שלום לכולם

geviaz

New member
שלום לכולם ../images/Emo58.gif

אתמול בלילה סיימתי את הספר ה6, אז עכשיו אני מרגיש בטוח לבקר פה. רק רציתי להגיד שהגישה הכללית של הספר היא מאוד אופיינית לבריטים שמעדיפים להתעלם/לא להתמודד עם בעיות במקום לפתור אותם (כמו למשל לפני מלה"ע ה2 ועכשיו מול מטיפים מוסלמים קיצוניים). במקום להקים כח חזק ומשמעותי (לא חשאי כזה כמו "ארורים") שיגן על מקומות חשובים וירדוף אחרי הקבוצה הדי קטנה של "אוכלי מוות" (לא קשה לחשוב על כמה חשודים ברורים) המשרד לקוסמות עסוק ביחצ"נות. זה מרגיש כאילו הכח של אוכלי המוות נובע בעיקר מהפחד שיש לאנשים מהם ולא מיכולתם האמיתית. הסוף רק מוכיח את הפתגם "המרחם על האכזרים (מאלפוי) סופו שמתאכזר אל הרחמנים" חבל שדאמבלדור לא הכיר אותו. ההסטוריה מוכיחה שגישה סלחנית ומתונה כלפי רשעים רק מחזקת אותם, רק מכה קשה וכואבת זה מה שמכניע רודנים אכזריים. אבל הקוסמים הטובים (כנראה כמו רולינג) מעדיפים כישוף טוב ולא מבינים שלפעמים בשביל להיות הומני חייבים "ללכלך את הידיים" אם כישוף רע. ולסיום שאלה, האם יש מקום לנשק חם (רובים כאילו) בעולם הקוסמים?

nitzile

New member
תשובה ../images/Emo58.gif

קודם כל, מזל טוב על סיום הספר
תקרא להנאתך את התאוריות והספויילרים, תראה שיכול להיות שדמבלדור ידע בדיוק מה הוא עושה, ורצה למות (או לא מת... הוי, תאוריות תאוריות) או בקיצור, כן ידע מה הולך להתרחש. ויכול להיות שלא... תלוי מה נראה לך יותר הגיוני ובאיזה צד אתה תומך. בקיצור- קריאה מהנה בפורום. ובקשר לנשק החם- לשם מה לקוסמים נשק חם? חוץ מהעובדה שהם לא כל-כך יודעים מה זה, הנשק החם בהחלט לא מבצע את עבודתו כמו שרביט. עם רובים אפשר לפספס, ואפשר לעשות איתם רק דבר אחד. לעומת זאת, אם שרביטים יש מגוון רחב מאוד של פשעים שאפשר לעשות... בקיצור, אני בהחלט לא חושבת שיש מקום לרובים בעולם הקוסמים, פשוט כי הם הרבה פחות יעילים וחסרי תועלת עבור הקוסמים, יש להם דרכים אחרות. אלו כמובן דעותי.. ניצן

מצד שני ../images/Emo58.gif

גם עם שרביטים אפשר לפספס עובדה שבקרב של המסדר וצ"ד נגד אוכלי המוות הקללות לא פגעו בחברי צ"ד

זה היה בגלל ../images/Emo58.gif

הפליקס פליציס.. אבל כן, אפשר לפספס עם שרביטים למרות שעדיף שרביטים על רובה מבחינת יעילות

זה נכון אבל עדיין

אם מישהו מתכופף או זז הקללה לא זזה לפי איך שהוא זז היא יוצאת בקו ישר כמו קרן אור

black robe

New member
אבל זה עדיין לא משנה../images/Emo58.gif../images/Emo63.gif

את העובדה שעם שרביט אפשר לעשות מגוון רחב יותר של פשעים מאשר עם נשק חם.

nitzile

New member
כן...

אבל לשרביט יש קללה מסויימת שהורגת ואם אומרים אותה אז...- מתים, לא משנה איפה בגוף הוא פוגעת... רובה? אם רובה מפספס ופוגע בך איפהשהו אז הוא לאו דווקא הורג אותך... ומצטערת על הדיון ה... לא נחמד הזה, קצת

ToryMaster

New member
אין בעיה בדיון הזה ../images/Emo2.gif

ואני בהחלט מסכימה עם מה שאמרת על רובים, ומוסיפה שלנשק חם יש גם הדף, אז הרבה יותר קשה לכוון.

nitzile

New member
תשמעי...

גם כדור של רובה אם הוא לא פוגע בכלום ימשיך עד משהו יעצור אותו... וקללות, עד כמה שידוע לי, אם לא מכוונים אותן טוב לא רודפות אחרי הקורבן עד שהן משיגות אותו... :S

ענבאך

New member
מה פתאום?!

מה עם כוח הכבידה? הוא לא ימשיך לעוף באויר לנצח כמו ששום דבר לא ירחף באויר עד שמשהו יפיל אותו.

ToryMaster

New member
הממ

אני מניחה שגם קללה תתפוגג באיזשהו שלב ולא תמשיך להקיף את כדו"א לנצח

DarkMagic17

New member
אבל ההבדל הוא../images/Emo58.gif../images/Emo28.gif

שכשכדור פוגע בעץ, או במכונית, נניח, הוא נכנס בהם, או נתקע בהם, ואילו כשקללה פוגעת במשהו דומם כזה, היא bounce off them... לוידעת איך להגיד ממש... מוחזרת מהם, אפשר לומר, עד שהיא פוגעת ביצור חי, לפי מה שזכור לי מהספרים.

ענבאך

New member
כמו כל דבר אחר.

הוא בסופו של דבר או יעצר על ידי עצם שיהיה במסלול שלו, או שכוח הכבידה יכריע אותו. כדור אקדח לא יעוף לנצח לא משנה כמה חזק יהיה ההדף.

nitzile

New member
אף אחד לא אמר שהוא יעוף לנצח..

בדיוק כמו שקללה לא תתקיים באוויר לנצח. אבל סביר להניח שאם כדור פוגע במשהו זה לא כמו שקללה פוגעת במשהו... ולסיכום- לא נחוץ לקוסמים נשק חם, השרביט שלהם יכול לחולל ניסים ונפלאות גדולות יותר מזה של הרובה.

למעלה