שלום לכולם

S w i t c h

New member
שלום לכולם ../images/Emo42.gif

אודה לכם אם תוכלו לעשות לי קצת סדר בבלגן
אני ובן זוגי מתכננים טיול של חודש בסביבות אוקטובר הקרוב. היעד הוא ארגנטינה, אבל אני ממש הולכת לאיבוד בתכנון המסלול. הרבה המליצו לי לא לפספס את הטורס דל פאיינה אבל מעיון באתרים שונים, ראיתי שהפארק נמצא בכלל בצ'ילה. מה הולך כאן ? למה במסלול יש קפיצה מארגנטינה לצ'ילה וחוזר חלילה ? אנחנו יותר מעוניינים לראות נופים מאשר ערים, בע"ח וקרחונים. את המסלול הבא העתקתי מאתר "טרקר" (חלק ממסלול כולל של טיול בן חצי שנה), אני מניחה שכלולים כאן כל המקומות שכדאי לבקר בהם. אבל - יש לנו רק חודש, לכן אודה לכם אם תוכלו לעזור לי לבנות מסלול שיתאים לנו : דרום ארגנטינה: חציית גבול אל ארגנטינה. הגעה לעיר פריטו מורנו (לא קשורה כלל לקרחון בעל השם הזהה). סיור אל מערת הידיים. נסיעה אל העיר אל-קלפטה. ביקור בקרחון פריטו מורנו (הקרחון המתנפץ). אופציה - שייט לקרחון אופסלה (יקר). נסיעה לעיירה צ'אלטן. יציאה לטרק פיץ-רוי. חזרה לאל-קלפטה הדרום הרחוק - צ'ילה: חציית גבול חזרה לצ'ילה נסיעה אל העיירה פוארטו נטאלס. יציאה לטרק טורס דל-פאיינה. נסיעה לעיר פונטה ארנס. ביקור במושבת פינגווינים (אוטאווי סאונד / האי מגדלנה). ארץ האש - ארגנטינה: חציית גבול חזרה לארגנטינה נסיעה אל העיר אושוויה. ביקור בפארק לאומי ארץ האש. מרכז ארגנטינה טיסה צפונה אל העיר טרליו. ביקור בכפר גאיימן. ביקור במושבת הפינגווינים העצומה פונטה טומבו. נסיעה לעיר פוארטו פירמידו. ביקור בחצי האי ואלדז. נסיעה אל העיר בארילוצ'ה. יציאה לסיור עם רכב שכור בדרך שבעת האגמים. יציאה לסיור יום (הסיור הקטן) באזור יאו-יאו. נסיעה אל בירת ארגנטינה - בואנוס איירס. סיור בעיר. צפון ארגנטינה: נסיעה אל לאגונה איברה. סיור בלגונה. נסיעה אל מפלי איגווסו. ביקור בצד הברזילאי. תודה רבה לכם !

S w i t c h

New member
תיקון - התכוונתי לכך שאנחנו מעדיפים

לראות נופים, בע"ח וקרחונים מאשר ערים

Yo-man

New member
אני אעזור עם קצת סדר

החלק הדרומי של צ'ילה מורכב מאיים-איים. הגבול שנוצר עם ארגנטינה הוא גבול טבעי של רכס הרי האנדים הדרומיים. מעברי הגבול בין 2 המדינות האלה נוחים קלים ומהירים גם למי שבא עם רכב שכור. פארק הטורס דל פיינה אכן נמצא בצ'ילה, ובגלל השכנות הטובה והאפשרויות הקלות למעבר, יש כבישים שקל יותר לעבור בתחום צ'ילה ויש כבישים נוחים יותר בארגנטינה. את הדרך תבחרו בסופו של דבר לפי מאיפה הדרך קצרה יותר או סלולה. לגבי המסלול כולו קשה לי לעזור כי נתת פה מסלול מחוברת ולא ברור לי מה מזה מענין אותכם ומה לא, אבל אין מקום להילחץ. לא משנה אם מה שאתם רוצים לראות נמצא בצ'ילה או ארגנטינה, מבחינתכם זה כמעט אותו דבר.

אוקטובר בעייתי

אם אני לא טועה אז אוקטובר זה עדיין חורף או לפחות סוף החורף בצ'ליה ארגנטינה, מה שאומר שרוב המקומות שהזכרת עדיין עם שלג וחסומים למטיילים, חודש מאוחר יותר כלומר סוף נובמבר כבר יותר מתאים לטיולים באזור וככה עד חודש מרץ אני ממליץ בעונה הזאת של אוקטובר לנסוע למרכז אמריקה מגווטמלה ועד פנמה לבחירתכם.

כבישים פתוחים ברובם...

יש מקומות שהגישה אליהם מסובכת... אבל לרוב אפשר. (או שתמיד אפשר לעשות סקי באושוויה במקום להיות בפרק ארץ האש...)

natyh

New member
תשאל את גבי לווי

על החוויה שלי במעבר הגבול מצילה ציקו לעיירה בשם לוס אנטיגווס למיטב זכרוני , חציתי את הדרך על סוס . הנהר הגיע לסוס עד גבה החזה , הכביש היה כמובן חסום , כמובן כל היתר הוא עניין של מזל , אתה יכול לתפוס מזג אוויר מדהים באוקטובר וגשם זלעפות בדצמבר וההיפך . סטטיסטית אוקטובר בעיתי. מתוך השלוש שנים בהם שהיתי ביבשת נתקלתי בהרבה מקרים פרטיים אך כמובן לאיש מאיתנו עדיין לא נתנה הנבואה . נתי

natyh

New member
לפעמים סלע

יש לך תגובות מענינות כאלו . אגב מי זה סלע .

sela v

New member
זה לוי ולא לווי

ולא הבנתי איך הוא אמור לזכור חוויות שלך אם לא טיילתם ביחד, כי אין יודע מי זה גבי לוי.

maz

New member
אכן אוקטובר בעייתי

אנחנו באוקטובר התקשינו להדרים מעבר לאזור ברילוצ'ה. אין טיסות, חלק מהדרכים חסומות וגם לא כל הפארקים פתוחים. חוץ מזה - בעיני זה פחות מהנה להגיע למקומות שהנוף בהם הוא העיקר ולראות את הכל דרך מסך של ענני גשם או שלג ולטייל עם שכבות עבות נגד הקור והגשמים. היתרון הוא כמובן שאתרי הסקי המאד מאד מאד זולים של פטגוניה פתוחים עדיין. מומלץ מאד למי שיש לו לפחות ידע בסיסי בסקי. גם בקתות העץ (צימרים) בדרך שבעת האגמים הם חוויה מהנה ביותר ובצד הארגנטינאי גם זולה למדי: 17 דולר לבקתה מצוינת עם הסקה מרכזית + אח + מטבח חדיש + ג'קוזי + מקלחת רגילה + טלויזיה בכבלים + שלג בחוץ על החלון. המלצה נוספת - תשתדלו לתכנן כך שהטיול יגמר בבואנוס איירס. יופי של קניות...

natyh

New member
הרחבה בנושא סקי

האתרים בהם הייתי בסנטייגו פאריונס ופורטיו מצוינים אם כי חשוב לציין כי העדות שלי היא עדות של מתחיל לא מומחה . סרט שקיבלתי במצתנה מהציליאנים כדי לשלב אותו בסרט שלי ב 94 ממש מדהים החלק היפה הוא מפרשית שהועלתה למעלה לשלג רעיון מדהים , וכמובן גלישת הלפידים בלילה תעלול מוכר לקידום מכירות באתרי סקי שעדיין תמיד מקסים מחדש . הבחורות בביקיני בריכת המלון שהיא בלב האתר ומוקפת בשלג זה כבר משהו אחר שלא ראיתי עדיין במקום אחר , ונראה על פניו שזה לא היה גימיק לצורכי הצילום . בנוסף לאתרים הלו ישנם אתרים רבים נוספים שאיני מכיר כלומר לא ביקרתי בהם אך אני יודע על קיומם, מאז אנא הרחיבי קצת . נתי נתי מ

maz

New member
סקי בדרום אמריקה ../images/Emo113.gif

אני רק מחפשת תירוץ לחטט בזכרונות המתועדים... אנחנו הגענו עם נסיון של שבוע באירופה + פה ושם בחרמון. לא מתחילים לגמרי אבל גם לא מקצועיים. ליד ברילוצ'ה יש שתי אתרים שלא ברור לי למה הם נפרדים. הם למעשה נמצאים על שני צדדים של אותו רכס הרים - Cerro Cathedral. מגיעים אליהם מאותו מקום ורק העליה לאתר היא דרך רכבלים שונים. האתר הקטן והזול יותר נקרא Robles Cathedral והגדול יותר Alta Patagonia. ניתן לרכוש סקי פס לכל אחד מהם בנפרד או משולב לשניהם. בrobles יש יותר t-bar אבל הם לא מהסוג הקשה. בשני האתרים יש מסעדות על ההר כך שלא צריך לרדת עד למטה. ביגוד סקי ניתן לשכור בחנויות בברילוצ'ה. ציוד ניתן לשכור בברילוצ'ה או בחנויות השונות באתר. הסעה לאתר יש באוטובוס שיוצא כל שעה (נדמה לי) ממרכז ברילוצ'ה ומגיע עד תחתית האתר - מקום בו חוץ מהקופות למכירת הכרטיסים יש גם מלונות, מסעדות וחנויות שונות. אנחנו היינו באוקטובר. החלק התחתון של ההר כבר היה סגור לגלישה אבל בחלקים העליונים היה שלג טוב. מזג האויר היה גבולי בעיקר בגלל רוחות חזקות אבל זה כבר עניין של מזל כנראה. האזור השני בו עשינו סקי היה ליד סנטיאגו בצ'ילה. יש שם באזור 4 אתרים אבל בתקופה בה היינו רק אחד היה פעיל לא בסופ"ש (ונדמה לי עוד שניים פתוחים רק בסופ"ש) - Valle Nevado. השכרת הביגוד והציוד וכן ההסעה (בערך שעה) מתבצעת בחנויות שנמצאות בקצה הרחוק של העיר. לא כתבתי לעצמי איפה זה היה אז אני לא יכולה לעזור הרבה. האתר עצמו גדול למדי אבל בעונה הזו רק חלק ממנו היה פעיל (עדיין מספק). האיזורים הגבוהים היו קצת עם קרח אבל באזורים התחתונים יש תותחי שלג והשלג כצפוי מעולה. סימון המסלולים היה מעולה. באופן כללי: לא מדובר על אתרים בסדר גודל של האתרים העצומים בצרפת אבל זה גם לא החרמון כך שגולש בינוני עם הרבה מרץ יספיק ביום גלישה לעבור על רוב המסלולים אבל לא יגיע למצב משעמם של 10 פעמים אותו רכבל. התורים לפי מיטב זכרוני קצרים, הציוד המושכר הוא ברמה טובה והתחזוקה הכללית של האתרים טובה למדי.

SPnage

New member
מה סדר גודל של מחיר לדבר כזה?

כמה עולה שם יום (או שבוע) כולל סקי פס, השכרת ציוד, הדרכה (אם קיים) וכל השאר?

למעלה