שלום לכולם

BlackFlame

New member
שלום לכולם../images/Emo15.gif

התחלתי להתעניין במאגיה וכישוף כבר לפני 4 שנים ככה אבל בגלל הסובבים אותי עזבתי את זה בצד. עכשיו אני מרגישה את זה בוער בעצמותיי והייתי רוצה ללמוד עוד ולדעת עוד. על איזה ספרים/אתרים אתם יכולים להמליץ לי? BlackFlame

Tatu4Taty

New member
לא חייבים

תמיד אפשר להתחיל ממשהו שלא נוקט בגישה ספציפית ומסביר על הנושא באופן כללי. יש כאלה. The inner temple of witchcraft היא התחלה טובה מאוד לדעתי.

inner temple of witchcraft

הוא אפילו יותר וויקני מאשר "עוצמת האדמה" - אבל מפרק שלישי (או רביעי) אפשר להתעלם מזה עד הפרק ה-12...

Monsieur LeCat

New member
לפי דעתי אפשר פשוט להחליף

במקום כל הפניות לאל ולאלה שהוא רושם, להחליף למה שמתאים לך.

ToryMaster

New member
נדמה לי

בגישה הוויקאנית שאילן מתייחס אליה, יש קצת (הרבה) יותר מסתם פניה לאל ואלה.

תלוי באיזה פרק

אני אעבור שוב על הספר בשבוע הבא, ואני אכתוב במדוייק איזה פרקים שימושיים יותר למי שאינו וויקני או פגני.

BlackFlame

New member
סליחה על הבורות...../images/Emo4.gif

אבל מה זה וויקני ומה זה פגני?

תמיר302

New member
על קצה המזלג

פגני זה אדם המשתייך לדתות הפגניות- דתות אוהבות טבע ופולתיאיסטיות בד"כ. וויקני הוא אדם ההולך בדרכי הוויקה-דת פגנית המכירה בקיום אל ואלה.

shadeoflight

New member
אפשר יותר להרחיב על סוגי כישוף

אני מתכוון כישוף שניתן מספרים אינטרנט לא כמו וודו

האמת, בפרקים שנוגעים בפרקטיקה

קרי אנרגיות, מדיטציות, מצבי תודעה וכו', הם יחסית "נקיים" מגישה וויקנית. ספר נוסף שאני נוהג להמליץ עליו, שנכון שהוא טיפה נוטה למאגיה טקסית - אך ללא כל התייחסות לדת כזו או אחרת - הוא הספר Basic Magick של Philip Cooper.

RainBird

New member
אני מצטרף להמלצה של אילן. ספר רציני, כתוב טוב ובצורה מסודרת (למרות שאפשר לוותר על ההקדמה של מקדשי העתיד ../images/Emo6.gif)

Tatu4Taty

New member
קריאה ביקורתית

לא הזיקה אף פעם. חוץ מזה, שמבחינת בסיס הוא מדבר על המון דברים נחוצים.

תמיר302

New member
מה כ"כ וויקני

בעוצמת האדמה? להוציא את ההמנעות הטוטלית מכישוף "רע", והזכרה שולית של אלים מסוימים, לא מצאתי אותו כ"כ וויקני. אתה יכול להסביר?

נתחיל מזה שהסופר עצמו

הוא וויקני. מה לעשות. אמנם הטונים הוויקנים/פגניים הם לא מאוד בולטים, אבל אפשר לחוש בהם בהחלט, במיוחד כשמכירים את נושא הפגניות טיפה לעומק. אבל כמו שציינתי, ב- Inner Temple of Witchcraft הנטיה הוויקנית היא ברורה ביותר.

Tatu4Taty

New member
עברתי עליו שוב בימים האחרונים

ובאמת בכמה פרקים הראשונים הוא באמת כזה אבל אחר כך אלו שילובים קטנים פה ושם. לא משהו שלא ניתן לפסוח עליו. אולי כמה דברים צריך להבהיר מעוד מקומות כדי ליצור תמונה מאוזנת יותר של הדברים אבל זה ספר ברור ונוח לעבודה. עדיין תומך בו.

הרעיון מאחורי ה- Inner Temple

הוא שזה ספר ראשון במעין קורס Wicca/Neopagan Witchcraft בספרים. לכן הספר הראשון מתחיל בהקדמה על הוויקה וה- Witchcraft, כמעין תיאום ציפיות בין מורה לתלמיד, או מה שניתן לכנותו "הרצאת מבוא לקורס". אח"כ הוא נכנס לתוך תחומים כלליים שיכולים לשמש כל אחד בכל נתיב שהוא כמעט. הספר הוא ספר טוב, רק לדעתי מי שנכנס אליו, צריך להכיר קצת את הרקע של הספר והנושאים שבו כדי לדעת להפריד בין מה שהוא צריך לבין מה שהוא לא רוצה.

The Dark Qween

New member
שאלה

כתבתם שעוצמת האדמה נמנע טוטאלית מכישוף "רע" .... מישהו מכיר ספר שיש בו כישופים מכל הסוגים ? בברכת הרמוניה לכולם קייט

למעלה