שלום לכולם

only HONDA

New member
שלום לכולם../images/Emo13.gif

ברצוני לקנות סמוארי ויש לי כמה שאלות אשמח אם מישהו יענה לי האם יש שנתון מעודף? האם יש שנתון שממנו עדיף לא לרדת? למה לשים לב בבדיקה? ואם למישהו יש עוד הערות או הארות אשמח לשמוע תודה

only HONDA

New member
היי חבר

כיאלו שאתה לא יודע אל תיהיה כזה מופתע פשוט תאמין

hitrick

New member
טוב

אז תקנה יותר חדש
שאלת מאיזה מודלים מומלצים סמוראים - עניתי. (ב 88 הוחלפו הסרנים לרחבים יותר - לא ממש משמעותי ) אם אני זוכר נכון (אני לא מבין בסמוראים במיוחד) - בסוף 94 הוכנס מנוע הזרקה - תוספת מזערית ל כ"ס , חיסכון קטן בדלק , המנוע לא נכבה בשפצים וזוויות חדות וסהכ המערכת מאוד אמינה . סמוראים שנת 96 (שוב אולי אני טועה בשנה אחת ) כבר ללא קפיצי עלים והרבה יותר נוחים אבל עלות שיפורים כגון הגבהה יותר יקרה ומורכבת . בגדול תקנה את הסמוראי הכי חדש וטוב לתקציב שלך , תשאיר גם כמה שקלים ליישור קו ושיפורים . עוד טיפ - תבדוק את הרכב במוסך המתמחה לרכב הנ"ל שמכיר אותו . הבדיקות במכוני הבדיקה בדרך כלל תורמות לכיס של מכון הבדיקה בלבד . אם אתה מתעקש - תיקח את הרכב לבדיקה במכון ובנוסף במוסך מומחה שיבדוק את תקינות מכלולי ה 4X4 . נב: אם אני הייתי קונה סמוראי (ואין מצב שאני אקנה אחד ... ) הייתי הולך עך סמוראי מהדגמים החדשים יותר . הכלים הישנים יקרים מאוד וקרועים.

only HONDA

New member
ממש תודה לך

סתם שאלה הבנתי שהכלים האלה ממש אמינים? ואני בטוח שאתה מבין הרבה יותר ממני,ולפחות אתה לא היית נוגע בכלי כזה אני אשמח לשמוע את דעתך על הסמוארי

only HONDA

New member
ממש תודה לך

סתם שאלה הבנתי שהכלים האלה ממש אמינים? ואני בטוח שאתה מבין הרבה יותר ממני,ולפחות אתה לא היית נוגע בכלי כזה אני אשמח לשמוע את דעתך על הסמוארי

hitrick

New member
טוב

לא תמיד נכון ברכבים . ניבה למשל זה רכב די פשוט - אבל לא היית משווה אותו לאמינות של טויוטה פראדו שהרבה יותר מורכב . טוב זו דוגמה קיצונית . תיקח סיקס מול לנדקרוזר 73\75 שניהם רכבים פשוטים יחסית . נכון שאם אין חלונות חשמל , הגה כוח, מזגן ועוד - זה לא יכול להתקלקל - מצד שני אני מוכן לקחת את הסיכון ולהנות מהטכנולוגיה של העשור האחרון גם במחיר של תקלות אפשריות . יש אנשים שלוקחים את הגישה הזאת עוד יותר רחוק - אם אין לך רכב אז בכלל אין מה שיתקלקל

נהנתי לקרוא שהויטארה נוחה לך יותר

ממזדה 323 , כנראה שהגב שלך עשוי חזק מפלדה כל הכבוד.

hitrick

New member
לא רק לי

העדפנו בגלל שיקולי נוחות לנסוע ברכב שלי להרצליה לפני שבוע מאשר ברכב מסוג מאזדה חדשה . מה אפשר לעשות שבמזדה הכיסאות הקידמיים גרועים ולא מאפשרים לאדם מהשורה לשבת בהם . הכיסאות הקידמיים בויטארה נותנים תמיכה הרבה יותר טובה . נוחות הנסיעה והשיכוח בכביש טובים יותר . הרכב נוסע גם 140 בלי להתרגש - ז"א שיוט באזור ה 4000 סלד, למרות שאני לא עובר את ה 120 בדרך כלל . לא שאני חסיד של סוזוקי - אבל את הרכב הזה הם עשו מאוד מוצלח מבחינת התנהגות כביש . בשטח הוא פחות טוב אבל עדיין יותר טוב גם שם ממזדה

כל הכבוד לצערי אני בקושי יכול להכנס

לאחד שכזה ,השכרתי פעם בתורכיה ומאוד לא נהנתי מהנסיעה בכביש. אבל אני אולי לא דוגמה טובה היה לי בעבר הלא רחוק גאלופר קצר חדש ומכרתי אותו אחרי חצי שנה בעיקר עקב אי נוחות ,מה לעשות.

hitrick

New member
נראה לי שאנחנו מכירים

על מנת לא להזכיר שמות , זה אתה היית שעזרתי לחלץ לאחור לפני מספר שבועות בעליה השמאלית ב נ.ג 186 ? ולמען להסיר ספק טארקאן , דיסקו ועוד רכבי שטח\כביש רבים - יותר נוחים בכביש לטעמי מויטארה , אבל ויטארה נותנת יותר תחושה של פריווט מאשר SUV .זו היתה הכוונה . אין ספק שאם נותנים לי בחינם כולל אחזקה - אני העדיף לנדקרוזר , פטרול , G CLASS (אני אדם צנוע מאוד) , אפילו טראקן מאשר ויטארה .

לא כנראה שאנו לא מכירים אולי פעם

נכיר ,כאשר נקיים מפגש לחברי הפורום . איני מכיר את נ.ג 186 אולי בשם אחר ? אני מאחל לך שתוכל לרכוש גם ג'יפ מרצדס ולא רק טרקאן,וללא מתנות .

hitrick

New member
טוב

זה אחד הרכבים הכי אמינים שיש והטובים יותר בשטח - זאת בזכות המבנה שלהם והמשקל הקל ועוד מספר גורמים . סה"כ הוא בנוי דומה מאוד ל JEEP - ז"א שילדת סולם ו2 סרנים חיים . אני לא הייתי נוגע בכלי כזה רק בגלל שהוא קטן בשבילי , קופצני ולא נוח בכביש - גם בשטח בגלל שהוא גבוה וצר צריך נסיון על מנת לא למצוא את עצמך על הצד. אלו באמת הסיבות היחידות (גם אני חייב הגה כוח - מפונק ) . לי יש סוזוקי ויטארה . שזה פריווט בכביש (יותר נוח ממזדה 323 חדשה של עבודה בנסיעות בן עירוניות בכביש ) ועם קצת שיפורים גם מעולה בשטח . שוב סמוראי - זה רכב שטח נטו וככזה הוא מעולה . בלי גינוני כביש . אמינות מופלגת אם אתה מוצא רכב מטופל ושמור . אין הרבה רכבים שהיו שורדים מה שהסמוראים וממשיכים לנסוע . חלקים וטיפולים זולים - יש תחליפיים . תחזוקה מאוד פשוטה ועם קצת חוש טכני ספר וכלים מתאימים ניתן לעשות המון לבד . אני דווקה אוהב את הדור הבא של סמוראים - הגימיני - למרות שיש לו יותר פלסטיקים וקוסמטיקה . זה רק בגלל הגה הכוח ושיפור התנהגות כביש (למרות שהיא דומה לסמוראים מהדור האחרון ללא קפיצי העלים ואפשר גם לסמוראים להתקין קיט של הגה כוח- סה"כ רכב קל שעם הצמיגים המקוריים ניתן להסתדר גם בלי הגה כוח) לסיכום - מומלץ לצעירים מבחינת אחזקה , אמינות , עבירות בשטח , שוק שיפורים , סחירות ועוד . לא מומלץ בגלל התנהגות כביש וגודל פיזי . מצד שני אין הרבה אופציות שפויות לאחזקה אחרות .

למעלה