שלום לכולם!!!!

eMiFrEaK

New member
שלום לכולם!!!!../images/Emo140.gif

אז ככה.... יש לי שאלה.... אני מתנדבת במד"א קרוב לשנה וחצי ואמורה להתגייס באוקטובר 2005. השאיפה הגדולה שלי זה להיות פארמדיקית בצבא... ואולי אח"כ להפוך ללוחמת רפואית מוטסת. השאלה שלי היא: האם יש לי העדפות מסוימות מכיוון שאני מתנדבת והאם אני יכולה לעשות את כל התהליך בעזרת מד"א... המלצה או משהו כזה.. תודה רבה רבה!!!!!!!! אנה:)

amitp

New member
שלום ../images/Emo13.gif ../images/Emo101.gif

וברוכה הבאה. עד כמה שאני יודע אין עדיפות מובהקת ליוצאי מד"א בקד"צ והחלוקה היא בערך 50-50. מה שכן, אפשר ורצוי לשלוח להם המלצות ממד"א. צריך להיות לכם באיזשהו שלב כנס הסברה של ענף איתור ועתודה על מקצועות הרפואה בצה"ל (או שהיה), שם הם מסבירים את הכל קצת יותר לעומק. אם לא קיבלת עדיין מנילה (נדמה לי שהיום עדיין עובדים ככה, או שזה כבר פרה-היסטוריה?) תחכי עד שתקבלי - ותסמני פאראמדיקית במידה ותקבלי. אם כבר קיבלת - את יכולה לשלוח פקס לענף איתור ועתודה. אם תרצי אני אמצא את הטלפון שלהם, היה לי אותו איפושהו... בהצלחה בינתיים..

eMiFrEaK

New member
תודה ../images/Emo13.gif

יש לי עוד זמן עד למנילה... כן כן זה עדיין קיים.. תודה בכל מקרה! ואני אבדוק את העניין בתחנה שלי כבר.

orend123

New member
מצטער לאכזבך...

אך ל669 אין הקצבה לפאראמדיקים מוטסים בסדיר. הם מקבלים אותם מהמילואים. אלה שכן משוייכים ליחידה נמצאים בהדרכה. בהצלחה.

eMiFrEaK

New member
אמ..

אני עדיין שוקלת את העניין...אם אני אצליח לעבור את המיונים לפארמדיק אז אני אוכל לבקש להמשיך לעשות קורסים ללוחמת רפואית מוטסת...

amitp

New member
נדמה לי

שלפאראמדיקיות דווקא יש להם, אבל יכול להיות שאני טועה.

../images/Emo104.gif אתה לא טועה

ולידע הכללי שלך- למד"א בהחלט אין עדיפות (אבל המלצות ממד"א זה בטח דבר מאוד טוב, בעיקר מכיון שעושים קורס של מד"א). ל669 צריך הרבה פרוטקציות (גם זה עדיין עובד בצבא) אבל בכל מקרה כמעט כל תפקיד ברפואת חירום זה מעולה (ואפילו יותר טוב מ669). ולידיעתך- לדרג את האשכול רפואה זה לא מספיק! א. את לא מדרגת את המקצוע הספציפי של פאראמדיקית וגם זה סיכון- בהחלט יכולים לקחת אותך להיות עוזרת לרופא שיניים, אם בכלל תדרגי זאת במיונים. ב. לצבא לא אכפת במיוחד מה את רוצה אלא מה שחסר לו! אז הוא יכול לשלוח לך זימונים אחרים, מה שכן-לא כתבתי את זה בכדי להוריד לך את המוטיבציה (אם זה בכלל אפשרי) אלא כדי לכתוב כאן שעקשנות עזרה להרבה אנשים בצבא, כך שאם יש לך נתונים מתאימים (ואת כבר תראי את זה במנילה שלך או אם יש לך גישה למחשבים בצבא- צריך קב"א 52+ ובטח גם פרופיל קרבי, אבל אני לא יודעת להגיד לך את הגבולות)- אל תוותרי! אני יודעת שאני לא מתכוונת לוותר... והמלצה- לפני המיונים שלך (מתי שזה לא יהיה) תקראי את המאמר על המיונים שיש במאמרים של הפורום- יש שם עצות טובות מאוד! את גם יכולה לקבל עצות מפאראמדיקים צבאיים שיעשו בתחנה שלך השתלמות, בטח יהיו להם המלצות טובות. הכי חשוב- בהצלחה!!

eMiFrEaK

New member
תודה רבה!!!!!

אין לך מושג כמה עזרת לי!!! ולהוריד את המוטיבציה, במיוחד במקרה שלי זה קצת קשה, אני מבינה שזה ממש קשה ובאמת צריך פרוטקציות, אבל אני מאלה שנלחמות עד הסוף...אז תודה...:)

צריך פרופיל קרבי

לבנות אגב יותר קל להתקבל לפרמדיקים מאשר לבנים אבל קחי בחשבון שני דברים, קודם כל פרמדיק זה קדצ כלומר עוד שנה לשירות הצבאי בו את עוברת את הקורס וההשתלמויות. בנוסף את חותמת לעוד שנה סדיר (יענטו 3 שנים סדיר במקום שנתיים) עם משכורת של סדיר ולא של קבע, כלומר סך הכל שירות צבאי של 4 שנים.

../images/Emo104.gif +מילואים

שלא מבוטלים במקרה של חתונה וילדים וכו'. שמחתי לעזור לך! אני מכירה את הרעל הזה מקרוב ואני יודעת כמה הדרך קשה (ועוד הולכת להיות).

../images/Emo104.gif עד גיל 30

אבל אני לא בטוחה שאת צודקת לגבי הורות, לפחות לא במקרה של פאראמדיקית, זה גם הגיוני: הצבא משקיע בחיילת בקורס יוקרתי במיוחד של שנה, אח"כ טירונות, השלמה והכשרה קרבית- זה לא צחוק! בצבא לא מוכן לוותר אחרי כל ההשקעה הזאת אם בגיל 25 היא תהיה אמא...

לא לי,

לצוות אחר בתחנה שלנו, במקרה אותו יום הייתי בלבן, הצוות אטן פינה להדסה עין כרם וכשהם ביקשו חדר הלם (מסתבר ששם מתעקשים לקרוא לזה חדר טראומה) האחות צרחה עליהם כמו מטורפת ואז הנהג אמר את מה שהוא אמר... אגב כל זה קרה בדיבורית כשהאישה של האדון יושבת ליד הנהג...

amitp

New member
טוב תודה, ומה אצלך?

עד כמה שאני יודע זה לא כל כך אפשרי. הרופאים המוטסים של 669 הם מומחים כולם, בתחומים רלוונטיים.

evilbanana

New member
מתישהו גם אנחנו נהיה מילואימניקים

אנחנו לא נשארים בצבא לעולם... זה פשוט... הרבה הרבה מאוד זמן....
איזה התמחויות רלוונטיות לרופא מוטס חוץ מכירורגיה?

למעלה