שלום לכולם!

DoritOS

New member
שלום לכולם! ../images/Emo53.gif

השנה התחלנו ללמוד UNIT בפסקל, (אני בי"א, 5 יח"ל מחשבים, ניגשנו שנה שעברה לבגרות של ה2 יח"ל פסקל) ונתנו לנו שיעורים לחופש לבנות UNIT (ותוכנה כמובן) שעושה כמה דברים: - הוא מקבל מספר ארוך מאוד כמחרוזת (string) והופך אותו למערך (כל ספרה במקום אחד במערך) - צריך למצוא את הספרה הגדולה ביותר במערך ולהדפיס אותה - צריך למצוא את הספרה הקטנה ביותר במערך ולהדפיס אותה - צריך להדפיס את התוצאה של חיבור בין מקום אחד עד למקום אחר (שהמשתמש בוחר.. לדוגמא מחבר את הספרות ממקום 4 עד 12 נגיד..) - צריך לבדוק האם סדר האיברים במערך עולה (משתנה Boolean) הנה הקובץ של הUNIT שבניתי, כשעשיתי קומפייל הוא רושם לי לי בשורה של:
procedure smallest(a:arraytype; var small_num);​
(בפרוצדורה עצמה) error 113: error in statement. לא הצלחתי לעלות על הבעיה למה... מישהו מוכן לעזור לי בבקשה?
הרבה תודה מראש ויום טוב!

DoritOS

New member
גם כשהוספתי שהוא מסוג integer

אז הוא רושם את אותה טעות...=\

DoritOS

New member
שאלוהים יברך אותך אמן!../images/Emo3.gif

תודה תודה תודה!!!
איזו טעות מפגרת =\! המון המון המון המון תודות!

yar1v

New member
לא הפסיקו ללמד פסקל?

חשבתי שכבר לומדים C בבגרות ולא את השפה המסכנה שהקומפיילר שלה בקושי עובד.

galh

New member
זו לא שפה מסכנה! ../images/Emo46.gif

הקומפיילר שלה עובד יופי ומוציא קוד תקין ומהיר. אם אתה מדבר שטויות, לפחות תגבה אותם בעובדות.

yar1v

New member
היא מסכנה לחלוטין

יש בקומפיילר קטעי קוד שמהווים בדיחה לתכנות ואם כבר אני מדבר שטויות לפחות אני יודע על מה אני נדבר

DadleFish

New member
זה לא נראה כאילו אתה יודע על מה

אתה מדבר
קודם כל, אם היית יודע על מה אתה מדבר, היית יודע ששפה =! קומפיילר. זה שקומפיילר אחד מוציא לך תוצר דפוק, זה אומר שהקומפיילר גרוע - לא שהשפה גרועה. הדבר היחיד שרע בפסקל הוא שהיא לא פופולרית מספיק, זה הכל. לכל הפחות, היא לא פחות טובה מ-C, אם לא טובה יותר ממנה. מה שבטוח זה שפסקל הרבה יותר קל ללמד מ-C.

voguemaster

New member
הבעיה איתה היא עודף מבניות

עודף המבניות הזה שאפילו מגיע לרמה שמעצבנת מתכנתים. לא כמו ADA אבל עדיין, יותר מעצבנת מ-C ולא במעט
אבל שפה אחלה אין ספק.. ובכל זאת, פרל

voguemaster

New member
הדוגמא הכי קלה בעולם

מה יותר קל ? BEGIN END או לפתוח ולסגור סוגר מסולסל ? אם תסתכל על קוד בפסקל, הוא אולי יהיה מובן בד"כ אבל יש לזה מחיר. זו בעיה תחבירית גרידא, תקן אותי אם אני טועה

Zack DA

New member
??!??

יש יותר מקומפיילר אחד של פסקל, ואני בדוק שיש גם קומפיילרים דפוקים ל- c. איך גם הסקת מזה שהשפה היא שפה דפוקה ?

T TECH

New member
רגע דלפי לא מושטתת על פסקל???

בעיקרון פסקל , היא שפה מאוד טובה, ולא סתם עדיין אקדמיות רבות מלמדות אותה \ איתה.

yar1v

New member
הכנסתי את עצמי למלכודת

אני מוכן להודות שלצורכי לימוד יהיה נחמד להשתמש בפסקל. טעיתי בקשר לקומפיילר - פשוט התייחסתי לאחד ספציפי שאיתו למדנו בביצפר. בנוגע לתכנות בשפה, אחרי למדתי באינטנסיביות כמה עשרות שפות תכנות אני מרשה לעצמי להגיד שפסקל היא כמעט ימי הביניים בתכנות. הערות, הארות וותוספות מעניינות יתקבלו בברכה אבל בואו נסגור את הויכוח

DNile

New member
דמוקרטיה זה רע.

מחשבים הם השטן. מי שיכול לכסות את כל הפנים שלו עם היד יש לו סרטן. בנים חכמים יותר מבנות. "פסקל היא ימי הביניים בתכנות". נסגור את הויכוח אחרי שתפסיק לזרוק הצהרות חסרות ביסוס. תרגיש חופשי להסביר למה אתה חושב ככה, ואיפה שפה כמו C עדיפה על פסקל למשל.

yar1v

New member
דמוקרטיה זה באמת רע

מיקרוסופט היא השטן בנות יותר חכמות מבנים ואני גם חושב שVB זה צעצוע אתה מוזמן לסנגר על השפה היקרה שלך, אבל מה לעשות שאני חושב אחרת

DNile

New member
בחיים שלי לא כתבתי בפסקל.

אני לא מסנגר על שום דבר. אבל אתה באמת מגוחך. מה כבר ביקשנו ממך? לעמוד מאחורי הדברים שלך? לא לזרוק הצהרות סתם? בוא, תשכנע אותי, למה עדיף לי ללמוד C ולא פסקל, ומה הופך את פסקל לשפה של ימי הביניים?

DadleFish

New member
פששש... I'm impressed.

עשרות שפות תכנות? בוא נראה אם תגיע ל-10. תתחיל

למעלה