספת זמן... לאחרונה לקראת הבגרויות נוספו הקלות כמו הקראת השאלון ובחינה מותאמת... לא התנסיתי עדיין עם כל ההקלות אך נכון לעכשיו נראה כי ההקלות הנ"ל לא ממש עוזרות. בזמן מבחן אני לא מצליח להוציא את כל מה שלמדתי על גבי הנייר. לוקח לי המון זמן עד שאני חושב על התשובה וכותב אותה, וזה גורם לי סבל רב. בבחינה שהייתה לי למשל לפני חודש, הייתי אמור לכתוב חיבור ולקח לי חצי שעה רק כדי להוציא משפט. גם תהליך הלמידה למבחנים מסובך בשבילי, לוקח זמן רב עד שאני סוף כל סוף מושיב את עצמי על הכסא ללמוד, וכשאני כבר מתחיל ללמוד אני קם פה ושם וזה מוציא אותי מהרצף. צורת הלמידה גורמת לי להרגיש עצלן, מה גם שהלמידה למבחנים עצמם מאוד מתישה, אני משתדל לקרוא משפטים מהספר/מחברת ואיני מבין אותם, ועליי לחזור עליהם כמה פעמים כדי להבין. מה שלא מוסיף לכל העניין הזה, היא העובדה שבנוסף לכל הלמידה הנוראית הזו, אין ממש תמורה לאגרה. כלומר ציוניי ברוב המקצועות די נמוכים, וזה לא משקף בכלל את היכולות שלי. הקלה חדשה שאני קיבלתי היא ה"שאלון המותאם". בבחינת המתכונת באנגלית התרוצצתי כל הבוקר שלפני המבחן בין המורים כדי לקבל בחינה מותאמת. למעשה זה דבר שהיה ידוע מראש אצל היועצת בבית הספר, אבל בבוקר הבחינה התברר שבחינה מותאמת באנגלית יכולה להיות רק בעל פה ולא בכתב. בסופו של דבר לאחר ההסתבבויות עם כל המורים, נכנסתי למבחן עייף, קיבלתי את הבחינה הרגילה ומצאתי את עצמי עובד עליה עד שתיים וחצי בצהריים בערך. (וכמעט התעלפתי לאחר הבחינה).. צר לי על כל ההשתפכויות האלה אבל ממש מתחיל להמאס לי מהמצב המתסכל הזה. השאלה שלי היא בעצם פשוטה - האם אני מבחינתי קיבלתי את כל ההקלות הדרושות לתלמידי ליקויי למידה, או שבמקרה שלי צריך לקבל הקלות נוספות? האם בית הספר דואג לתת לי את היחס המתאים לי?? כי לא ממש נראה לי... והאם אתם יודעים מהו ה"שאלון המותאם", ומה זה אומר, שאני לא צריך לענות על כל השאלות בבחינה? תודה מראש

אשלונית

New member
הייי

טוב אני לא יודעת בקשר להכל, אבל גם אני בי"ב, ושאלון מותאם, הנקרא גם בשמו בחינה בית ספרית, זה בעצם בחינה שכתובים המורים בבית ספר שלך כמו מתכונת לדוגמה, הם בודקים את זה וזה נחשב לך כבגרות. כמובן שזה עובר אישורים של משרד החינוך וכיוצא בזה שזה באמת יהייה ברמה מתאימה של בגרות. אגב יכול להיות ואני לא יודעת אם מדובר על השינוי הזה בכל המקצועות, שאתה צריך לעשות את הבחינה הרגילה, ואתה פשוט עונה על פחות שאלות בכל חלק.זה בעצם אומר שאתה מגדיל את הבחירה שלך בכל חלק מה שאומר שאתה יכול להמר יותר במקצועות כמו היסטוריה. אה ועוד משהו, בשביל בחינה בית ספרית אתה לא צריך לרוץ בין כל המורים ביום הבחינה. צריך להגיע לך שאלון מוכן מראש, כדי שתבדוק שוב שכל המורים מודעים לכך שזה מגיע לך, או שהיועצת תדאג לעדכן אותם שזה לא יקרה שוב. אצלנו אפילו יש כיתה בה נבחנים תלמידים עם בחינה בית ספרית (שאלון מותאם) לא יודעת איך זה בבית ספר שלך. הכל מקרה שיהייה בהצלחה. התקופה הזו קשה על כולנו (אני עוברת אותה ברגעים אלו), אבל תתעודד, רק עוד איזה חודשיים והסיוט הזה נגמר לתמיד :) אש.

pazro

New member
אולי זו הפתעה בשבילך אבל בתיספר לא

אוהבים חריגים! צריכים להשקיע בהם יותר זמן ומאמץ, ומניסיון שלי עדיין רוב המורות ודרגי המנהלה רואים בדיסלקציה כתרוץ לא מוצלך לעצלנות ולא יותר. ולכן אין היום אפשרות לאנשים כמונו להיבחן באופן שבאמת ישקף את מהשיש לנו בראש, אולי בעתיד זה ישתנה (אני פסימי, מאוד מאוד פסימי) ההצעה הכי טובה שיש לי היה להילחם על מה שמגיע לך, לא נותנים לך מה שמגיע לך, תידאג מראש שיהיה לך את מספרי הטלפון של המפקח האזורי והמפקח הארצי לבחינות בגרות ואת הטלפון לוועדת החריגים הארצית (אם אני זוכר נכון יש להם מס´ טלפון שזמין כל הזמן בדיוק לדברים כאלו), ואם אתה חושב ולו לשניה שלא מתיחסים אלך כמו שצריך תתחיל להרים טלפונים לא בשביל באמת להשיג מישהוא אלה בשביל האיום שבדבר. תמיד עובד, מניסיון.

לגור שלום

מה שאתה מדבר עליו כך כך מוכר,זאת בעצם הבעי הכי גדולה שלי וגם אני קיבלתי עזרה בבית הספר( עכשו באוניברסיטה) אין ברירה צריך להתעקש ולהלחם על מה שאתה יודע שיעזור לך אפילו אם יגידו לך מאה פעם לא אל תוותר!!! בקשר ללימוד במשך השנים "למדתי"לשים פס על שיטות הלימוד המקובלות ולהתאים את קריאת החומר לקצב וליכולות שלי, אז מה שאני מציעה שתכין לך מראש תוכנית עבודה שבה תחלק לך את החומר לכמויות קליטות עם הפסקות שתיה מדי פעם ואם תסטה מזה טיפה ממש לא נורא. שלך חנה גונן

ריניני

New member
שאלון מותאם

זה עניין חדש, ומחליף את השאלון הבית-ספרי. במקום העבודה שלי ממליצים עליו באבחונים, אבל אף אחד אצלנו לא בדיוק הצליח לברר במה בדיוק הוא שונה משאלון רגיל. בלשון נדמה לי שמדובר ביותר בחירה, באנגלית אני יודעת - כמוך, גור - שזה רק בעל פה. בקיצור, לא ברור. פרט לכך, במשרד החינוך מדברים על הקלה נוספת, שהיתה קיימת ובוטלה - שכתוב. מדובר באפשרות לכתוב ראשי פרקים לתשובה, ולאחר מכן להרחיב בעל פה בפני בוחן חיצוני (לא מורה מבית הספר). ניתן לתת את ההקלה הזאת בנוסף לשאלון מותאם, ויכול להיות שזה יעזור לך. גם כאן לא ממש ברור אם זה יהיה בתוקף כבר השנה. לדעתי, שווה לך לאסוף את כל הטלפונים שדיברו עליהם כאן, להתקשר ולהשיג את כל המידע שתוכל. פרט לכך, בעניין הכנה למבחנים - לך על מה שחנה מציעה. חשוב לא להסתפק בקריאה אלא להיות אקטיבי כלפי החומר (לנסח במילים שלך, למצוא עיקר, לקרוא בקול רם, לדמיין תמונות שמכילות את המידע, לארגן בתרשימי זרימה וטבלאות - כל מה שעוזר לך..) ולהתאמן במענה לשאלות, או לפחות בכתיבת ראשי פרקים לתשובות. להתחיל להתכונן זמן רב מראש (כמה שאפשר בתוך הלחץ הזה), לבנות תכנית עבודה שתהיה ריאלית עבורך, להביא בחשבון רגעי משבר ומנוחות ולתת להם מקום בתכנית. ולא לשכוח לפנק את עצמך בכל מה שאפשר מסביב (מגיע לך!!). בהצלחה! ריניני (מאבחנת דידקטית ומורה להוראה מתקנת)

sailing

New member
הצעה

גור שלום הצעה שאני נותן לך אני נותן תוך כדאי שאני הציין שבצוע הצעה זו חיבת פניה לאבחון נוסף ולמרשם רופא לפי מה שאתה מתאר יעזור לך מאוד לקחת כדור בשם רטלין מנסיון אישי הוא יכול לעזור במיוחד אם מדובר על תקופה קצרה של מספר חודשים הבעיה היא שהייתי ממליץ לנסות את זה על מבחן אחד פחות חשוב לפני שרצים עם הכדור לבגרויות שהיה לך ברור לקחת את הכדור רק לאחר אבחון מלא ואישור רופא ללא שטויות כמו לקחת מחבר אני רק יכול לעודד אותך שהיייתי באותה בעיה כמו שלך לפני 10 שנים ואני לא מתפלא שמערכת החינוך לא השתפרה לכן אין לך בררה ורק להתמודד איתה ואם תיאור הבעיות שצינת חוסר יכולת לשבת ולהתרכז תאמין לי שהכדור רטלין יכול לעזור אבל למרות שחלק מהמכונים "מעודדים" לקחת את הכדור אחרי הבגריות תרד ממנו על הכדור והשפעותיו תסתכל סביב בפורום יש עליו עוד מידע אם אתה צריך אני יכול להפנות אותך למכון מתאים. בהצלחה

שלום גור, דקה לפני הריטאלין ../images/Emo13.gif

אני חייבת לאמר דבר אחד, מה שנראה שחזר לך זה מיומנויות כתיבה, יכול להיות שחוג כתיבה יוצרת יעזור לך ללמוד כלים של התארגנות לקראת כתיבה, שימוש באסוציאציות ועוד. זה לא בשביל הבגרות אגב, זה בשביל החיים בכלל. שיהיה בהצלחה

למעלה