שלום לכולם.

סטייפ7

New member
שלום לכולם. ../images/Emo9.gif

אני חדש בפורום. ומקווה להתקבל בברכה, ומקווה עוד יותר למצוא את אשר אני מבקש בפורום זה. אני בחור בן 28, סובל מסכיזופרניה פרנואידית וגם מתסמינים קלים של OCD. יש לי מודעות עצמית מאד גבוהה, הבנה של המחלה והתמודדות ראויה לשבח איתה. כמו כן, אני לומד לימודי גרפיקה ממוחשבת, מנהל משק בית וחי בזוגיות בריאה. הייתי רוצה מהפורום הנ"ל לקבל תמיכה, לקבל כתף מתי שאני לא מקבל אותה במיידי. לשתף את אשר עובר עליי, ולקבל פידבק מעודד. אתחיל בכך שאולי אתאר את מה שעבר עליי היום, וכך אולי תוכלו להכיר אותי יותר ולדעת עם מי "יש לכם עסק .." כל בוקר אני קם בתחושה של "וואו, היום יהיה לי יום טוב". אני מתעורר, מכין לי קפה, נהנה לבוא לשבת מול המחשב ולראות אילו מיילים קיבלתי, ואילו הודעות בפורומים נוספו למה שכתבתי. זוגתי יצאה מהבית ב- 06:40 בשביל העבודה. ואני המשכתי לישון, וקמתי מאוחר יותר. אני קם בתחושה טובה, למרות שגם זה לא תמיד. הבוקר, זה היה כך, ואז ניגשתי למחשב במטרה ללמוד ולהכין את המטלות ללימודים. התחלתי עם זה ומאד נהניתי, כי אני אוהב את התחום הזה, וסבור ביותר שאני רוצה לעשות ממנו את המקצוע שלי. לאחר ששלחתי למורה את הכרזה לפרוייקט הנוכחי, קיבלתי בפעם הלא ראשונה ולא שנייה שהכרזה לא טובה, ולא מציגה את הרעיון הבסיסי של המחזה. אני לא רוצה לציין שאני די טוב וכישרוני, והפרוייקטים הקודמים הצליחו מאד. בנוסף לתמיכה מאד מלאה מחברים ואנשים שראו עבודות שלי ואמרו לי תמיד שאני טוב בזה. ושבעצם "יש לי את זה". לכן זה מאכזב שאני לא מצליח לספק את המורה. מצד אחד, זה טוב, כי היא מלמדת והמטרה היא שאתמקצע. ועדיף שיהיו חילוקי דעות כאלה או אחרים במסגרת הזו ולא במסגרת עבודה בשטח. אך מצד שני, זה מה שגרם לי היום לאבד את כל המצב רוח. בנוסף לניסיון נוסף בתוכנה וקטורית חדשה לי, שגרם לי להתעצבן קלות. למרות שאני שוב, חוזר ואומר, אני מאד אוהב את המקצוע הזה. כל המצב הנפשי ירד לטמיון. נפגשתי עם החונך לכוס קפה. תיארתי לו את המצב והוא, כרגיל, עודד אותי ב"דברי העידוד הרגילים" ואמרתי לו שהוא לא מבין. למרות שהוא מבין טוב מאד. חזרתי להורים, אכלתי בחוסר חשק. אבי שוב אמר לי כמו תמיד - "תיקח כדור הרגעה אולי ..." שכבר לקחתי בבוקר, בלי להסס. חזרתי הביתה, הלכתי לנוח וקמתי לא מזמן כדי להוציא את דבריי בפורום. אני כותב כאן, כי הפורום האחר שכתבתי בו החל לקבל אור שלילי במקצת. אז כולי תקווה שבפורום הזה אענה על סיפוקי. המחלה שלי גורמת לי להרהר ולהטיל ספקות במשמעות החיים. אני רוצה מצד אחד שיהיה מאד טוב, כל הזמן. ומצד שני יודע שזה לא מציאותי. ותמיד יש up's and down's, וחייבים לקבל את העובדה הזו. ובכל זאת, מאד קשה לי. למרות שאני עצמאי, מנהל זוגיות, עובד במשרה מאד חלקית, עם שאיפה לעבוד כגרפיקאי. אבל המחלה, הסכיזופרניה, היא קשה. היא מתישה והיא גורמת לחולשה נפשית. נכון, זה עובר. אבל זה גם חוזר ... אין לי כל כך מה להגיד בנוסף לזה. אני סובל מסכיזופרניה, ואני מודע לזה שחרשתי את הנושא מכל הכיוונים. אולי כדאי שפשוט אלך ואראה טלוויזיה, או שאקרא ספר, או שאעשה טיול. אולי ההתעסקות שלי סביב זה כל הזמן זה מה שגורם לזה לחזור ..? אולי לא כדאי לחשוב על זה יותר מדי ולחפש פיתרונות ? כי אין פיתרונות. המחלה קיימת ואני חייב לחיות איתה. נקודה. סטייפ.

ברוך הבא לפורום ../images/Emo20.gif

ראשית, אני רוצה להחמיא על הכתיבה המעניינת והנעימה שלך
לגבי מה שכתבת- לצערי מצד אחד, החיים מלאי אכזבות, אבל גם לשמחתי כי מאכזבות ותסכולים אלו אנחנו לומדים והופכים להיות אנשים חזקים. זה לא קל לרצות משהו כל כך ואז שהדברים יצאו לא מושלמים כפי שתיכננו וזה מניסיון, במיוחד שמחלה לא קלה משפיעה עלייך כל כך. אבל ברגע שתשלים עם זה שהחיים לא יהיו מושלמים וה-Ups &downs האלה יהיו במהלך החיים, יהיה לך יותר קל עם זה. נשמח לראותך פה בפורום גם כותב וגם מגיב

efriend

New member
נעים מאוד

להכיר אותך וגם לקרוא את הכתיבה שלך. אני מקווה שתישאר איתנו כאן, כי אני חושב שאתה יכול לתרום הרבה מאוד, גם בתגובות לאנשים אחרים. רציתי להגיב על דבר אחד שכתבת - שהמחלה גורמת לך להטיל ספקות במשמעות החיים. לי עצמי אין שום מחלה "מאובחנת", אם כי אני לא רואה את עצמי כאדם "בריא". ועם או בלי קשר, גם אני מפקפק במשמעות החיים. אני חושב שאין משמעות והכל סתם, והיום אני אוהב את החיים למרות זאת... ברוך הבא

סטייפ7

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo13.gif

מקווה לקחת חלק פעיל בפורום. שיהיה לכם לילה טוב.

סטייפ7

New member
שלום.

תודה על המחמאות על הכתיבה שלי. אני מודע לכישרון שחבל לי שאני כבר לא כותב סיפורים יותר. אבל נגמרה המוזה והאווירה לכתיבת פרוזה. אולי בעתיד, אני מקווה, זה יחזור. ואולי בצורת ספר אוטוביוגרפי. who knows ?. כנראה שאת המשפט על 'משמעות החיים' כתבתי במסגרת שוונג הכתיבה, כי אני לא ממש מהרהר במשמעויות החיים. אלא מרגיש את המחלה שלי, חווה אותה ומנסה, כמה שאפשר, להתמודד איתה בצורה הכי טובה שאני יכול. נכון שכרגע אני מרגיש (ולא מתבייש להגיד ...) מעולה. אבל זה רק עכשיו. אני מסוגל לקום מחר בבוקר ושוב להרגיש בקאנטים. אני מודע לזה מאד. ואולי המודעות הזו. היא זו שתביא את ההרגשה הלא טובה שתבוא (לצורך העניין) מחר, מחרתיים, עוד שבוע או בעוד חצי שנה, לפחות נוראית משבדרך כלל. ידוע לי שהחיים שלי טובים. אני אומר את זה בלי להסס. יש לי תמיכה כלכלית, זוגית, משפחתית ונפשית. אבל ברגע שמה שמפריע למהלך המוח לחיות. הרעש הזה, המחשבות, התהיות. מחשבות השווא וכו' זה גורם למצב לרדת. ולקבל נופך שלילי. אני מקווה לטוב. אני אופטימי מטבעי. עברתי שינויים משמעותיים בחיים בצורה דרסטית. ואני רוצה לעזור לאחרים מתוך מה שאני יודע כבר. כי לבוא ולכתוב את קורותיי ב- 28 השנים האחרונות זה משהו שדי "חרשתי". ולמען האמת, זה כבר לא כזה מעניין אותי. שאצטרך תמיכה, אבקש אותה. אבל כרגע, שאני בטוב, אני למענכם. סטייפ.

KaiserDino

New member
לא מכיר אדם גדול אחד שלא היה סכיסופרני

לא קשה להזדהות עם דבריך על שינויי מצב הרוח הקיצוניים והבלתי תלויים . יש דברים שלא ממש ניתן להימנע מהם לחלוטין , אבל אתה מכיר את עצמך ויודע באילו מקרים אתה מצליח לשלוט יותר על הרגשות השליליים ומתי הם יותר דומיננטיים . אצלי אם וכאשר יש עילה להרגשה של התעלות , אני צופה את ההתרסקות הקרבה ובאה והיא יכולה גם להישאר לכמה ימים . בכלל , אני מאמין שיש יותר ירידות מעליות - אבל אי אפשר לבקש את הכל . מי שמבקש להיות בן אדם חכם , מעמיק , אמיתי ונועז - מקבל את האמת בפרצוף כל יום בזמן זה או אחר . אתה תדע להתמודד . מי שיש לו אתגרים רבים יותר , ניחן גם באורך רוח וביכולת להתגבר . אתה ידידי , יש לך חיים מעניינים .

למעלה