שלום לכולם!

שלום לכולם! ../images/Emo140.gif

שלום לכם. אני מגיע אל הפורום שלכם בעיקר בגלל מערכת יחסים שיש לי עם חברתי - לה יש תסמונת טוראט (המתבטאת אצלה בטיקים מוטוריים פשוטים בעיקר). כשדיברתי איתה על תסמונת טוראט היא סיפרה לי שזוהי הפרעה נוירולוגית, ובין שאר הדברים גם אמרה שלא יודעים בידיוק מהי הסיבה להפרעה זו ומכאן שלא יכולים במדוייק לשנות את התבטאויות התסמונת. בכל מקרה, לאחר שבדקתי בעצמי אינפורמציה באינטרנט ראיתי שמה שהיא סיפרה לי מדויק על פי מה שנכתב באתרים המדברים על המחלה ולא על כך ברצוני לכתוב לכם. אני מעוניין לשתף אתכם במחשבות שלי על הטוראט , או יותר נכון השערות שעלו לי במהלך הקשר איתה. קודם כל.. שמתי לב לכך שכשהיא ישנה אין לה טיקים בכלל. מכאן הגעתי למסקנה שיש קשר בין סוג גלי המוח להתבטאויות הטוראט או שיש קשר בין הצד הדומיננטי הפועל במוח לבית התבטאיות הטוראט (בשינה הצד האקטיבי של המוח הוא הצד הימיני בעוד במצב העירות הצד האקטיבי הוא השמאלי. כמו כן בשינה גלי המוח שונים מגלי המוח במצב העירות.) ראיתי גם שכשהיא מתרכזת בבעיות מתמטיות גוברים הטיקים, ומכאן אותה מסקנה עלתה אם כי מכיוון שונה (התרכזות שכזאת מפעילה את הצד השמאלי במוח, הצד האנליטי, כמו גם מובילה לגלי מוח מסוג בטא, אשר אינם מופיעים בשינה). היו עוד כל מיני סיטואציות (עליהן לא ארחיב כאן) בהן גיליתי שיש קשר ישיר בין התבטאות הטיקים לבין מצב המודעות (מצב מודעות המתבטא על פי הפירוש שלי כסוג גלי המוח וכצד האקטיבי יותר של המוח). אינני יודע לאן הגיע המחקר על הטוראט, אבל אני משער שמכיוון שהטוראט הינה תסמונת עיצבית יש להבין את המוח כדי להבין את האופן בו יכול האדם להתמודד עם התסמונת. דיברתי על כך עם חברתי אבל נראה שהרופאים שאיתם היא בקשר לא הובילו אותה לפתרון מהתחום הזה, כי אם לפתרונות תרופתיים. כשאני אומר "פתרונות מהתחום הזה" אני בעצם מתכוון לשימוש במצבי מודעות כדי לעדן את הטיקים. בכל מקרה, יש לי עוד כל מיני דברים שאני יכול להוסיף לכאן, אבל נדמה לי שזה יוצא מבולבל מדי.. לכן אני מעדיף לסיים לכרגע. אסכם בכך שאומר שאשמח לשמוע מה אתם חושבים על מה שכתבתי. בטח יש דברים שבכלל לא נתתי עליהם את דעתי ואודה לכם אם תכתבו לי עליהם (אולי מה שכתבתי כאן הוא משהו שידוע לכל ואני פשוט לא ידעתי זאת..). יום טוב לכולכם .

ערב טוב לך.

שתי נקודות התייחסות א. למיטב ידיעתי לרוב חולי הטוראט אין טיקים בשינה. ב. אתה בהחלט צודק שבסיטואציות מסויימות הטיקים פוחתים או נעלמים לגמרי. אצלי למשל, כשאני מתרכז ( בכל דבר שהוא ) הטיקים פוחתים. ההסבר המדעי שנתת בהחלט ייתכן .

הלנה

New member
שלום בן השמשות וברוך הבא

ההסבר שלך נשמע מאד הגיוני. בהצלחה עם החברה שלך, אני מאחלת לכם המשך חיים מאושרים ביחד.

השגיא

New member
מענין מה שאתה אומר

אשמח אם תכתוב ותפרט יותר, זה בכלל לא נשמע מבולבל. אגב ברוך הבא, אני גלית ולבן שלי יש טוראט.

תודה לכל המגיבות והמגיבים! ../images/Emo39.gif

בהחלט שימח אותי לקרוא את תגובותיכם. לאוו דווקא בגלל שההסבר שלי נשמע הגיוני, אלא יותר בגלל שלא שללתם אותו עקב אי-היותו מבוסס על מחקר מדעי או ניסיון רפואי. בעקבות תגובותיכם החלטתי לכתוב עוד חלק מהמחשבות שלי בנושא. כתבתי וכתבתי ויצא לי יותר מדי.. הנה כוס קפה שתעזור בלעבור את קטע הקריאה הזה
. אין לי קשר לתחום הרפואה הקונבנציונלית- משמע לא הייתי מעולם סטודנט לרפואה.. כל מה שאני כותב כאן נכתב על סמך מחשבות והשערות אישיות שלי שבחרתי לשתף איתכם. הכל נכתב בבסיסו מתוך תפיסה שלכל אדם יש באופן טבעי את היכולת או הפוטנציאל להיות מודע ולבחור איך להגיב בכל מצב אותו הוא חווה. אינני מגיע מתוך נקודה של לרפא משהו, מכיוון שאינני תופס את הטוראט כמחלה (והרי היא גם מוגדרת כתסמונת). אני רואה את תסמונת טוראט כמצב בו נמצא האדם או נמצאת המערכת העיצבית שלו. לדעתי האישית, הבנה יותר טובה של הטוראט הפרטי יכולה לעזור לכל אחד לאהוב יותר את הטוראט שלו, אהבה שתעשה הרבה יותר מטוב לכל אחד. כשהאדם יאהב את הטוראט שלו הוא יאהב עוד חלק בעצמו, ואז הוא גם יוכל להחליט האם הוא רוצה לשנות את החלק הזה. מתוך שנאה או פחד אי אפשר לשנות כלום. כרגע אינני כותב מחשבות בנושא "למה טוראט?" מהכיוון הנפשי \ רוחני, אלא מהכיוון הנפשי \ פיזי. ישנה האפשרות שתסמונת טוראט הינה משהו אישי לחלוטין, ומכאן יתכן הקושי של מחקר מדעי להבין את סיבותיה. נניח לשניה הנחה שהגן או קבוצת הגנים ששומרים את המידע בתוכם אודות הטוראט הינם זהים בעיקרם אצל כל אלו להם יש תסמונת טוראט, הנחה זו לדעתי הכרחית למחקר מדעי אודות הטוראט, מכיוון שבלי גנים זהים הרי שאי אפשר לחקור את הטוראט כתופעה גנטית. (לפי מה שידוע לי המחקר הולך בכיוון הזה). בראי ההנחה הזאת עלו לי מספר השערות או מחשבות שאנסח אותן כנקודות- 1 - יש סוגים רבים של טיקים (מוטוריים \ ווקלים - פשוטים \ מורכבים) - ומכאן נובע שמקומות שונים במערכת העיצבית (ואף אולי במוח שמפקד על המערכת העיצבית) אצל כל אדם מושפעים מהטוראט באופן ייחודי. (וזאת בהנחה שקבוצת הגנים הינה אותה קבוצה, דבר שיוכח לדעתי אם לבן של אדם בעל טיקים מוטוריים יהיו טיקים ווקליים [הכוונה היא שהגן עובר אך יתבטא אחרת ואף יתחלף בין הקבוצות ובין דרכי ההתבטאות והמורכבות]). 2 - הטיקים מתבטאים בתדירות שונה בסיטואציות שונות - 2.1 - אני מקשר את הטיקים ישירות לזרמים במערכת העיצבית המגיעים מהמוח. המוח משדר את הזרמים הללו באופן תמידי, שהרי תמיד יש תקשורת בין המוח לגוף, אך הנקודה היא מהי רמת התקשורת ברגע נתון. הכוונה - המתח העיצבי בכל איבר יכול לרדת או לעלות על פי בחירת המוח כל עוד אין השפעה חיצונית על המערכת העיצבית ( נפילה על התחת זאת דוגמא להשפעה חיצונית ובמילים אחרות - מתח במערכת העיצבית שלא נובע מהמוח. וכשאדם נעלב זוהי השפעה עיצבית המגיעה דרך המוח [לא אכנס כאן לתאוריות יותר מדי לא קונבנציונליות המסבירות השפעה זו כאנרגיה רגשית שלילית]). המתח העיצבי המוכתב על ידי המוח הינו שילוב של אישיות האדם והפוטנציאל הגנטי שלו, ומכאן שאצל כל אדם המתח העיצבי יהיה שונה ביחס לכל סיטואציה. ( דוגמא להפשטה - יש לא מעט חברה בודהיסטים שאם תתן להם סטירה הם לא "יתעצבנו" מכך בכלל) 2.2 - ישנם אנשים שהטיקים שלהם מחמירים כשהם מתרכזים בבעיות לוגיות, ישנם כאלו שבעיות לוגיות יוצרות את האפקט ההפוך לגמרי. מבחינה פיזית, אותו חלק במוח פועל כשפותרים בעיה מתמטית, כמו גם אותו סוג של גלי מוח. המסקנה ההגיונית בעיניי היא שלכל אדם הטוראט מתבטא אחרת במערכת העיצבית כך שחלקים יחודיים במערכת העיצבית נושאים על גביהם את תסמונת טוראט. 3 - שינה כמצב נטול טיקים - בשינה המתח העיצבי בגוף שונה מהמתח במצב העירות, למרות שגם בשינה המוח שולט על הגוף ומזיז אותו (זה לא שהגוף קפוא ולא זז). בשינה יש מספר של שלבים ומספר של גלי מוח דומיננטים המשתנים על פי שלב השינה. מעניין אותי לגלות האם לאדם שחולם חלום צלול (חלום המעורבים בו גלי מוח שמאפיינים את מצב העירות) יהיו טיקים בגוף (אדם עם ת.ט שאין לו טיקים במהלך שינה רגילה). אני מאמין שלא יהיו לו טיקים גם במהלך חלום צלול, ומכאן יווצר הגשר להבנה טובה יותר של האופן בו המוח יכול במיישרין להשפיע לטובה על תדירות הטיקים. (ניתן לשלב גלי מוח מתודעת השינה בתודעת העירות על ידי אימון התודעות להשתלב. לא אכנס לכך כעת). לסיום הנקודות הללו אחזור להתחלה ואומר שאם ההנחה הראשונית איננה נכונה והגנים של הטוראט אינם זהים בעיקרם, אזי לא ניתן בכלל לגשת לטוראט כתופעה גנטית ומכאן שהבסיס הנויירולוגי לתסמונת הינו הרובד הנפשי בלבד. לדעתי הכל כלול בהכל, זה לא שחור או לבן. גם הרובד הנפשי וגם הרובד הפיזי לוקחים חלק בעיניין, לכן אתייחס להנחה הראשונה כהנחה שקרובה לאמת. ובשפה ציורית אפשר לצייר זאת כך- נניח שכל אדם הוא בית פרטי. מערכת העצבים היא מערכת החשמל בגוף ומכאן קופסאת הפיוזים הינה המוח. הטוראט הינו משהו (שכרגע נסתר הציור שלו מעיננו) המתלבש על מספר כלשהו של חוטי חשמל בבית, או באופן מדעי יותר, מתלבש על המעברים החשמליים בחלקים מסויימים של רשת החשמל בבית. הטוראט גורם לכך שבמספר חדרים בבית ישנה לפעמים הספקת חשמל לא סדירה (לא סדירה משמע לא מותאמת לצרכי החדר ברגע הנתון) הגורמת להבהובים באור ולעוד השפעות על כל הפריטים הצורכים חשמל. השפעה שכזאת מאופיינת גם כ - 1) השפעה לה אורך זמן לא מוגדר במדוייק. 2) השפעה שיכולה לשנות ולהרוס חלקים בשאר הפריטים בחדר , תלוי בסוג הרהיטים, רגישותם לחשמל ודרגת השפעתם על רהיטים רגישים אחרים (דוגמאת הלסת, שמשפיע על השיניים). אם נוסיף לציור הזה עוד נקודות שכתבתי עליהם, אז הבית יראה כך- כשהמתח החשמלי משתנה בבית, הטוראט (אין לי ציור לתת לטוראט.. המלצות?) יכולה להעלם לזמן מסוים. ידוע שהמקום בבית בו אנו מפעילים הכי הרבה חשמל ברגע נתון משפיע על חדרים נוספים וגם על התבטאות הטוראט ששוכנת במערכת החשמל של הבית. הטוראט עוברת מדי פעם מחדר לחדר (כל שנה בערך לפי מה שיצא לי לקרוא, תקנו אותי אם אני טועה). לפעמים מגיעים טכנאים הביתה, מנסים "לתקן" בעיות במערכת החשמל על ידי כך שהם מוסיפים דברים למערכת החשמל הקיימת. תוספות הנעות בין אבקת חשמל המפורזת בבית באופן לא ברור ועד לתוספות יותר או אולי רק פרקטיות כמו גאדג'טים המתחברים למערכת החשמל של כל חדר ומשנים את המתח החשמלי שהתקבל מקופסת הנתיכים המיוחדת הקרויה מוח. חשוב לציין שהמוח הוא לא סתם קופסת פיוזים קופצת, אלה יש באפשרותו לשנות את המתח על פי בחירת המשתמש.. אבל כדי לבצע זאת צריך לקרוא את העלון לצרכן. רוב האנשים לא יודעים שיש עלון שכזה וחלק מאלו שניסו לשחק עם הקופסה בלי לקרוא את העלון התאכזבו כשגילו ששום דבר לא קורה - דבר הנבע כנראה מהתקני בטיחות חמורים במיוחד של ההוא שיצר את המוח. אשמח לקבל כל סוג של ביקורת על שכתבתי כאן. אני יודע שאינני יודע המון בנושא עליו אני כותב ותגובות או ביקורות יעזרו לי בהבנתו. נ.ב לאחר שקראתי את שכתבתי כאן, ראיתי לנכון להוסיף שאלו מחשבות ביניים, משמע מחשבות שהובילו אותי למסקנות פרקטיות יותר של איך להתמודד עם הטיקים. לא כתבתי כאן יותר מדי פרקטיקה שכזאת מכיוון שאינני בטוח שלאותן מחשבות ביניים יש אחיזה גדולה במציאות.

מספר נקודות

בקשר לחלק הראשון - יש מספר (כנראה רב) של גנים היכולים לגרום להופעת ת"ט. חלקם קשורים ישירות במערכת העצבים, אך יש גם אחרים הקשורים למטבוליזם התוך תאי. זו, בין היתר, הסיבה (לפי דעתי, בכל אופן) להיות התסמינים כה שונים בין הלוקים בת"ט. מה שכתבת בסיכום פשוט אינו נכון. ת"ט אינה מחלת נפש. זו תסמונת נוירולוגית, ובהרבה מקרים אכן גנטית (גם אם אין גן או מספר גנים יחידים ואחידים). בקשר לחלק השני - לא ממש הבנתי את כוונתך, ולי זה נשמע יותר כמו תיאור של אפילפסיה (אולי זה רק אני...). אשמח אם תוכל להסביר זאת בדרך אחרת. תודה.

נקודות וקווים.

שלום לך ותודה רבה על תגובתך. בקשר לגנים הקשורים למטבוליזם התוך תאי - מאוד מעניין אותי לקרוא על כך, האם יש קישור מסויים שתוכלי לתת לי? חשוב לי לציין שמעולם לא כתבתי שת"ט הינה מחלה, בטח שלא מחלת נפש. כתבתי בסיכום הנקודות ההן את הדבר הבא - אם ההנחה הראשונית (זאת שכתבתי לפני הנקודות = ההנחה שכל סוגי הטוראט קשורים לגנים בעלי מכנה עיקרי זהה) איננה נכונה, אזי הטוראט הינה תסמונת נויירולוגית בעלת בסיס נפשי בלבד. ולמה הכוונה? הכוונה היא שאם המצב הוא שלא ניתן לזהות מכנה משותף שכזה בגנים של הטוראט (מכנה משותף שיכול להיות גם רק מקטע גנטי ולווא דוקוא גן אחיד הזהה בשלמותו), אז ישנה האפשרות שת"ט הינה כמו מקרה פרטי של הקצנה במצב מסויים, ואפשר שאנשים נושאים גנים שמבטאים דפוסים של ת"ט באופן מוחלש ברמה מוחלטת כך שלא ניתן לאבחן בכלל שיש להם ת"ט. במילים אחרות, אם אין לגנים של ת"ט מכנה משותף, אז מי יכול לקבוע (ועל סמך מה) שאין לכל בני האדם ת"ט באופן כזה או אחר? כמו כן כתבתי שם שאם זהו המצב, ואין מכנה משותף בין הגנים, אזי מה שאחראי למימוש הפוטנציאל הגנטי של ת"ט הינו המערך הנפשי \ריגשי שמעורר את ה"שעון" הביולוגי. אך ברור שלא כתבתי שזאת מחלה או מחלת נפש. גם ציינתי שלדעתי ההנחה הראשונית נכונה מחד, ומאידך כל הרמות (נפשי \ריגשי\ מנטלי\ רוחני\ שיכלי\ פיזי איך שיבחרו עוד להגדיר) משפיעות על חייו של האדם. לראות את האדם באופן של שילוב בין מספר רב של רבדים הוא האופן שיחשוף לדעתי יותר מן האמת. החלק השני \ הציורי נועד רק כדי לעשות הקבלה מסויימת למה שכתבתי בחלק הראשון למקרה ומישהו השתעמם עד מוות ממה שכתבתי שם. מכיוון שהבנת את שכתבתי בחלק הראשון לא נראה לי שיעניין אותך החלק השני ..
יום טוב שיהיה לך, אשמח לשמוע עוד על הסיבות לטוראט לפי דעתך כמו גם לקבל עוד חוות דעת על דעותיי. (חשוב לי להזכיר שאלו מחשבות שלי, לא דברים שאני מתכוון להרצות למישהו. כמו שאני אוהב את הכיוון המדעי להבנת מצב, כך אני אוהב את שאר הכיוונים ואין אני שואף לזווית ראייה אחת. מה שאני כותב הוא לא מדעי בעליל, אלא ניסיון ליצור תפיסה אודות הטוראט שתשרת אותי.)

אוקיי ../images/Emo13.gif

ראשית - סליחה שלא הבנתי את כוונתך מקודם.העניין הוא שישנו קושי להפריד בין הגוף והנפש כאשר מדובר במערכת העצבים. מערכת זו הינה בעצם הנפש (לפי דעתי בלבד, כמובן). מבחינה גנטית - כאשר אין גן "שלם" הוא לאו דווקא ייתפקד. ממה שידוע לי כרגע, ישנם מספר גנים ה"חשודים" כמעלים את הנטייה להופעת התסמונת. חלקם נמצאו במקרים בודדים בלבד של טוראט. הגנים מפוזרים על כרומוסומים שונים ( 18, 11, 7 ועוד) ואחראיים על ייצור חלבונים שונים. אין הוכחות חותכות להיות אף אחד מהגנים אחראי להופעת התסמונת ממש (מה גם שטוראט יכולה להופיע לאחר שימוש בסמים מסויימים, גם ללא הנטייה הגנטית [איני יודעת כיצד זה מוגדר - האם כטוראט או משהו אחר - אך התסמינים זהים]). משערים כי מצבים "נפשיים" ופיזיולוגים שונים (לדוגמה - דלקת ריאות בילדות) יכולים לגרום להופעת התסמונת, במקרה וקיימת נטייה גנטית. האם לכל אדם יש טוראט? אולי לא לכל אחד, אך ישנם מקרים רבים בהם האדם יכול להיות לוקה בתסמונת באופן קל מאוד כל חייו מבלי להיות מאובחן. מאחר וישנו מגוון כה גדול של תסמינים, באמת יכול להיות קשה לאבחן מקרים מסויימים. ממה שידוע לי, וכאן באמת שהידע שלי מצומצם ביותר, האיבחון לא נעשה על רקע גנטי, אלא על בסיס התסמינים. כמו כן, ישנן בדיקות נוירולוגיות אשר לפיהן ניתן לקבוע האם האדם לוקה בטוראט או לא. בקשר לגנים השונים - אם תרצה אוכל לשלוח לך עבודה שכתבתי בנושא במייל, עם פירוט לגבי 5 גנים כנ"ל.

../images/Emo8.gif

מאוד אשמח לקבל ממך את העבודה שכתבת. אשלח לך בפרטי את המייל שלי. אני צריך עוד לחשוב על מה שכתבת כאן.. אולי תוכלי לפרט לגבי הבדיקה הנוירולוגית אשר מזהה אדם בעל תסמונת טוראט? (על פי הבדיקה הזאת, מה קובע חד משמעית שזוהי תסמונת טוראט ולא מצב זמני הדומה לטוראט?) יום טוב שיהיה לך.

איני יודעת אילו הן

הבדיקות הנוירולוגיות. אם איני טועה, יש כאלה. גם לא ידוע לי על סמך מה בדיוק מחליטים האם זו אכן תסמונת טוראט.

חגית35

New member
בעייפות הטיקים מחמירים

עוד דבר ששכחתי לכתוב קודם עובדה קיימת הינה- שבמצבי עייפות או כשמונעים שינה - הטיקים מחריפים. מחזק את מה שאמרת מכיוון הפוך- כשישנים אין טיקים וכשעייפים הם מתגברים בסטרס מתח לחץ והתרגשות הם גוברים- מה שלא קורה ברוגע (שוב גלי מוח) בנוכחות חומרים מגרים כמו אלרגנים או חיידקים שונים במיוחד הסטרפטוקוק A או נגיפים או בעיות ויראליות או לאחר חיסון - יש מתקפה בד"כ עוצמתית של טיקים והנלווה אליהם (אוסידי והיפראקטיביות)

חגית35

New member
כן נבדק מחקרית נושא טיקים בשינה

ואין טיקים בשינה. אם יש ת נועות אוטומטיות בלתי רצוניות - אזי אלו אינם טיקים ויש הפרעות תנועה שונות (הזזת רגלים (רגל עצבנית), הליכה מתוך שינה ועוד תנועות אוטומטיות) ולמשל תופעה ה-bruxism חריקת שיניים בזמן שינה- ששוב, אינה מוגדרת כטיק כשבני עשה איבחון במעבדת שינה לא תועדו טיקים וגם הרופא שהינו חוקר בתחום ציין זאת מהספרות המחקרית הטיקים ישנם בערות בלבד עוד הערה למה שאמרת- מה שכן ברור, וזאת לאור ההטבה שתרופות ממשפחות שונות משיגות לטיקים- זה שיש הלימה בין המערכת הדופאמינרגית (דופאמין) וכן המערכת הנור-אנדנרגית (נור אדרנלין) ועוד מוליכים עצביין כגון הסרוטונין - שתרופות המשפיעות עליהם באופן שהן מונעות ספיגה חוזרת שלהם ובכך משאירות או בולמות את אותו חומר פעיל - או מעביר עצבי זה במוח- אכן משפיע ישירות על הטיקים.

היעדר הטיקים בשינה

לפי מיטב הבנתי הטיקים הינם תנועות מודעות - תגובה לגירוי או דחף לבצע תנועה מסויימת. האם זו הסיבה שאין טיקים בזמן שינה (כלומר - בזמן שהמודעות אינה פעילה בעצם)?

חגית35

New member
לא נראה לי

אמנם הן לא רצוניות ובלתי נשלטות ונכון שהמטקטק מודע להן ונכון שכשמעירים לו הם מתגברים כי זה מחדד את המודעות אבל איני בטוחה שבשינה אין מודעות יש רמות אחרות של מודעות כמו למשל היכולת לשמוע תינוק בוכה כי אתה דרוך ויודע שיש לך תינוק ישן לידך היכולת של חייל לישון ולהתעורר מייד כשיש רחש שמצריך את היד על ההדק וכל מיני מצבים דומים בחיים מודעות לשעה בה צריך להתעורר גם ללא שעון מעורר...

אך אלה אינן אותן סוגי המודעות

כוונתי היא למודעות לתנועות. תגובה לגירויים חיצוניים. הטיקים הינם תוצאה של גירוי פנימי מסויים. ישנו גם הבדל בין התעוררות מהגירוי ותגובה לגירוי בזמן השינה. קראתי לא מזמן גם על כך שבטוראט יכולות להיות הפרעות בשינה - הליכה בזמן שינה וכד' - כאשר האדם אינו מתעורר... בכל אופן - תודה.

אהלן בן השמשות,

דבריך מאוד מעניינים, ואשמח אם תפרט. בכלל, מעניין אותי אם חוקרים כבר התייחסו לנתונים שהעלית, כי הם הגיוניים בעיניי. אוסיף עליהם, שכשאדם נמצא במצבי מצוקה / חרדה / לחץ, הגוף נוטה להפוך "עירני" יותר, ורוב האנשים מזיעים יותר, נושמים מהר יותר, וכדומה. אצל טוראטניקים, בנוסף לכך, גם הטיקים נוטים להתגבר.

שביק

New member
בן השמשות חביבי, דבריך מענינים

ומעוררים אצלי בהחלט מחשבות. מחקרים רבים ושונים נעשו ונעשים ברחבי העולם, גם בארץ. (כיום בשערי צדק בי-ם) כידוע את הגן/ים טם מצאו וטרם בודדו. ועל כן קשה עדיין לקבוע ולהסיק מסקנות. אך דרך החשיבה שלך מעניינת בהחלט. כל טוב ובהצלחה עם חברתך. שהיא בודאי בחורה מיוחדת אם יש חבר מיוחד כמוך.

תודה לך!

מעניין אותי לשמוע אילו כיוונים חוקרים בעיקר. (למרות שלא בטוח שאבין מיד מה המשמעות). יום טוב שיהיה לך ותודה על התגובה

חגית35

New member
גלי המוח זה מאוד הגיוני

ודוקא יש לזה סימוכין בטיפולי ביו פידבק וכל מיני תוכנות שמביאות אותך לרמות גלי מוח מסוגים שונים של עוררות או ההיפך (אלפא, בתא, גמא ודלתא) בהחלט ייתכן שיש על זה מספר מחקרים כי הנוירו פידבק עוסק בזה המון בהפחתת טיקים באימון גלי מוח בביו פידבק וגם בהשגת רוגע שמשפיע ישירות על טיקים ועוצמתם כך שיש הגיון רב בסוג גלי המוח וטיקים השאלה מה עושים עם זה אופרטיבית אולי אפשר היה לפתח אלקטרודות קטנות שיכולות לעשות זאת במשך היום... רעיון למדענים לא?

דווקא יש אפשרות להשפיע על גלי המוח

יש מכשיר קטן שמשדר גלי בתא (או משדר משהו שמעורר את המוח לייצר גלי בתא), ומשתמשים בו אנשים שמתקשים מאוד להירדם. זה מעביר את הגוף למצב של רוגע לפני השינה. לפני כמה שנים קראתי על זה.

למעלה