שלום לכולם

PingPong18

New member
שלום לכולם../images/Emo9.gif

רציתי לדעת פרטים על המקצוע "מפעיל מערכות מחשב"... מה עושים שם
יש קבע
ממליצים לא ממליצים
*עברתי כבר ת´מיוניים הראשוניים. תודה מראש

H20

New member
מפעיל מערכות מחשב

מפעיל מערכות מחשב משרת במתקני המחשב ואולי יש מקומות נוספים. הוא בעיקר מפעיל, מתחזק, ופותר תקלות במחשבי MAINFRAME. מפעילי מערכות מחשב שמשרתים בממר"ם, נגיד, גם נותנים סיוע טלפוני ליחידות השונות בנושאי תקשורת, שרתים וכו´. מוזר לי שעברת את המינים הראשוניים ועדיין לא אמרו לך שיש קבע- חותמים שנה. שווה או לא שווה- שיקול שלך.

H20

New member
אופס... נמחקה לי שורה

צ"ל: מפעיל מערכות המחשב משרת במתקני המחשב הגדולים של צה"ל: בממר"ם, בגלילות ויש גם בקריה- של ח"א. ואולי יש מקומות נוספים.

PingPong18

New member
תודה... ו...

אולי אמרו אבל לא שמתי לב [לגבי הקבע] בקשר למה שאמרת לגבי מקום השירות: יכולים לשלוח אותי לשרת באיזה בסיס מרוחק בשטחים או במקומות אחרים? או שרוב הפעילות מתרכזת באיזור המרכז? אני זוכר שאחד שהרצה שם דיבר על 5 מקצועות בניהם מפעיל מערכות מחשב והוא אמר שב-3 מהמקצועות משרתים בכל מקום בארץ ושב-2 מהמקצועות משרתים רק באזור המרכז [אני יודע שאחד מהמקוצות הוא תוכניתן] אבל לגבי המקצוע השני אני לא זוכר יכול הליות שזה מפעיל מערכות מחשב
מקווה שהבנת את השאלה שלי בתודה,

H20

New member
תשובה

מקצועות שבהם משרתים בכל הארץ: מפעיל מחשב (מה שאני הייתי), מנחת יישומים. המקצועות האלה נדרשים כמעט בכל מקום שיש בו מחשבים- מפקדות של חילות, אוגדות , חטיבות , בסיסי הדרכה וסתם בסיסים. לפני כשנתיים ניסו לאחד את קורס הפעלת מערכות מחשב וקורס הפעלת מחשב. בוגרי הקורס המאוחד אכן נשלחו לכל הארץ- אבל אל תדאג- הנסיון נכשל והקורסים פוצלו מחדש. לא נשמע לי הגיוני שישבצו מפעיל מערכות בבסיס רחוק, כי הוא קיבל הכשרה לתחזק מחשב גדול, מיינפריים, וכאלה אין יותר מדי בצה"ל. חייל כזה יהיה הרבה יותר שימושי בממר"ם. אני כותבת לך כאן מתוך הנסיון וההגיון שלי- אם אני אשמע על משהו אחר אני אכתוב לך. בכל מקרה, תנסה לברר בעוד מקומות (אולי תרים טלפון לבסמ"ח?)

PingPong18

New member
אוקיי - שוב תודה../images/Emo70.gif

אני יכול לנסות להתקשר יש לך במקרה ת´מספר שלהם

H20

New member
תנסה את המספר הזה

מדור ארגון משאבי אנוש בבסמ"ח 03-6755817. מצאתי באתר "עולים על מדים"

s t y l e

New member
גם במז"י יש מחשבים

בעקרון, רוב המחשבים נמצאים בבסיסים הקל"בים... אבל גם במפקדות אוגדה/חטיבה יש מפעילי מחשב, ושם זה לא באזור המרכז, ושם זה לא כל יום בבית אבל רוב הסיכויים שלא תגיעי לשם

וויסקרס

New member
היי! שלום לך. גם אני עברתי כבר את

המיונים הראשונים (רק חבל שלא צלחתי לגלות מה עוד נשאר לעשות).

PingPong18

New member
H20 החביבה שעונה לי על כל השאלות../images/Emo13.gif

אמרה שהשלב הבא הוא תחקיר בטחוני באיזה תאריך היית במבחנים

H20

New member
../images/Emo9.gif

תמיד שמחה לעזור... תעדכן מה קורה אתך!

וויסקרס

New member
מי יודע, אולי עוד נתראה

באיזה תחקיר ביטחוני. (הלוואי הלוואי! שיזמנו אותי כבר!!!)

PingPong18

New member
../images/Emo8.gif

אני גם כבר מחכה בקוצר רוח שיזמינו אותי לתחקיר

למעלה