שלום לכולם

נחמן שי

New member
החלום להיות סופרים

היתה על זה כתבה במעריב סופ"ש לפני בערך שנה... בה היה כתוב שאחד מתוך 8 (!!!) ישראלים כותב ספר, גם אם רק למגירה. מה שכמובן הפחיד אותי מאוד, בגלל שזה נראה לי כמו משהו שמפחית מאוד את הסיכויים להצלחה
והוצאות האור בארץ מקבלות כמויות עצומות של כתבי יד. אבל אני חושב שהרבה מאוד זה ברמה שלא שווה הוצאה לאור. קראתי ראיון עם סופרת אוסטרלית מאוד מצליחה לפני כמה שבועות ושאלו אותה מה היא רוצה לאמר לסופרים מתחילים והיא אמרה: "לפני שאתם חושבים לפנות להוצאה לאור, תחשבו אם מה שכתבתם שווה קטיעה של עוד עץ". מה שבהתחלה גרם לי להרגיש לא נוח, אבל אני חושב שזה נכון... בארץ אולי רוצים יותר להיות סופרים כי הישראלים מאמינים בעצמם יותר וחושבים שמה שיש להם לומר מעניין את כולם. כמו שלדעתי אחוזי ההצבעה בבחירות בישראל בין הגבוהים ביותר בעולם לא כי לכולם איכפת כ"כ, אלא כי כולם ח-י-י-ב-י-ם לומר מה הם חושבים וחושבים שהם ה-צודקים... כל אחד מיני-ראש-ממשלה
וד"א... אחרי שבמשך כל חיי חייתי בארץ ומכניסים לי למח שאנחנו "עם הספר" התרבותי והקורא הגעתי לאוסטרליה שבה חשבתי שהקריאה לא נפוצה כמו בארץ... וגיליתי ה-מ-ו-ן חנויות ספרים בגודל של סופרמרקט, וכשנוסעים בחשמלית או ברכבת כ"כ הרבה אנשים יושבים עם הספר שלהם וקוראים... הרבה יותר מאוטובוס אגד ממוצע. הקיצר... אני חושב שהרבה מהרעיון שעם ישראל הוא עם של כותבים וקוראים הוא יותר משהו שאנחנו רוצים להאמין ולחשוב מאשר מציאות... ונראה שכמו בכל תחום אחר - אנחנו עם ככל העמים, לא מיוחד...

Rivendell

New member
באמת אנחנו עם קצת מגלומאני

אין מה להגיד
צריך לראות את שמחתו של כל מוכר ממוצע בשוק כשהעיתונות מגיעה לאיזור לשאול את דעתם על ראש הממשלה. לא תמצאו אף אחד אדיש. כל אחד בארץ הוא מינימום שר. לא שאני מזלזלת במישהו - אבל באמת לפעמים נדמה לי שאנשים פה מדברים לפעמים רק כדי לשמוע את צליל קולם, ולא כי באמת יש להם משהו חשוב. ואגב, עם הספר או לא - בארה"ב חנויות הספרים ללא ספק גדולות יותר, שלא לדבר על זולות יותר. מחירים שכל אחד יכול לעמוד בהם. לא כמו בארץ, פה אתה צריך משכנתא בשביל לקרוא ספר.

sisyphus

New member
הקלות הבלתי נסבלת של הקיום

הוא מצוין. גם אני אהבתי אותו. אבל עולה עליו הוא הספר הבא של קונדרה - אלמוות. הוא חזק בהרבה, לדעתי.

ayala26

New member
דווקא אחר של קונדרה

שאני ממש ממש אהבתי הוא "מחול אחרון ופרידה" או באנגלית "farewell waltz"

Boojie

New member
אני השתמשתי בשיטה הזאת לפני הבגרות

באנגלית (לפני המון שנים
), רק שלא קראתי רומנים רומנטיים, שמעולם לא הייתי סבלנות בשבילם - קראתי בעיקר ספרי מתח - ג'יימס בונד ו"המלאך", בעיקר, וגם (אהמ, אהמ) כרך של סיפורי המרקיז דה-סאד (שעמום אטומי, האמת). כנראה שזה עבד טוב, כי היום אני מתרגמת במקצועי.
אותו דבר עשיתי כשרציתי לשפר את הספרדית שלי - קראתי ספרים (בעיקר ספרי מתח של אגתה כריסטי) בספרדית. היתרון הגדול בספרי מתח הוא שהם מקלים עלייך להידבק אליהם כי את מתה לדעת את הסוף.

ayala26

New member
מה שאני קוראת לאחרונה...

אפילו אני מתביישת להגיד
- רומנים בעשרה שקלים.. אני אפילו לא נהנית מהם, אני רק עסוקה כל הזמן בלתרגם מילים מהמילון.. אבל אני בכל זאת מודה על הספרים האלו כי זה כמו שילדים בארץ למדו ספרדית מטלנובלות... ואני כמעט לא מחשיבה ספרים כ"זבל" כי יש מי שקורא אותם ואפילו שמעולם לא קראתי ספר של רם אורן, אם הוא הצליח לגרום לאבא שלי, ששנים לא ראיתי אותו בקרבת ספר, לקרוא
אז אני בטח לא אזלזל..

Rivendell

New member
אם את כבר קונה בעשרה שקלים

אז תקראי "פינגווין". כל הקלאסיקות בגדולות תמורת סכום פעוט כזה. לי זה נראה כדאי בהחלט, לא? ואני מסכימה שתמיד נחמד לראות אנשים קוראים, כל דבר שהוא, אבל זה עוד לא אומר שזאת ספרות טובה
רשימת רבי המכר היא העדות החזקה ביותר לזה שזה שאנשים קוראים ספר מסויים לא אומר שזה ספר טוב - או אפילו שווה קריאה. אבל הגדרות זה דבר כ"כ מסובך

Guy K

New member
היי איילה,

גם אני הצטרפתי ממש לא מזמן (שלוש הודעות למטה האמת).. למרות שכבר הצטרפתי לפורום הזה אינספור פעמים בעבר. מצטרף סדרתי
... וכמוך גם אני היגרתי לחו"ל, לפני שנה. היכן את גרה? ואיזה ספרים מעניינים מצאת בחו"ל? אגב, שמתי לב כשעברתי לארה"ב שנורא קשה לי למצוא ספרים חדשים. בארץ יש לי ידע (לפחות בסיסי) בסופרים שאני אוהב או לא, ומקריאה בעיתונים הצלחתי לנחש איזה ספרים כדאי לי לקנות. עכשיו אני בארה"ב ועדיין לא התרגלתי לחנויות הספרים כאן. קודם כל הרקע שלי בספרות אמריקאית הוא שולי, אני יכול לחשוב על בקושי עשרה או עשרים סופרים שאני מכיר מספרים שקראתי בארץ, ומדובר רק בסופרים של רבי מכר וכאלה. אז אני מסתובב בין המדפים בחנות ומרחרח, מציץ על איזה ספרים אנשים אחרים מסתכלים... קורא את המוסף ספרות של העיתון המקומי. לאט לאט מתרגלים. ברוכה הבאה.....

ayala26

New member
ראיתי אותך בפורום ישאלים בחו"ל

אני מאוד אוהבת לקרוא באנגלית. בשנים האחרונות כל ספר ששפת המקור שלו אינה עברית העדפתי לקרוא באנגלית אבל הבעיה היא מאחר שקראתי כבר די הרבה נעשיתי בררנית יותר כנראה וזה רעיון מצויין
לעיין במוספים לספרות, אנחנו מקבלים לדואר מוספים שחנויות ספרים מוציאות ואפילו ראיתי שהספר "גבר ואשה" או "בעל ואשה" (לא זוכרת
) של צרויה שלו תורגם להולנדית!!

een ogenblik

New member
אם קראת את "מישהו לרוץ אתו", ונמאס

לך מספרי זבל טהור, את תמיד יכולה לחפש את "De stem van Thamar"" שהו התרגום של "מישהו לרוץ אתו" להולנדית. ואם את מצליחה ללמוד מספרי זבל הולנדית, ספרי לי. אני חוששת שזה חסר תועלת עבורי, מאחר ואני איני מסוגלת לקרוא ספר למטרות לימוד שפה, אבל אולי זה יעזור מתישהו למישהו.

ayala26

New member
איזה יופי ../images/Emo51.gif

אני אחפש אותו כי האמת, אני כל כך משתעממת בספר שאני קוראת כרגע אבל כן, אני מצליחה להעשיר את אוצר המילים שלי ע"י קריאת ספרים אני חושבת שזה דבר די ידוע שזה מועיל כמו שידוע שלילדים שקוראים ספרים יש פחות שגיאות כתיב

een ogenblik

New member
אם את חושבת שידיעת כתיב מילים עוזר

אז יופי לך. אני מצליחה לקרוא את המכתבים הרשמיים שאנו מקבלים, ואת דף הקומיקס במדריך הטלוויזיה, אבל זה לא עוזר לדבר (או להבין משמיעה). העובדה שאני יודעת כיצד מאייתים את שם העיר בגדד בהולנדית, לא הכינה אותי לעובדה שמגישת החדשות אמרה "בָּחְדָט" (מה שבעצם מאד הגיוני - G מבוטאת כ-ח', ו-D בסוף מילה מבוטאת כ-ט'). בכל מקרה, עמית של האיש באוניברסיטה שולט די טוב בספרות עברית, מאחר ויש די הרבה ספרים מתורגמים מעברית. הרבה דויד גרוסמן, והרבה מאיר שלו. אני משוכנעת שאפשר למצוא אותם בחנויות ספרים. אם תבדקי במכון לתרגום ספרות עברית, תוכלי למצוא הרבה ספרים פוטנציאלים (למרות שאין שמות מדוייקים בהולנדית).

ayala26

New member
שאלה../images/Emo35.gif - האם את מכירה

שמות של הסופרים "הנחשבים" בהולנד שכדאי לקרוא את הספרים שלהם כדי להכיר סגנון כתיבה הולנדי, והאם יש כזה? ובקשר להערתך, ברור שאני גם מקשיבה ומנסה לדבר כמה שיותר בהולנדית (ואני רק חודשיים פה..) אבל אני גם מאז ומעולם אהבתי לקרוא אז אני מנסה לשלב את שני הדברים לתועלת וגם להנאה הפרטית שלי

een ogenblik

New member
בעיה רצינית

ניסיתי בארוחה אחת חגיגית, לקבל המלצות של ספרי מקור בהולנדית, ואין זה משנה אם נכתבו על ידי הולנדים או פלמים. אף אחד לא הצליח לענות לי על השאלה הזו. לקראת סוף הערב, כשאנשים כבר לא זכרו מה בעצם השאלה המקורית שלי, מישהו הסביר לי ש"שר הטבעות" (בהולנדית) ממש טוב. גם אם אין הרבה סופרי מקור בשפה ההולנדית, קשה לי להבין כיצד אנשים אינם יכולים לחשוב אפילו על אחד כזה. במוסף ספרות של מעריב היום כתבו על "הסוד"/אנה רנקוויסט הוצאת הספריה החדשה, שמתורגם מהולנדית. אולי את יכולה למצוא אותו במקור בחנות כלשהי לידך, ולבקש מהדורה בעברית מהארץ.

ayala26

New member
../images/Emo51.gif אני אחפש אותו

ואולי גם אשאל בחנות ספרים ובטח יש פה ספריה איפשהו... ואני לא צריכה את התרגום לעברית כי אני קוראת רק בהולנדית ונעזרת במילון למילים שאני לא מכירה. ואת סדר המילים במשפט ואיך הוגים אותן אני כבר יודעת..כנראה שאני כשרונית לשפות או שזה פשוט נכון שאין דבר העומד בפני הרצון

למעלה