שלום לכולם

ayala26

New member
נתחיל להביא סימוכין לתיאוריות

אני אתחיל: לדבר בשתי שפות - לקרוא עד הסוף. עוד מאמר על ההבדל בין דו לשונות לבין רכישת שפה אני גם הייתי פונה לפורום להיות הורים בחו"ל יש שם הורים בדיוק במצב הזה עם ילדים שעברו רילוקיישן. ושם גם יש דגש על זמן הרילוקיישן כי למידת שפה חדשה לוקחת זמן ואם תקופת השליחות קצרה מדי זה חסר טעם.

Emc2

New member
כמו כל דבר

אפשר למצוא מספיק סימוכין שיטענו בדיוק את ההפך. קטונתי מלהיות הורה, אבל זכיתי להיות ילד שלמד שפה שנייה בגן, שפה שעד שהורי עברו לגרמניה מעולם לא שמעתי. אומנם אני לא זוכר אם חוויתי טראומות כלשהן אבל נראה לי שיצאתי בסדר. באופן אישי הייתי ממליץ למי שפתחה את השרשור לשלוח את ילדייה למסגרת הולנדית, על אחת כמה וכמה שהם כבר יודעים אנגלית. שפה היא נכס. על זה אין ויכוח. בהתאם, ככל שהילד נחשף ליותר שפות בגיל הרך, הוא (שוב, מנסיון אישי) ימצא לימודי שפה בגיל מבוגר יותר הרבה יותר קלים. ילדים מסוגלים להתבטא מצויין גם ללא שפה, ואם כל הכבוד לדאגה שהילד מוטרד על ידי אחרים אבל לא מסוגל לומר זאת למורה, מסופקני. ילדים יכולים לתקשר הרבה יותר טוב מרוב המבוגרים. שוב, לשלוח ילדים ללמוד שפה נוספת יכול מנקודת מבטי רק לשפר ולתרום להתפתחות הנפשית והשכלית של הילד. מתי הוא עוד יזכה ללמוד הולנדית, ויהיה מסוגל לדבר אותה באופן שוטף למדי אחרי פחות משנה...? וגם אם הוא ישכח את השפה מתי שתעברו הלאה או תחזרו לארץ, עדיין הבסיס ישמר ויוכל לשמש בסיס ללימודי כל שפה גרמאנית אחרת בעתיד.

ayala26

New member
דווקא את ביטוי הסלנג "עם כל הכבוד" אני מכירה

וגם אחרי 5 שנים בהולנד עוד זוכרת שהוא מביע בדיוק ההפך מכבוד.. יש גם לזכור לדעתי שההורים עצמם עסוקים בקשיי הסתגלות ועלולים לפספס קשיים של הילד. הם גם לא יוכלו לעזור בשיעורי בית או להשתתף באירועי בית הספר בבית ספר שהם עצמם לא דוברים את שפתו. לתקופה קצרה זה לא משתלם לדעתי. לדעתי האישית עדיף להעמיס על הילד פחות אם זה אפשרי. פותחת השרשור מכירה את הילדים שלה וכאן טמונה התשובה. היא יודעת אם יש להם אופי של מסתגל או אופי של מתבודד. בכל מקרה, אפשר לסכם שיש פה הרבה עניין להיסוסים והשקעת מחשבה ולא החלטה של מה בכך כפי שרון תאר זאת.

Emc2

New member
מסכים

אך כמו כן חשוב לציין את היתרונות בשליחת הילדים למסגרת בשפה שהם אינה מבינים. אין ויכוח כי הדבר יגרום לקשיים בטווח הקצר של עד 6 חודשים, אבל חשוב לזכור את היתרונות הכרוכים בלמידת שפה נוספת, משהו שנדמה שאת מתעקשת להמעיט בערכו. כמו כל דבר בחיים, יש שני צדדים לאותו מטבע, ושניהם חשובים באותה מידה ויש לשקול את שניהם ולא להתעקש להתקבע בצדקתו של צד זה או אחר. נ.ב. היות ואני (מניח) כבר יותר שנים ממך מחוץ לגבולות ישראל, כוונתי בביטוי "עם כל הכבוד" הייתה הכוונה המקורית של שלושת המילים האלו.

Fair game

New member
אני מסכים איתך

עם כל הקושי שבדבר בלימוד שפה חדשה לילדים יש יכולת קליטה והסתגלות יותר מאשר של מבוגר

למעלה