שלום לכולם

יונתנה

New member
שלום לכולם ../images/Emo140.gif

בעקבות הצעה (אפשרית) לרילוקיישן בהולנד, אשמח לשמוע כמה שיותר על המדינה ובמיוחד על פרברי אמסטרדם. אנחנו משפחה הכוללת שני מבוגרים, ילד בן 4 וילדה בת שנה וחצי. תוכלו לתאר לי מעט את החיים בפרבר אמסטרדמי? האם יש בתי ספר/גנים דוברי אנגלית? מה מתכונת הגנים - כמה שעות לומדים ביום? מה עלותם? מה נהוג לעשות עם הילדים בשעות אחר הצהריים? האם נהוג לקחת לחוגים/להתארח אצל חברים? מה גודל הקהילה היהודית בעיר? האם כדאי להחזיק מכונית/שתי מכוניות למשפחה? אשמח לקבל תשובות וללמוד להכיר את המדינה ואת תרבותה.

Fair game

New member
שלום יונתנה

ברוכה הבאה לפורום שלנו יש הרבה מידע על הולנד בפורום-צריך רק לדפדף קצת כמו כן יש את הטגליינס ושם יש לינקים לכל מיני אתרים שיכולים לעזור לך יש קהילה גדולה של ישראלים ויהודים שמרוכזים בעיקר באמסטלפן ובקשר לגנים את זה תצטרכי לברר שתגיעי לשם ואני משער שיש גנים באנגלית ואם תחפשי בקהילת הישראלים תמצאי גם גנים בעיברית בקשר למכוניות-זה תלוי,אם תגורו במקום שיש נגישות לתחבורה ציבורית נוחה לא תצטרכו רכב בכלל שיהיה המון בהצלחה

yaelli10

New member
שלום לך יונתנה

יש כמה אפשרויות לבתי ספר- הבית ספר הבינלאומי - עולה הון תועפות וישנן חברות שממנות את זה. בית הספר היהודי שנמצא בשכונה שגובלת עם פרבר (אמסטלווין) ואמסטרדם. בית הספר נקרא ראש-פינה והחינוך בו הוא בשפה ההולנדית. ויש את בית הספר הבריטי. אין לי הרבה מידע עליו מעבר לזה שמבחינת מחיר הוא זול יותר מהבינלואמי. בבית הספר היהודי בגיל של בנך לומדים מהשעה 08:30 עד 14:45 כשיום רביעי הוא יום מקוצר עד 13:00. בשעות אח"צ מתקיימים חוגים, והמגוון הוא רב, תלוי באיזה תחום. יש בכל מקום מרכזים קהילתיים שם מתקיים גם החוגים, העלויות מסובסדות על ידי העיריה והמחיר הוא מזערי. לגבי מכוניות - כדאי שקודם תגיעו לכאן ואח"כ תזהי צרכים. להכיר תרבות - גם אחרי שנים של מגורים כאן לא הצלחתי. מעבר מוצלח !

יש גם בית ספר בין לאומי יותר זול

שנקרא AMSTERDAM INTERNATIONAL COMMUNITIY SCHOOL www.aics.esprit-sg.nl הבית ספר הבריטי גם יקר מאוד. ההבדל בין הבית ספר הבין לאומי באמסטלווין והבריטי לבין הבית הספר הזה הוא שזה הוא ציבורי (לפחות חלקית) והם פרטיים לגמרי. ילדים הולכים לחברים אחרי הצהריים אבל בדרך כלל צריך לתאם מראש. באופן כללי ההולנדים קצת פחות ספונטניים מהישראלים. הם יקבעו איתך פגישה לקפה לעוד שבוע או לעוד שבועיים, לא תמיד אפשר להתקשר ולקפוץ באותו היום לביקור (אם כי תמיד יש גם יוצאי דופן). הרבה ילדים הולכים פה לחוגי ספורט שונים, בעיקר ביום רביעי אחרי הצהריים. שעות הלימוד הם אכן כמו שנאמר מאיזור 8.30-8.45 עד 15.00-15.30 וביום רביעי מסיימים מוקדם. בתוך העיר תסתדרי מצוין עם תחבורה ציבורית, ובכל מקרה אם את צריכה להגיע לאמסטרדם בבוקר לא הייתי ממליצה על אוטו (פקקים איומים) אבל באמת הכי טוב זה להגיע לפה ולראות מה אתם צריכים. בהצלחה!

ayala26

New member
כן

זה פשוט ש-V נהגה כ-פ' רפה. זה כמו עיירת הדייגים המוכרת לכל תייר, וולנדם שהוגים כ-פולנדם.

hagayx

New member
אין לי תשובות לשאלותייך

אבל אין על הקהילה היהודית באמסטלפן באמטרדם, הייתי שם שבת, היה כל כך נחמד שם שבאמת היה לי עצוב לעזוב..

ayala26

New member
ילד בן 4 כבר הולך לבית ספר

וילדה בת שנה וחצי למעון יום. האם הילדים דוברים אנגלית? אם לא ובכל מקרה לא תחפשי מעון דובר עברית אז אני לא רואה סיבה לשלוח אותם למעון דובר הולנדית. בקשר למכוניות, אני גרה בפריפריה, שנינו עובדים באמסטרדם ויש לנו מכונית אחת שנשארת מול הבית כל השבוע.. אנחנו נוסעים בתחבורה הציבורית והמכונית משמשת רק בסוף השבוע.

ayala26

New member
סיבה למה *לא* לשלוח למעון דובר הולנדית

המילה "לא" נשמטה.

ayala26

New member
אז מה שכתבתי לא רלוונטי

אם הם דוברי אנגלית אז הם לא צריכים ללמוד שפה חדשה. התהיה שלי רלוונטית רק אם ממילא הם צריכים ללמוד שפה חדשה - אז זה לא משנה לדעתי אנגלית או הולנדית. בהצלחה.

יונתנה

New member
הבנתי שהולנדית שפה לא קלה

ולכן במידה שלא היו מדברים אנגלית, עדיין היה עדיף ללמוד אנגלית ולא הולנדית. אני טועה?

ayala26

New member
לדעתי אין הבדל מבחינת קושי

ילדים לומדים שפות אחרת ממבוגרים. מבחינת הקושי בלימוד כשפה חדשה לגמרי (אני לא מדברת על מקרה שאדם דובר אנגלית לומד הולנדית) הולנדית ואנגלית באותה רמה לדעתי. מצד שני הקושי הוא אינו השיקול היחיד, אתם נוסעים לתקופה קצרה אז עדיף כבר להשקיע בשפה שימושית יותר ואז יש עדיפות לאנגלית.

ronnl

New member
מה זה משנה לכמה זמן הם נוסעים?

לזמן קצר או ארוך זה לא משנה לכמה זמן הם נוסעים תמיד כדאי ללמוד את השפה המקומית אנגלית מתאימה לתיירים לכאלה שבאים לחופשה לא לכאלה שבאים לחיות פה

ayala26

New member
הסבר בגוף הסרט

א. מדובר על ילדים, הם לא צריכים את השפה המקומית כדי לקנות במכולת או לקרוא דואר. ב. אחרי שהם יחזרו - לילדים יהיה הרבה יותר שימושי שהם למדו אנגלית מאשר הולנדית. ג. אפשר להסתדר באמסטרדם גם כמה שנים בלי השפה המקומית. מה שאתה חושב על כך זה לא רלוונטי בכלל. הם לא צריכים את השפה המקומית בשביל למצוא עבודה כי הם עוברים למטרת רילוקיישן כלומר עבודה כבר יש להם.

ronnl

New member
שוב

מה זה חשוב אם הילדים לא צריכים לקנות במכולת או לקרוא דואר? כל שפה אקסטרא היא שימושית גם הולנדית אפילו אם באים לשנים מספר ואפילו לילדים למשל אם יחשבו אותם ילדים בעתיד לחזור להולנד ללמוד או לטייל בה או לחיות בה ? זה לא יכול לעזור? אגב כן אפשר להסתדר כמה שנים בלי השפה המקומית אבל לפעמים כדאי קצת להתאמץ וללמוד טיפה את השפה של המדינה המארחת אותך על קצה המזלג זה יכול לתרום ולשפר את איכות החיים בכמה מונים טובים

ayala26

New member
בעיות הסתגלות וקשיי שפה אצל הילדים שלך

ממש לא ישפרו לך את איכות החיים. אבל אין לך ילדים אז אתה לא חושב על הדברים האלו. אצלך - החוק (שלך) היבש קובע ללא נסיבות מקלות. זכותך אבל אין לך חצי מושג בהורות אז אולי כדאי הפעם לא להתערב?

ronnl

New member
מה זה חשוב אם יש לי ילדים או לא?

מה הקשר בכלל? גם אם היו לי ילדים והייתי במצבם הייתי מכניס אותם לגן ולבית ספר מקומי בלי היסוס קשיי הסתגלות במקום חדש יכולים להיות לכל אחד ואחת מאיתנו אם זה באותה מדינה או במדינה אחרת גם לילדים אז מה?

ayala26

New member
נו, זו הסיבה בדיוק!

מי שיש לו ילדים אף פעם לא יגיד על אף החלטה שקשורה בהם "בלי היסוס!". הורה מהסס, חוקר, בודק לפני שהוא מחליט החלטות שעלולות להיות הרות גורל. זו מהות ההורות. מי שיש לו ילדים קורא ולומד על ההשפעות של החלטות מסויימות על הילדים שלו, לאילו קשיים זה עלול לגרום, האם צריך להתייעץ למשל עם קלינאי תקשורת (אתה יודע מה זה?), או פסיכולוג ילדים, ללמוד לאילו סיפטומים צריך לשים לב כדי לזהות בעיה בשלב מוקדם ועל הדרכים לטיפולה, לבד או באמצעות בעל מקצוע. הדברים האלו חשובים ביותר! והתשובה שלך היא בדיוק ההסבר למה זה קשור שאין לך ילדים.

ronnl

New member
מה יש פה להסס בדיוק?

כל מה שהם רוצים זה גן שלא בשפה ההולנדית לא שאלו מילה אחת על רמת החינוך ולי (אם הייתי הורה הייתי חושב בול אותו הדבר) חשובה איכותו של הגן ואו בית הספר והרמה שלו וההתאמה שלו לילדיי לא השפה כי אני אשמח אם ילדיי ירכשו עוד שפה בדרך(וכן אעזור להם בכל דרך שאוכל שוב בלי היסוס ) זה תורם המון בעולם של היום ואת כנראה לא מבינה את זה קלינאי תקשורת לדעתי יגיד לך אותו הדבר אגב זו לא את שצורחת בכל מקום שאת מדברת עם הבן שלך עברית? יש לו בעיות מזה שאת מדברת איתו בעברית ואבא הולנדית או בגן?אוי סליחה איילה אבל את כותבת שטויות ובכמויות

למעלה