שלום לכולם

• פותח הנושא wiz
  • פורסם בתאריך

wiz

New member
שלום לכולם ../images/Emo96.gif

יש לי שאלה קטנה... איך יוצרים שכבות בקפה
אני משתמש במכונת קפה פשוטה, ומה שעשיתי עד עכשיו היה להקציף חלב בכוס, ולמזוג אליו באיטיות את הקפה. בד"כ אני מקבל שכבת קפה שצפה על החלב ומעליה הקצף, ולפעמים מתקבלות שתיים או שלוש שכבות צבע. הייתי רוצה לדעת מהי השיטה הנכונה להגיע לכך, ולא רק "בטעות"... תודה מראש למגיבים

carmonle

New member
שלום ../images/Emo96.gif

דרכך נכונה, יש להקפיד למזוג הקפה לאט. אני מצרף ההסבר מהאתר בקישור החום: "איך יוצרים 3 שכבות של צבע בקפה ? מקציפים חלב וממלאים בו כוס. לאחר מכן מכינים אספרסו ומוזגים אותו לתוך הכוס (בעזרת כפית או כד נירוסטה קטן לתוכו ניתן להכין האספרסו) באיטיות ואז מתקבלות השכבות. ערן

wiz

New member
אממ...

קודם כל, תודה על התגובה המהירה
קראתי את ההסבר הזה באתר, אבל הוא לא מספיק מפורט
אני מוזג באיטיות, ואכן נוצרת שכבה, אבל רק אחת. לפעמים (ואני מניח שזה קשור לקצב המזיגה) נוצרות מספר שכבות. משום מה, אני לא מצליח לשלוט בעניין, והשכבות תלויות במזל... אשמח אם תוכל לפרט יותר על השיטה, ועל הקצב בו צריך למזוג את הקפה לחלב. שוב תודה.

evgi ram

New member
תשובה

הסיבה היחידה להקבעות הקפה בין הקצף לחלב הוא זה שטמפ' הקפה חייב להיות יותר מהחלב,ע"כ יש להקציף החלב תחילה ל67 מע' ואז למזוג לספל ההגשה,לאחר יש להתחיל בהכנת מנת האספ' למשקה,בהנחה שהמכונה תקינה ומכויילת כהלכה תהא הטמפ' כ75-78 מע' בקפה הנמזג. בהצלחה!

wiz

New member
רגע...

אני מניח שעד עכשיו הכלל הזה נשמר, מכיוון שהקפה אכן נמצא בין החלב לקצף... השאלה היא כיצד יוצרים את הגוונים השונים בקפה...
ועוד שאלה, אם כבר הוזכר נושא הטמפ' - כיצד יודעים מהי טמפ' הקפה
אין לי מדחום במכונת הקפה (דגם זול ובסיסי ביותר), ועד עכשיו עבדתי "לפי הרגש"... האם יש שיטות אחרות שניתן לדעת לפיהן את הטמפ' (אולי במרקם או בצבע), או שאפשר רק עם מדחום

1rexi

New member
הקצפה ושכבות

היי קוראים לי אילן ובנוגע לשכבות .... עזוב אותך טמפרטורות של 67 68 מעלות . מה שתעשה זה כך תקציף את החלב אם אתה מקציף עם פילטר חלב בטמפ החדר אם אתה מקציף עם סטימר אז אתה דואג שהסטימר יהיה כמעט מקביל וכמעט צמוד אל הכלי שאתה מקציף בו . בהתחלה לפני שחרור הלחץ ראש הסטימר בתוך החלב ועכשיו חשוב מאוד - לא לפתוח את כל הלחץ רק רבע מהלחץ !!! עכשיו נוצרה לך מערבולת קטנה בחלב להוציא ממש טיפה את ראש הסטימר עד שתשמע מעין יניקה שכזו היניקה זוההקצפה אם תוציא יותר מידי תכניס אוויר לקצף ויהיו מלא בועות 2-5 שניות להקצפה תלוי בכמות החלב ולהכניס את ראש הסטימר לחלב לעוד 5 שניות שוב זה תלוי בכמות החלב ועכשיו לשכבות - קיבלנו חלב מוקצף אם יש בועות גדולות תדפוק את תחתית הכלי בעדינות על שולחן והקצף וירד טיפה וישחרר את האוויר שיש בפנים אם לא הספיק אז עם כף להוריד בעדינות את השכבה העליונה קיבלנו קצף איכותי שנראה כמו קרם למזוג לכוס את החלב בלבד להפרדה תשתמש בכף ואז תשפוך את הקצף ואז תחכה כ5 שניות אספרסו כמה שיותר חם למזוג על כף שמוטבלת חצי בחלב ויש לך שכבות מה שנשאר אבקת קינמון ולרוויה לשכבות בקפה עצמו לפני הוספת האספרסו תוסיף תוסף טעם גם מוסיף לטעם וגם לצבע מקווה שעזרתי אילן

למעלה